Terug naar feed

Lex Visser 1 jaar, 4 maanden ago
Wel druk zo’n dubbel belichte foto
Herbert Houdijk 1 jaar, 9 maanden ago
Laat ik voor de verandering eens beginnen met de titel, in plaats van de foto. Die titel sluit namelijk in mijn beleving heel goed aan op een wat nauwkeurigere dan oppervlakkige beschouwing van deze foto. Ik zie in eerste beschouwing een kleurenfoto van een boslandschap met dennenbomen waar centraal de zon doorheen schijnt. De overheersende tint is geel, neigend naar sepia, wat mijns inziens goed aansluit op de kleurimpressie die wij normaal gesproken van zon hebben. Kortom, de kleur ondersteunt het beeld. Dat geldt ook voor het "stralingseffect" dat is verkregen door gebruik van een kleine diafragmaopening.
Bij tweede beschouwing komen de vragen op, en dan richt ik mij met name op het centrum van de compositie. Daar ontwaar ik donkere silhouetten die voor mij "verraden" dat ik hier wellicht kijk naar een dubbelopname. Dat is op zich niet erg en als het zo is, ondersteunt het in dit geval ook de sfeer in de foto, maar wellicht had het sterker kunnen uitpakken als het was gelukt om die donkere vlakken in de nabewerking nog wat verder weg te drukken.
De boodschap die ik uit dit beeld oppik: enorme, verschroeiende zonkracht - klimaatverandering - verzengde aarde - wegterend bos.
Als dat de boodschap was die je met dit beeld wilde overbrengen, dan ben je daar goed in geslaagd!
Frank Rosier 1 jaar, 9 maanden ago