1. Homepage
  2. Nieuws

Masterclass Stadslandschappen Deventer FotokringFoto: Paul Mackenzie

[foto: Paul Mackenzie]

De Deventer Foto Kring en het Rondeel slaan de handen ineen voor het houden van een masterclass in combinatie met een expositie. Het onderwerp is Stadslandschappen. Dit is in de ruimste zin van het woord, niet met het traditionele straatje naar de Bergkerk, maar Stadslandschappen in Deventer op een artistieke manier bekeken …

Data
26 en 27 mei  a.s.     Blok 1 (zaterdag en zondag van 9.30 tot 17.00 uur)
23 en 24 juni  a.s.     Blok 2 (zaterdag en zondag van 9.30 tot 17.00 uur)

Tijdens de blokken heeft u een keuze uit twee docenten. Ieder heeft een groep van 12 deelnemers.  De blokken zullen uit vier dagdelen bestaan (ochtend en middag). Misschien (als het nodig blijkt) kan er op de zaterdag begin van de avond ook nog even worden gefotografeerd. Maar dat kan ter plekke worden bepaald en gaat in overleg met de deelnemers.

Exposeren
Na het eerste blok kunnen er al foto’s geëxposeerd worden in het pand van het Rondeel (twee foto’s per deelnemer). Na elk blok worden er weer nieuwe foto’s geëxposeerd.
Op donderdagavond 28 juni wordt een presentatie gehouden van de eerste twee blokken voor alle deelnemers en genodigden bij Rondeel.

Docenten                                                                                                                                                                     
Ieder blok heeft twee parallelle klassen. Als vaste docent hebben we Arij van der Stelt bereid gevonden de leiding te nemen voor deze twee weekenden. De eerste weekend is Peter de Groot ook als docent aanwezig. Het tweede weekend komt Teus de Groot naast Arij in actie. Peter de Groot en Arij van der Stelt leggen andere accenten binnen het thema “Stadslandschappen”.
Peter de Groot gaat aan de slag met de verschillende facetten van de straatfotografie, waarbij het accent ligt op de relatie van de mens in de stedelijke omgeving. Voor een indruk van zijn fotografie, klik hier.
Bij Arij van der Stelt ligt het accent vooral op architectuurfotografie waarbij de deelnemers vooral bewust leren kijken en verborgen schoonheid gaan ontdekken. Voor een impressie van het werk van Arij van der Stelt, Peter de Groot en Teus de Groot, klik hier.

Programma                                                                                                                                                                           
We gaan uit van een 2-daagse weekendprogramma. Deelnemers kunnen intekenen voor 1 of 2  weekenden (blokken).

Globale indicatie voor het 2-daags programma
Start met een inspirerende presentatie, toewerkend naar gerichte fotografeer-opdrachten; daarna foto-excursie in Deventer en eind van de middag een globale terugblik op de resultaten. De deelnemers zullen aan het einde van de middag of ’s avonds thuis een selectie moeten maken van hun gemaakte foto’s die ze op dag 2 meenemen op een stick en mogelijk zelf uitprinten op klein formaat. Mocht je niet zelf kunnen printen overleg dan even met een collega-fotograaf om het tegen kostprijs samen te doen. Als er door de organisatie geprint moet worden, worden deze kosten doorberekend. Deze prints zijn dan niet eerder beschikbaar dan na het weekend!
Tweede dag: bespreking en discussie over het geschoten materiaal van de eerste dag; op basis daarvan aansluitend een tweede foto-excursie en daarop aansluitend intensief nabespreken. Optie: de deelnemers, die ook aan het volgende (tweede) weekend deelnemen kunnen mogelijk een gerichte opdracht meekrijgen.

Inschrijving
Gebruik bij voorkeur het inschrijfformulier of stuur een email naar masterclass@deventerfotokring.nl onder vermelding van voornaam/achternaam, email, telefoonnummer en geef duidelijk uw keuzes aan:

Blok 1a - Arij van der Stelt: Nog 6 plaatsen beschikbaar - 26 en 27 mei

Blok 1b - Peter de Groot: Nog 4 plaatsen beschikbaar - 26 en 27 mei

Blok 2a - Arij van der Stelt: Nog 8 plaatsen beschikbaar - 23 en 24 juni 

Blok 2b - Teus de Groot: Nog 5 plaatsen beschikbaar - 23 en 24 juni

Kosten per weekend en per persoon zijn: € 75,00
Lunches en drankjes, koffie/thee, is inclusief.
Kosten voor print en passe-partout zijn niet inbegrepen.

Wil je graag meedoen schrijf dan snel in want vol=vol.