1. Homepage
  2. Afdelingen

Afdeling 14 Zeeland

Afdeling Veertien

Fotobond | Afdeling 14 Zeeland


Doelstellling

De doelstellingen van de Afdeling zijn het bevorderen van de fotografie door amateurs en de technische en esthetische vorming door amateurfotografen. Geprobeerd wordt dit doel te bereiken door verenigingen van amateurfotografen bij te staan, samenwerking tussen verenigingen van amateur fotografen te bevorderen en ondersteunen en het organiseren van studiedagen, cursussen, wedstrijden en tentoonstellingen

Fotoclubs in de Afdeling

De fotoclubs waarvan het clubnummers beginnen met 14 vallen binnen de Afdeling 14 Zeeland. Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle clubs. 

Clubs

Er zijn in Zeeland zeven clubs aangesloten bij de fotobond. Er zijn wel meer fotoclubs in de regio. Sommigen vormen een vereniging, sommigen hebben niet een vereniging opgericht, maar zijn gewoon een groep mensen die regelmatig samen gaan fotograferen of andere activiteiten uitvoeren. Helaas zijn die niet aangesloten bij de fotobond. Ben jij bij zo’n vereniging en zou je graag eens willen weten wat voordelen zijn van de aansluiting bij de fotobond en afdeling Zeeland, neem dan gerust eens contact op met de secretaris.

Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar redactie.afd14@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.

Lid worden van een club?

Fotografeer je zelf regelmatig, woon je in Zeeland en zou je wat meer willen doen met fotografie, dan is een fotoclub misschien iets voor jou. Bij een fotoclub ben je samen of individueel actief met fotografie bezig. Je bespreekt fotowerk met elkaar, kan je kennis uitbreiden over bijvoorbeeld compositie, landschapsfotografie, belichting, beweging, wellicht digitale bewerking en nog veel meer. Ook wordt je gestimuleerd om actief bezig te gaan en te blijven en ook eens iets te fotograferen waar je zelf niet zo snel aan gedacht had. Als je op zoek bent naar een fotoclub die bij je past, stuur dan een bericht naar  secretaris.afd14@fotobond.nl van afdeling Zeeland, of een van de voorzitters van de aangesloten clubs.

Leonie Zuijdervliet

De Zeeuwse Fotosalon

De Zeeuwse Fotosalon is een jaarlijkse wedstrijd/tentoonstelling van werk van alle zeven bij de Fotobond aangesloten fotoclubs. Dit jaar organiseert Fotoclub de Draadontspanner uit Souburg de Fotosalon, met als thema ‘toekomst’. De tentoonstelling geeft een fraai overzicht van de hedendaagse Zeeuwse amateurfotografe.