1. Homepage
  2. Voor Leden
  • All

april 2019

Jubileumtentoonstelling FC’59, DELFT
5 april 2019 -
30 mei 2019
Stadskantoor Delft Stationsplein 1
2611 BV Delft
Webredactie

[Foto: Rudy Rader]

Jubileumtentoonstelling fotoclub FC’59

Dit jaar viert fotoclub FC’59 uit Delft haar 60-jarig bestaan. Een mijlpaal in het bestaan van deze club. De club, ontstaan uit de K.A.B. (Katholieke Arbeiders Beweging), is op 9 december 1959 opgericht. De club is inmiddels uitgegroeid tot een zeer levendige club met 45 leden die elke veertien dagen bij elkaar komen en dan allerlei aspecten van de fotografie met elkaar bespreken.

In dit bijzondere jubileumjaar zullen er diverse feestelijkheden plaatsvinden. Om te beginnen zal er een fototentoonstelling georganiseerd worden met werk van de clubleden in het Stadskantoor van de gemeente Delft.
De tentoonstelling zal worden geopend door de wethouder van cultuur Bas Vollebregt. Tevens zal er een diashow plaatsvinden met Delftse beelden. Naast deze openingstentoonstelling zal er ook een foto-wandelrally gehouden worden in mei en als klap op de vuurpijl een grote buitententoonstelling met foto’s rond de Oude Kerk in Delft van half juni tot half september.

Wij nodigen u gaarne uit te gaan kijken, om te beginnen naar de fototentoonstelling in de publiekshal van het Stadskantoor van de Gemeente Delft.

Openingstijden Stadskantoor:
maandag t/m donderdag 08.30 – 17.00 uur
vrijdag 08.30 - 20.00 uur.
Toegang gratis. 


Lees meer >
Expositie Ton van Vroonhoven: Kunst op je bord, AALTEN
6 april 2019 -
2 juni 2019
Oerkroeg Schiller Prinsenstraat 4
7121 AG Aalten
Webredactie

[foto: Ton van Vroonhoven]

Fotokabinet: Kunst op je bord

Geïnspireerd door de expositielocatie in het Aaltense Oercafé Schiller maakte Ton van Vroonhoven foto's onder de noemer "Kunst op je bord". Die locatie is de eetkamer van het café die sinds 3 februari in gebruik is als de vaste expositieruimte – het FotoKabinet - van het Oostgelders Fotografen Collectief

 "Kunst op je bord" mag je letterlijk nemen. Ton fotografeerde namelijk borden met een referentie naar beroemde kunstenaars en bekende kunststromingen. De bijzondere belevingswereld van Salvador Dali komt erin terug, maar ook het kenmerkende van pointillisten, het fascinerende gepatenteerde blauw van Yves Klein en het agressief-contemplatieve werk van Lucio Fontana.

 Ton hanteert een speelse aanpak die de bezoeker ongetwijfeld aanzet tot eigen gedachten over hoe je kunst op je bord kunt krijgen. Hij is lid van Fotokring De Liemers

Openingsuren:
di-wo 19.00 - 01.00 uur
do 16.00 - 02.00 uur
vr-za-zo 14.00 – 02.00 uur


Lees meer >
Expositie Kim Meijer, GRONINGEN
7 april 2019 -
7 juli 2019
Martiniziekenhuis, oranje gang Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen
Webredactie

Expositie Kim Meijer in Martini Ziekenhuis

In de 'Oranje gang' van het Martini Ziekenhuis te Groningen is de expositie te bewonderen van Kim Meijer: bioloog, entomoloog en natuurfotograaf sinds zijn kindertijd. Zijn focus ligt vooral op de macrowereld, vol mini-fotomodellen in alle vormen en kleuren.
Met macrofotografie probeert hij de schoonheid weer te geven van het kleine en gewone dat ons omringt. Deze expositie bestaat uit een veertien werken, met name van insecten.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00.


Lees meer >
Permanente Expositie Fotogroep Kromme Rijn, COTHEN
10 april 2019 -
31 december 2019
Dienstencentrum Van Beeck Calkoenstraat 27a
3945 CC Cothen
Webredactie

[Foto: Chr. de Gier]

Permanente tentoonstelling 'Visuele Bewondering'

In het Dienstencentrum te Cothen, bij het dorpshuis, heeft Fotoclub Kromme Rijn een permanente expositie ingericht onder het thema 'Visuele Verwondering'.
De fotogroep bestaat uit 23 enthousiaste fotografen, ieder met een eigen stijl die bij deze expo ook goed tot uiting komt. De foto’s zijn vaak geen toeval, het onderwerp wordt geregisseerd en in beeld gebracht,  naar aanleiding van visuele verwondering.

De tentoonstelling omvat ongeveer 30 foto’s; elke 4 maanden komt er een nieuwe serie in het Dienstencentrum te Cothen, telkens van volgende acht fotografen.
Per 1 augustus komt de nieuwe serie.

 De leden uit de regio Kromme Rijn en Utrechtse Heuvelrug, komen elke 14 dagen bijeen in het Kunstgilde gebouw te Leersum.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.
's Zaterdags en zon- en feestdagen gesloten.


Lees meer >
Expositie Fotoclub Oog & Optiek, LUNTEREN
13 april 2019 -
30 juni 2019
Uitkijktoren De Koepel Boslaan 90
6741KG Lunteren (in het Lunterse Buurtbosch)
Webredactie

[Foto: Peter Michielsen]

Expositie Fotoclub Oog & Optiek

Deze expositie laat gevarieerd en verrassend werk zien van 16 leden van Oog & Optiek.

De opening van de expositie is op zaterdag 13 april om 14.00 uur. De opening wordt verricht door de burgemeester van Ede.

Openingstijden:
dagelijks van 13.00 - 17.00 uur
maandags gesloten.

Meer informatie:
www.buurtbosch.nl; www.oogenoptiek.nlLees meer >
Expositie Fotoclub Impact, HAARLEM
25 april 2019 -
1 november 2019
Spaar en Hout Kleine Houtweg 139
2012 CG Haarlem
Webredactie

[Foto: Betty Stokvis]

Fotoclub Impact exposeert in Spaar en Hout

Twaalf leden van Fotoclub Impact tonen ieder vijf foto's in een door hem/haar zelf gekozen thema.
De thema's zijn: architectuur, macro, dieren, beelden, liefde, modellen, glas, natuur.

Openingstijden:
Dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur.


Lees meer >

mei 2019

Architectuurfotografie van LAFV, LEIDEN
11 mei 2019 -
1 juni 2019
Cultuurzaal van Sijthoff Cultuur Doezastraat 1B
2311 GZ Leiden
Webredactie

[Foto:  Henk Jan Hoogenberk]

Lijnen en vormen in de stad - architectuurfotografie

Fotografen zijn altijd op zoek naar lijnen, vormen en bijzondere perspectieven. Voor architectuur-fotografen geldt dat wel in het bijzonder. Een strakke of juist speelse lijnvoering laat het gebouw op de foto in volle glorie stralen, of maakt dat er een interessant samenspel ontstaat.
Op uitnodiging van Sijthoff Cultuur exposeert de LAFV van 11 mei t/m 1 juni in de Cultuurzaal met een serie architectuurfoto's. Dit naar aanleiding van het actuele thema van Sijthoff, 'De kunst van de vorm'.

De uitnodiging was een kolfje naar de hand van de LAFV-werkgroep Stedelijke Verkenning, die zich precies met deze tak van sport bezighoudt. De leden gaan geregeld met elkaar op pad, maar fotograferen natuurlijk ook individueel en op reis. In de loop der jaren is zo een mooi gezamenlijk oeuvre opgebouwd.  Op de geëxposeerde foto's speelt de compositie de hoofdrol. De ene keer gaat het puur om de vorm en wordt ingezoomd tot abstracties, de andere keer krijgt het samenspel de nadruk en blijft de omgeving in beeld.
Vaak gaat het om moderne of zelfs spectaculaire architectuur, maar ook oudere gebouwen en alledaagse plekken leveren soms verrassende composities op. Het fotografenoog ziet alles en staat nooit stil.
Opening van de expositie: zaterdag 11 mei 2019 van 15.30 tot 16.30 uur.

Deelnemende fotografen:
Femmy de Bart, Cynthia van der Brugge, Astrid van Dijk, Roberto Donadio, Henk Jan Hoogenberk, Bojana Jokanovic, Marijke de Jong, Frans Moquette, Wim van Oordt, Boudewijn Swanenburg, Jowan Zonneveld, Yu Hua Yeh.

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 13.00 – 16.00 uur.


Lees meer >
LAFV toont Impressies van de Opaalkust, LEIDEN
13 mei 2019 -
13 september 2019
Pieter de la Court-gebouw (Faculteit Sociale Wetenschappen) Wassenaarseweg 52
2333 AL Leiden
Webredactie

[Foto:  Miranda Kaltner]

Impressies van de Opaalkust

Een dozijn natuurfotografen van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV)  ging in mei 2017 naar de Opaalkust. Deze spectaculaire kust net onder Calais is een paradijs voor natuurfotografen. Hoge kliffen, diverse rots- en zandstranden en een golvend achterland vormen de basiselementen, het wisselvallige weer en een enorm getijdenverschil de variabelen. Hierdoor verandert het landschap voortdurend van gedaante.
Een selectie van de gemaakte foto’s is van 13 mei tot 13 september op extra groot formaat te bezichtigen in het Pieter de la Courtgebouw van de Universiteit (Faculteit Sociale Wetenschappen).

Bij eb ontstaan mooie structuren op het strand en vormen zich stroompjes en poelen tussen de rotsen. Op een van de stranden doemt zelfs een oud scheepswrak op. Een lust voor de lens, maar er moest ook een oogje op het water worden gehouden, want de vloed heeft in dit gebied al menig fotograaf verrast.
Als iedereen weer veilig bij de strandopgang was, wierpen de fotografen zich op het glooiende achterland, dat er dankzij de gele koolzaadvelden extra feestelijk uit zag. Ook hier zorgen zon, wolken en wind voor immer veranderend licht. En licht is immers het basiselement van de fotografie.

Deelnemende fotografen:
Cynthia van der Brugge, Astrid van Dijk, Cor de Feber, Henk-Jan Hoogenberk, Marijke de Jong, Miranda Kaltner, Frans Moquette, Wim van Oordt, Helene Roelofs, Pauline Seijffert, Boudewijn Swanenburg en Jowan Zonneveld.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag : 07:00 - 22:00 uur
Vrijdag: 07:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten


Lees meer >
Expositie 40 jaar Fotof Limburg, NUTH
17 mei 2019 -
26 mei 2019
7:TIEN49: kunstruimte Kamp 10
6361 GX Nuth
Webredactie

[Foto:  Loek Groenendijk]

Jubileumexpositie 40 jaar Fotof Limburg

Een fotoclub die afwijkt van de gemiddelde fotoclub of het gemiddelde fotocollectief. Op de eerste plaats een vriendenclub, maar met een gemeenschappelijke passie: de fotografie. De leden streven hierin kwaliteit na en zoeken de grenzen op. Menige prijs werd behaald zowel op regionaal en nationaal als internationaal niveau.

De exposities van Fotof worden graag bezocht en zijn vaak spraakmakend.
Bij ons 25 jarig jubileum gingen we ondergronds met een unieke foto-expo in de grotten van Valkenburg, maar langzaam maar zeker keren we nu bij ons 40-jarig jubileum weer bovengronds met wederom een buitengewone tentoonstelling in kunstruimte 7:tien49 K. In de galerie zelf tonen we u ruim 70 van onze recente foto's in serieverband en buiten op de weide is er van ieder lid een foto op groot formaat van 300 x 200 cm te bewonderen.

De opening zal plaats vinden op vrijdag 17 mei a.s. om 19.30 uur met muziek van harmonie Sint Bavo.

Overige openingstijden:
zaterdag 18 mei van 11.00 - 17.00 uur
zondag 19 mei van 11.00 - 17.00 uur
zaterdag 25 mei van 11.00 - 17.00 uur
zondag 26 mei van 11.00 - 17.00 uurLees meer >
BMK-jubileum: lezingen en boekpresentatie, DE BILT
25 mei 2019 -
25 mei 2019
Vergadercentrum H.F. Witte Henri Dunantplein 4
3731 CL De Bilt
Webmaster BMK

[foto: Jelle Pieter de Boer]

Bonds Meester Klasse 60 jaar: lezingen en boekpresentatie

De landelijke BMK-groep staat er om bekend dat de meeste fotografen seriematig werken en dat willen wij graag aan iedereen laten zien. Daarom is er hard gewerkt om een mooi hard-cover fotoboek te maken, met hedendaagse fotografie van de leden van de BMK.

Het jubileumboek telt 346 pagina’s fotowerk van 83 leden van de BMK-groep en geeft een mooi beeld van de hedendaagse vrijetijdsfotografie. Het vuistdikke hard cover boek, een koffietafelboek, kon worden gerealiseerd door subsidie/sponsoring van de Stichting Joop van de Wetering en de drukker van het boek Drukwerknodig.

Uiteraard willen wij iedereen mee laten genieten van het hedendaagse werk van de BMK en bieden u daarom graag de gelegenheid het jubileumboek op voorintekening aan te schaffen. Dit is helaas niet meer mogelijk.

Op zaterdag 25 mei vindt in De Bilt een feestelijke BMK-bijeenkomst plaats met lezingen van professioneel fotografen Nick Hannes www.nickhannes.be en Romi Tweebeeke www.romitweebeeke.com  en de presentatie van het prachtige BMK-jubileumboek.  Beide lezingen duren ca. twee uur. Deze feestelijke BMK bijeenkomst is op zaterdag 25 mei in vergadercentrum H.F. Witte in De Bilt, tel.: 030-2203954. De ochtend begint om 10.30 uur (en duurt tot 12.30 uur) en de middag start om 13.15 tot 15.15 uur. Zaal open vanaf 10 uur.

Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Toegang alleen na aanmelding en betaling vooraf via De Fotobond. Aan de deur worden geen tickets verkocht. 

Aanmelden?
Mocht je graag één (of meerdere) tickets voor de BMK-dag willen bestellen, dan kun je dit  middels een mail naar Harry Sikkenk kenbaar maken: harry@sikkenk.nl  Zet daarin je naam, adres en telefoonnummer en geef je bestelling door.
Daarna kun je het bedrag overmaken op de bankrekening van de Fotobond  (IBAN: NL65 RABO 017.69.71.505 t.n.v. Fotobond ), onder vermelding ‘BMK-dag 2019’ en je naam.

Prijs toegang voor de BMK-dag met lezingen maar zonder boek: € 15,00 inclusief btw.

LET OP: Na zondag 28 april kunnen er geen boeken meer besteld worden.
Reeds gekochte tickets en boeken kunnen niet retour genomen en/of geannuleerd worden.

Het belooft een geweldige en zeer interessante BMK dag te worden en met de uitgave van een fantastisch dik fotoboek, met prachtige hedendaagse topvrijetijdsfotografie, is het feest compleet!

We hopen u op deze mooie dag te mogen verwelkomen. Mochten er nog vragen zijn dan horen we het graag.

Met vriendelijke groeten,

De BMK-coördinatoren,
Harry Sikkenk, Peter van Tuijl en Mariska Lansbergen


Lees meer >
Fotocollectief Delta F exposeert op fotofestival-Off, NAARDEN
25 mei 2019 -
30 juni 2019
Restaurant De Kapschuur Kerkpad 1
1411 PW Naarden
Webredactie

[Foto: Marco Bastmeijer]

Fotocollectief Delta F exposeert op fotofestival-Off te Naarden

Dutch Masters durven zij zichzelf absoluut niet te noemen, maar Misfits zijn ze zeker. Al meer dan 30 jaar goede vrienden, al meer dan 30 jaar elkaar iedere 6 weken verplichten nieuw fotowerk te hebben, meer dan 30 jaar elkaar ronduit de waarheid vertellen om zo de ander te stimuleren het nog beter te doen. Ook al meer dan 30 jaar op deze plek in Naarden hangen tijdens het fotofestival Naarden.
Maar is niet iedere fotograaf eigenlijk een misfit, een buitenbeentje? Zich verschuilen achter een camera, liever de voyeur dan de deelnemer zijn? Er wel zijn, maar liever niet aanwezig willen zijn? Gedreven door een onuitputtelijke nieuwsgierigheid om vast te leggen.

We printen of publiceren soms nog, maar dat is toch ook vaak veel werk en gedoe. Het liefst zijn wij op locatie en spelen wij voor Dutch Master, in de hoop dat de mooiste foto nog moet komen...
Deze tentoonstelling dragen wij uiteraard weer op aan onze twee jaar geleden overleden vriend Frank Detrixhe, die  we nog bijna dagelijks missen.

Delta F bestaat uit Marco Bastmeijer, Ben Ros, John Seegers en Willem Wernsen.

De expositie voortdurend te bezichtigen, het is een buitenexpositie.
Zie ook: www.festival-off.nl


Lees meer >

juni 2019

Expositie Fotoclub Rarekiek, STAD AAN HET HARINGVLIET
2 juni 2019 -
5 juni 2019
Jachthaven Atlantica Zeedijk 54
3243 LG Stad aan het Haringvliet
Webredactie

[Foto:  Theo Mastenbroek]

Clubexpostie De Rarekiek tijdens de KunstKijk op Goeree-Overflakkee

Tijdens de kunstroute, KunstKijk op Goeree-Overflakkee, is op een van de twintig locaties de clubexpositie van fotoclub De Rarekiek te zien. Dertig leden van de club laten in de botenloods hun werk zien.

Er is een mooie route langs de locaties te rijden. Op de website www.kunstkijk.com is informatie over de locaties en kunstenaars te vinden.

Openingstijden:
Dagelijks van 11.00 - 17.00 uur


Lees meer >
Jubileumexpositie Chaamse Fotoclub, CHAAM
8 juni 2019 -
9 juni 2019
Café Resaurant Bellevue Dorpsstraat 27
4861 AA Chaam
Webredactie

[Foto: Ria Janssen]

Fotoclub Chaam bestaat 10 jaar

De Chaamse Fotoclub viert dit jaar haar 10-jarig  jubileum. De leden laten zowel vrij werk zien als foto's die ze in het afgelopen kalenderjaar gemaakt hebben in het kader van het thema "10". Een aantal nieuwe leden doet nu voor het eerst met een expositie mee.

De opstelling zal in een U-vorm zijn, waarbij we aan de binnenzijde voor een homogene uitstraling zorgen en aan de buitenzijde het werk naar eigen smaak van de makers gepresenteerd wordt. Het thema "10" zal een aparte plaats krijgen.

Graag zien wij uw bezoek tegemoet, want zowel de bezoekers als een vakjury mogen hun stem uitbrengen in de fotowedstrijd die aan de expositie verbonden is.

Openingstijden:
zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uurLees meer >
Expositie Wim Peters in FotoKabinet, AALTEN
8 juni 2019 -
4 augustus 2019
Foto Kabinet Oerkroeg Schiller Prinsenstraat 4
7121 AG Aalten
Webredactie

[Foto: "Wat doen we met Frits?" - Wim Peters]

De wachters van het bestaan - Wim Peters

Zoals in al het werk van Wim Peters is zijn fotowerk samengesteld uit een aantal fotobeelden en zodanig verwerkt dat er een eigen werkelijkheid ontstaat. Via schetsen, verzamelingen en een zoektocht naar het onherkenbare een plaats te geven naast bestaande zekerheden wordt een wereld vormgegeven. Teksten spelen naast het fotowerk een eigen rol. Samen sterk genoeg om de vaak raadselachtige inhoud te ontmaskeren.

In vroegere tijden werd er nauwelijks in het openbaar gesproken over eten of voedsel, laat staan gefilosofeerd. De geest en het lijf moesten gescheiden blijven, met voorrang voor de geest.
Dat is heden ten dage wel anders. Zoals we met z’n allen in een tijd wonen waar nagenoeg alles bediscussieerd wordt, krijgt voedsel meer dan een grote beurt. Wat is goed, wat is gezond, wat is zuiver en wat is eerlijk eten?

Een filosofische blik is noodzakelijk. En de kritische verbeelding (het in beeld brengen) is een taak voor kunstenaars en fotografen. Het zijn de wachters van het bestaan. Eten moet. Ten koste of ten faveure van wat? De strijd laat het zien. Vragen blijven en dat is maar goed ook.

Openingstijden:
dinsdag en woensdag  19.00 – 01.00 uur
donderdag  16.00 – 02.00 uur
vrijdag, zaterdag en zondag   14.00 – 02.00 uurLees meer >
Jaarlijkse exposie Foto-Amateurs Rijen, RIJEN
9 juni 2019 -
10 juni 2019
De Boodschap Nassaulaan 62
5121 BC Rijen
Webredactie

[Foto: Wiel Bongaerts]

Expositie en speciale AV-vertoning FA-Rijen

Eerste en tweede Pinksterdag, 9 en 10 juni 2019, houdt FA-Rijen haar jaarexpositie in De Boodschap, Nassaulaan 62, 5121BC Rijen. Behalve veel foto’s en AV-werk van leden zijn op de expositie dit jaar ook top-series te zien van AV-makers uit diverse landen.

De expositie
Op de expositie tonen bijna alle 25 leden hun recente fotowerk. Iedereen presenteert zijn werk op een zelf gekozen, soms zeer verrassende, wijze. Enkele leden presenteren ook hun nieuwste audiovisuele (AV) productie. De onderwerpen van deze producties zijn over het algemeen heel divers.

In de gang van De Boodschap en de expositieruimte hangt bovendien een selectie van aansprekende foto’s die afgelopen jaar gemaakt zijn in het kader van clubopdrachten.

Op zondag is er rond 14.00 uur een feestelijke opening ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan. De opening wordt verricht door Mark Tittulaer, coördinator bij Cultuurplaats, het platform voor kunst- en cultuureducatie in de gemeente Gilze en Rijen.

De openingstijden zijn:
zondag 9 juni, eerste Pinksterdag, van 12.00 tot 17.00 uur
maandag 10 juni, tweede Pinksterdag, van 11.00 tot 17.00 uur.
U bent beide pinksterdagen van harte welkom en de toegang is gratis.

Speciale AV-presentatie 
Challenge 321 (www.challenge321.org) is een nieuwe, internationale AV-wedstrijd, waarbij de ingezonden serie maximaal 3 minuten en 21 seconden lang mag zijn. FA-Rijen heeft de wedstrijd voor Nederland opnieuw ‘gehost’ en doet, samen met 14 andere fotoclubs uit 9 landen, mee aan de jurering. Dat maakt het mogelijk om voor de expositie een aantal van de ingezonden series te laten zien van makers uit verschillende landen.

De geselecteerde series zullen worden vertoond op zondag 9 juni om 10.00 uur in De Boodschap. Omdat het aantal zitplaatsen beperkt is, is toegang hierbij alleen mogelijk na voorregistratie via de website www.farijen.nl

Voor nadere informatie over FA-Rijen, de expositie of Challenge 321: www.farijen.nl. Hier kunt u op dit moment ook nog alle foto’s zien van de expositie in 2018.


Lees meer >
Fotoclub Ericamera exposeert, EINDHOVEN
12 juni 2019 -
6 juli 2019
Centrum voor de Kunsten Pastoor Petersstraat 180
5612 LW Eindhoven
Webredactie

[Foto: Eindhoven bij nacht ©Ben van Veelen]

Fotoclub Ericamera exposeert in Eindhoven

Een aantal leden van de fotoclub Ericamera uit Eindhoven hebben gezamenlijk het fotoproject “De Stad” uitgewerkt. Het gemaakte werk zal van woensdag 12 juni tot zaterdag 6 juli tentoongesteld worden in de gangen van het Centrum voor de Kunsten te Eindhoven, het CKE.

Het betreft erg gevarieerd werk zoals zorgvuldig samengestelde collages van de stad Eindhoven, nachtopnames van Eindhoven, opnames van grootstedelijke omgevingen, dubbelbeelden, stadsleven in al zijn geledingen en nog meer.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 – 23.00 uur
zaterdag van 8.30 – 17.00 uur.
Op zaterdagavond en zondag is CKE open tijdens de activiteiten.
Toegang gratis.


Lees meer >
Fotozomer Zutphen 2019
15 juni 2019 -
22 september 2019
Diverse zalen diverse adressen
Zutphen
Webredactie

[Foto: Pierre Pinkse]

Fotozomer Zutphen 2019: van verrassing tot ontroering

Maar liefst elf tentoonstellingen en diverse workshops

Deze zomer staat heel Zutphen in het teken van fotografie tijdens de tweede editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze fotogenieke Hanzestad uiteenlopende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo Zutphen en tentoonstellingen in de Musea Zutphen. Ook worden er foto’s geëxposeerd in ruim twintig winkels en zijn er workshops en andere foto-activiteiten. Bekijk alvast het programma op www.fotozomer.nl en plan je bezoek aan Zutphen.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, onder andere door de World Press Photo, een aantal zeer actieve fotografiecollectieven en natuurlijk door het fotogenieke karakter van deze Hanzestad. Daarom wilde InZutphen (Zutphen Promotie) al deze gepassioneerde initiatieven bundelen in Fotozomer Zutphen. De eerste editie in 2018 trok vele bezoekers. Met deze tweede editie een nog uitgebreider programma willen de organisatoren nog meer mensen van fotografie én van Zutphen laten genieten.

Van green screens tot koffierituelen
Verrassend veel organisaties besloten deel te nemen aan Fotozomer Zutphen 2019 waarmee het programma niet alleen meer divers, maar ook actiever is geworden. Zo is er de workshop Pinhole fotografie, is er een ‘fotoconcert’ en kan je je laten fotograferen voor een green screen of met jouw favoriete koffie. Tel daarbij op de fotogenieke binnenstad van Zutphen en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige Fotozomer.

Programma en praktische informatie
Fotozomer Zutphen
Juli en augustus 2019, Zutphen
www.fotozomer.nlLees meer >
Buitenexpositie FC'59, DELFT
21 juni 2019 -
21 september 2019
Rondom de Oude Kerk Heilige Geestkerkhof 25
2611 HP Delft
Webredactie

[Foto: Carolien de Gijdt]

Buitenexpositie FC'59, Delft

De 2e jubileumtentoonstelling, in het jaar dat Fotoclub FC’59 60 jaar bestaat, wordt op vrijdag 21 juni  feestelijk geopend door burgermeester Marja van Bijsterveldt. Te zien zijn 28 grote fotopanelen van maar liefst 2,45 m breed voor de eeuwenoude muren rond de Oude Kerk in Delft.
Dit jubileumjaar moest met iets bijzonders worden gevierd. Daarom heeft de club gekozen voor deze fraaie buitententoonstelling. Leden van de fotoclub hebben hun beste fotowerk geselecteerd en willen dit gaarne aan heel Delft presenteren. Als u in de gelegenheid bent om te gaan kijken raden wij u dit zeker aan.

De tentoonstelling zal gedurende drie maanden te bewonderen zijn.


[Fotopaneel: Petrie Coomans]


Lees meer >
Draumlist RAW - lezing Auteursrecht Charlotte Meindersma
27 juni 2019 -
27 juni 2019
FOORT Studio Amsterdamseweg 47
Amersfoort
Webredactie

Draumlist RAW: lezing Portret/Auteursrecht en AVG door Charlotte Meindersma

Tijdens deze vijfde DraumList RAW avond gaat Charlotte Meindersma (jurist en fotograaf) een lezing houden over Portretrecht, Auteursrecht en AVG, waarbij Charlotte graag ruimte maakt voor interactie,en dus veel vragen!!!

Charlotte’s Law & Fine Prints is een juridisch advieskantoor voor de creatieve sector en ondernemers. Charlotte begrijpt precies waar jij als creatief persoon en/of ondernemer mee te maken krijgt, omdat ze zelf ook creatief is, zowel als ondernemer als fotograaf.

Leden Fotobond: € 31,50 (ex btw)
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
(beperkt plek)
Aanmelden: klik hier (geef je lidnummer door bij aanmelding)!


Lees meer >

juli 2019

Fotografencollectief De Zutphense exposeert in het Stadhuis, ZUTPHEN
12 juli 2019 -
4 augustus 2019
Witte Vleugel van het Stadhuis Kerkhof 1a
7201 DM Zutphen
Webredactie

[Foto: Mylene van de Kamp]

Fotografencollectief De Zutphense exposeert in het Stadhuis van Zutphen

Het Fotografencollectief De Zutphense exposeert recent werk van haar leden in een aantal zalen van de Witte Vleugel van het stadhuis. Deze foto-expositie sluit, als tegenpool, prima aan bij World Press Photo Zutphen, die gelijktijdig in de tegenover het stadhuis gelegen Walburgiskerk wordt getoond.

Fotografencollectief De Zutphense is een groep van ongeveer 35 enthousiaste, gepassioneerde vrijetijds- en (semi-)professionele fotografen. Het werk van de leden wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan thema's, onderwerpen en stijlen binnen de hedendaagse fotografie. Het wat meer esthetisch/artistieke werk, gemaakt door ongebonden fotografen van "De Zutphense" biedt een waardevolle aanvulling op het vooral documentaire/harde, professionele werk dat persfotografen tonen.

Openingstijden:
zondag en maandag: 13.00 - 17.00 uur
dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur.
Toegang gratis.


Lees meer >
Draumlist RAW - lezing Marsel Oosten, AMERSFOORT
13 juli 2019 -
13 juli 2019
exacte locatie wordt nog bekend gemaakt
Amersfoort
Webredactie

[Foto: Marsel van Oosten - "The golden couple"]

Lezing Marsel van Oosten: Wildlife Photographer of the Year 2018

In oktober 2018 won de Nederlandse natuurfotograaf Marsel van Oosten de belangrijkste internationale natuurfotografiewedstrijd van het jaar. Met "The golden couple" werd Marsel in Londen uitgeroepen tot "Wildlife Photographer of the Year 2018" en later in het jaar ook nog tot "Travel photopgrapher of the year".

The Wildlife Photographer is een competitie die word uitgeschreven door het Londense Natural History Museum. Van Oostens werk is gekozen uit 45.000 inzendingen uit 95 landen.

Marsel is samen met zijn vrouw heel veel in het buitenland, maar in de week van 13 - 21 juli is hij even in Nederland en dan geeft hij tijdens de zesde DraumList RAW avond een lezing, met mogelijkheid tot veel vragen stellen. Hier wil je bij zijn als (natuur)fotograaf.

De lezing vindt plaats in Amersfoort, de exacte locatie wordt later bekend gemaakt.
Tijd: 19:30 - 22.00 uur
Kosten € 13,50 excl. BTW voor Fotobond-leden.

Meer weten over aanmelding? Klik hier.


Lees meer >

september 2019

Jubileumexpositie Fotoclub Teteringen, TETERINGEN
7 september 2019 -
8 september 2019
Dorpshuis 't Web Zuringveld 1
Teteringen
Webredactie

[foto: Robert Broos]

Jubileumexpositie Fotoclub Teteringen

Fotoclub Teteringen bestaat 40 jaar en exposeert voor deze gelegenheid het werk van haar leden in series met een grote variatie aan thema’s. 

Ook zijn de schoolkinderen van groep 7 en 8 uit Teteringen door de Fotoclub uitgedaagd in een wedstrijd. Deze foto’s zullen ook te zien zijn op deze feestelijke expositie.

Openingstijden: beide dagen van 11.00 tot 17.00.


Lees meer >

oktober 2019

Jubileumexpositie 50 jaar A.F.V.P., ETTEN-LEUR
18 oktober 2019 -
20 oktober 2019
Trouwkerkje Van Bergenplein 1
Etten-Leur
Webredactie

[Foto: Cor Feijen]

Jubileumexpositie 50 jaar A.F.V.P., Etten-Leur

Dit jaar viert de fotoclub A.F.V.P. ETTEN-LEUR haar 50-jarig bestaan. De club is op 4 november 1969 opgericht, op verzoek van de toenmalige burgemeester van de gemeente Prinsenbeek de heer. P. Baetens. De club is inmiddels uitgegroeid tot een zeer levendige club met circa 30 leden die elke veertien dagen bij elkaar komen en dan allerlei aspecten van de fotografie met elkaar bespreken. De A.F.V.P. Etten-Leur is een fotoclub die afwijkt van de gemiddelde fotoclub of het gemiddelde fotocollectief. Op de eerste plaats een vriendenclub, maar met een gemeenschappelijke passie: de fotografie. De leden streven hierin kwaliteit na en zoeken de grenzen op.

In dit bijzondere jubileumjaar zullen er diverse feestelijkheden plaatsvinden. Om te beginnen zal er een fototentoonstelling met AV-producties georganiseerd worden met werk van de clubleden in het Trouwkerkje aan het van Bergenplein 1 in Etten-Leur. De Burgemeester van de gemeente Etten-Leur mevrouw M.W.M. de Vries is verzocht de opening hiervan te verrichten.  

Bij ons 25 jarig jubileum in 1994, heeft de vereniging de 10de BENEVISIE georganiseerd. Dit is een fotowedstrijd tussen de Antwerpse Verbroedering van Fotokringen (AVF) en Rayon Brabant West van de Fotobond. Deze wedstrijd wordt bij toerbeurt georganiseerd in het district Antwerpen en West Brabant. Als afsluiting van ons jubileumjaar organiseert de fotoclub A.F.V.P. ETTEN-LEUR deze “fotoconfrontatie” medio oktober 2020 in Etten-Leur. Hierover worden in de loop van 2020 nadere gegevens bekend gemaakt.

De opening van onze jaarlijkse tentoonstelling met een klein feestelijk tintje, in het kader van het 50-jarig bestaan, zal plaats vinden op vrijdag 18 oktober 2019 om 19.30 uur.

Openingstijden:
vrijdag 18 oktober van 19.00 tot 22.00 uur
zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 17.00 uur
zondag 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

Parkeren: In de buurt is voldoende parkeerplaats aanwezig. Let op:  op vrijdag en zaterdag is er een blauwe zone.

Meer over de fotoclub en zijn historie is te vinden op de site: www.afvp-etten-leur.nl/.


Lees meer >

november 2019

Expositie DigiFotoClub, BREDA
7 november 2019 -
10 november 2019
Stadsgalerij Breda Oude Vest 34
4811 GS Breda
Webredactie

Expositie DigiFotoClub, BREDA

De DigiFotoClub gaat voor het eerst exposeren. De DigiFotoClub bestaat uit negen leden waarvan er zeven zullen exposeren, samen met vijf beeldende kunstenaars.
De opening van  de expositie is op woensdag 7 november om 19.30 uur.

Openingstijden:
woensdag:  19.30 - 22.00 uur
donderdag:  11.00 - 20.00 uur
vrijdag en zaterdag:   11.00 - 17.00 uur.


Lees meer >
Landelijke dag Audiovisueel, MAARTENSDIJK
16 november 2019 -
16 november 2019
De Vierstee Nachtegaallaan 30
3738 EB Maartensdijk
Webredactie

Landelijke dag Audiovisueel

Tijdens deze dag voor liefhebbers van Beeld en Geluid vindt de uitreiking plaats van de certificaten van de winnende series van de Fotobondwedstrijd AV-Online. Tevens zullen een aantal van de 55 aangeboden series besproken worden door jurylid AFIAP Chris Stenger.
Chris is een bevlogen landschaps-- en natuurfotograaf met veel ervaring op het gebied van fotografie maar bovenal een derde zintuig voor Beeld & Geluid.

Aanvang 11.00 uur, einde 16.00 uur.


Lees meer >