1. Homepage
  2. Nieuws

"Grip op creativiteit", een boek voor natuurfotografencover grip op creativiteit

Grip op creativiteitOntwikkel jouw eigen stijl als natuurfotograaf.
Een boek van natuurfotograaf Bart Siebelink. Uitgeverij Pixfactory. € 29,90

Boeken over natuurfotografie zijn er genoeg, maar hier hebben wij een buitengewoon boek aangetroffen. Een boek over creativiteit in de natuurfotografie. Een boek dat je helpt om een visie te ontwikkelen over natuurfotografie. “Creativiteit is geen techniek of methode, maar bovenal een houding, een mindset”.
Er wordt aandacht besteed aan het creatieve proces en uitgebreid aan de beeldtaal. Via oriëntatie, idee-ontwikkeling, vormgeving en reflectie, word je als lezer/fotograaf door het creatieve proces geleid. Want hoe ontwikkel je jezelf als natuurfotograaf die andere dingen doet dan anderen? Die nieuwe ideeën weet te genereren en dat ook kan vormgeven? Grip op creativiteit is geen leerboek, maar meer een doe-boek. Met vele tips en opdrachten op allerlei gebieden van de naturfotografie word je uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan. Het boek zelf is prachtig vormgegeven en rijk geïllustreerd met schitterende natuurfoto’s die de lezer tot voorbeeld dienen. Een bijzondere toevoeging is de losse ‘roadmap’ voor jouw eigen creatieve proces.
Bart Siebelink is fotograaf en docent aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij werkte ook mee als docent aan videocursussen van Photofacts Academy.