1. Homepage
 2. Voor leden
 • All

november 2017

11th Holland International Image Circuit 2018
1 november 2017 -
7 april 2018
Online & Diverse locaties
Heerhugowaard, Delft, Rijen, Wageningen, Epe
Webredactie

[Foto Marcel van Balken]

11th Holland International Image Circuit 2018


Het enige internationale fotografische circuit in Nederland! In 1998 is de start geweest van het Holland International Circuit, een tweejaarlijks evenement. Het circuit bestaat uit 5 salons en wordt door 5 clubs georganiseerd.

In 1998 waren het nog dia’s (wat zijn dat?) die konden worden ingezonden. Het aantal werken is in de loop der jaren gestegen van 4.200 dia’s naar 12.000 digitale beelden met deelnemers uit 65 landen. Een grote klus die een goede organisatie vereist. Ook het jureren van deze hoeveelheid beelden vraagt een strakke discipline wat betreft de tijdsfactor. Iedere salon heeft zijn eigen 3-koppige jury. Die is altijd internationaal (een van de voorwaarden van FIAP) met juryleden van België tot Griekenland en van Italië tot Amerika. Een jury ziet geen titel of naam van de inzender. Tijdens het jureren is er geen overleg, uiteraard wel bij het toekennen van de prijzen.

Salons en organiserende clubs
 • 17e Tribute to Colour - FC Heerhugowaard
 • 11e Image Salon Delft - FC ’59 Delft
 • 11e Image Contest Wageningen - CC Wageningen
 • 9e Rainbow Challenge Rijen - FA Rijen
 • 2e EPic Photo Salon - AFV Epe
Het circuit heeft patronage ontvangen van
 • Fotobond
 • FIAP (Fédération de l’Art Photographique)
 • PSA (Photographic Society of America)
 • RPS (Royal Photographic Society)
 • GPU (Global Photographic Union)
Onderwerpen/secties
Er kan worden ingezonden in drie secties en per sectie maximaal 4 beelden:
 • sectie Vrij (kleur) (PID-C);
 • sectie Vrij (monochrome) (PID-M);
 • sectie Reisfotografie (PTD);

Let op!

Leden van de Fotobond krijgen bij deelname aan 3 secties € 10,00 korting!

Inschrijfgeld
Inschrijfgeld  per persoon voor 5 salons:
1 sectie €45
2 secties €50
3 secties €55 (€45 indien lid van de Fotobond)

Club korting (minimum 5 leden)
Clubs met 5 leden 10%
Clubs met 6-10 leden 15%
Clubs met 11-20 leden 25%
Clubs met 21-30 leden 30%
Clubs met 31-40 leden 35%
Clubs met 41-50 leden 40%

Sluitingsdatum
De sluitingsdatum is 7 januari 2018.
Inzenden via internet www.hollandcircuit.nl

Jurering en uitslag
Juryleden zijn uitgezonderd van deelname aan het Holland Circuit. De jurering vind plaats van woensdag 17 januari tot zondag 21 januari 2018. Een internationale jury zal de inzendingen beoordelen. De uitslagkaart wordt op 4 februari 2018 per e-mail verzonden. Er verschijnt weer een schitterende kleurencatalogus met veel fraai fotowerk die iedere deelnemer ontvangt.

De openbare presentaties
Informatie
Zie voor alle informatie de website van het circuit www.hollandcircuit.nl

Lees meer >

december 2017

Fotofestival aan de Maas, inleveren kan nog tot 28 februari
1 december 2017 -
13 mei 2018
Nederlands Fotomuseum Rotterdam Wilhelminakade 332, Rotterdam
3072 AR
Harry Sikkenk

Het is zover; wij zijn er klaar voor om jullie sprankelendste, spannendste en meest verrassende fotoseries in ontvangst te nemen! Vanaf 1 december 2017 tot en met 28 februari 2018 kan je inzenden. Overtuig de curator dat jouw werk er bij hoort! Dan hangt jouw werk van 10 tot 13 mei 2018 in het Nederlands Fotomuseum. Veel succes namens Harry, John, Hans, Diana, Ruud, Nicole en Wybe!

Klik hier en ga direct naar de website

 Wil je er bij zijn zend dan je mooiste series via onze website naar het Festival en misschien hang jij over een paar maanden in het Nederlands Fotomuseum!

Voor het eerst brengt het Fotofestival aan de Maas de beste Nederlandse amateurfotografen samen in een expositie in het Nederlands Fotomuseum. Dat is uniek. Parallel zijn er tal van kleinere exposities op het naburige en gezellige Deliplein. Voor liefhebbers zijn er interessante lezingen en andere activiteiten. Mis het niet; van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei 2018  op de Kop van Zuid en Katendrecht, hartje Rotterdam.

Naar de uploadpagina: klik hier

Amateurfotografie in het Nederlands Fotomuseum

Musea en galeries blijken gevoelig voor het etiket 'professional' en zetten hun deuren niet snel open voor 'amateurs'.  Het Fotofestival aan de Maas laat zien dat er heel veel bijzondere vrijetijdsfotografen zijn die over een opvallend grote verbeeldingskracht en creativiteit beschikken. Nicole Robbers (o.a. bekend als bestuurslid van De Zilveren Camera en de beeldredactie van het NRC) zal als curator een selectie maken uit seriematig werk van de beste amateurs in Nederland. Deze series worden verzameld middels eigen speurwerk, spontane aanmeldingen via de website en met hulp van organisaties op het gebied van vrijetijdsfotografie. De circa 50 series worden getoond in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam.

 Er is bewust gekozen voor seriematig werk. Series overstijgen de toevalstreffer, worden gemaakt door fotografen die zeer bewust aan een onderwerp werken en tonen de signatuur van die fotograaf. Series lenen zich ook voor toepassing van diverse media. Kortom series openen de weg om de volle breedte, creativiteit, kennis en kunde van vrijetijdsfotografen te tonen.

 Wil je er bij zijn zend dan je mooiste series via onze website naar het Festival en misschien hang jij over een paar maanden in het Nederlands Fotomuseum!

www.FotofestivalaandeMaas.nl

www.facebook.com/Fotofestival.aan.de.Maas

info@FotofestivalaandeMaas.nl


Lees meer >
Lezingen fotosz.nl
15 december 2017 -
19 april 2018
Galerie Pennings Geldropseweg 61B (eerste etage) of 63
5611 SE EINDHOVEN
webredacteur

[Foto Noortje Haegens]

fotosz.nl / Fotografie Stichting Zuid Nederland 

lezingen en fotoboekenbeurs

LEZINGEN
In oktober 2017 gaat de lezingencyclus weer van start. U kunt zich alvast aanmelden voor een of meer lezingen via info@fotosz.nl. Voor meer informatie zie www.fotosz.nl.

Noortje Haegens - donderdag 19 oktober 2017
Videokunstenaar en fotograaf Noortje Haegens vertelt over haar werk te midden van haar soloexpositie bij Galerie Pennings (Geldropseweg 63). Haar werk gaat over onthaasten. Tijdens lange, solitaire wandelingen zoekt zij de rust in de natuur en maakt zij opnamen die later verwerkt worden tot videokunst en filmstills. Inspiratie voor deze werken zijn verschillende ‘artist in residences’, zowel in binnen en buitenland.

Corinne Noordenbos - vrijdag 15 december 2017
Corinne Noordenbos is fotograaf en tot voor kort was zij hoofd van de opleiding Fotografie aan de KABK in Den Haag. Zij vertelt over haar eigen werk en over de huidige ontwikkelingen van de conceptuele documentairefotografie in Nederland. De nadruk zal liggen op storytelling en fotoboeken.

Bert Creyghton - donderdag 18 januari 2018
Landschapsfotograaf Bert Creyghton vertelt over het Hindenburgline Project. Samen met auteur Serge van Duijnhoven volgde hij afgelopen jaren de ruim duizend kilometer lange frontlinie in Frankrijk, waar tussen 1914 en 1918 de loopgravenoorlog zich heeft afgespeeld. Het project resulteerde in het boek ‘Hadden we maar dezelfde taal gesproken!’ en een expositie in Museum De Pont in Tilburg.

Anneke van Veen - woensdag 21 februari 2018
Anneke van Veen is sinds 1985 conservator fotografie bij het Stadsarchief Amsterdam. Zij heeft verschillende boeken over Nederlandse fotografen geschreven en tentoonstellingen over stadsfotografie samengesteld. Daarnaast begeleidt zij fotografen die aan een stadsopdracht werken. Zij vertelt over de rijke collectie van het Stadsarchief en het lopende onderzoek.

Willem Popelier - donderdag 19 april 2018
Willem Popelier is beeldend kunstenaar die fotografie als medium gebruikt. Hij is bekend geworden door het Selfie project. Popelier onderzoekt de algemeen geaccepteerde manier waarop we portretten gebruiken in onze samenleving, en hoe identiteit door middel van fotografie wordt overgebracht of gecommuniceerd. Vandaar dat veel van zijn werk sterk gerelateerd is aan de populaire beeldcultuur en de effecten daarvan op onze samenleving. Voor alle lezingen geldt:

Locatie
Galerie Pennings
Geldropseweg 61B (eerste etage) of 63 •
5611 SE  EINDHOVEN
Ontvangst
vanaf 19.45 uur • Aanvang: 20.00 uur • Afsluiting: 22.00 uur Kosten: € 8,00 p.p. Koffie/thee gratis

FOTOBOEKENBEURS
Vorig jaar werd de fotoboekenbeurs voor het eerst georganiseerd. Wegens groot succes komt er een tweede editie.
De datum is al bekend: zondag 18 maart 2018. Locatie: Geldropseweg 63, Eindhoven


Lees meer >

januari 2018

Expositie van Kees de Jong en Rein Reuter, HEUSDEN-ZOLDER (B)
1 januari 2018 -
31 maart 2018
Den Lavaar Marktplein 7
B-3552 Heusden-Zolder, België
Webredactie

[Foto:  Kees de Jong]

Industriële schatten uit de Euregio Maas-Rijn

De leden Kees de Jong en Rein Reuter van Fotokring Midden-Limburg exposeren hun foto's van zoektochten naar industrieel erfgoed (en URBEX-foto’s).

‘Ontdekkingstochten’, zo noemen ze hun gezoek naar overblijfselen uit ons industrieel verleden. Urban exploring wordt het ook wel genoemd, het formeel dan wel informeel bezoeken, fotograferen en documenteren van verlaten gebouwen. 

Met grote interesse voor historie leggen Kees en Rein bezienswaardigheden uit de regio vast op de gevoelige plaat.
De foto-expositie ‘Industriële schatten uit de Euregio’ neemt u mee op reis langs historische locaties in de Euregio Maas-Rijn. 

Zo zijn foto’s  te zien van kolenmijnen te Beringen (B), Zolder (B), Alsdorf (D) en Hückelhoven (D).

Openingstijden van Den Lavaar:
maandag 11:00 -18.00 uur
woensdag 10:00 - 18:00 uur
donderdag en vrijdag 10:00 - 23:00 uur
zaterdag 11:00 - 23:00 uur
zondag 11:00 - 22:00 uur


Lees meer >
Expositie Fotoclub FC'59, DELFT
13 januari 2018 -
24 maart 2018
Fotobister Voldersgracht 16
2611 ET Delft
Webredactie

[Foto: Wil Groen]

The best of Fotoclub FC'59 2017

Aan de fotowand van Fotobister te Delft hangen vanaf zaterdag 13 januari 2018 tot zaterdag 24 maart 2018 foto’s van clubleden van de Fotoclub FC’59 te Delft met als thema “ The Best of FC’59 2017”. Een selectie van de beste foto’s uit de jaarwedstrijd van 2017 worden hier tentoongesteld. Alle prijswinnende foto's, aangevuld met foto’s van diverse clubleden, kunt u hier bekijken. Een diversiteit aan beelden en genres waardoor het zeker een bezoekje waard is.

U kunt terecht op de normale openingstijden van Fotobister:
maandag 13.00 - 17.00 uur
dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.30 uur.


Lees meer >
Expositie Derksen ontmoet Derksen, STERKSEL
13 januari 2018 -
4 maart 2018
Peter van den Braken Centrum Heezerweg 2
6029 PP Sterksel
Webredactie

[Foto: Theo Derksen]

Derksen ontmoet Derksen

Chris en Theo Derksen zijn vader en zoon. Beiden zijn in de kunst terecht gekomen, Chris als beeldend kunstenaar, Theo als fotograaf.
Theo Derksen, woonachtig in Nederweert, toont werk uit een aantal projecten. Hij fotografeert mensen in de openbare ruimte, overal ter wereld, van parken tot stedelijke omgevingen. Wat zijn bijzondere aandacht heeft is het contrast tussen de werkelijke omgeving en een illusie van de werkelijkheid. De verhouding tussen die twee realiteiten is aan het verschuiven en dat is volgens hem het grote thema van deze tijd. Zijn foto’s komen tot stand zonder gebruikmaking van Photoshop. Daarnaast toont hij een serie foto’s die in 1998 werd bekroond met de Kodak Award (VS).

Chris, die dit jaar negentig hoopt te worden, is vooral bekend als beeldhouwer en schilder, maar toont nu een selectie uit zijn fraaie houtsneden.

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 14:00 - 17:00 uur.

Officiële opening van de tentoonstelling is op zaterdag 14 januari om 15:00 uur door de burgemeester van de gemeente Heeze-Leende, Paul Verhoeven.Lees meer >
Expositie Fotoclub Beeldspraak, GLIMMEN
20 januari 2018 -
12 april 2018
Dorpshuis de Groenenberg Markeweg 17
9756 BZ Glimmen
Webredactie

[Foto: Heidi Jonker]

Foto-expositie 3 in 1

Fotoclub Beeldspraak exposeert van 20 januari t/m 12 april 2018 in dorpshuis de Groenenberg in Glimmen. Op 22 februari en op 18 maart worden alle foto’s vervangen door nieuwe foto’s. Kom elke maand kijken, dan zie je alle foto’s!

Openingstijden van De Groenenberg:
maandag t/m donderdag 19:00 - 24:00 uur
vrijdag 18:00 - 21:00 uur.


Lees meer >
Expositie Marianne Pennarts, VLISSINGEN
30 januari 2018 -
29 maart 2018
Atrium Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg 81
4382 EJ Vlissingen
Webredactie

To eat or not to eat

that's the question!

Een expositie van 13 stillevens van Marianne Pennarts over voedsel, met een knipoog.

Verschillende soorten voedsel zijn gefotografeerd op een zwarte achtergrond waarbij er steeds iets in het beeld niet klopt met de werkelijkheid.

Openingstijden:
dagelijks van 09:00 - 20:00 uur.


Lees meer >

februari 2018

Expositie René de Kruyf e.a., GOUDA
1 februari 2018 -
28 februari 2018
Het Huis van de Stad Gouda Burgemeester Jamesplein 1
2803 PG Gouda
Webredactie

[Foto: René de Kruyf]

Expositie van Wim Scholten, Rob Scholten, Ko de Knegt en René de Kruyf

Vier (oud-)leden van de Fotobond exposeren met bijzonder en gevarieerd fotowerk in het "Huis Van De Stad" in Gouda. De foto's worden stijlvol gepresenteerd in uniforme houten lijsten.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur, donderdag tot 20:00 uur.
Toegang gratis.


Lees meer >
Expositie Foto-objecten van Rob Chevalier, BREDEVOORT
3 februari 2018 -
2 april 2018
FOTO21BREDEVOORT Het Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

Werk met een eigentijdse beeldtaal; kritisch met een knipoog

Rob Chevallier studeerde grafische Vormgeving aan ArtEZ Arnhem. Sinds 2006 is hij actief als beeldend kunstenaar en fotograaf.  Zijn foto’s ontstaan vooral in het Ruhr-gebied en de regio Niederrhein. Vervreemding van de werkelijkheid is de basis, horizontale lijnen en een grafische, bijna symmetrische opbouw creëren rust en ruimte.  Recent werk bestaat uit een combinatie van foto’s en tweedehands objecten.

Foto’s op waterpassen, schietspoelen, speelgoedwagentjes en nog veel meer. Rob Chevallier combineert zijn foto’s met spullen uit kringloopwinkels en rommelmarkten. Oude, afgedankte voorwerpen krijgen als kunstwerk een nieuw leven en een nieuwe betekenis. Zo ontstaat een unieke, eigentijdse beeldtaal. De foto’s met hergebruik van vaak nostalgische voorwerpen zijn een reactie op onze veranderende samenleving. Thema’s met een kritische knipoog naar nu zijn: klimaatverandering, de steeds grotere kloof tussen arm en rijk, natuurbehoud, industrialisering en automatisering.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Op zondag 18 februari 2018  (van 13.00 – 17.00 uur) is de kunstenaar zelf aanwezig voor een toelichting op het werk. Het boekje: ‘Foto objecten 2017-2018’ is op 18 februari verkrijgbaar.


Lees meer >
Ger Sterk exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht
3 februari 2018 -
24 februari 2018
Fotogalerie Zwijndrecht Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
332 AL
Webmaster afdeling-12

“Wat ik zeggen wou, Rotterdam ik hou van jou”
Ger Sterk exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

 Ger Sterk (1933), woonachtig in Barendrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand februari zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: “Wat ik zeggen wou, Rotterdam ik hou van jou”.

Ger Sterk heeft iets met Rotterdam. Hij werd er geboren, groeide er op en vond er zijn werk. Als kind zag hij zijn stad branden waarna het hart van de stad ‘de grote leegte’ werd genoemd. Die desolate, winderige vlakte bepaalde jarenlang het stadsbeeld. Als je er om wat voor reden dan ook moest zijn, wilde je zo gauw mogelijk weer thuis zijn. Decennia later is er een heel ander Rotterdam ontstaan. Een stad om trots op te zijn en waar weer wat te beleven valt. Maar ook een stad die nooit af is. Altijd verrijst er wel weer iets nieuws en wordt wat goed leek weer afgebroken. Het verveelt Ger nooit er rond te zwerven en er inspiratie op te doen om met zijn camera stadsbeelden vast te leggen. Daarbij horen ook de mensen op straat. Ze blijven hem boeien en maken dat de stad leeft.

De oorsprong voor deze Rotterdam expositie begint jaren geleden door de deelname aan de workshop INSPIRED BY …... En Ger heeft zich laten inspireren door de Rotterdamse fotograaf Joop Reijngoud. Fotografeert Reijngoud vooral mensen in Rotterdam. Ger heeft dat omgedraaid, hij fotografeert vooral Rotterdam met mensen. Dat heeft geleid tot typische Ger foto’s in zijn Rotterdam. Het veranderende Stationsplein, de oprukkende skyline op de Kop van Zuid, de Rotterdam Marathon en Rotterdammers in de stad. Pra

chtige foto’s anno nu, waar kleur en compositie ondersteunend zijn en daarnaast prachtige foto’s voor de toekomst. Want dan blijken dit tijdsdocumenten te zijn.

Als je net als Ger van Rotterdam houdt moet je deze tentoonstelling zeker bezoeken. Ger is alle zaterdagen aanwezig om zijn foto’s toe te lichten.

 Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). 

Open: elke zaterdag in februari (3, 10, 17 en 24) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

 


Lees meer >
Expositie Jan Vernooij, BREDEVOORT
3 februari 2018 -
8 april 2018
Foto21Bredevoort 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

 "De Balletdansers"

"De Balletdansers" zijn bijzondere foto’s. Het is een serie over meeuwen met vliegende vormen met een verloop van abstract naar herkenbaar en een dubbelopname als afsluiter. Jan Vernooij won met deze serie van vijf foto’s de prijs in een afdelingswedstrijd van de Fotobond afdeling Utrecht – ’t Gooi.
De serie is te zien in de Wandelgang bij Foto21 in Bredevoort van 3 feb t/m 8 apr 2018.

Jan heeft vijf beelden overgehouden aan een bezoek aan Texel. Op het eiland fotografeerde hij veel maar in dat werk vond hij toch niet wat hij zocht. Pas op de terugweg op de boot ging hij aan de slag met de meeuwen die dan rond de veerboot cirkelen. Door gebruik te maken van dubbele opnamen maar nu ook door in te flitsen op het tweede gordijn zijn weer bijzondere beelden ontstaan die door vorm en kleurstelling samenhang tonen. Van de serene rust van de zee naar de hectiek van een grote groep krijsende meeuwen in een vloeiend geheel bij elkaar gebracht.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 11:00 - 17:00 uur.


Lees meer >
Expositie Wim Fleuren & Wim Falkenberg, HEERLEN
3 februari 2018 -
31 maart 2018
Foto Gery Dautzenbergstraat 40
6411 LC Heerlen
Webredactie

[Foto: Wim Falkenberg]

Wim Falkenberg en Wim Fleuren exposeren

Van 3 februari tot en met 31 maart exposeren Wim Falkenberg en Wim Fleuren bij Foto Gery in  Heerlen. Het betreft een foto-expositie met als thema "Annetrude". De foto's van het model zijn gemaakt in de periode 2011 - 2017 in de omgeving van Zuid-Limburg.

Openingstijden:
Maandag            13.00 - 18.00 uur
Dinsdag               09.00 - 18.00 uur
Woensdag          09.00 - 18.00 uur
Donderdag         09.00 - 20.00 uur
Vrijdag                 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag             09.00 - 17.00 uur


Lees meer >
Expositie Arnold Jipping, GRONINGEN
4 februari 2018 -
18 maart 2018
Kunstlievend Genootschap Pictura Sint Walburgstraat 1
9712 HX Groningen
webredacteur

[Foto: Arnold Jipping]

Verbeelding

Arnold Jipping exposeert bij Pictura te Groningen onder de titel "Verbeelding"; de digitale vrijheid in de fotografie.

Openingstijden: woensdag t/m zondag 13:00 - 17:00 uur.

Lees meer >
Expositie 'Tandje Erbij' FG Fotogein, NIEUWEGEIN
14 februari 2018 -
3 maart 2018
KunstGein Podium, Stadhuis Stadsplein 1-C
3431 LZ Nieuwegein
Webredactie

[Foto:   Henk Post]

Dubbelexpositie van Fotogroep Fotogein

Deze unieke dubbelexpositie toont het resultaat van het mentorschap van Jan Ros bij Fotogein het afgelopen jaar en de jaarlijkse tentoonstelling van Fotogein, deze keer met als bijzonder thema ‘Beweging’.

De eerste expositie 'Tandje erbij' vindt plaats in ‘KunstGein Podium’, Stadshuis, Stadsplein 1c te Nieuwegein en laat het resultaat zien van het mentorschap van Jan Ros bij Fotogein het afgelopen jaar.

Getoond wordt het werk van 9 fotografen die het afgelopen jaar een Mentoraat van de Fotobond hebben gedaan bij mentor en fotograaf Jan Ros. In overleg met hem wijdde iedereen zich aan een individuele opdracht waar gedurende een half jaar hard aan werd gewerkt. Per sessie kreeg elke deelnemer individuele aandacht en tips om de uitwerking van de opdracht te optimaliseren. Het eindresultaat is dan ook zeer divers en te zien in ‘KunstGein Podium’ en ook in de ‘Etalage’ op de hoek van Raadstede - Stadsplein, tegenover het Stadshuis.

De expositie in KunstGein Podium is te zien van 14 februari t/m 3 maart 2018 van woensdag tot en met zaterdag, 13:00 tot 17:00 uur. Eén van de fotografen zal steeds aanwezig zijn.

Opening

In KunstGein Podium in het Stadshuis bent u vanaf 16:00 uur welkom, waar Jan Ros omstreeks 16:30 uur de expositie ‘Tandje erbij’ opent.


Lees meer >
Expositie 'Beweging' FG Fotogein, NIEUWEGEIN
17 februari 2018 -
29 maart 2018
Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM Stadsplein 6
3431 LZ Nieuwegein
Webredactie

[Foto:  Yolanda Simarro]

Dubbelexpositie van Fotogroep Fotogein

Deze unieke dubbelexpositie toont het resultaat van het mentorschap van Jan Ros bij Fotogein het afgelopen jaar en de jaarlijkse tentoonstelling van Fotogein, deze keer met als bijzonder thema ‘Beweging’.

De tweede expositie is in het Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM, Stadsplein 6 te Nieuwegein.

Daar laten leden van Fotogein hun mooiste werk van het afgelopen jaar zien. Dat jaar had als thema ‘Beweging’ en de resultaten daarvan worden getoond naast ander werk. Sommige foto’s zijn groot afgedrukt en staan tentoon in de foyer van DE KOM. Ander werk hangt op de vierde etage in het Kunstencentrum.

Beide tentoonstellingen worden geopend door Jan Ros op zaterdag 17 februari. In KunstGein Podium in het Stadshuis bent u vanaf 16:00 uur welkom, waarbij omstreeks 16:30 Jan Ros de expositie ‘Tandje erbij’ opent. Daarna gaan we om 17:00 naar het Stadstheater en Cultuurcentrum DE KOM (4de etage) waar Jan Ros ook de opening zal verrichten van de jaarlijkse grote ledenexpositie van Fotogein. Aldaar wordt een toost uitgebracht op de deze unieke dubbeltentoonstelling. U bent van harte welkom!

Expositie in DE KOM is te bezichtigen van 17 februari t/m 29 maart tijdens de openingsuren van DE KOM (info: 030 604 5554).

Voor meer info zie: www.fotogein.nl.


Lees meer >
Expositie NAFVA, AMSTERDAM
17 februari 2018 -
28 april 2018
OBA Javaplein Javaplein 2
1094 HW Amstrerdam
Webredactie

[Foto: Zen van Bommel]

De wereld door de ogen van de NAFVA

’s Lands oudste (130 jaar), maar net niet meer grootste club van het land exposeert gevarieerd fotowerk op ongebruikelijk kloeke formaten van een tiental leden.

De expositie wordt officieel geopend op 1 maart om 17.30 uur.

Openingstijden:
maandag 14.00 - 17.30 uur
dinsdag, woensdag, donderdag 9.30  -20.00 uur
vrijdag en zaterdag 9.30 - 17.30 uur
zondag 13.00 - 16.30 uur.


Lees meer >
Expositie Edwin Boer, AMSTERDAM
17 februari 2018 -
18 april 2018
Openbare Bibliotheek Staatsliedenbuurt, Van Hallstraat 615
1051HE Amsterdam
Webredactie

Verleidingen en andere hersenspinsels

Verleidingen, drama, pareidolie, antropomorfisme en meer:
Edwin Boer maakt kleine series geregisseerde thematische portretten. In deze expositie toont hij er een aantal waarin de kronkels van de geest centraal staan.

We denken recht wat krom is, laten ons meeslepen door emoties of zien onbewust dat wat er helemaal niet is.

Openingstijden:
maandag  14.00 - 17.30 uur
dinsdag  09.30 - 17.30 uur
woensdag  09.30 - 17.30 uur
donderdag  14.00 - 20.00 uur
vrijdag  09.30 - 17.30 uur
zaterdag  11.00 - 17.00 uur
zondag gesloten.

Lees meer >
Expositie Keistad Foto Collectief, AMERSFOORT
17 februari 2018 -
28 april 2018
Onze Lieve Vrouwe ter Eem Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
Webredactie

[Foto: Omar Brunt]

Negen fotografen van Keistad Foto Collectief exposeren

Negen fotografen van Keistad Foto Collectief exposeren in het Onze Lieve Vrouwe ter Eem. De fotografen die deelnemen aan deze expositie zijn Omar Brunt, Ben de Haard, Sieger Homan, Kok van der Meij, Annemarie Welp, Sabine Keijzer, Ruud Mulder, Hans Aalbers en Tanneke Beudeker. Zij exposeren met 45 zeer uiteenlopende foto's, er is ditmaal geen thema uitgewerkt. De foto's die op de expositie hangen zijn allemaal te koop. Bent u geïnteresseerd dan kunt u dit kenbaar maken middels een formulier,welke bij de expositie ligt. Wij hopen u te zien op een van de zaterdagen!

De officiële opening van deze expositie zal op zaterdag 17 februari om 16.00 uur plaatsxvinden. Met elkaar zullen we toasten op een mooie expositie. Voor een hapje wordt ook gezorgd.

Openingstijden:
Iedere zaterdag vanaf 17 februari tot en met 28 april van 13.00 tot 17.00 uur.


Lees meer >
Expositie Fotoclub Hoekse Waard, OUD-BEIJERLAND
24 februari 2018 -
4 maart 2018
Clubgebouw "De Boezem" Boezemsingel 9
3261 CB Oud-Beijerland
Webredactie

[Foto: Wessel Krul]

Foto-expositie 2018

Fotoclub De Hoekse Waard nodigt u uit om een bezoek te brengen aan de jaarlijkse expositie. Gekozen is voor een vrij thema, de leden laten hun favoriete werk zien.

De leden van de fotoclub waarderen het als u tijdens uw bezoek niet alleen naar de foto's komt kijken maar ook met hen de discussie aangaat over de gepresenteerde foto's.

Openingstijden:

zaterdag 24 februari van 12.00 tot 18.00 uur
zondag 25 februari van 12.00 tot 18.00 uur
zaterdag 3 maart van 12.00 tot 18.00 uur
zondag 4 maart van 12.00 tot 18.00 uur.

Toegang gratis, koffie en thee staan klaar.

Lees meer >
Expositie Fotogroep Waalre, WAALRE
24 februari 2018 -
25 februari 2018
Het Klooster Hoogstraat 6-8
5581 BK Waalre
Webredactie

[Foto: Greetje van Son]

Fotogroep Waalre exposeert in Het Klooster

Op zaterdag 24 en zondag 25 februari vindt weer de jaarlijkse expositie plaats van Fotogroep Waalre. In Ontmoetingscentrum ’t Klooster in Waalre zijn weer een honderdtal bijzondere foto’s te zien die de leden in het afgelopen jaar hebben gemaakt.

Openingstijden:
zaterdag 13:00 - 17:00 uur
zondag 11:00 - 17:00 uur


Lees meer >
Expositie Fotoclub Nuland, NULAND
24 februari 2018 -
25 februari 2018
Gemeenschapshuis De Meent Prins Bernhardplein 10
5391 AR Nuland
Webredactie

[Foto:  Loek van Grinsven]

Jaarlijkse expositie van Fotoclub Nuland

Naast de gebruikelijke expositie waarin de leden een aantal foto’s in de categorie ‘vrije fotografie’ exposeren hangt er van elk lid één foto die gemaakt is ten behoeve van de jaaropdracht. Het thema van de jaaropdracht is dit jaar “Vakmanschap”.

Een professionele vakjury beoordeelt de foto’s van de jaaropdracht en zal op zaterdag 24 februari om 14.00 uur de prijswinnaars bekend maken.
Ook voor de bezoekers is een belangrijke rol weggelegd, zij bepalen de winnaar van de publieksprijs. Het publiek kan een winnaar kiezen uit het  gedeelte ‘vrije fotografie’, maar ook een winnaar uit de foto’s van de ‘jaaropdracht’.

Als extra onderdeel van deze expo tonen leden hun ongebonden creativiteitten en de resultaten van de diverse themawerkgroepen en bondsmentoraat van het afgelopen jaar.

Openingstijden:
zaterdag 24 februari van 13.30 - 18.00 uur
zondag 25 februari van 11.00 - 17.00 uur.
De toegang is gratis.


Lees meer >
Expositie Fotoclub 't Gooi, BUSSUM
26 februari 2018 -
30 maart 2018
Medisch Centrum Bussum-Zuid Piet Heinlaan 50 /B
1403 TZ Bussum.
Webredactie

[Foto: John Jansen]

Licht en Tegenlicht

De leden van Fotoclub ’t Gooi hebben foto’s gemaakt waarbij het Licht de belangrijkste rol speelt. Natuurlijk zonder licht is er geen fotografie maar bij deze foto’s is het licht zo gebruikt dat het een hoofdonderwerp van de foto geworden is.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 08:00 - 17:00 uur.
Zaterdag en zondag gesloten.


Lees meer >

maart 2018

Expositie De Draadontspanner, VLISSINGEN
1 maart 2018 -
1 april 2018
Stadhuis Paul Krugerstraat 1
4382 MA Vlissingen
Webredactie

Jubileumexpositie Fotoclub De Draadontspanner

In 2018 bestaat Fotoclub De Draadontspanner te Oost Souburg 30 jaar en exposeren we foto's van onze leden in een jubileum expositie in het Stadhuis van Vlissingen.

De club bestaat uit 20 leden in de leeftijd van 26 tot 70 jaar. De leden exposeren werk waarin hun verschillende interesses en diversiteit goed tot hun recht komen.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur.Lees meer >
Expositie CreatiVision, TILBURG
2 maart 2018 -
30 maart 2018
De Bilbiotheek Tilburg Centrum Koningsplein 10
5038 WG Tilburg
Webredactie

De jaarlijkse expo van fotogroep CREATIVISION

Dit is inmiddels een vertrouwd evenement. Van 2 maart 19:00 tot en met 30 maart 2018 vindt alweer de 13e editie plaats. De expositie is te bezichtigen in De Bibliotheek Tilburg Centrum tijdens de reguliere openingstijden.

Wat bezoekers mogen verwachten
De foto’s zijn met zeer uiteenlopende technieken en met een grote verscheidenheid aan inspiratie vervaardigd door de leden van CreatiVision: Diny Aerts, Henri Boer, Arjan van Die, Gerard van Dijk, Frans van Groeninge, Oulli de Kort, Toon van Luxemburg, Robert van Heumen en Johan van der Steen. De onderwerpen variëren van portretten tot landschappen en van natuurverschijnselen tot straattaferelen. Na een uitvoerige bespreking bepalen de fotografen zelf welk werk te zien is tijdens de expo.

Contact met de fotografen
Vrijdagavond 2 maart wordt de expo om 19.00 uur officieel geopend. Daarna zijn alle fotografen nog het hele openingsweekend zaterdag 3 maart 9:00-17:00 en zondag 4 maart 13:00-17:00 aanwezig.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag 09:00 -21:00 uur
zaterdag 09:00 - 17:00 uur
zondag 13:00 - 17:00 uur


Lees meer >
Expositie Fotogroep Focus KBO Boekel, BOEKEL
3 maart 2018 -
4 februari 2018
Boszicht Bernhardstraat 72
5427 AN Boekel
Webredactie

[Foto: Henk Janssen]

Expositie Fotogroep Focus KBO Boekel

Fotogroep Focus organiseert voor de derde keer een expositie. Hiermee willen we zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen te genieten van de foto’s die door de leden zijn gemaakt.

De officiële opening zal op zaterdag 3 maart om 11.00 uur plaats vinden door burgemeester Pierre Bos. Tijdens de tentoonstelling zullen de leden van de fotogroep u graag persoonlijk een toelichting geven op de door hen gemaakte foto’s. Ook zullen er op gezette tijden AV (Audio Visueel) series worden getoond.

Openingstijden:

zaterdat 3 en zondag 4 maart van 12:00 tot 16:00 uurLees meer >
De zondagochtendmaatjes exposeren in Fotogalerie Zwijndrecht
3 maart 2018 -
31 maart 2018
Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
3332 AL
Webmaster afdeling ZHZ

THE PASSIONATE FIVE

De zondagochtendmaatjes exposeren in Fotogalerie Zwijndrecht

 Zondagochtendmaatjes tonen in de maand maart hun foto’s in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: The passionate five.

 The passionate five, het zou zomaar de naam kunnen zijn van een muziekband uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Niets is echter minder waar, achter deze naam gaan vijf mannen schuil met een gezamenlijke passie, namelijk de fotografie.

Aren van den Doel, Theo de Jong, Franz Heuser, Peter Visser en Karel van de Werken zijn allen lid van Fotoclub Zwijndrecht, twee van hen zelfs meer dan dertig jaar. Bijna iedere zondagmorgen gaan zij op pad, om na eerst ergens koffie gedronken te hebben, te gaan fotograferen. Dit gebeurt vaak in en om Rotterdam, maar ook de Hollandse stranden en Antwerpen worden niet vergeten op hun fototochten.

Er zijn zestig foto’s te zien, eerlijk verdeeld over twaalf foto’s per fotograaf. In het afgelopen jaar hebben zij zichzelf de taak opgelegd om één foto per maand te selecteren voor de expositie. En natuurlijk moet die gemaakt zijn op zondagmorgen. Hoewel ze gezamenlijk op de zelfde locatie gaan fotograferen is de diversiteit van het fotowerk groot en zijn er geen doublures te zien. Vijf gepassioneerde fotografen, vijf visies.

 Deze vijf heren maken deel uit van een lange traditie bij Fotoclub Zwijndrecht. Sinds het jaar van de oprichting (1959) staat de zondagmorgen excursie onafgebroken op het programma. In het clubblad De Grove Korrel uit maart 1960 schrijft de toenmalige voorzitter (en oprichter) Karel Hartmeijer een artikel over deze clubtocht. Twee quotes uit het betreffende stuk. “Vrij wel elke zondagmorgen omstreeks half 10 zijn er een aantal amateurs die het warme bed vroegtijdig hebben verlaten om gezamenlijk op excursie te gaan”. En wat te denken van deze: “De onderlinge sfeer tijdens deze clubtochten is altijd bijzonder goed en na de tocht wordt er meestal nog even onder het genot van een kop koffie wat nagepraat over de gemaakt opnamen”.

De sfeer is nog altijd goed. Het vroegtijdig verlaten van de warme lappen wordt inmiddels wel gecompenseerd met eerst koffie en dan pas fotograferen -).

Tijdens de expositie is er altijd één van de vijf fotografen aanwezig om het fotowerk toe te lichten.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). 

Open: elke zaterdag in maart (3, 10, 17, 24 en 31) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

 

PR foto1: vlnr Aren van den Doel, Theo de Jong, Franz Heuser, Karel van de Werken en Peter Visser (foto Martin Geuze)


Foto: Aren van den Doel


Foto: Peter Visser


Lees meer >
Tribute to colour
4 maart 2018 -
4 maart 2018
Cool kunst en cultuur Coolplein 1 Heerhugowaard
1703XC
werkgroep Tribute to Colour

17de Tribute To Colour 2018

Vrij entree! U bent van harte welkom.

10:30—12:00  Presentatie door Sportfotograaf Klaas Jan van der Weij. KlaasJan komt rechtstreeks van de Olympische Spelen, Zuid Korea naar Tribute to Colour in Cool Heerhugowaard. 

12:30—14:00  Presentatie van Tribute to Colour: Winnaars, Vrij, Monochroom en Reisfotografie, ondersteund door muziek. Tribute to Colour wordt geopend door Oege Lam, voorzitter van de Fotobond. 

14:30—16:00  Drie Audio Visuele werkgroepen  uit de regio NHN presenteren zich d.m.v. creatieve series op muziek. 

16:00—16:30 Uitslag fotowedstrijd van de fotobond NHN en bespreking foto’s volgens programma.


Doorlopend vanaf 10:00 uur 

*  Foto expositie met als thema “Onbalans”  van de fotobond afd. Noord Holland Noord 

*  Foto expositie “De rode draad” van fotoclub Heerhugowaard 

*  Verkoop van o.a. de  fotocatalogus 2018 in kleur 

*  Verkoop  “Sportret” fotoboek van Klaas-Jan van der Weij 


Programma op: www.tributetocolour.nl of www.fotoclubheerhugowaard.nl
Lees meer >
Fototentoonstelling 'Gates of the (Ant)Arctic', BEETSTERZWAAG
4 maart 2018 -
2 april 2018
Projectruimte Hoofdstraat 17
9244 CL Beetsterzwaag
Webredactie
[Foto: Christian Clauwers]

Gates of the (Ant)arctic

Een verhaal in beklijvene beelden van verscheidene reizen die fotograaf Christian Clauwers ondernam naar de uiterste onherbergzame polen van onze planeet. Van 78° Noord tot 78° Zuid, van de Global Seed Vault op Svalbard tot de koudste plekken op aarde in de 'Dry Valleys' op Antarctica, van de vulkaan Erebus tot de Russische steenkoolmijnen op Spitsbergen.
Christian Clauwers op zoek naar de grenzen van onze aardse biotopen. 

Opening zondag 4 maart vanaf 16:00
16:00 - inloop
16:30 - Ontvangst door Roland Janssen
16:35 -Inleiding tot de tentoonstelling door fotograaf Christian Clauwers
16:45 - Receptie

Openingstijden:
zaterdag 3 maart - zondag 4 maart
zaterdag 10 maart - zondag 11 maart
zaterdag 17 maart - zondag 18 maart
zaterdag 24 maart - zondag 25 maart
zaterdag 31 maart - zondag 1 april - maandag 2 april.
De projectruimte is open zaterdag en zondag van 13:00 tot 18:00 uur

Rondleiding door de fotograaf op 11 - 18 - 25 maart: aanvang telkens om 16:00.


Lees meer >
Fotografencafé Drechtsteden, DORDRECHT
6 maart 2018 -
6 maart 2018
Wijkcentrum De Gravin Dubbeldam Vijverlaan 1004
3319 PK Dordrecht
Webredactie

[©Foto: Charles Borsboom]

Lezing van Charles Borsboom

De bekende Nederlandse (landschaps)fotograaf Charles Borsboom uit Delft geeft deze avond een interessante lezing in ons Café over “negatieve ruimte in de fotografie”, onderbouwd met beelden en vooral toelichting op dit begrip. Charles zal voornamelijk aan de hand van beelden dit begrip tonen. Bovendien zal hij nog wat beelden halen uit zijn presentatie “lijnen en structuren in de natuur” die relevant zijn binnen de context van negatieve ruimtes. “De wereld in vormen en lijnen”.  Ook daar zit een hoop analogie in met het begrip negatieve ruimte, maar richt zich ook zeker op het gebruik van andere compositie elementen.
Charles begeleidt regelmatig fotoreizen onder de naam Nordic Vision Fotoreizen.

Wil je dit niet missen, ga dan naar https://fotografencafedrechtsteden.nl/webshop/ en verzeker je van een ticket voor deze avond in Dordrecht.
Entreeprijs €7,50. Let op! Er kan niet gepind worden.

Zaal open: 19:30 uur
Opening door de voorzitter: 20:15 uur
Het programma duurt tot ca. 22:30 uur.
Lees meer >
Expositie Fotogroep Oirschot, OIRSCHOT
9 maart 2018 -
11 maart 2018
Sociaal Cultureel Centrum de Enck De Loop 67
5688 EW Oirschot
Webredactie

[Foto: Riekie Hems]

Fotogroep Oirschot organiseert haar jaarlijkse tentoonstelling

Alle leden van de Fotogroep Oirschot exposeren met vrij werk dat het afgelopen jaar gemaakt is. Daarnaast is er ook werk te zien van de thematische werkgroepen van de Fotogroep Oirschot: Architectuur, Creatief (2x) Natuur (3x) en Straatfotografie. In elke werkgroep zitten enkele leden van de Fotogroep die zich in dit thema hebben verdiept.
In de hal van de Enck zal de expositie te zien zijn van de ‘rode draad’ opdracht van afgelopen jaar: Vergankelijkheid. De deelnemende leden hebben ieder een andere invulling aan dit begrip gegeven. Hierboven ziet een voorbeeld van deze invulling.

De leden van de Fotogroep willen graag met jullie in discussie over de getoonde werken.
De opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 9 maart 2018 om 20.00 uur

Openingstijden:
Vrijdag 9 maart 20.00-22.00 uur
Zaterdag 10 maart 11.00-17.00 uur
Zondag 11 maart 11.00-17.00 uur


Lees meer >
Expositie Fotogroep Breda, BREDA
10 maart 2018 -
7 april 2018
Nieuwe Veste Molenstraat 6
4811 GS Breda
Webredactie

[Foto: Willem Joosse]

Jaarlijkse expositie Fotogroep Breda

Fotogroep Breda is een groep enthousiaste amateurfotografen die jaarlijks een expositie houdt in de Nieuwe Veste in Breda. De expositie is op de muziekafdeling van de Nieuwe Veste.

De expositie bestaat geheel uit vrij werk.  De leden hebben ieder hun eigen stijl van fotograferen: U kunt dus genieten van een zeer gevarieerde expositie!

Het doel van de leden is om door gezamenlijk foto’s te bespreken en activiteiten te ondernemen de kwaliteit van hun fotografie te verbeteren. De leden komen elke twee weken bij elkaar in Gemeenschapshuis Vianden. Er worden foto’s besproken, presentaties verzorgd door leden en gasten, en af en toe brengen leden een bezoek aan een interessante expositie. In bondsverband wordt deelgenomen aan fotowedstrijden. Daarnaast wordt jaarlijks meegedaan aan Benevisie, een wedstrijd tussen de fotoclubs uit West-Brabant en provincie Antwerpen.

De expositie wordt op 10 maart 2018 om 20:00 uur geopend door Marjorie van Geenhuizen, relatiemanager en sponsorwerver Internationaal BredaPhoto Festival.
Openingstijden van de Nieuwe Veste:
maandag t/m vrijdag: 8.30 - 22.00 uur
zaterdag: 9.00 - 16.00 uur.

Lees meer >
Expositie Fotoclub F/8, UDEN
16 maart 2018 -
18 maart 2018
Kunst & Co Mondriaanplein 16
5401 HX Uden
Webredactie

[Foto: Marcel Rensen]

Fotoclub F/8 Uden bestaat 50 jaar!

Op 16, 17 en 18 maart 2018 houdt zij haar jaarlijkse expositie in de ruimte van Kunst & Co in het souterrain van de openbare bibliotheek.
Een gedeelte van de expositie heeft als thema ‘50’. Naast vrij werk zullen er audiovisuele presentaties te zien zijn. Tevens zal een Rode Draad fotoserie gepresenteerd worden.

De officiële opening is op vrijdag 16 maart om 20:00.
Op zaterdag en zondag is de expositie geopend van 11.00 – 16.00 uur.

Meer informatie:  www.amateurfotografen-f8.nl.


Lees meer >
Expositie Fotoclub Rapenland, EINDHOVEN
17 maart 2018 -
18 maart 2018
Gemeenschapshuis "De Uitwijk" Generaal Pattonlaan 124
5623 KC Eindhoven
Webredactie

[Foto: Ellen Denkers]

Fotoclub Rapenland houdt haar jaarlijkse expositie

Het wordt mooie tentoonstelling met werk van de bijna 30 leden.
Er zal een aantal series worden vertoond in een beamershow, ondersteund met passende  muziek.

Traditioneel voor onze club is het project reactiefoto, waarbij het ene lid reageert met een nieuwe foto op een foto die hij van een ander heeft ontvangen.


Openingstijden: beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur.
Lees meer >
Expositie Fotogroep Vught, VUGHT
24 maart 2018 -
25 maart 2018
Gebouw Rozenoord St.-Elisabethstraat 1b
5261 VK Vught
webredacteur

[Foto:  Albert-Jan van Woestenenk]

Jaarlijkse expositie Fotogroep Vught

In het laatste weekend van maart houdt Fotogroep Vught weer haar jaarlijkse expositie.

Fotogroep Vught bestaat uit achttien enthousiaste amateurfotografen die zich bezig houden met allerlei genres in de fotografie. Behalve foto's van landschappen, natuur en architectuur zijn op de expositie onder meer ook portret- en straatfoto's te zien. Een aparte hoek wordt ingericht met foto’s van de natuurgroep.
Een bijzonder onderdeel van de expositie is 'de Rode Draad'.  Dit is een serie foto's, waarbij elke foto is gemaakt door een ander lid en waarbij elke fotograaf voortborduurt op de voorgaande foto.

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.


Lees meer >
Expositie Rudy Rader, DELFT
24 maart 2018 -
19 mei 2018
Fotobister Voldersgracht 16
2611 ET Delft
Webredactie

Fotowerk van Rudy Rader bij Fotobister

Aan de Fotowand van Fotobister te Delft hangen vanaf zaterdag 24 maart tot zaterdag 19 mei 2018 foto’s van Rudy Rader, lid van Fotoclub FC’59 uit Delft.
Rudy is een documentaire-, straat- en landschapsfotograaf. De laatste jaren is hij ook op zoek naar verstilde beelden in het algemeen. Een gepassioneerd fotograaf met een eigen kijk op fotografie. Wilt u het bekijken, loop dan even binnen als u in de buurt bent.

Openingstijden:
maandag 13.00 - 17.00 uur
dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.30 uur.


Lees meer >
Expositie Het Fotopaleis, BREDA
30 maart 2018 -
15 januari 2018
Stedelijk Museum Breda Boschstraat 22
4811 GH Breda
webredacteur

Foto-expositie In de schaduw van het licht

De expositie toont werk van alle 15 leden van Het Fotopaleis.

De leden van Het Fotopaleis hechten veel waarde aan de fotografie, waarbij de maker iets te vertellen heeft. Niet de vorm staat centraal, maar de inhoud. De fotograaf maakt met bezieling zijn of haar werk. Niet gebonden aan vorm, niet gebonden aan een knellend thema: de titel van de expositie laat ruimte om het eigen onderwerp vorm te geven, er een eigen interpretatie aan te geven. De titel is daarbij ondergeschikt aan de creativiteit van het fotografieproces.

Openingstijden:
dagelijks van 10:00 - 17:00 uur met uitzondering van zondag 1 april (eerste Paasdag) en maandag 7 april.

Parkeren kan op de Vlaszak.


Lees meer >
Expositie Fotowerkgroep De Verbeelding, UTRECHT
30 maart 2018 -
26 april 2018
Cultuurcentrum Parnassos Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
Webredactie

[Foto: Frans Buitendijk]

Foto-expositie van De Verbeelding in Parnassos

Fotowerkgroep De Verbeelding heeft zijn jaarlijkse expositie in Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht. Er zullen ca 75 foto’s te zien zijn die gemaakt zijn in India (Trevor Simpson), Engeland en Lissabon (Carol Olerud).
Daarnaast een bijzondere serie pinhole foto’s op groot formaat van Danny Kalkhoven, Utrechtse portretten (Toni Vega) en straatbeelden uit Marokko en Nederland van Frans Buitendijk.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 09:30 - 23:30 uur
zaterdag en zondag 10:00 - 17:30 uur.


Lees meer >

april 2018

Expositie FotoClub Made, MADE
1 april 2018 -
2 april 2018
Sociaal Cultureel Centrum De Mayboom Kerkstraat 10
4921 BB Made
Webredactie

[Foto: Chris van den Diepstraten]

Fotoclubleden tonen hun beste werk

Tijdens de Paasdagen organiseert FotoClub Made haar jaarlijkse foto-expositie.

Openingstijden:
zondag 1 april 2018 van 11:00 - 17:00 uur
maandag 2 april 2018 van 11:00 - 17:00 uur.


Lees meer >
Expositie FotoGroep Gilze, GILZE
7 april 2018 -
8 april 2018
De Steenfabriek Steenfabriek 7
5126 PB Gilze
Webredactie

[Foto: André Wouters]

Jubileum-expositie van FotoGroep Gilze

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan organiseert FotoGroep Gilze een grote expositie.
Op de tentoonstelling is competitie- én vrij werk te zien van dertien fotografen. Ook is er een doorlopende audiovisuele presentatie en worden de genomineerden van de jubileum-fotowedstrijd gepresenteerd.

Bezoekers jureren mee en kiezen uit de geselecteerde werken de uiteindelijke winnaar(s).

Openingstijden:
zaterdag 7 april en zondag 8 april: 10:00 - 17:00 uur

De toegang tot de tentoonstelling en het jubileumboekje zijn gratis.


Lees meer >
Tentoonstelling Fotobond 2018
12 april 2018 -
29 april 2018
Galerie Sille Goudsestraatweg 8 Oudewater
3421 GJ
webmaster

[Foto’s van links naar rechts: Astrid van Domselaar, Marlie Meuleners, Mariëtte Aernoudts]


Tentoonstelling FOTOBOND 2018 bij Galerie Sille te Oudewater.


Bezoek de tentoonstelling van de Fotobond bij Galerie Sille. Deze tentoonstelling is een nieuw initiatief van Galerie Sille in samenwerking met de landelijke Fotobond. Vanaf 12 t/m 29 april 2018 te bezoeken in Galerie Sille te Oudewater en bestaat voor deze gelegenheid geheel uit fotografie.

Zestig fotografen, aangesloten bij de landelijke Fotobond, laten hun werken zien in verschillende categorieën, waaronder portret, architectuur, natuur, documentair en stilleven.


Uit ruim 1600 beelden ingezonden door zo’n 400 deelnemers in 5 categorieën heeft eerst de jury, bestaande uit professionele fotografen die elk in zijn genre tot de top behoort, iedere ingezonden foto beoordeeld. Dat waren Govert de Roos (mode, model, portret), Wilco Dragt (natuur, landschap), John Verbruggen (architectuur, stedelijk landschap), Corrie de Kruif (documentair, journalistiek) en Thijs Gerbrandy (vrije categorie). Zij selecteerden de 450 foto’s voor het Jaarboek van de Fotobond. 


Vervolgens werd een tweede selectie van 60 beelden gemaakt door galeriehoudster Tamara Sille uit de serie foto's die voor het boek werden geselecteerd. Op ruim formaat en professionele C-print op dibond, gesponsord door het Beeldgebouw, worden deze werken tentoongesteld bij Galerie Sille. 

Daar zijn ze te koop voor geïnteresseerden in de hedendaagse fotografie. Deze verkooptentoonstelling betekent voor de Fotobond een bijzondere ontwikkeling. Daarmee voegt de Fotobond iets nieuws toe aan de mogelijkheden die de leden ten dienste staan.


Tijdens de feestelijke opening door Govert de Roos op donderdagavond 12 april om 19.30 uur zijn de deelnemende fotografen aanwezig om over hun werk te vertellen. Op deze avond wordt ook het jaarboek 2018 van de fotobond gepresenteerd. Deelnemende fotografen vindt u hier.


Openingstijden: donderdag & vrijdag: 10:00 – 17:30 uur. Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur. 

Op zondag 29 april, tevens de laatste dag van de expositie, open van 12:00 – 17:00 uur. Mis het niet! (Koningsdag 27 april gesloten)

 

Sille Galerie & Kunstuitleen www.sillekunst.nl

Goudsestraatweg 8

3421 GJ Oudewater

tel. 0348 - 748 115


Lees meer >
Expositie Fotogroep 't Experiment, OOSTERHOUT
20 april 2018 -
22 april 2018
Protestants Centrum De Beuk Rulsstraat 4
4901 LN Oosterhout
Webredactie

[Foto:  Eugène Winthagen]

Jaarlijkse expositie  met als thema "Vervreemding"

Wikipedia zegt: Vervreemding is een proces waarbij mensen zich niet meer eigen voelen omdat men het idee heeft geen invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkelingen. Wij vertalen vervreemding naar beelden. Foto's waarbij je je afvraagt: Wat is het? Hoe moet ik dit zien? Waar kijk ik naar? Wat bedoelt de fotograaf hiermee? Wat vertelt de fotograaf mij?

Naast het thema "vervreemding" tonen wij ook diverse foto's met een eigen thema.

Het belooft een spannende expositie te worden die een bezoek zeker waard is.


Openingstijden:

vrijdag : 20:00 - 22:00 uur

zaterdag en zondag: 13:00 - 17:00 uur.


Lees meer >
Expositie FG De Huiskamer, BREDA
20 april 2018 -
22 april 2018
StadsGalerij Oude Vest 34
4811 HT Breda
Webredactie

[Foto: Ton Wolswijk]

Expositie Fotogroep De Huiskamer

In het weekend van 20 tot en met 22 april 2018 exposeert Fotogroep de Huiskamer in de StadsGalerij in Breda. Tijdens deze expositie toont de Huiskamer opnieuw topfotografie en deze keer ook films. Veel aandacht gaat naar de presentatie van het werk. Zo is het aanzien van de binnenzijde van de Stadsgalerij aangepakt.

Foto’s en films worden op passende en originele wijze gepresenteerd.

Openingstijden:
vrijdag 20 april vanaf 19:00 uur
zaterdag 21 april van 11:00 - 17:00 uur
zondag 22 april van 11:00 - 17:00 uur.


Lees meer >

juni 2018

Expositie Fotoclub Zundert, ZUNDERT
9 juni 2018 -
10 juni 2018
Café Zaal Het Wapen van Zundert Katerstraat 12
4881 AR ZUNDERT
Webredactie

[foto:  Liesbeth van Boxtel]

Jaarlijkse Expositie van Fotoclub Zundert.

Fotoclub Zundert telt 25 leden. We werken individueel maar ook regelmatig gezamenlijk aan projecten. De expositie geeft een goed beeld van het beste werk van de leden individueel. Tevens is er een aparte expositie op dezelfde locatie met als thema: Luchtig.

Wanneer?
zaterdag 9 juni 2018 van 14:00 tot 18:00 uur
zondag  10 juni 2018 van 10:00 tot 17:00 uur


Lees meer >