Foto: Marcel van Balken

“Ga eens internationaal!” Wil je meedoen aan buitenlandse fotowedstrijden dan is het goed om te weten hoe die wereld in elkaar zit.
FIAP Liaison Officer en Coördinator Buitenlandse Dienst Fotobond: Theo van der Heijdt tel. 015  – 21 42 707


Internationale salonlijst

Aan het begin van iedere maand kun je hier de nieuwe Internationale salonlijst – juni 2017 downloaden met nieuwe interessante wedstrijden. Laat je inspireren en zoek een leuke wedstrijd uit. Let hierbij op het aantal sterren dat een catalogus krijgt. Hoe meer sterren hoe beter de catalogus. Sommige zijn complete boekwerken, prachtig uitgevoerd met een deel van de foto’s die in de prijzen zijn gevallen of zijn geaccepteerd.
Kijk hier voor de Uitgereikte FIAP onderscheidingen

Organisaties
De Fotobond is lid van FIAP, daarom hoeven leden van de Fotobond niet apart lid van FIAP te worden. Daarnaast zijn er vier internationale organisaties die je vaak tegenkomt bij internationale salons. Van deze organisaties moet je wel lid zijn als je bij hen onderscheidingen wilt aanvragen.

FIAP-PSA-GPU-ISF-RPS


Nieuwe FIAP onderscheidingen toegekend

Aan 9 leden van de Fotobond heeft FIAP een onderscheiding toegekend. De leden sturen werken in naar internationale wedstrijden en salons. Je werk kan door een internationale jury dan worden geaccepteerd. Bij voldoende acceptaties is de onderscheiding aan te vragen. Bekijk hier hun werk. Dit jaar zijn dat:

AFIAP (artist):
– Gilbert Bieshaar
– Will Verheesen
AVAFIAP (audio-visual artist):
– Marcel Batist
EFIAP (excellence):
– Rob Boehle
EFIAP/s:
– Franke de Jong
– Roel de Oude
EFIAP/g:
– Rob ten Tusscher
EFIAP/diamond 1:
Marcel van Balken
EFIAP/diamond 2:
– Daniël Lybaert


Uitslag FIAP Biennial: thema ‘Hollands landschap

Voor deze Biennial is aan alle leden van de Fotobond gevraagd omwerk in te leveren met bovenstaand thema. Daar is door aantal leden van de Landelijke Groep FIAP een collectie van 20 beelden samengesteld met het thema Hollands Landscape. Er was nog voldoende tijd om ook printwerk te laten maken daarom is uit hetzelfde ingeleverde werk een tweede collectie samengesteld met 10 beelden die zijn geprint. Deze collectie heeft het thema Misty Holland meegekregen. De bijbehorende beelden zijn te zien in het FIAP Nieuws nr. 56.

Uitslaglijsten
Resultaten digitaal
Resultaten prints
Persoonlijke punten prints
Persoonlijke punten digitaal


FIAP Nieuws nr. 57 – mei 2017 is verschenen!

Wil je meer weten?
Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? Lees dan hier het FIAP Nieuws nr. 57 – mei 2017. Kijk ook in de infobulletins:
– Ga eens internationaal
– Info wedstrijdsoorten

Klik hierboven op FIAP Nieuws en download dit of de vorige exemplaren. Je kunt het ook bij verschijnen ook in je mailbox ontvangen. Stuur een e-mail naar fiap@fotobond.nl

FIAP algemene info
Wil je meer weten van FIAP? Hier volgen enkele links.


FIAP Photographers Card

Wil je een FIAP onderscheiding gaan aanvragen, dan moet je in het bezit zijn van een FIAP Photographers Card. Deze dient eenmalig te worden aangeschaft. Doe dit voor 1 februari of 1 september, dan ben je verzekerd dat je in januari daaropvolgend een FIAP onderscheiding kunt aanvragen. Download hier het aanvraagformulier voor de FIAP card


FIAP Photo meeting China

FIAP heeft van 6 t/m 17 augustus 2017 een Photo meeting in Jinan in China.
Excl. de vliegreis naar Beijing zijn de kosten voor een 1-pk. kamer € 960,-; 2-pk. kamer € 780,- pp op basis van indeling. Incl. alle binnenlands vervoer, maaltijden met drankjes en verblijf in goede (4*) hotels. Download hier het programma van het China festival Jinan. Mogelijkheid tot verlengen met een aanvullend programma tot 22 augustus.
Klik hier voor het aanmeldformulier China.
Aanmelden tot 30 juni.


FIAP onderscheiding aanvragen

Als je voldoende acceptaties hebt behaald bij internationale fotowedstrijden en -salons kun je een FIAP onderscheiding aanvragen. Deze dienen tussen 1 en 31 januari te worden ingediend. Document 007/2015 is de officiële FIAP instructie. Voor Audio-Visual is dat Document 013/2017. Let wel, de catalogus moet verschenen zijn als de aanvraag wordt ingediend. Aanvragen voor MFIAP dienen tussen 1 en 31 december te worden aangediend.
Voor informatie fiap@fotobond.nl