1. Homepage
  2. Nieuws

Hollandse Beelden (Tijdschrift)Hollandse Beelden

Hollandse Beelden is het onlangs opgericht tijdschrift/boek voor de Nederlandse documentaire fotografie en voor alle leden van de Fotobond is er een unieke korting: vier nummers van ieder zo’n 160 pagina’s Nederlandse fotografie voor geen 39,00 euro, maar slechts 33,00 euro!

Wat is ‘Hollandse Beelden’? Het is een fotomagazine (meer een boek dan een tijdschrift) opgericht uit bewondering en liefde voor de Nederlandse fotografie. “Er is zoveel moois om te laten zien, maar er wordt nog zo weinig gepubliceerd,” zegt initiatiefnemer en hoofdredacteur Roel Rozenburg (ex-NRC) die samen met de bekende fotografen Martijn Beekman (Volkskrant) en Werry Crone (Trouw) en Nicole Robbers (NRC-fotoredactie) het blad heeft opgezet.

Het blad is een mix van jong & ervaren fotografen, nieuw & archief (prachtig materiaal uit het Nationaal Archief), man & vrouw. Ieder fotograaf krijgt zo’n 16 pagina’s, doorgaans acht beeldverhalen per nummer. “Het blad draait om beeld, beeld en nog eens beeld.”

In  het nieuwe nummer 5 dit keer zeven fotoverhalen, om alle ruimte te geven aan het bijzondere interview met Joost van den Broek, jarenlang dé reportage- en portretfotograaf van Nederland. Hij won tientallen prijzen, fotografeerde veel en plotseling verdween hij van het podium. Voor het eerst praat hij over wat er met hem is gebeurd en hoe het nu gaat. Door jarenlang hard en betrokken werken heeft hij zijn lichaam uitgeput en ondervindt hij nog dagelijks de gevolgen daarvan. Hij heeft ook een selectie gemaakt van zijn beste werk.

Verder in nummer 5 de foto’s van Tobias Bijl over de val van Srebrenica en het zoekgeraakte fotorolletje, bruidjesdag van Phil Nijhuis, de rondvaartfotograaf van Martijn Beekman, zomerijsbanen in het Hollandse landschap, gastarbeiders in de jaren zeventig door Robert de Hartogh en hondenspeelplaats Bello door Sanne Donders.

Via onderstaande link: abonnement bestellen, kortingsboncode invullen, toepassen en via ideal betalen.
hollandsebeelden.nl/product/nummer-1-kopie/
Het nummer komt dan een paar dagen later per post. Hollandse Beelden is niet in de boekwinkel te koop.

Nog vragen? redactie@hollandsebeelden.nl

LET OP! De kortingscode is via de nieuwsbrief naar alle leden gestuurd. Geen nieuwsbrief  ontvangen? E-mail naar nieuwsbrief@fotobond.nl