1. Homepage
  2. Opleiding en inspiratie
Marianne Achterbergh.jpg
Foto: Marianne Achterbergh

Kies een upgrade van je fotografie

Twee aanbevelenswaardige mogelijkheden om je fotografie te upgraden. Speciaal voor leden van de Fotobond hier opgenomen, gegeven door mentoren van de Fotobond.

Naast deze twee zijn er binnen de Fotobond veel andere ervaren mentoren die clubs en afdelingen kunnen bijspijkeren en inspirerende lezingen kunnen geven. Klik hier voor meer informatie.

Diana Bokje:
Online cursus 'Beeldkracht' speciaal voor Fotobondsleden

Je bent lekker aan het fotograferen en nog vol enthousiasme van al het moois dat je hebt gezien, laad je je foto’s in de computer. Na de eerste blik van herkenning bekruipt je toch een licht gevoel van teleurstelling. Waar is die wow-factor, dat beeld waar je helemaal warm van wordt?
Herken je dit gevoel? Dan is de onlinecursus Beeldkracht echt iets voor jou. Rustig in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt, ontrafel je stuk voor stuk de fijne kneepjes van de beeldtaal en ontdek je de manier waarop je beeldkracht kunt genereren.
Omdat jij lid bent van de Fotobond ontvang je € 25,- korting en kost de cursus jou maar € 64,-.
Gun jezelf deze verdieping en haal meer plezier uit je fotografie.

Meer weten? Bekijk deze video of ga direct door naar mijn website en schrijf je in met de kortingscode: Fotobond2020

Tom Meerman:
Masterclass Fotoreflectie

Voor aankomend mentoren, coaches, fotobesprekers en juryleden.

Word jij wel eens gevraagd om voor een groep te staan en fotografie te bespreken? Dan heb je woorden nodig om foto’s te beschrijven en die in een context te plaatsen. In de Masterclass Fotoreflectie leer je dat.

Je krijgt analysesystemen om foto’s te classificeren, waarmee je kunt aanduiden welke beelden sterker worden in elkaars nabijheid. Je leert steekhoudende onderbouwingen te maken en je vergroot je begrippenkader. Je bespreking wordt objectiever én persoonlijker. En je leert je professioneel te presenteren.

Bereid je je voor op het mentorschap? Wil je leren coachen? Ambieer je het schrijven over fotografie? Meld je dan voor deze masterclass (zes avonden, met veel thuiswerk en individuele online feedback).

De Masterclass wordt georganiseerd door Beeldvoorziening in IJsselstein (corona-proof), en de lessen worden verzorgd door de zeer ervaren Tom Meerman. De reeks 'Fotografie als taal' vormt de basis van de opleiding.

Meer info op de website van Beeldvoorziening: > klik hier

> korte intro

> lange kennismaking