Afdeling NulAcht
Noord-Holland Noord

Bestuur

Geertruud Strooper, voorzitter
Hetty Mellink, secretaris
Andries Koens, penningmeester
Leen van Nieuwenhuijzen, opleidingscoördinator


Afdelingsmentoraat 2017-2018

Maandagavond 11 september 2017 start het nieuwe Afdelingsmentoraat onder leiding van Fotobond mentor Harry Sikkenk. U kunt zich aanmelden.

Tijdens vijf bijeenkomsten wordt u door de mentor gecoacht in uw fotografische ontwikkeling. Tijdens de eerste avond geeft u met foto’s of een moodboard aan in welk fotografisch thema u zich wil bekwamen. De mentor helpt u daarbij. Vervolgens gaat u aan de slag met als doel een serie van vijf of meer foto’s te maken. Tijdens de vier volgende avonden bespreekt de mentor samen met de groep uw resultaat zodat u, uw serie kunt aanvullen en verbeteren. De zesde en laatste avond is een openbare presentatie avond. Voor het publiek bespreekt de mentor het eindresultaat van de groep.

Deelnemers
Er is plaats voor 12 deelnemers. Zowel clubleden als persoonlijke Fotobond leden zijn welkom. Bij veel belangstelling proberen we de plaatsen over de fotoclubs en persoonlijke leden te verdelen.

Locatie
De recreatiezaal op de eerste verdieping van wooncomplex,
adres: Otellostraat 42, 1827 RN Alkmaar.

Tijden
Maandagavond 11 september 2017 19:30 – 22:00
16 oktober 2017 19:30 – 22:00
27 november 19:30 – 22:00
8 januari 2018 19:30 – 22:00
19 februari 2018 19:30 – 22:00
9 april 2018 20:00 – 22:00 (presentatie avond)


Kosten

De prijs van het vorige mentoraat was € 120,- per persoon inclusief koffie en thee en een fotoboek van het eindresultaat van de deelnemers. De prijs van het nieuwe mentoraat is nog niet bekend, maar zal weer € 120,- of iets meer zijn. Het Afdelingsmentoraat wordt door de landelijke Fotobond gesubsidieerd.

Aanmelden
U kunt zich via de e-mail opgeven bij de opleidingscoördinator van de Afdeling opleidingen.afd08@fotobond.nl , onder vermelding van het volgende:
– Naam
– Fotobond nummer
– Fotoclub of persoonlijk lid (in geval van fotoclub: naam fotoclub).
– Telefoonnummer

Reeds aangemeld:
– HAF Heiloo: 1 persoon
– Fotoclub Het Derde Oog: 2 personen


Foto Regionaal

Afgelopen woensdag 12 april vond de jaarlijkse regionale fotoseriewedstrijd van de Fotobond Afdeling Noord-Holland-Noord plaats. De hoofdprijs: deelname aan het prestigieuze Foto Nationaal van de Fotobond.
Er waren 22 inzendingen, welke door de jury bestaande uit Ineke Vijn en Bas en Bas Berkhout, werden beoordeeld en besproken. Erg leerzaam en inspirerend voor de aanwezigen.
Terwijl de jury in een aparte ruimte de fotoseries beoordeelde, was er voor de aanwezigen een afwisselende en fraaie AV presentatie van Fotoclub Den Helder te zien.
Wij wensen de winnaars, de makers van de 10 genomineerde series, veel succes bij Foto Nationaal.


Afdelingsmentoraat 2016-2017

AFD08-2017-Afdelingsmentoraat

Maandagavond 10 april heeft de afsluitende avond van het Afdelingsmentoraat 2016-2017 plaats gevonden. Vanaf september 2016 hebben de deelnemers onder begeleiding van Fotobond mentor Harry Sikkenk in vijf avonden naar een afgeronde serie gewerkt. Tijdens de afsluitende avond zijn de series door Harry en de makers besproken voor een publiek dat maar net in de gezellige ruimte aan de Otellostraat in Alkmaar paste.


Foto van de maand


Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar de webredacteur van de Afdeling: redactie.afd08@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.


Fotoclubs in de Afdeling

De fotoclubs waarvan het clubnummers beginnen met 08 vallen binnen de Afdeling 08 Noord-Holland Noord. Kijk in de volledige lijst van de fotoclubs en sorteer op clubnummer.


Informatie

Heeft u informatie die u op deze pagina wilt plaatsen neem dan contact op met redactie.afd08@fotobond.nl.