1. Homepage
  2. Over Fotobond
  • All

mei 2018

Expositie Fotografie=Kunst. Of toch niet? VELDHOVEN
25 mei 2018 -
26 augustus 2018
Museum 't Oude Slot, locatie De Verdieping Meiveld 1
5501 KA Veldhoven
Webredactie

[Foto: Jan Visser]

Fotografie=Kunst. Of toch niet?

Dertig fotografen van afdeling Brabant-Oost van de Fotobond BNAFV exposeren de resultaten van mentoraten, die werden begeleid door Nicole van Hamond en Mirjam Appelhof.

Over de vraag of fotografie kunst is, verschillen de meningen. De deelnemers aan het mentoraat, besloten te leren van elkaars mening en vonden het interessant om te horen en zien hoe anderen over iets denken en daar invulling aan geven. Zij gaven er elk op hun eigen manier invulling aan.

Openingstijden:
maandag: 09:00 – 17:00 uur 
dinsdag: 09:00 – 19:00 uur
woensdag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00 uur
Weekend gesloten met uitzondering van 2 – 3 juni en 7 – 8 juli, telkens van 11:00 tot 16:00 uur.
Tijdens deze weekenden zullen extra presentaties georganiseerd worden.


Lees meer >

juni 2018

Expositie fotoclub Skaed en Ljocht, DOKKUM
1 juni 2018 -
15 september 2018
Bonifatiuskapel Bronlaan 12
9101 VS Dokkum
Webredactie

[Foto: Hilko Hofstra, "Warmte"]

FC Skaed en Ljocht exposeert in de Bonifatiuskapel

De expositie omvat ongeveer 20 foto's gemaakt door de leden. Het onderwerp is vrij.

Openingstijden: dagelijks 14:00 tot 17:00 uur. Vrij entree.


Lees meer >
Expositie Ellen Kolff, AMERSFOORT
23 juni 2018 -
30 september 2018
Icoon Leeghwater 1-3
3825 MR Amersfoort
Webredactie

Geen grijze muis maar een Grey Beauty!

Ellen Kolff, lid van Fotokring Eemland exposeert in Icoon in Amersfoort.

“Na je 40e moet je echt je haar kort knippen.”
“Grijs haar maakt oud en lelijk.”
“Mannen met lang haar zijn hippies.”

Zijn deze vooroordelen nog steeds actueel in Nederland? De Nederlandse trend lijkt soms om boven de 40 je haar af te knippen. En alle reclames vertellen hetzelfde: je hoeft niet grijs te zijn.
Mensen met lang grijs haar zie je niet zo veel….. Maar als je goed kijkt, kom je ze zeker tegen!

Met de serie Grey Beauty laat fotografe Ellen Kolff zien dat lang haar niets met leeftijd te maken heeft. Dat grijs haar niet oud en suffig is. En dat mannen met lang haar heel stoer kunnen zijn !
26 portretten van prachtige mannen en vrouwen, tussen de 51 en 96 jaar. Het zijn geen willekeurige portretten, maar portretten die heel karakteristiek zijn voor de personen die gefotografeerd zijn. Met hard licht wordt het accent op het grijze haar gelegd. Het licht benadrukt ook de gezichtsuitdrukkingen en de huidstructuren (ja…. ook de mooie rimpels!) en daarmee wordt het verhaal verteld over de bewogen levens van de personen.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 20.00 uur (in de zomervakantie: 9.30-17.30 uur)
Zaterdag: 09.00 tot 15.00 uur
Zondag gesloten.

Locatie Icoon is 5 minuten lopen vanaf station Amersfoort Vathorst.


Lees meer >

juli 2018

Expositie Paul Mokveld bij Fotobister, DELFT
14 juli 2018 -
15 september 2018
Fotobister Voldersgracht 16
2611 ET Delft
Webredactie

Fotowerk van Paul Mokveld bij Fotobister

Aan de fotowand van Fotobister te Delft hangen vanaf zaterdag 14 juli tot zaterdag 15 september foto’s van Paul Mokveld, lid van FC'59 te Delft.

Modelfoto's vormen een belangrijk aspect van zijn fotowerk. Al tientallen jaren is hij geboeid door het in beeld brengen van mensen in bijzondere situaties. Hij laat zich daarbij vaak inspireren door scènes uit de beeldende kunst en klassieke onderwerpen.
Personen die zich kunnen inleven in die ideeënwereld zijn welkom voor een creatieve samenwerking. Hij streeft er als fotograaf naar dat fotograaf en model ideale beeldmomenten bereiken. Samen dragen zij het uiteindelijke resultaat. Zo'n samenwerking is soms heel hecht en kan interessante series opleveren. Deze expositie moge daarvan een bescheiden weergave zijn.

Openingstijden:
maandag 13.00 tot 17.00 uur
dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.30 uur.


Lees meer >
Expositie portretten Fotoclub FCDD, MIDDELBURG
16 juli 2018 -
31 januari 2019
ROC Scalda Ravensteijnweg 1 Middelburg
4337 PG
webmaster

[Foto: Franda van der Zande]

Fotoclub 'De Draadontspanner’

Fotoclub FCDD exposeert 12 portretseries van ieder 5 foto's in de entree hal van het ROC te Middelburg. De leden hebben ieder op hun eigen manier een serie gecreëerd met een verhaallijn die iets vertelt over de degene die model stond.


Geopend tijdens kantooruren.


Lees meer >
Expositie Stadslandschappen Harrie Houben, ROERMOND
23 juli 2018 -
16 augustus 2018
ECI Cultuurfabriek ECI
6041 MA Roermond
Webredactie

[foto: Harrie Houben]

Expositie Stadslandschappen

Een serie foto's van die plekken in Roermond die je niet gauw fotografeert, maar die eigenlijk heel erg de moeite van het ontdekken waard zijn. Uiteraard is er een "lijntje" met de actie hetontdekkenwaardroermond.nl waarin inwoners en bezoekers geattendeerd worden op de cultuurschatten en mooie gezichten van onze stad. Eigenlijk zijn deze 18 foto's een kleine knipoog en een kleine verwondering.

Met deze serie is Harrie Houben recent afgestudeerd aan de Kunstacademie en hij was in juni tentoongesteld in het Cultureel Centrum in Maasmechelen.
Lees meer >
Expositie Fotocollectief F10 bij Foto21, BREDEVOORT
28 juli 2018 -
9 september 2018
FOTO21 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

[Foto: Jan Janssen]

Expositie van Collectief F10 bij Foto21

Het wezen van de fotografie is de verbinding tussen beeld en werkelijkheid. Zonder werkelijkheid geen foto. Maar juist fotografen behoren tot het volkje dat vaak een draai geeft aan de echte wereld. De fotografen van het collectief F10 behoren daar zeker toe. In hun fotografische vertellingen willen ze de beschouwer ‘het andere’ tonen, ingegeven door hun waarnemingen, gedachten en emoties. 

De expositie ‘het andere’ neemt u mee in de persoonlijke wereld van de 10 volgende fotografen:
Rita Ballinckx, Anna Basemans, Dini van Gent, Gijs van Gent, Jan Jansen, Jaymes van Luppen, Theo Mastenbroek, Jean Marie Piron, Peter van Tuijl en Udelpag. De fotografen wonen en werken in België en Nederland.

Finissage 9 september
Zondag 9 september belooft een interessante middag te worden omdat er dan een finissage is als feestelijke afsluiting van de expositie. Het programma van de finissage start om 14.30 uur. De fotografen van het collectief ontmoeten u dan graag.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur.


Lees meer >

augustus 2018

Expositie Open Ogen, DOORN
1 augustus 2018 -
29 september 2018
Cultuurhuis Kerkplein 2
Doorn
Webredactie

[foto: Jan Vernooij]

Expositie Open Ogen in Cultuurhuis te Doorn

De bekende landschapsfotografen Henk Heuff en Jan Vernooij exposeren in de Cantina en Galerij van het Cultuurhuis te Doorn met als thema Open Ogen. Gelijkvloers in de ontmoetingsplek Cantina en boven in de Galerij van het Cultuurhuis laten zij ca. 50 werken zien.
Beiden ervaren een diepe verwondering in de natuur, maar leggen dat ieder op eigen wijze vast. Zij gebruiken daarvoor vele technieken.
Voor Henk Heuff is de natuur een te verbeelden beleving met voelbare emotie. Hij tracht die gevoelens met zijn foto's over te brengen. De fantasie van de kijker wordt dus geprikkeld, waardoor de kijker zijn eigen verhaal ontwikkeld.
Jan Vernooij creëert met zijn unieke beelden zijn eigen wereld en zoekt continu naar het onverwachte. Met zijn dromerige beeldtaal roept hij een andere beleving van de werkelijkheid op en laat zich diep in zijn ziel kijken.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag  van 8.00 uur t/m 16.00 uur, het weekend gesloten. 
Bel voor meer info en/of een afspraak ter plaatse met Henk Heuff 06-40932466 of Jan Vernooij  06-53527960. 


Lees meer >
Expositie Charles Niël, OLST
4 augustus 2018 -
30 september 2018
Kasteel de Haere Haereweg 4
Olst
Webredactie

Charles Niël: Onvoltooid verleden tijd

Charles Niël, voormalig mentor bij de Fotobond, exposeert vanaf 4 augustus in een eerste overzichtstentoonstelling 20 stillevens. De werken zijn te zien verdeeld over de begane grond van het kasteel. Het kasteel is vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00u en op zondag van 10.00 tot 17.00u geopend.

Niël, in het dagelijks leven radiotherapeut bij Radiotherapiegroep in Deventer, heeft aan de serie 2 jaar gewerkt en er het thema "onvoltooid verleden tijd" aan gegeven. Voor zijn kleur- en lichtgebruik liet hij zich inspireren door de grote Hollandse Meesters van de 17e eeuwse schilderkunst, die veel gebruik maakten van de claire-obscure. Dat is een techniek uit de schilderkunst, film en fotografie waarbij de licht-donkercontrasten sterker worden uitgebeeld dan ze in werkelijkheid vaak zijn. Hiermee wordt een dramatisch effect bereikt, waarmee driedimensionale vormen worden geaccentueerd.

Om dat effect nog te versterken is een klein deel van de werken gevat in een antieke vergulde lijst. Niël hoopt daarmee te bereiken dat het onderscheid tussen fotografie en schilderkunst voor de toeschouwer nog verder vervaagt. Op 4 augustus is de Niël de gehele dag aanwezig op kasteel de Haere om zijn werkwijze desgewenst toe te lichten. Wie zich vooraf wil oriënteren kan vast een kijkje nemen op www.charlesniel.com .


Lees meer >
Expositie Friese Fotoclubs, HEEREVEEN
6 augustus 2018 -
30 augustus 2018
Museum Heerenveen Minckelersstraat 11,
8442 CE Heerenveen
Webredactie

[Foto: Tom Meixner]

Expositie BFW Friese Fotoclubs

Zeven Friese fotoclubs zijn aangesloten bij de landelijke Fotobond, die jaarlijks een Bondsfotowedstrijd (BFW) houdt.
Elke fotoclub stuurt de 10 beste foto's in, die worden beoordeeld. Elke club krijgt zo een totaal aantal punten toegekend, waardoor een  rangschikking ontstaat van de ongeveer 180 fotoclubs die aan de BFW meedoen.
Dit jaar deed de fotoclub van Drachten het uitzonderlijk goed. Ze werd tweede.

Behalve de fotoclub van Drachten (Fotogroep Noorderlicht) deden ook de fotoclubs van Heerenveen, Oosterwolde en Hurdegaryp aan de BFW mee.
Deze vier Friese fotoclubs stellen de BFW-foto's gezamenlijk ten toon in augustus in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen (openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00; Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur; adres: Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen).

De 40 topfoto's zijn gemaakt door verschillende fotografen van vier verschillende fotoclubs. Ze hebben gemeen dat ze gemaakt zijn door Friese vrijetijdsfotografen en dat ze van zeer goede kwaliteit zijn. De verscheidenheid aan onderwerpen is groot, waardoor het een boeiende, inspirerende, en afwisselende presentatie is geworden, die de moeite van het kijken waard is.

De fototentoonstelling wordt officieel geopend door de wethouder cultuur van de gemeente Heerenveen, de heer Hans Broekhuizen, op maandag 6 augustus 2018 om 16.15 uur.

U bent van harte welkom bij de officiële opening!

Nadere info:
Hans Slot, Roerdomplaan 36, 8446 JS Heerenveen
tel. 06-24991593
e-mail: h.slot8@upcmail.nl


Lees meer >
Fotocollectief RAW: Expositie 2018, WINKEL
18 augustus 2018 -
19 augustus 2018
Fotocollectief RAW: Halbersma Bosstraat 6
1731 SE Winkel
Webredactie

[Foto: Fotocollectief RAW]

KUSTEN: jaarlijkse expositie fotocollectief RAW

Prachtige  vergezichten, weersinvloeden, mooie close-ups, sfeerfoto’s en schitterend licht hebben een “een zee van fotografie” opgeleverd. We willen u dit heel graag laten zien! 
Op zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus 2018 exposeren we weer van 10:00 tot 17:00 uur op beide dagen.

Komt u ook genieten! Heel hartelijk welkom! De koffie en thee staan klaar!
En bekijk ook de nieuwe, creatieve en humoristische audiovisuele series van 2018 van onze AV-groep in een doorlopende voorstelling.

Openingstijden:
zaterdag 18 augustus van 10:00 - 17:00 uur
zondag 19 augustus van 10:00 - 17:00 uur


Lees meer >
Marcel Geven bij Foto21Bredevoort
18 augustus 2018 -
30 september 2018
Foto21Bredevoort 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

Expositie Just the four of us

Vier foto’s (50x50) geprint op alupanel zijn de opmaat op de wandelgang die leidt naar de tentoonstelling van de overige exposanten van FOTO21 in Bredevoort.

Between love and chaos.

Sinds 2012 verdiept Marcel zich in de kunst middels literatuur en diverse bezoeken aan binnen en buitenlandse musea en galeries in o.a. Italië, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Schotland en Duitsland. Tijdens deze reis wordt de basis gelegd voor uiteenlopende kunstuitingen in woord, beeld en geluid.

Momenten van emoties, gedachten en ervaringen  worden gevolgd door creatieve processen en concepten, waarbij de totstandkoming onderdeel uitmaakt van het geheel en elke uitingsvorm is toegestaan. Abstracte vormen, krachtige kleuren en licht spelen hierbij een belangrijke rol.
Marcel is voortdurend op zoek naar een diepere laag, waarbij het bestaande beeld een transformatie ondergaat op weg naar een nieuwe realiteit.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur.Lees meer >
Expositie Beeld Genootschap Rivierenland, NEERIJNEN
24 augustus 2018 -
3 september 2018
Het Stroomhuis Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen
Webredactie

[Foto: Christophe Thole]

Beeld Genootschap Rivierenland exposeert in het Stroomhuis

De semiprofessionele fotoclub Beeld Genootschap Rivierenland (BGR) opent haar tentoonstelling op VRIJDAG 24 AUGUSTUS om 17.00 uur in het Stroomhuis in Neerijnen.

De BGR bestaat een jaar of vijf en blijft bewust klein (een tiental leden): dit komt de betrokkenheid en de kwaliteit ten goede, menen zij.

Iedereen is welkom voor de opening van 17.00-19.00 uur. Er zullen dan ook zoveel mogelijk exposanten, ieder met hun eigen thema, aanwezig zijn die u over hun werk kunnen vertellen.

De foto’s zijn verder dagelijks (behalve maandag) te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 tot en met 2 september. Er zal dan minimaal één exposant aanwezig zijn.

Hieronder vindt u zowel de website van het Stroomhuis als van de BGR; van de laatste ook het emailadres.

https://www.stroomhuisneerijnen.nl/

https://www.bgrivierenland.nl

info@bgrivierenland.nlLees meer >
Expositie 'Verdwijnend Geheugen', PANNERDEN
26 augustus 2018 -
19 september 2018
Gemaal Oude Rijn Deukerdijk 42
6911 KL Pannerden
Webredactie

[Foto: Marjan Rosendahl]

Expositie 'Verdwijnend Geheugen'

Twee jaar heeft Marjan Rosendahl aan haar serie "Verdwijnend Geheugen" gewerkt.
Vanuit persoonlijke betrokkenheid heeft ze in deze serie geprobeerd het proces van dementie te vangen. Roze Gerbera's verbeelden hierin de verschillende fases.

De opening van de expositie zal plaatsvinden op zondag 26 augustus om 15.00 uur in het Gemaal Oude Rijn, Deukerdijk 42, 6911 KL te Pannerden.

Openingstijden van de expositie zijn: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur (maandag gesloten).

Voor meer informatie kunt u altijd mailen naar: marjan@made2remember.nu.Lees meer >

september 2018

Expositie Marcel Batist, DEN HAAG
1 september 2018 -
2 november 2018
Bibliotheek Ypenburg Schrabber 8
2596 SR Den Haag
Webredactie

Gebouwen in Zwart-Wit

Marcel Batist exposeert in Bibliotheek Ypenburg (Den Haag) thematisch fotowerk uit recente stedentrips.

Alle gebouwen om ons heen zijn ooit bedacht en uitgetekend. Creatieve geesten hebben bijgedragen aan een grote diversiteit. Zij bezitten de innovatieve kracht om grenzen te verleggen en verrijken ons straatbeeld met bijzondere vormgeving.

De expositie weerspiegelt Marcels eigentijdse visie op dit fascinerende onderwerp. Om alle nadruk op het ontwerp te leggen, is de kleur eruit weggelaten. Wat dan overblijft is vorm, vlakverdeling en lijnenspel.

Met deze expositie wil ik uitdrukking geven aan wat mij boeit en bezighoudt. Het reflecteert mijn kijk op gebouwen, het ontwerp ervan en de wijze waarin ze opgaan in de omgeving”.

Openingstijden:
maandag  13:00 - 18:00 uur
dinsdag t/m vrijdag  11:00 - 18:00 uur
zaterdag  11:00 - 16:00 uurLees meer >
Expositie Fotokring Eemland, Amersfoort
1 september 2018 -
30 september 2018
Het Icoon Leeghwater 1-3,
3825 MR Amersfoort
webmaster

Expositie Fotokring Eemland

Van 1 september tot 1 oktober houdt de Fotokring haar jaarlijkse expositie in het Icoon in Amersfoort. De leden exposeren met elk 1 foto.

De opening van de expositie vindt plaatst op zaterdagmiddag 1 september om 15.00 uur.
De Amersfoortse fotograaf Bram Petraeus bespreekt dan ook de foto’s die op de expositie hangen. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom bij de opening en gedurende de hele maand september.

Op zaterdagmiddagen in september zijn er vanaf 13.00 uur fotografen van Fotokring Eemland aanwezig om uw vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de club en de geëxposeerde foto’s.

Locatie: het Icoon,  Leeghwater 1-3,  3825 MR,  Amersfoort (5 minuten lopen vanaf station Amersfoort Vathorst)

Openingstijden:

    • Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 20.00 uur   

    • Zaterdag: 09.00 tot 15.00 uur

    • Zondag gesloten

Toegang gratis.Lees meer >
Jubileumexpositie FC "De Oude IJssel", Doetinchem
1 september 2018 -
10 september 2018
Arboretum Hotel Villa Ruimzicht Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
Webredactie

[Foto:  Eric Brugman]

Openlucht Foto-expositie bij het 40-jarig jubileum van Fotoclub "De Oude IJssel"

De Doetinchemse amateurfotoclub “De Oude IJssel”, waar  ruim 20 fotografen zich bezig houden met een divers palet aan fotografische onderwerpen, bestaat dit jaar 40 jaar.

Ter ere van dit jubileum is er van 1 t/m 10 september 2018 een foto-expositie van werk van de leden. Deze jubileum expositie wordt gehouden in de open lucht en is voor iedereen  gratis te bezoeken. Opmerkelijke foto’s in groot formaat op een mooie locatie: het Arboretum van Hotel Villa Ruimzicht, Ruimzichtlaan 150, 7001 KG te Doetinchem.

De officiële opening is op zaterdag 1 september om 14.00 uur.
U bent van harte welkom!


Lees meer >
BredaPhoto Festival, BREDA
5 september 2018 -
21 oktober 2018
diverse locaties
Breda
Webredactie

To Infinity and Beyond: Can you trust your own eyes?

Onder de titel To Infinity and Beyond onderzoekt de 8ste editie van BredaPhoto Festival in 2018 wat de impact is van de almaar voortrazende wetenschap. Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen?

Themaweekenden

In samenwerking met verschillende organisaties worden er themaweekenden georganiseerd waarin vanuit verschillende invalshoeken verdieping en vertaling van het thema To Infinity and Beyond wordt gepresenteerd. Dit zijn de themaweekenden op een rij:


Lees meer >
Expositie: Masters of FIAP
7 september 2018 -
8 november 2018
HuisKinesis, Huis voor de Fotografie Voorstraat 86
2611 JT Delft
webredacteur

[foto: Marcel van Balken]

‘Masters of FIAP’:  Unieke expositie van alle Nederlandse MFIAP-pers!

Van 7 september tot 8 november 2018 is er een unieke expositie in HuisKinesis, Huis voor de Fotografie in Delft.

Alle 7 Nederlanders die de MFIAP-onderscheiding hebben ontvangen exposeren gezamenlijk in één expositie, ‘Masters of FIAP’.

Het zijn:
- Gijs van Gent (1988)
- Jan Jansen (1997)
- Frank Boots (2004)
- Huib Limberg (2006)
- John Seegers (2010)
- Anne-Marie Vermaat (2013)
- Marcel van Balken (2018)

Laat deze kans niet voorbijgaan om een deel van het werk van deze Masters of Fédération Internationale de l’Art Photographique te bekijken!

De MFIAP-onderscheiding is te ontvangen door het meedoen aan internationale fotosalons. Na het behalen van de EFIAP-titel kan met een portfolio van 20 beelden de MFIAP (Master) onderscheiding worden aangevraagd. Na een goede beoordeling wordt de Master-titel toegekend. Dat is tot nu toe deze zeven Nederlanders gelukt.

HuisKinesis is geopend op vrij- en za van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis.
Lees meer >
Tatum Kempers bij Foto21Bredevoort
15 september 2018 -
4 november 2018
Foto21Bredevoort 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

Tatum Kempers - fotografie

Het fotografische werk van Tatum Kempers bestaat voornamelijk uit zelfportretten die ze maakt door middel van verschillende technieken. Zo maakt zij gebruik van lightpainting (schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen, en soms gebruikt ze haar iPhone of analoge technieken. Hiermee creëert ze een nieuw beeld dat verder gaat dan een standaard portret. De toeschouwer zal grote portretten zien met veel kleur en tevens zwart wit. Zwaar en donker maar ook licht en vrolijk. Het zal een compilatie zijn van haar werk van de afgelopen jaren.

Tatum is van nature een enthousiast maar verlegen persoon en durft niet goed in de spotlights te staan. Met haar fotografie probeert ze op een andere manier naar zichzelf te kijken en uit te drukken hoe ze tegen zichzelf aan kijkt en hoe anderen haar zouden kunnen zien. Hiermee verlegt ze haar eigen grenzen.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur.


Lees meer >
Grietje Bouman bij Foto21Bredevoort
15 september 2018 -
4 november 2018
Foto21Bredevoort 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

Het Goede en het Schone  - fotografie Grietje Bouman

In onze cultuur wordt goedheid vaak geassocieerd met schoonheid. We weten wel dat ware schoonheid van binnen zit maar we handelen er vaak niet naar want mensen worden doorlopend beoordeeld op hun uiterlijk.

Om deze serie te maken heeft Bouman gewone mannen gevraagd of ze hen mocht fotograferen als engel. Voor haar is een engel een boodschapper van het goede, een brenger van licht en liefde.
Ze wilde de mannen met ontbloot bovenlijf fotograferen zodat ze niet beoordeeld zouden worden op uiterlijke schijn. Ze gebruikte geen vleugels of harpen en ze vroeg hen, terwijl ze fotografeerde, om contact te maken met de engel in zichzelf.
De foto’s zijn gemaakt in een kerk waardoor ze gebruik kon maken van de ingetogen sfeer,  het hoge licht en de zon die door de glas in lood ramen naar binnen scheen. 

Door Nat Heen
Tegelijk met de engelenserie laat ze in de Tuinzaal bij Foto 21 een selectie zien uit het werk dat ze door de jaren heen gemaakt heeft bij slootjes, beekjes en plassen. Water is een fenomeen dat haar al sinds jaar en dag fascineert. Ze maakt er vaak foto’s van, gewoon omdat het ‘moet’.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag 11.00 t/m 17.00 uur.


Lees meer >
Expositie Ria Tukker, Heerlen
21 september 2018 -
17 oktober 2018
Victor4Art Heerlerbaan 66
6411 HB Heerlen
Webredactie

Bijzondere landschappen van Ria en Hans Tukker

Ria Tukker van Fotoclub Voerendaal exposeert samen met echtgenoot Hans Tukker bij Victor4art in Heerlen.

Op hun gezamenlijke reizen fotografeert Ria prachtige landschappen die echtgenoot Hans vervolgens via een eigen interpretatie vertaalt in een aquarel.
Dit levert een bijzondere combinatie op en een aantal van deze “dubbelbeelden” zijn te bewonderen op de expositie.

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 uur
zaterdag 09.00 - 17.00 uur
maandag gesloten


Lees meer >
Expositie Limburg Foto editie 25, VENLO
28 september 2018 -
24 oktober 2018
Kunstencentrum Venlo Goltziusstraat 21
5911 AS Venlo
Webredactie

[foto: Jan Donders]

Expositie Limburg Foto editie 25

De afdeling Limburg van de Fotobond organiseert voor de 25e keer Limburg Foto! De jubileumeditie start op vrijdagavond 28 september / 20.00 uur met de uitslag van de wedstrijd onder alle leden, en dit is tevens de start van de expositie van de 100 beste foto's.

Geopend ma t/m vr 09.00 tot 21.00 uur. Zo van 13.00 tot 17.00 uur.
Let op: gesloten 15 t/m 19 oktober!

Van 26 oktober t/m 11 november is de expositie te bezichtigen in Sittard.


Lees meer >
Jubileumexpositie van FC Noorderlicht, HOOGEZAND
29 september 2018 -
30 november 2018
Theater en kunstencentrum Het Kielzog Gorecht-Oost 157
9603 AE Hoogezand
Webredactie

[Foto: Jaap Groeneveld]

Fotoclub Noorderlicht viert 50 jarig jubileum

Fotoclub Noorderlicht uit Hoogezand-Sappemeer bestaat 50 jaar op 2 oktober 2018. In de maanden oktober en november is er daarom een dubbel-expositie in Het Kielzog te Hoogezand en in de Kunsthal in het voormalige gemeentehuis in Slochteren. Ook is er een fotowedstrijd en de winnende foto’s krijgen een plek op de expositie in het Kielzog.

In Het Kielzog hangt een zestigtal foto's op een wand van ongeveer dertig meter lang en zes meter hoog. Vanwege deze bijzondere afmetingen hebben we besloten verschillende afmetingen (vooral groot formaat) foto's en verschillende lijsten toe te passen. Een vide van drie en een halve meter tussen de wand en de 'open' bibliotheek geven de bezoeker een mooi zicht op de collectie.

De expositie in het Kielzog wordt geopend op zaterdag 29 september om 15:00 uur door de wethouder van cultuur Erik Drenth.

Openingstijden: tijdens de openstelling van theater en bibliotheek.Lees meer >
Expositie Amateur Fotogroep Tegelen, STEYL
29 september 2018 -
7 oktober 2018
Missiemuseum Steyl Sint Michaëlstraat 7
5935 BL Steyl
Webredactie

[Foto: Bert Jacobs]

Amateur Fotogroep Tegelen houdt haar jaarlijkse expositie

Er zijn meer dan 100 foto’s te zien, van vrij werk van de leden van AFT Tegelen, tevens wordt er een audio visuele presentatie verzorgd.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 1:00 - 17:00 uur
maandag gesloten

Toegang tot de expositie is gratis


Lees meer >
Expositie Fotogroep Luminos, VELDHOVEN
29 september 2018 -
30 juni 2018
Wijkcentrum MFA-Noord De Smelen 38
5508 SM Veldhoven
Webredactie

[Foto: Rob Ghijsen]

Fotogroep Luminos exposeert

Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 presenteren de leden van Fotogroep Luminos hun werk. De officiële opening is op zaterdagmiddag 13.00 uur.

Alle leden zijn bezig geweest met hele diverse opdrachten waaruit vele foto’s zijn ontstaan.
Een thema waar alle leden aan hebben gewerkt is “Architectuur”. Deze foto’s worden op een speelse en unieke wijze gepresenteerd. Zeker de moeite waard om te komen bekijken!

Daarnaast hebben ze onder begeleiding van Theo van Waas gewerkt aan een “vierluik”. Een creatief proces van de eerste brainstormsessie en concept tot het eindresultaat. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een tiental zeer verrassende en spannende vierluiken!

En onder het genot van een drankje kun je genieten van een slide show met foto’s van diverse opdrachten van de afgelopen jaren.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 naar de MFA Noord en geniet van een heleboel bijzondere foto’s.

Openingstijden:
Zaterdag 29 september 2018, 13.00 – 17.00 uur
Zondag 30 september 2018, 11.00 – 17.00 uur

Toegang gratis.Lees meer >
Open Dag Ned. Ver. voor Stereofotografie
29 september 2018 -
29 september 2018
Zalencentrum 't Visnet De Ruyterstraat 7
1271 SR Huizen
webredactie

[Foto: Dennis Boersma]

Open Dag Ned. Ver. voor Stereofotografie

Op de OPEN DAG 2018 van de NVvS  op zaterdag 29 september 2018 kan iedereen kennismaken met de fascinerende wereld van stereofotografie en andere 3D-beeldtechnieken. De OPEN DAG vindt plaats in meerdere ruimten van het zalencentrum ‘t Visnet in Huizen.

De dag begint om 10.30 uur en eindigt om 15.45 uur. De zaal is open vanaf 9.45 uur. Tijdens de OPEN DAG zijn er vijf blokken van elk een half uur met 3D-projecties op een zeer groot scherm met een grote diversiteit aan digitale 3D-beelden. Tussen de projecties door is het buffet geopend voor koffie, thee, drankjes, soep, broodjes, etc. Gedurende deze dag zullen NVvS-leden demonstreren hoe zij hun fascinerende hobby in de praktijk brengen. Hierbij is aandacht zowel voor het maken van stereo-opnamen als voor de verschillende mogelijkheden om stereo-opnamen te bekijken. Ook brengen ontwikkelaars en handelaren op de informatie- en productenmarkt hun materialen op het gebied van 3D-fotografie en andere 3D-beeldtechnieken, zoals 3D-video en VR, onder de aandacht. Diverse 3D-producten zijn er te bewonderen en worden tevens te koop aangeboden voor aantrekkelijke prijzen.

De toegang tot de OPEN DAG is voor leden en niet-leden GRATIS. Belangstellenden kunnen zich desgewenst ter plaatse aanmelden voor het lidmaatschap van de NVvS. De vereniging heeft dan voor geïnteresseerden een speciale aanbieding om lid te worden.

Het lidmaatschap geeft leden toegang tot vier andere verenigingsdagen in Huizen waarop 3D-series worden vertoond en ervaringen op het gebied van 3D-fotografie worden uitgewisseld. Daarnaast ontvangen leden drie keer per jaar het 3D-Bulletin met daarin allerlei informatie over digitale 3D-fotografie en heel veel mooie 3D-foto’s. Ook heeft de NVvS een e-groep, waarbinnen leden informatie delen en uitwisselen. De kosten van het lidmaatschap bedragen € 33,00 voor een heel jaar. Op de verenigingswebsite www.stereofotografie.nl is meer informatie over de NVvS en 3D-fotografie te vinden.

Het bestuur van de NVvS hoopt veel belangstellenden te ontvangen tijdens de OPEN DAG 2018 in zalencentrum ’t Visnet in Huizen (adres: De Ruyterstraat 7, 1271 SR Huizen).Lees meer >

oktober 2018

Expositie Macrowerkgroep Fotokring Eemland, AMERSFOORT
5 oktober 2018 -
14 november 2018
Icoon Leeghwater 1-3
3825 MR Amersfoort
Webredactie

Met Andere ogen: Macrofotografie in Icoon

De macro-werkgroep van Fotogroep Eemland verzorgt van vrijdag 5 oktober 2018 tot woensdag 14 november in Icoon een schitterende tentoonstelling over macrofotografie.
In de expositie geven wij u een bijzondere en kleurrijke inkijk in de wereld van de macro (natuur) fotograaf.

De macro-werkgroep bestaat uit 14 enthousiaste leden die er maandelijks op uittrekken om te fotograferen. Vaak op natuurterreintjes in en om Amersfoort. De macrofotografen zijn gefascineerd door het kleine in de natuur, details die je zelfs op een meter afstand niet meteen ziet.

In alle seizoenen zijn de fotografen actief: in februari wordt gezocht naar de eerste lente bodes, in maart ontwaken de verschillende kikkersoorten uit hun winterslaap en liggen de fotografen bijna met hun neus in het water voor een bijzondere foto.
De grote hoeveelheid aan vlinders, libellen, andere insecten en bloemen in het voorjaar en zomer is een eldorado voor de fotograaf. De herfst met zijn grote verscheidenheid aan kleuren en vormen van paddenstoelen, bladeren en zaden kent zijn weerga niet. En als je de details weet te vinden, biedt zelfs de winter een rijke hoeveelheid aan natuurverschijnselen die de moeite waard zijn om macrofoto’s van te maken.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 10.00 - 20.00 uur.
In de herfstvakantie van 22 tot 28 oktober is een deel van de expositie niet toegankelijk.

De opening vindt plaats op zaterdag 6 oktober 2018 om 15:00 uur.
Icoon is op 5 minuten lopen van station Amersfoort Vathorst.Lees meer >
Expositie Limburg Foto editie 25, SITTARD
27 oktober 2018 -
11 november 2018
De Domijnen/Zuyd Hogeschool Ligne 3
6131 MT Sittard
Webredactie

[foto: Jan Donders]

Expositie Limburg Foto editie 25

De afdeling Limburg van de Fotobond organiseert voor de 25e keer Limburg Foto!

Vrijdag 26 oktober om 20.00uur: lezing Chris Keulen en na afloop opening van de expositie.

Geopend ma t/m do van 08.00 tot 22.00 uur, vr en za van 08.00 tot 24.00 uur, zo van 10.00 tot 23.30 uur. Op 11 november tot 18.00 uur.

Van 28 september t/m 24 oktober is de expositie te bezichtigen in Kunstencentrum Venlo.


Lees meer >

november 2018

Jaarlijkse expositie Fotoclub A.F.V.P., ETTEN-LEUR
2 november 2018 -
4 november 2018
Trouwkerkje Van Bergenplein 1
4871 CD Etten-Leur
Webredactie

[Foto: John Verschuren]

Jaarlijkse Tentoonstelling

De fotoclub A.F.V.P. ETTEN-LEUR, heeft van 2 t/m 4 november 2018, weer zijn jaarlijkse tentoonstelling in het trouwkerkje aan het Van Bergenplein in Etten-Leur.

Op deze tentoonstelling presenteren de leden van de A.F.V.P. ETTEN-LEUR hun fotowerk van het afgelopen jaar, waaronder het werk van de zes werkgroepen.
Verder zal er een collage zijn van 100 x 200 cm van een verplicht onderwerp, waarop opgenomen een glas rode wijn in al zijn vormen. Dit is een uitgesproken uitdaging om in beeld te brengen door de diverse werkgroepen (natuur, architectuur, macro/close-up, portret/studio en straat).

De werkgroep AV-producties zal ongeveer 10 producties van rond de twee minuten lengte vertonen.

De burgemeester van de gemeente Etten-Leur, mevr. M.W.M. de Vries, zal op vrijdag 2 november om 19.30 uur de officiële opening van deze tentoonstelling verrichten.

Openingstijden:
vrijdag van 19:00 - 22:00 uur
zaterdag van 11:00 - 17:00 uur
zondag van 11:00 - 16:00 uur

Let op:
Op het Van Bergenplein is een blauwe parkeerzone van kracht, óók op (koop)zondag.


Lees meer >
Jubileumexpositie Fotogroep F8 Roerdalen, MELICK
9 november 2018 -
11 november 2018
Café-zaal De Sport Dorpsstraat 82
6074 GD Melick
Webredactie

[Foto: Jan Corstjens]

40 Jaar Fotogroep F8 Roerdalen

Op 1 juli 1978 werd Fotogroep F8 opgericht in Vlodrop, in 1984 besloten de leden zich aan te sluiten bij de landelijke Fotobond. In verband met dit 40-jarig bestaan organiseert de fotogroep een expositie.
De expositie bestaat uit werk van de eigen leden en omvat allerlei thema’s binnen de fotografie

De opening vindt plaats op vrijdag 9 november om 20.00 uur; vanaf 19.00 is de zaal open.

Openingstijden:
Vrijdag 9 november 2018 van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Zaterdag 10 november van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Zondag 11 november van 13.30 uur tot 17.00 uur.


Lees meer >
Expositie Fotoclub Ericamera, EINDHOVEN
10 november 2018 -
11 november 2018
Wijkcentrum BLIXEMS Ouverture 2
5629 PV Eindhoven.
Webredactie

[Foto: Marcelle van Veen]

Jaarlijkse Expositie van Fotoclub Ericamera

De leden van de club laten hun meest recente werk zien in Wijkcentrum Blixems.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Openingstijden:
zaterdag 10 november van 13.00 tot 17.00 uur
zondag 11 november van 11.00 tot 17.00 uur.


Lees meer >