1. Homepage

Wedstrijd&Expositie

De Fotobond organiseert gedurende het jaar verschillende wedstrijden en exposities. Dat kunnen clubwedstrijden zijn, maar ook individuele wedstrijden en exposities. In het overzicht hieronder vind je wat er zoal aan wedstrijden is. 

Audiovisueel Online (wedstrijd)

Deze tweejaarlijks gehouden wedstrijd richt zich niet op losse foto's maar op audiovisuele producties. De wedstrijd wordt in de oneven jaren gehouden.

FIAP (wedstrijd)

Wil je meedoen aan buitenlandse fotowedstrijden dan is het goed om te weten hoe die wereld in elkaar zit.

Foto Individueel (wedstrijd & expositie)

Deze wedstrijden is voor alle leden van de Fotobond. Je kunt voor meerdere thema's inzenden. Na afloop van de wedstrijd is er een expositie van de geprinte foto's.

Foto Online (wedstrijd)

Foto Online is een fotowedstrijd voor alle leden van de Fotobond en wordt driemaal per jaar gehouden.


Bondsfotowedstrijd (clubwedstrijd)

De Bondsfotowedstrijd is een een wedstrijd voor fotoclubs aangesloten bij de Fotobond. Persoonlijke leden kunnen hieraan niet deelnemen. De wedstrijd wordt weer begin 2018 georganiseerd.

Het Beste Clubidee (clubwedstrijd)

Win een gratis lezing voor de hele club!
Wat was in de meest succesvolle activiteit in jullie programma? Welk ludiek idee hebben jullie dit jaar uitgevoerd? Waarover heb je als clubbestuurder nog steeds slapeloze nachten, maar heeft jouw leden een onuitwisbare ervaring bezorgd? Deel deze ervaring met ons en wordt de winnaar van het beste clubidee van het jaar. Wij zijn op zoek naar succesvolle clubavonden, verrassende invullingen voor het jaarprogramma, goede manieren om kennis te delen, verfrissende exposities, succesvolle samenwerkingen, geslaagde plannen om de clubspirit hoog te houden en verrassende ideeën voor een boeiende fotobespreking.

Foto Documentair (expositie)

Foto Documentair is een nieuwe salon (expositie) van de Fotobond speciaal gericht op sociaaldocumentaire fotografie

Foto Nationaal (expositie)

Foto Nationaal is een salon (expositie) van de Fotobond. Je kunt alleen op uitnodiging inzenden voor deze expositie.

De kleine lettertjes

De reglementen kunnen veranderen, lees hier meer over de achtergrond van de reglementen