Fotoreview

Werk je aan een project of een serie en wil je daarover een deskundig advies?
Dan is Fotoreview van de Fotobond iets voor jou!

Foto: Ton Dirven

[Foto: Ton Dirven]

Veel fotografen werken aan een serie of portfolio of zijn bezig met projecten die uit meerdere foto’s bestaan. Ongetwijfeld laat je anderen, bijvoorbeeld binnen een club of groep of via bepaalde internetfora, meekijken naar je werk en wil je graag horen wat ze ervan vinden. Binnen een club heb je vaak de bespreekavonden waar dat heel goed kan en bij wedstrijden (in de Afdeling of landelijk) hoor je vaak ook van de jury wat ze van de foto’s vinden. Als je aan een groter geheel werkt, een serie of project, is daartoe vaak wat minder gelegenheid. Soms heb je ook even een steuntje in de rug nodig om weer verder te kunnen. Daarmee kan Fotoreview je helpen. Bij Fotoreview krijg je een persoonlijk én deskundig advies over je serie of project.
De Fotobond biedt van 27 maart tot en met 27 mei 2017 de tweede ronde Fotoreview aan voor de leden van de Fotobond. De Fotoreview wordt uitgevoerd door de Fotobondsmentoren onder coördinatie van de Taakgroep Opleiding & Sprekers.

Meedoen? De inzending is nu gesloten. Vanaf oktober 2017 kun je weer foto’s insturen voor Fotoreview.

Verzamel de volgende informatie voordat je het formulier gaat invullen:

  • je naam
  • je lidnummer van de Fotobond
  • je e-mailadres
  • een korte beschrijving van de serie of het project waaraan je werkt én waarover je specifiek advies van de Fotobond-mentor verwacht. Let op: om een goede feedback te krijgen is het noodzakelijk je vraag zo concreet mogelijk te formuleren. Dat kun je het beste doen aan de hand van één of enkele vragen.
  • Via het formulier kun je de foto’s versturen. Dus niet via WeTransfer of een andere methode.
  • Het moeten minimaal 6 foto’s zijn en maximaal 9. De fotobestanden moeten in jpg aangeleverd worden met de volgende specificaties: 300 dpi en als kortste zijde 9 cm en compressie 7 of 8 (normaal). Elk fotobestand is dan ongeveer 300 kB groot. Zorg er in ieder geval voor dat één fotobestand niet groter is dan 500 kB. Zorg dat in de naam van de fotobestanden de volgorde van je serie of project blijkt, bijvoorbeeld jenaam_1.jpg, jenaam_2.jpg, enz.
  • Als er gegevens ontbreken of de fotobestanden niet voldoen aan de gewenste specificaties dan kan het reviewverzoek niet in behandeling worden genomen.

Foto: Peter van Tuijl

[Foto: Peter van Tuijl]

Je krijgt binnen drie weken rechtstreeks bericht van de bondsmentor die jouw foto’s bekijkt. De Fotoreview is een gratis service. We verwachten wel van je dat je nadat je een advies over je serie of project hebt gekregen, een evaluatieformulier invult en terugstuurt. Alle evaluaties gebruiken we om te kijken of we de Fotoreview daar waar nodig moeten bijsturen.

Je kunt pas insturen vanaf oktober 2017!

Fotoreview is nu gesloten. Vanaf oktober 2017 kun je weer foto’s insturen voor Fotoreview.