Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Henk Ras, woonachtig in Zwijndrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand maart zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

Een expositie met de titel: Bucket list #1

 Midden jaren tachtig van de vorige eeuw zag Henk Ras een documentaire over de Grand Canyon. Deze beelden maakten diepe indruk op hem. En vanaf dat moment stond vast dat hij dat heel graag met eigen ogen zou willen aanschouwen. Zelfs zo graag dat het nummer één werd op zijn wensenlijst, Bucket list #1. Het verlangen werd op de proef gesteld, maar in 2013 werd de wens uiteindelijk verwezenlijkt. Het werd een rondrit van 5000 km in vier weken tijd met als beginpunt Los Angeles. Een roadtrip met vele hoogtepunten en een ongelofelijke variëteit aan landschappen.

Door de veelheid van indrukken was fotograferen erg makkelijk, maar het selecteren bleek des te lastiger. Want een foto van een spectaculair landschap wordt niet automatische een goede foto. Dat is het spanningsveld, overdonderd zijn en toch als fotograaf blijven kijken en selecteren. Gelukkig heeft Henk zich op de meeste locaties beperkt tot een paar thema’s en ideeën. Soms wegen, soms bomen of andere typerende beelden voor de lokale situatie. Henk is erg te spreken over het resultaat en is benieuwd wat de anderen ervan vinden. Dus bij deze bent u van harte uitgenodigd de tentoonstelling te bezoeken. Henk is op alle zaterdag in maart aanwezig in de galerie.

Zeker is dat voor hem deze vakantie is verhuisd van “Bucket list #1” naar “Mooiste vakantie #1”.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: alle zaterdag in maart van 11.00 uur tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Henk Ras

Henk Ras