1. Homepage
  2. Over Fotobond
  3. Activiteitenagenda

'National Geographic - The Art of Wildlife Photography' in Museon, DEN HAAG


[Foto:  "Arctic Treasure" van Sergey Gorshkov ]

The Art of Wildlife Photography

Deze foto-expositie met indrukwekkende natuurfoto's van gerenommeerde National Geographic fotografen, zoals Jim Brandenburg, Brian Skerry en Beverly Joubert, toont de verhalen achter de camera.

Feit en fantasie
Voor de pioniers van de fotografie was het maken van de perfecte foto een proces van vallen en opstaan. Door het forse gewicht en de enorme afmetingen van de eerste camera's, gecombineerd met een complexe logistiek, werd het maken van foto's in afgelegen natuurgebieden een ware expeditie. Uit de collectie van het Museon worden ruim vijftig historische camera's gepresenteerd en krijgt de bezoeker een goed beeld van de technische ontwikkelingen die de fotocamera's ondergingen.

De kunst van natuurfotografie
De hedendaagse natuurfotograaf heeft de beschikking over de meest geavanceerde apparatuur en profiteert van zwaar verbeterde randvoorwaarden, vergeleken met die van de pioniers. Maar ook nu gaat het uiteindelijk om het oog van de fotograaf in combinatie met expertise en ervaring. Goede fotografie vraagt gedegen logistieke voorbereiding, is missie- en doelgroep gericht en vraagt naast genoemde kundigheid ook fysiek en emotioneel veel van de fotograaf.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties
De tentoonstelling maakt ook een verbinding naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zeventien doelen zijn opgesteld om de belangrijkste uitdagingen op het gebied van klimaat, natuur en samenleving aan te pakken.

Informatie over openingstijden en toegangsprijzen zie https://www.museon.nl/nl/bezoekersinformatie.