Foto: Frans Albers; Jurering Foto Nationaal 2016

[Foto: Frans Albers; Jury Foto Nationaal 2016; v.l.n.r. Els Tijssen (voorzitter zonder stemrecht), Carla van de Puttelaar, Marieke Wiegel, Peter Dellenbag]

Foto Nationaal 2016

Op 24 september 2016 heeft de selectiecommissie de volgende leden geselecteerd voor deelname aan de expositie Foto Nationaal 2016.

Pauli Gerritsen, Gerrit Heil, Jaap Hijma, Juliën van de Hoef, Marianne Leenderse, Huib Limberg, John Moest, Hetty Oostergetel, Hans van der Pol, Kees Schothorst, Harrie Spapens, Bart Tielens en Jan Versteeg.

Het album met de geselecteerde foto’s  en de ‘Eervolle vermeldingen’ is hier te bekijken

Foto: Frans Albers]

[Foto: Frans Albers]

De selectiecommissie 2016 bestond uit de volgene leden:
Carla van de Puttelaar , Marieke Wiegel en Peter Dellenbag. Els Tijssen is voorzitter van de commissie (zonder stemrecht).
We zijn trots op deze commissie die is samengesteld uit makers van hedendaagse fotografie, curatoren en docenten fotografie van buiten de Fotobond.
Foto Nationaal is geen wedstrijd. Het doel is een expositie met een, qua genre, zo breed mogelijke afspiegeling van ontwikkelingen binnen de vrijetijdsfotografie te tonen. Er wordt gekozen voor  kwalitatief, hoogstaand, eigentijds werk. Uit het grote aantal inzendingen zal de commissie maximaal dertien series kiezen.Carla van de Puttelaar is een fotografe, gespecialiseerd in portretfotografie. Zij studeerde van 1991 tot 1996 aan de Gerrit Rietveld Academie. Voor haar eindexamenwerk won zij de Esther Kroon prijs. www.carlavandeputtelaar.com

Marieke Wiegel is hoofd presentaties bij het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam. Haar verantwoordelijkheden zijn onder andere educatie, marketing & communicatie, tentoonstellingen, en cultureel ondernemen. Daarvoor werkte ze voor het Institut Néerlandais (IN) in Parijs, waar ze hoofd afdeling exposities en hoofd van de afdeling ontwikkelingen was.  Ze was daar onder meer verantwoordelijk fototentoonstellingen van Charlotte Dumas, Erwin Olaf, Ilse Frech en Sacha van Dorssen. Wiegel heeft ook gewerkt bij Magnum Photo en World Press Photo.

Foto: Frans Albers

[Foto: Frans Albers]

Peter Dellenbag is freelance fotograaf, docent fotografie & fotobewerking. Begin jaren tachtig kwam hij van de Rijksacademie, werkte en leerde in de praktijk. Hij specialiseerde zich van allround fotograferen tot mensen- en portretfotograaf. Zijn eerste opdrachten werden reclamecampagnes en opdrachten voor grafische ontwerpers. Als fotografiedocent werkt hij bij Artez Graphic design in Arnhem en bij Fotoacademie Amsterdam. Hij maakte boeken over verschillende onderwerpen: Hofjes van Amsterdam, Binnenste Buiten over 12 jongeren van diverse geloofsgemeenschappen met exposities in het Bijbels- en Onderwijs Museum. Peter maakte korte filmpjes voor dvd’s met Zoom Magazine en een aantal presentaties op de Zoom Experience beurs (nu Zoom Campus) in Utrecht. Hij is sinds 2013 bestuurslid van de DuPho (Platform GKf Amsterdam) en Creative Coach bij Vroaam 2014.

Planning
1 mei 2016 – nominaties door de Afdelingen zijn ingediend
31 mei 2016 – persoonlijke uitnodigingen zijn verstuurd
10 augustus 2016 – start inzendtermijn (zie de handleiding voor het gebruik van WeTransfer)
5 september 2016 – sluiting inzendtermijn
24 september 2016 – selectie Foto Nationaal door de jury
19 november 2016, 14.00 uur – opening Salon Foto Nationaal (locatie Gehoorzaal ‘Altrecht’, Vijverhof 1, 3734 DA  DEN DOLDER). De foto’s zullen daarna op bovenstaande locatie te zien zijn op zondag 20 november en zaterdag 26 november 2016 van 10.00-17.00 uur.

Coördinator Foto Nationaal 2016
Frans Albers
fotonationaal@fotobond.nl (0345 – 71 20 22)


Voorgaande jaren

Benieuwd naar de exposities in de voorgaande jaren?


Volgend jaar

Volgend jaar wordt Foto Nationaal weer georganiseerd. Als de regels bekend zijn zullen we ze op de website publiceren.