1. Homepage
  2. Nieuws

De tentoonstellingsverzekering vanaf 1 september 2019Fotovrienden West-Friesland. Fotograaf: Jeroen Otto

[Foto: Jeroen Otto]

Vanaf 1 september 2019 geen dekking meer op tentoonstellingsverzekering?

Al vele jaren heeft de Fotobond bij verzekeringsmaatschappij Generali een Uitrustingsverzekering lopen, die schade aan tentoongestelde werken dekt als die veroorzaakt wordt tijdens de tentoonstellingsperiode of het vervoer naar en van de tentoonstellingsruimte. Clubs en afdelingen kunnen daarvan (tegen betaling van de daarvoor verschuldigde premie) gebruikmaken als ze een tentoonstelling organiseren. Generali is vorig jaar overgenomen door ASR Nederland, waarna de lopende verzekeringen van Generali werden omgezet naar producten van ASR. ASR heeft echter geen tentoonstellingsverzekering. Daarom eindigt die mogelijkheid per 1 september 2019. 

Volgens onze assurantieadviseur Smeink Assurantiën loopt er nog één tentoonstellingsverzekering door tot na 1 september. Daarvoor wordt een oplossing gezocht.

Het is nog wel mogelijk om onder de 'oude' polis een tentoonstellingsverzekering te sluiten voor tentoonstellingen, maar de dekking daarvoor eindigt op 31 augustus.

Smeink zoekt naar een andere maatschappij die een soortgelijke verzekering wil sluiten. Via de nieuwsbrief en de website worden de leden geïnformeerd als daarover meer bekend is.

Voor de goede orde: Voor verzekeringen op fotoapparatuur heeft dit geen betrekking. Die lopen bij een andere verzekeringsmaatschappij.