Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Aren van den Doel uit Zwijndrecht toont in de maand april zijn fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht. Een expositie met de titel: ‘Moments of the street’.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

 Verrassend fotowerk van nieuwe fotograaf

Aren is nog niet zo heel lang in de greep van de fotografie. In 2010 is hij lid geworden van Fotoclub Zwijndrecht. Na een periode van de kat uit de boom kijken en zijn oor te luisteren leggen, is hij de laatste paar jaar gedreven aan het fotograferen. Een grote inspiratie voor zijn fotografie zijn de excursies die hij met de fotoclub maakt op zondagochtenden. Dat brengt hem op zeer diverse locaties waar alle soorten fotografie aan bod komen. Maar Aren heeft zich vooral gevonden in de straatfotografie; het kijken en vastleggen van de grote diversiteit van de mens in het straatbeeld. De laatste tijd heeft hij zich hier met succes op toegelegd. Hij weet de mensen op straat met zijn aanpak zo te isoleren dat er eigenlijk een straatportret ontstaat. Wat opvalt als je deze foto’s bekijkt is dat er meestal maar een persoon op staat. Daarmee lijkt diegene alleen op de wereld en dwingt hij de beschouwer min of meer in die persoon te kruipen. Dat wordt versterkt doordat Aren zich als fotograaf niet opdringt en hij de personen niet stoort.

Maar er is meer dan straatfotografie te zien en ook zeker de moeite waard; een prachtige serie van een oude auto in een schuur en een indringende serie van het Kamp Westerbork. Dus heeft u een moment, kom naar Moments of the street.

Fotogalerie Zwijndrecht is elke zaterdag in april geopend van 11 tot 16 uur. Aren is zelf op zaterdag 8 en 29 april zelf aanwezig om u te ontvangen en zijn foto’s verder toe te lichten.

 

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: alle zaterdag in april van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Aren vd Doel

Aren vd Doel