Afdeling 14 Zeeland

Deze afdeling wordt gevormd door fotoclubs uit de provincie Zeeland.
Klik hier voor een overzicht van de aangesloten fotoclubs.

Met uw fotoclub lid worden van de Fotobond? U bent van harte welkom!
> klik hier voor meer informatie.

foto: Marianne Veldhuis - FC De Draadontspanner

Lid worden van een club?

Fotografeer je zelf regelmatig, woon je in Zeeland en zou je wat meer willen doen met fotografie? Dan is een fotoclub misschien iets voor jou.
Bij een fotoclub ben je samen of individueel actief met fotografie bezig. Je bespreekt fotowerk met elkaar, kan je kennis uitbreiden over bijvoorbeeld compositie, landschapsfotografie, belichting, beweging, wellicht digitale bewerking en nog veel meer. Ook wordt je gestimuleerd om actief bezig te gaan en te blijven en ook eens iets te fotograferen waar je zelf niet zo snel aan gedacht had.
Als je op zoek bent naar een fotoclub die bij je past, stuur dan een bericht naar  secretaris.afd14@fotobond.nl van afdeling Zeeland, of een van de voorzitters van de aangesloten clubs.

foto: Gerard Bijleveld - FoTho

Zeeuwse fotoclubs en de Fotobond

Er zijn in Zeeland drie fotoclubs aangesloten bij de Fotobond. Klik hier voor een overzicht van alle clubs in Nederland die zijn aangesloten bij de Fotobond.

Er zijn wel meer fotoclubs in de regio. Sommigen vormen een vereniging, sommigen hebben niet een vereniging opgericht maar zijn gewoon een groep mensen die regelmatig samen gaan fotograferen of andere activiteiten uitvoeren. Helaas zijn die niet aangesloten bij de Fotobond.
Fotografeer jij bij zo'n groep en wil je graag weten wat de voordelen zijn van de aansluiting bij de Fotobond en daarmee bij afdeling Zeeland? Neem dan gerust eens contact op met de secretaris van afdeling Zeeland.

De Zeeuwse Fotosalon

De Zeeuwse Fotosalon is een jaarlijkse wedstrijd/tentoonstelling met werk van alle bij de Fotobond aangesloten Zeeuwse fotoclubs. De wedstrijd werd in 2019 voor het laatst gehouden. Fotoclub DiFo- Goes (Digitale Fotografie Goes) was de organisator.  

Inmiddels zijn er plannen om de Zeeuwse Fotosalon opnieuw te organiseren in 2023 of 2024. Het zal weer een jaarlijks evenement worden voor en door de Zeeuwse amateurfotografen.

Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar redactie.afd14@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.

Doelstelling

De doelstellingen van deze Afdeling is het bevorderen van de fotografie, en de technische en esthetische vorming van amateurfotografen. Geprobeerd wordt dit doel te bereiken door:

  • verenigingen van amateurfotografen bij te staan
  • samenwerking tussen verenigingen van amateurfotografen te bevorderen en ondersteunen en
  • studiedagen, cursussen, wedstrijden en tentoonstellingen te organiseren.