Foto: Frans Buitendijk

Foto: Frans Buitendijk

De Landelijke Groep Fotojournalistiek startte in 1995 met de eerste ballotage  door fotograaf Paul Levinton. Er werden zeven fotografen toegelaten. Nu zijn er ongeveer 35 vrijetijdsfotografen met een voorliefde voor de documentaire fotografie.


Bekijk de galerie of bezoek de Flickr-pagina van de Landelijke Groep Fotojournalistiek.

Info? Coördinator: Jan Hendrik van der Veen (journalistiek@fotobond.nl)


fotoboek

We bestaan twintig jaar! Daarom gaan we een fotoboek uitgeven in een beperkte oplage. Het wordt een mooi formaat: 22 x 28 cm staand, met 96 pagina’s, full colour gedrukt, in een genaaid gebonden uitvoering.
Naast heel veel fotowerk is het ook leerzaam om te zien hoe vrijetijdsfotografen omgaan met journalistieke fotografie. Tevens wordt in het boek een essay opgenomen van de gerenommeerde fotojournalist: Ahmet Polat, ‘Fotograaf des Vaderlands’.
Wil je er zeker van zijn dat je in het bezit komt van dit fraaie fotoboek, maak dan t/m 27 november het bedrag van € 25,50 (inclusief € 8,00 verpakking- en verzendkosten) over op NL 32 INGB 0003 4351 84 ten name van J.H. van der Veen, onder vermelding van: fotoboek, je naam en adresgegevens. Het boek is in januari 2016 gereed en wordt vervolgens zo snel mogelijk verzonden.

Bekijk meer informatie in deze PDF


verhalen vertellen

Onze leden willen dagelijkse gebeurtenissen, dichtbij of ver weg, verbeelden. Het zijn verhalenvertellers bij uitstek. Meestal werken we langere tijd aan een serie, waarin een aspect wordt uitgediept.
Fotojournalistiek is het verbeelden van dagelijkse gebeurtenissen dichtbij huis of ver weg of het commentaar leveren op situaties en gebeurtenissen met een journalistieke of documentaire waarde.
Viermaal per jaar is er een bijeenkomst in Nijkerk. Bij de bespreking wordt meer aandacht besteed aan inhoud, visie en verhaal, dan aan esthetica of techniek. Elk jaar wordt een fotoreis gepland (we zijn al in Berlijn, Charleroi, Londen en Istanboel geweest). Dat levert niet alleen mooie foto’s op, maar de leden leren elkaar ook beter kennen.
Regelmatig exposeert de Groep of een aantal leden van de Groep.


ballotage

Voor toelating tot de Groep geldt onder meer een ballotage. Download de voorwaarden voor het lidmaatschap.

bijeenkomsten 2017

zaterdag 21 januari 2017
zaterdag 29 april 2017
zaterdag 21 oktober 2017
zaterdag 9 december 2017

locatie

Zalencentrum De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX NIJKERK
033 – 24 60 804