Foto: Willem Halbach


Landelijke Groep FIAP
.  Wanneer je een FIAP onderscheiding bezit kun je lid worden van de FIAP groep. Aanmelden bij de coördinator Theo van der Heijdt of tel. 015 – 21 42 707.


Waarom?

Deze Landelijke Groep is eind 2003 opgericht met het doel meer aandacht te geven aan de internationale foto-organisatie FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), de FIAP Biennials en de vele internationale fotowedstrijden. Door vele fotoclubs in de hele wereld worden fotowedstrijden en -salons georganiseerd, goedgekeurd door FIAP door het verlenen van een patronage, waar iedereen aan mee kan doen.

Wie kan lid worden?
Iedereen die meedoet aan internationale fotosalons en -wedstrijden kan daar met zijn werken geaccepteerd worden. Bij voldoende acceptaties kan een FIAP-onderscheiding worden aangevraagd. Lid worden van de Landelijke Groep FIAP kan wanneer je in het bezit van een FIAP-onderscheiding.

Voor toetreding tot de Groep is er geen verdere ballotage. LG-FIAP-Reglement.


Bijeenkomsten

  • zaterdag 4 maart 2017
  • zaterdag 3 juni 2017
  • zaterdag 2 september 2017
  • zaterdag 28 oktober 2017

Zalenverhuur ’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ  NIEUWEGEIN
030 – 60 64 448

De FIAP groep komt vier keer per jaar bij elkaar. Leden worden geacht bij elke bijeenkomst nieuw werk ter bespreking mee te nemen. Aanmelden voor de FIAP groep kan alleen na aanmelding bij de coördinator Theo van der Heijdt of tel. 015 – 21 42 707.


Nieuwe FIAP onderscheidingen toegekend

Aan 9 leden van de Fotobond heeft FIAP een onderscheiding toegekend. De leden sturen werken in naar internationale wedstrijden en salons. Je werk kan door een internationale jury dan worden geaccepteerd. Bij voldoende acceptaties is de onderscheiding aan te vragen. Bekijk hier hun werk.

Dit jaar zijn dat:

AFIAP (artist):
– Gilbert Bieshaar
– Will Verheesen
AVAFIAP (audio-visual artist):
– Marcel Batist
EFIAP (excellence):
– Rob Boehle
EFIAP/s:
– Franke de Jong
– Roel de Oude
EFIAP/g:
– Rob ten Tusscher
EFIAP/diamond 1:
Marcel van Balken
EFIAP/diamond 2:
– Daniël Lybaert


FIAP Photo meeting China

FIAP heeft van 6 t/m 17 augustus 2017 een Photo meeting in Jinan in China.
Excl. de vliegreis naar Beijing zijn de kosten voor een 1-pk. kamer € 960,-; 2-pk. kamer € 780,- pp op basis van indeling. Incl. alle binnenlands vervoer, maaltijden met drankjes en verblijf in goede (4*) hotels. Download hier het programma van het China festival Jinan. Mogelijkheid tot verlengen met een aanvullend programma tot 22 augustus.
Klik hier voor het aanmeldformulier China.
Aanmelden tot 30 juni.


FIAP onderscheiding aanvragen

Als je voldoende acceptaties hebt behaald bij internationale fotowedstrijden en -salons kun je een FIAP onderscheiding aanvragen. Deze dienen tussen 1 en 31 januari te worden ingediend. Document 007/2015 is de officiële FIAP instructie. Let wel, de catalogus moet verschenen zijn als de aanvraag wordt ingediend. Aanvragen voor MFIAP dienen tussen 1 en 31 december te worden aangediend. Voor informatie fiap@fotobond.nl