1. Homepage
  2. Nieuws

CdK Han Polman en burgemeester Margo Mulder openen Zeeuwse foto-expositieafd14_SalonGoes2018

[Foto: Lex Kattenwinkel]

Commissaris van de Koning Han Polman en burgemeester Margo Mulder hebben op 8 december de grootste foto-expositie van Zeeland officieel geopend, Fotosalon Zeeland 2018. Dit jaar viert FotoGroep Goes haar 40-jarig jubileum. Om dit bijzondere moment te vieren organiseert de fotogroep deze bijzondere expositie voor Zeeuwse amateur fotografen. De expositie is tot en met 31 januari 2019 te bezichtigen bij woonconcept Binnenuit in Heinkenszand. > meer info

Expositie
Ruim 150 bezoekers waren zaterdag 8 december afgereisd naar Heinkenszand voor de feestelijke opening van Fotosalon Zeeland. Naast de bijzondere foto-expositie konden de bezoekers diverse workshops volgen. Zo verzorgde Sikkens een workshop over kleurgebruik. En de internationaal bekende professionele portret- en fashion fotograaf Brendan de Clercq gaf een workshop portretfotografie. Rebecca Yuen (Miss Beauty Zeeland 2017) en Zara Chloë Verbeemen (Miss Beauty Zeeland 2018) stonden model voor de workshop. Desiree Bakker van Excellence Goes nam de visagie voor haar rekening.

Het thema van de expositie is ENERGIE. In totaal bestaat de expositie uit meer dan 120 foto's van 8 Zeeuwse fotogroepen. De deelnemende fotogroepen zijn: Fotogroep Schouwen-Duiveland, Fotoclub de Draadontspanner, Fotoclub DIFO, Fotoclub Valkenisse, FoTho, Fotoclub Noord-Beveland en Fotogroep 1919. De expositie is vrij toegankelijk en tijdens de openingsuren van Binnenuit nog te bezichtigen tot en met 31 januari.

Fotowedstrijd
Parallel aan deze expositie is er een enthousiasmerende fotowedstrijd met hetzelfde thema georganiseerd voor volwassenen en voor middelbare scholieren uit Goes. De prijswinnaars bij de volwassenen zijn: José Dek van FC DIFO (1e plaats), Jan Ploeger van FC Valkenisse (2e plaats). Corry Vogels en Hanneke de Ligt, beide van FotoGroep Goes, delen met evenveel punten een gezamenlijke 3e plaats. Bij de jeugd: Nienke Boonman (1e plaats), Kaily Doornbos (2e plaats) en Maria Poppe (3e plaats). Allen VMBO'ers van het Ostrea Lyceum in Goes.

FotoGroep Goes
FotoGroep Goes is een vereniging voor amateurfotografen in Goes en omgeving. De vereniging telt ongeveer 40 leden en is aangesloten bij de overkoepelende Nederlandse Fotobond. Het doel van de vereniging is het beoefenen en bevorderen van vrijetijdsfotografie, zowel individueel als in clubverband.