Landelijke groep Camera Natura: Van Landschap tot Macrofotografie

Natuurfotografie, dichtbij en ver weg, is de passie van leden van de landelijke groep Camera Natura.

Coördinator: André van Stijn (natuur@fotobond.nl / 06 – 26 31 64 75). 

camera obscura1
camera obscura2
camera obscura3

[foto's: Leon Hermans, Dick Pasman en Fred de Gier]  

Algemeen

Onze groep (sinds 1982) bestaat uit ongeveer dertig natuurfotografen, die afkomstig zijn uit alle delen van het land. Het niveau van de fotografie ligt hoog. Veel leden zijn aangesloten bij een natuurbeschermingsvereniging en willen graag met hun werk bewustwording voor de natuur bevorderen. Techniek is belangrijk, maar visie belangrijker. Een geslaagde foto is meer dan een plaatje; het wordt een verhaal. 
Viermaal per jaar komen we bij elkaar. Voor elke bijeenkomst worden de leden gevraagd 5 foto’s in te sturen die aan de kwaliteitseisen van de groep voldoen.  De beelden worden uitgebreid besproken en van iedere fotograaf worden er 2 beelden geselecteerd voor de galerie die u hier kunt bekijken.

Bij de ballotage 2019 heeft Camera Natura 6 nieuwe leden mogen verwelkomen. Dit zijn op alfabetische volgorde: Annemiek Faber van Es, Claudia van Zanten, Marianne de Ruijter, Martina van Raad, Kim Meijer en Paul Duits. Kijk en geniet in dit album van het werk van deze fotografen.

Mocht je door het kijken naar deze foto's meer interesse hebben gekregen in onze groep, geef je dan gerust op voor de volgende ballotage of kom een keer kijken. Lees hieronder verder bij 'Lid worden?'.

Lid worden?

Wil jij lid worden van Camera Natura? Dat kan! Ieder jaar (in maart of april) kun je een serie van acht beelden insturen. Er wordt dan gekeken of jouw werk aansluit bij de groep (ballotage). Als je werk instuurt kun je aanwezig zijn bij de bespreking ervan tijdens een bijeenkomst.

Bijeenkomsten

Wanneer?
De bijeenkomsten van Camera Natura zijn (onder voorbehoud) vastgelegd op 15 mei, 17 juli, 18 september en 27 november 2021.
Als er weer fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn dan worden deze waarschijnlijk gehouden op de locatie hieronder.

Waar?
Zalenverhuur ’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ  NIEUWEGEIN
030 – 60 64 448