Terug naar alle

100 jaar Amateurfotografie in Leiden
Verzending
Beide
Prijs
€ 27.00
Beschrijving
Jubileumboek 100 jaar Leidse Amateur Fotografen Vereniging voor elke fotoliefhebber.

Net als de Koninklijke Fotobond bestaat de Leidse Amateur Fotografen Vereniging in 2022 honderd jaar. Naast diverse exposities, een fotowedstrijd en een symposium is een jubileumboek uitgegeven onder de titel ‘100 Jaar Amateurfotografie in Leiden’. Het eerste exemplaar is op 24 november, de verjaardag van de LAFV, aangeboden aan burgemeester Henri Lenferink van Leiden.

De prijs is € 27, inclusief € 4,50 verzendkosten. U kunt het boek bestellen met deze link:
https://www.lafv.nl/bestelformulier-jubileumboek/

Het jubileumboek is 116 pagina’s dik met harde kaft en wordt in full colour uitgegeven. Naast een beschrijving van het wel en wee van de LAFV bevat het boek vele tientallen foto’s, van een ver verleden tot de huidige tijd. Veel leden hebben daarvoor hun fotomateriaal ter beschikking gesteld. Guido Marchena, directeur van het Cultuurfonds Leiden, zegt in zijn voorwoord dat ‘de amateurfotograaf van onschatbare waarde is voor de onuitputtelijke nostalgie van de Leidenaar’.
In het boek wordt aandacht besteed aan de beginjaren van de (amateur)fotografie in Leiden wat geleid heeft tot de oprichting van de LAFV in 1922. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling door de jaren heen met markante voorzitters en leden, fotowinkels, doka’s en buitenlandse uitstapjes. Een compleet hoofdstuk is gewijd aan de tientallen exposities en evenementen waarmee de vereniging naar buiten is getreden, van bescheiden exposities in de beginjaren tot de huidige jaarrond expositie ‘100 jaar in beeld’. Daarbij ook aandacht voor de typisch Leidse zaken, zoals Leidens Ontzet, de Leidse Jazzweek en de Leidse Rembrandtdagen.
Het clubleven krijgt een plek met de diverse clubgebouwen, de wedstrijden en speciale sprekers op clubavonden. Bijzonder voor de LAFV is dat veel leden elkaar treffen in werkgroepen waar men gezamenlijk fotografeert en foto’s bespreekt. Dat varieert van Portret en Natuur en Landschap tot Conceptuele fotografie en Documentaire fotografie. Ook wordt aandacht besteed aan de Bondsfotowedstrijd die de LAFV in 2021 en 2022 wist te winnen. Acht leden met elk een eigen kijk op fotografie zijn geïnterviewd en geven daarbij een blik op de veelzijdigheid van de club