1. Homepage
  2. Over Fotobond
  3. Activiteitenagenda

Oerkroegen, kneipen, kocsmák en andere lokaliteiten, AALTEN


FotoKabinet: Oerkroegen, kneipen, kocsmák en andere lokaliteiten

FotoKabinet is een nieuw initiatief van Oerkroeg Schiller, samen met het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC).
Het Oostgelders Fotografen Collectief heeft jarenlang haar thuisbasis gehad bij Foto21 in Bredevoort. Nu deze locatie per 1 januari 2019 sluit heeft het collectief onderdak gekregen bij café Schiller in Aalten. Daar is door eigenaar Jaap Delleman per direct een nieuwe expositie mogelijkheid aangeboden. Dit heeft de groep enthousiast aanvaard. Na jarenlang in een museale galerie te hebben geëxposeerd ziet de groep het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie foto exposities te realiseren. Het doel is om de fotografie die daar getoond wordt aan te passen aan de sfeervolle locatie. De spits wordt afgebeten door Peter van Tuijl.

Het FotoKabinet opent haar deuren voor het eerst op zondag 3 februari met een expositie van sociaal-documentair fotograaf Peter van Tuijl. Hij fotografeerde de afgelopen drie decennia kroegen in verschillende Europese landen. Situaties en sfeermomenten van weleer toen roken in het café nog heel gewoon was, tot recente stille observaties van stamgasten in het monumentale café Schiller waar de fotogalerie gevestigd is.

Peter van Tuijl is freelance fotograaf met predicaat bmk (bonds meester klasse) met
speciale aandacht voor portret, daily-life en reportage. Hij is begeleider, spreker, docent, auteur
lid en coördinator van de landelijke gespreksgroep bmk, lid van de landelijke gespreksgroep journalistiek, en maakt naast het OFC deel uit van het fotografencollectief F10.

Op zondag 3 februari is de fotograaf tussen 14.00 en 16.00 uur in het FotoKabinet aanwezig.

De expositie is te bezoeken tot en met 31 maart tijdens de openingsuren van oerkroeg Schiller.