1. Homepage
  2. Over Fotobond
  3. Activiteitenagenda

'De Groene Camera' Natuurfotografie in Nederland, DEN HAAG


‘De Groene Camera’ toont natuurfotografie uit Nederland en België in Museon

In de expositie worden in negen categorieën ruim 60 foto’s van landschappen, dieren in actie en kleurrijke insecten getoond. De tentoonstelling is gebaseerd op de winnende foto’s van de natuurfotografieprijs ‘De Groene Camera’, een initiatief van gerenommeerde natuurfotografen Jan Vermeer en Daan Schoonhoven.

De Groene Camera onderscheidt zich met uitsluitend foto’s uit Nederland of België. Schoonhoven zegt hierover: “We willen graag de diversiteit en schoonheid van de natuur in onze directe omgeving laten zien. De Groene Camera is een gewaardeerd platform voor natuurfotografie. Alleen Nederland telt al zo’n 400.000 natuurfotografen. Velen van hen zijn geen professional, maar hun foto’s zijn wel van professioneel niveau. Dit verdient een eigen grote fotoprijs met een tentoonstelling”.

De Groene Camera
De winnende beelden zijn door natuurfotografen Olaf Kraak, Marijke Kodden, Bart Siebelink, Rollin Verlinde en Jan Vermeer beoordeeld. De overall winnaar van De Groene Camera is Nils Poldervaart (zie bijgevoegde publiciteitsfoto). De jury zegt over zijn foto: “Een compositie met lef. Het onderwerp is niet een vos, maar een onwerkelijk aandoende situatie. Met grote trefzekerheid gevangen in een beeldrijm. Waarbij zowel de kracht van de grafische eenvoud als die van de sprekende details uitstekend tot zijn recht is gebracht.”

Zie voor meer informatie www.natuurfotografie.nl/dit-zijn-de-winnaars-van-de-groene-camera-2018/.

Zie voor openingstrijden de website van het Museon: www.museon.nl.