1. Homepage
  2. Nieuws

Landelijke Foto-expositie Fotobond geopendopening expo delft door oege lam

[Foto's :  Cora Sens & Frans Albers]


Geslaagde opening landelijke expositie Fotobond in Delft

Op zaterdag 26 oktober is in het Huis der Gemeente te Delft de eerste landelijke expositie van de Fotobond succesvol geopend door de wethouder van Culturele Zaken, Bas Vollebregt.

Er waren zo’n 150 bezoekers gekomen uit het hele land, van Groningen tot Maastricht. Voor een deel waren dit de trotse winnaars van de onderscheidingen (in goud, zilver en brons) in de verschillende landelijke fotowedstrijden, waarvan de winnende foto's dit jaar voor de eerste keer in een gezamenlijke expositie worden getoond.

Wethouder Bas Vollebregt gaf aan dat dit voor de gemeente Delft de eerste keer is dat een dergelijke grote expositie is opgesteld in de hal van het Huis van de Stad Delft en hoeveel belang hij er aan hecht om het gemeentehuis open te stellen voor diverse culturele activiteiten.

Voorzitter Oege Lam van de Fotobond, constateerde in zijn toespraak met trots dat het een tentoonstelling is geworden om van te genieten. Veel afwisseling, voor ieder wat. Het zijn geen foto's die controverses opleveren. Integendeel, het zijn beelden die bewonderd mogen worden.

 

Na de foto’s te hebben bekeken, veelal met familieleden genietend van een drankje en een hapje, ging een groot deel van de gasten op pad om Delft te bezoeken aan de hand van de fotowandeling.

 

De expositie eindigt op 30 november en is tot die tijd op werkdagen te bekijken. Op zaterdag 2 november is een extra openstelling van 11.00 tot 17.00 uur. Het Huis van de Stad Delft is binnendoor bereikbaar vanaf station Delft Centraal.

opening oege lam