1. Homepage
 2. Voor Leden
 • All

oktober 2019

Expositie Fotogroep Kromme Rijn, COTHEN
2 oktober 2019 -
3 januari 2020
Dienstencentrum C.B. Kentiestraat 2
3945 CB Cothen
Webredactie

[Foto: Chr. de Geer]

Expositie Fotogroep Kromme Rijn

Er worden 30 nieuwe foto's geëxposeerd over een keur aan onderwerpen.
Volgend jaar bestaat deze Fotogroep 50 jaar. Nog steeds produceren de leden mooi werk dat hoge ogen gooit op nationale en internationale wedstrijden.

Openingstijden:
dagelijks van 09.00 tot 17.30 uur
zaterdagen, zon- en feestdagen gesloten


Lees meer >
De Stad Verbeeldt, ZWOLLE EN GRONINGEN
5 oktober 2019 -
29 maart 2020
De activiteiten spelen zich af in
Zwolle en Groningen
webredactie

[foto: Gerlinde Schrijver]

De Stad Verbeeldt: Visual storytelling 

Stichting De Stad Verbeeldt organiseert in 2019-2020 een scala aan programma’s voor professionals, amateurs, (wijk-)bewoners, leerlingen en studenten met als uitgangspunt storytelling in fotografie, beeld en geluid. De Stad Verbeeldt is dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan met De Zilveren Camera en met Stichting Noorderlicht Groningen.

 • Expositie De Zilveren Camera van 9 tot 30 oktober 2019 in het Dominicanenklooster Zwolle, met 70 jaar journalistieke en documentaire fotografie. Expositie Terzijde van Ton Broekhuis in samenwerking met Huis van de Fotografie | Noorderlicht Groningen, met 30 jaar bestaansrecht en ontstaan uit de sociale en geëngageerde fotografie (mei 2020). En expositie De Stad Verbeeldt, een eigen productie met beeldverhalen van professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten(mei 2020).
 • Drie Fotosalons voor professionals en amateurs: 2 en 30 november en 7 december 2019 in samenwerking met Huis van de Fotografie | Noorderlicht Groningen.
 • Drie werklabs & ateliers voor professionals en amateurs: multimediale producties, animaties en gaming met professionals.
 • Diverse werklabs & ateliers voor (wijk-)bewoners, amateurs, leerlingen en studenten, waarbij twee Zwolse wijken centraal staan: de Binnenstad en de Aalanden.

> klik hier voor een overzicht van alle activiteiten
> klik hier voor de flyer Stadsgesprekken
> klik hier voor de flyer fotosalons, werklabs en aterliers i.s.m. Noorderlicht
> klik hier voor de website van De Stad Verbeeldt

De stad is in transitie en transformatie, zowel op het gebied van economie en ruimtelijke ordening als op het terrein van het dagelijkse leven in centra en stadswijken. De overheid, in samenwerking met betrokkenen, richt zich in toenemende mate op vernieuwing en innovatie. Dat geldt ook voor groeistad Zwolle. In deze transformatie  wordt visual storytelling als instrument van communicatie en interactie steeds belangrijker. Ze maakt trends zichtbaar en laat zien wat burgers beweegt en bezighoudt.


Lees meer >
Expositie Fotoclub Beeldspraak, GRONINGEN
6 oktober 2019 -
27 december 2019
Theaterlounge Martiniplaza Leonard Springerlaan 2
9727 KB Groningen
Webredactie

[Foto: Elly Reuter]

Jubileumexpositie 'Beeldspraak in Beeld'

Fotoclub Beeldspraak viert haar 35-jarig bestaan met de expositie 'Beeldpraak in  Beeld' in de theaterlounge van het Martiniplaza in Groningen.
Elk lid laat maximaal vijf foto's zien. Er is een verscheidenheid aan foto's te bewonderen, elk lid heeft zijn eigen inbreng.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur
Tijdens voorstellingen.
Lees meer >
Expositie Fons Kern, ZIERIKZEE
13 oktober 2019 -
1 december 2019
Cornelia Stichting Emil Sandströmweg 2
4301 NW Zierikzee
Webredactie

Fotografie van Fons Kern in de “Cornelia Stichting”

Op de tentoonstelling zijn de fascinerende foto's te zien die Fons tijdens zijn reizen heeft gemaakt. Hele bijzondere kleuren en tinten in de landschappen, de aparte sfeer van een landschap bij regen en mist. Dit alles heeft Fons in honderden foto’s vastgelegd.

Hij is vooral door IJsland gegrepen, dat hij al vier keer heeft bezocht. In het voorjaar wil hij opnieuw naar IJsland, waar “zijn fotografisch hart ligt”.
Maar op de komende tentoonstelling zijn ook een mooie serie foto’s te zien van natuurgebied “De Slikken” op Goeree Overflakkee en foto’s gemaakt in Italië, België, Polen, Turkije, Spanje, Portugal, Noorwegen en nog meer landen.
De foto’s worden op groot formaat gepresenteerd op Dibond of in Passe-partout in lijst.

De foto’s van Fons zijn ook te zien in zijn juwelierswinkel aan het Zandpad 2 in Middelharnis.

Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 10.00 - 20.00 uur
zondag 13.00 - 20.00 uur


Lees meer >
Ruimte voor Fotografie in Rietveldpaviljoen, AMERSFOORT
14 oktober 2019 -
31 december 2019
Rietveldpaviljoen Zonnehof 8
3581 HK Amersfoort.
Webredactie

Ruimte voor Fotografie in Rietveldpaviljoen, Amersfoort

In oktober, november en december van dit jaar staat het Rietveldpaviljoen in Amersfoort in het teken van fotografie met tal van activiteiten.

033 Fotostad heeft van gemeente Amersfoort de gelegenheid gekregen om van 1 oktober t/m 31 december van het al geruime tijd leegstaande paviljoen gebruik te maken.
Inmiddels staat een prachtig programma in de steigers waar naast fotografie ook andere activiteiten zullen plaatsvinden.

In het Rietveldpaviljoen valt de komende maanden veel te beleven.

Enkele programmaonderdelen:

 • Van 14 oktober tot en met 6 november de exposities “Panorama NL” en “Amersfoort”.
  In deze periode ontvangt het Rietveldpaviljoen de door het land reizende expositie Panorama NL. Hierin verbeeldt het College van Rijksadviseurs een perspectief op de ruimtelijke inrichting van Nederland. Ook ontwikkelingen en uitdagingen in Amersfoort op het gebied van de inrichting van de leefomgeving komen aan bod.
  Dinsdag 15 oktober om 16.00 uur opent wethouder Astrid Janssen de exposities “Panorama NL” en “Amersfoort”.

 • Woensdag 16 oktober om 16.00 uur: oktober preview/inspiratiecafé voor de beoogde gebruikers.
  Tijdens dit café worden alle beoogde gebruikers geïnformeerd over de activiteiten die in deze periode zullen plaatsvinden.

 • Van 14 oktober t/m 11 november: een expositie van 5 Amersfoortse fotografen, ZOOM IN.
  Op de verdieping van het paviljoen zullen de fotografen hun werk exposeren. Het gaat om alle vormen van fotografie: landschap, portret, documentair, architectuur, etc.

 • Vrijdag 18 oktober om 16.30 uuur wordt het educatieve programma voor de basisscholen geopend.
  Een groep van 6 Amersfoortse fotografen geeft al enkele jaren een workshop van 4 lessen aan groep 7 en 8 van basisscholen. Het resultaat hiervan is samengebracht in een kleine expositie: een mooie stimulans voor kinderen en hun ouders om het Rietveldpaviloen te bezoeken.

 • Zaterdag 19 oktober om 16.00 uur vindt de publieksopening plaats van Panorama NL, Amersfoort en ZOOM IN.

 • Van 7 november tot 10 december worden “wereldbeelden” van Raymond Rutting geëxposeerd. Dit i.s.m. de fotoredactie van de Volkskrant.
  Decennialang al reist Raymond Rutting met zijn camera de wereld rond. Zes kenners ontrafelen in Wereldbeelden de kracht van zijn werk. ‘Warme kleuren, met veel magenta.’

 • Van 14 november t/m 31 december wordt de expositie ZOOM IN aangevuld met inzendingen van andere Amersfoortse fotografen.
  Aan de fotografen is gevraagd met eigen foto’s te reageren op de geëxposeerde werken van de 5 fotografen. Hiermee word de expositie ZOOM IN verder uitgebreid. Op donderdag 14 november vindt om 16.00 uur de (her-)opening plaats van ZOOM IN.

 • Zondag 17 november om 15.30 u. “Cultureel Café Sluitertijd”.
  Sluitertijd organiseert ontmoetingen tussen fotografen, beeldend kunstenaars, musici, schrijvers en anderen, en daagt ze uit om samen een project te starten. In de gezellige huiskamersetting van het Cultureel Café Sluitertijd worden de resultaten van de samenwerkingen getoond en besproken. Mooie foto’s, verhalen en live muziek in de pauzes.

 • Woensdag 27 november om 20.00 u. treedt VOF de kunst op i.s.m. de fotograaf Raymond Rutting: de Tranen van Amelie.
  Theater geïnspireerd op fotografie!

 • Dinsdag 3 december om 20.00 uur vertelt Hans Wilschut over zijn werk.
  Het werk van Hans Wilschut vindt zijn oorsprong in de urbane wereld. Zijn foto’s zijn lyrische reflecties op de verstedelijkte omgeving. Vaak is een maatschappelijk motief als onderliggende laag in zijn fotografische werk te vinden.

 • Van 11 december t/m 31 december de expositie “Fotofinish”
  In samenwerking met FOMU Antwerpen wordt werk van recente afstudeerders uit heel Europa geëxposeerd. Daar wordt werk aan toegevoegd dat ons is opgevallen bij de eindexamen-exposities in Nederland. De expositie wordt op donderdag 13 december om 16.00 uur  geopend.

 • Donderdag 13 december om 20.00 u. Treedt ‘De Stad Speelt’ op met een theaterprogramma over fotografie.
  'De Stad Speelt' staat voor improvisatietheater, waarbij vanavond de foto’s en de fotografen van Fotofinish de bron van inspiratie zijn.

Verdere informatie is te vinden op de website van 033Fotostad.com en op de Facebookpagina van 033Fotostad.

Openingstijden:
donderdag van 12.00 tot 21.00 uur
vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


Lees meer >
FC Vleuten exposeert de 'Bijlmerbajes', VLEUTEN
17 oktober 2019 -
31 januari 2020
Buurtcentrum De Schakel Schoolstraat 11
3451 AA Vleuten.
Webredactie

[Foto: Koos Mast]

Fotoclub Vleuten exposeert 'De Bijlmerbajes'

De sloop van de "Bijlmerbajes" (officieel Penitentiaire Inrichting Amsterdam Overamstel) is inmiddels in volle gang. Nog tijdig vóór de totale afbraak fotografeerden twaalf leden van Fotoclub Vleuten het leegstaande pand, onder leiding van een oud-bewaker.

Het resultaat van de bewaakte tocht door dit iconische gebouw wordt getoond in Buurtcentrum De Schakel.

Openingstijden: dagelijks van 09.00 - 23.00 uur.


Lees meer >
Landelijke expositie Fotobond, DELFT
26 oktober 2019 -
29 november 2019
Huis der Gemeente (publiekshal) Stationsplein 1
DELFT
webredactie

[foto: Nico Beckers]

1e Landelijke expositie Fotobond

Voor het eerst in het bijna 100-jarig bestaan van de Fotobond organiseren wij een grote landelijke expositie, waarin de foto's van de drie grote nationale wedstrijden worden tentoongesteld: Foto Nationaal 2019 *, Foto Individueel 2018 en 2019 en de Bondsfotowedstrijd 2019. Totaal zullen er ongeveer 120 foto's worden getoond. De tentoonstelling is te bezoeken van 26 oktober t/m 29 november 2019.

Opening expositie
Op zaterdag 26 oktober om 11.00 uur wordt in het Huis der Gemeente te Delft deze bijzondere expositie geopend door de wethouder van o.a. Culturele zaken Bas Vollebregt van de gemeente Delft en Oege Lam, voorzitter van de Fotobond. De inloop is vanaf 10.30 uur. Die middag zijn de foto's tot 16.00 uur te bekijken. 

Loop de Fotoroute en fotografeer de mooiste plekjes van Delft
Om u tevens een extra mooi beeld te geven van de stad Delft, hebben wij een fotoroute voor de geïnteresseerde bezoeker uitgezet, in samenwerking met de plaatselijke club FC59. U krijgt bij uw bezoek de route uitgereikt die u, tijdens een wandeling van ongeveer 1 uur, langs de meest mooie en fotogenieke plekjes voert.
De wandelroute is HIER al te downloaden, met BIJBEHORENDE KAART.

Fotowedstrijd voor iedereen: 'De parel en het meisje ...'

Delft is de stad van Vermeer. Aanleiding voor de Fotobond om een fotowedstrijd uit te schrijven met het thema: ’De parel en het meisje…’. Van 26 oktober tot en met 15 december kunnen foto’s gratis worden ingestuurd (uitsluitend per e-mail of Wetransfer) naar delftseparel@ziggo.nl. Maximaal 2 foto’s per persoon. Bestand JPEG, hoogste kwaliteit, max 16 Mb. Indien meerdere personen gebruik maken van hetzelfde e-mailadres, dient het voor het wedstrijdsecretariaat duidelijk te zijn wie maker/maakster van betreffende foto’s is (bv door de naam van de fotograaf in de bestandsnaam op te nemen of een bijlage met persoonsgegevens mee te sturen).

De winnaars worden in week 14 van 2020 op het bij het inzenden gebruikte e-mail adres benaderd en uitgenodigd de prijs in ontvangst te komen nemen op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering van de Fotobond in april 2020.

De prijzen zijn een hotelovernachting in Delft met ontbijt voor 2 personen, een jaarabonnement op Shutr en een jaarabonnement op Zoom als respectievelijk 1ste, 2de en 3de prijs.

Disclaimer:

“De inzender verklaart door deelname aan de wedstrijd over alle rechten van de ingezonden foto’s te beschikken en de organisatie te vrijwaren van alle aanspraken, ook verleent hij/zij de fotobond het recht de foto’s te gebruiken voor eigen gebruik en promotionele doeleinden”. 

Bereikbaarheid
Wij adviseren u vooral met de trein te komen, aangezien het Huis der Gemeente zich bevindt in station Delft Centraal! 
Met de auto: Bij het stadskantoor zijn geen parkeerplaatsen. Als u met de auto komt, kunt u parkeren in de: Phoenixgarage, Zuidpoortgarage of de Prinsenhofgarage.

De publiekshal van de gemeente, waar de expositie staat opgesteld, bereikt u via de ingang aan de Coenderstraat of via de stationshal.

Openingstijden
Deze expositie is op werkdagen te bekijken:
ma - do van 08.30 - 17.00 uur
vr van 08.30 - 20.00 uur
Op zaterdag 2 november is er een extra openstelling van 11.00 - 17.00 uur.

* De foto's van Foto Nationaal 2019 zijn vanaf 28 september eerst ca. 2 weken te zien in Amersfoort. > klik hier.


Lees meer >
Expositie van FC Dames, AMSTERDAM
28 oktober 2019 -
10 januari 2020
Ontmoetingscentrum De Coenen J.M.Coenenstraat 4
1071 WG Amsterdam
Webredactie

[Foto Mariska Lansbergen]

Expositie van de FC Dames, Amsterdam

De vijf leden van Fotocollectief FC Dames exposeren van 28 oktober 2019 tot 10 januari 2020 in ontmoetingscentrum De Coenen, J.M.Coenenstraat 4, Amsterdam.

Te zien is ieders persoonlijke vrije werk, soms in serievorm en soms in vrijstaande beelden. Daarnaast worden de resultaten van een fotoketting getoond, waarbij de leden associatief op een voorgaande foto hebben gereageerd.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag gesloten.
Wilt u er zeker van zijn dat beide zalen geopend zijn voor bezichtiging, belt u dan tevoren even: telefoonnummer 020 370 9355


Lees meer >
Pieter Leeflang toont "Dreamscapes", APELDOORN
31 oktober 2019 -
11 december 2019
Dok Zuid 1ste Wormenseweg 460
7333 GZ Apeldoorn
Webredactie

Pieter Leefland exposeert “Dreamscapes”

Pieter Leeflang, lid van de Deventer Fotokring, vertelt over zijn dreamscapes: "Sinds 2015 heb ik mij opnieuw toegelegd op het fotograferen in de natuur. Hierbij gaat het mij niet zozeer om het weergeven van bestaande situaties als om beelden samen te stellen die laten zien wat ik voel. Ik noem dit mijn dreamscapes. Veel van deze beelden zijn interpretaties van het IJssellandschap, maar ook van het zandstrand in Portugal en van het eiland Goeree-Overflakkee, waar ik de watersnoodramp van 1953 meemaakte.
Zeker deze laatste serie, waarbij onze voormalige stadsdichter Wibo Kosters gedichten maakte, is een emotionele terugblik.

In totaal zijn er zo’n 40 foto’s te zien, geselecteerd uit diverse bestaande series, sommige in 40 x 50 cm lijsten met passe-partouts. De meeste foto’s echter zijn geprint op plexiglas in formaten tot 60 x 80 cm.

Openingstijden:
maandag t/m donderdag 08.00 - 22.00 uur
vrijdag 08.00 - 17.30 uur.


Lees meer >

november 2019

Foto-expositie Alle 13 goed! HOORN
1 november 2019 -
8 december 2019
Expoost Roode Steen 15
1621 CV Hoorn
Webredactie

[Foto: Ben de Vos]

Nieuwe Foto-expositie in Expoost, Hoorn: Alle 13 goed!

13 Noord-Hollandse fotografen exposeren van 1 november tot en met 8 december bij Expoost. Dat heeft zeer divers werk opgeleverd. In de fotografie zijn de onderwerpen natuurlijk ontelbaar. Natuurfotografie, portretfotografie… de lijst is eindeloos. En elk van deze disciplines vraagt een andere benadering, specifiek materiaal en een eigen techniek.
De fotografen die dit keer in Expoost hun werk tonen, beheersen meerdere disciplines maar hebben natuurlijk ook hun voorkeuren en specialismen. Hoe dan ook, wat vooral opvalt bij het zien van het zeer diverse werk is de aandacht voor het onderwerp dat uit iedere foto spreekt. De zorg, het geduld en de liefde voor het vak, dat is wat deze fotografen bindt.

De deelnemende fotografen zijn: Hans Albers, Madelon Dielen, Wessel van der Haar, Armando Jongejan, Rianne Noordegraaf, Kenneth Stamp, Ben de Vos, Duco de Vries, en van fotografencollectief Studio 133: Marieke Hoogland, Jos Konijn, Erik de Kuijper, Jeroen Otto en Dime Spijkerman.

Entree is gratis.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 13:00 - 17:00 uur.
Lees meer >
Expositie Foto Groep Zoetermeer 50 jaar, ZOETERMEER
2 november 2019 -
29 november 2019
Bibliotheek, locatie "Forum" Stadhuisplein 1
2711 EC, Zoetermeer.
Webredactie

Jubileumexpositie Foto Groep Zoetermeer

De expositie zal worden geopend op zaterdag 2 november om 15.00 uur door de wethouder van Cultuur van Zoetermeer de heer Robin Paalvast.Uiteraard zal dit plaatsvinden onder het genot van een hapje en een drankje. De expositie is te zien tot en met vrijdag 29 november.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging  zal een fotoboek worden uitgebracht, op basis van de geëxposeerde foto's. De expositie en het fotoboek worden gesubsidieerd door Cultuurfonds Zoetermeer, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag  08:00 - 20:00 uur
zaterdag en zondag 10:00 - 18:00 uur


Lees meer >
Expositie Fotokring Uithoorn, UITHOORN
5 november 2019 -
29 november 2019
Gemeentehuis Uithoorn Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Webredactie

[Foto: Margot Fiechter]

Expositie van Fotokring Uithoorn

Fotokring Uithoorn exposeert van 5 tot 29 november in het gemeentehuis van Uithoorn.
Alle ongeveer 30 leden leveren minimaal één foto aan met het thema 'Onderweg'. In totaal is er plaats voor 36 foto's.

De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis

Openingstijden:
maandag en dinsdag van 8.30 - 17.00 uur
woensdag van 8.30 - 20.00 uur
donderdag  van 8.30 - 17.00 uur
vrijdag van 8.30 -12.00 uur.
In het weekend is het gemeentehuis gesloten.


Lees meer >
Fotoclub AFV ‘Epe’ exposeert "Milieu", EPE
7 november 2019 -
30 november 2019
Kulturhus EGW Epe Stationsstraat 25
8161 CP Epe
Webredactie

[Foto: Jan Sailolin]

Fotoclub AFV Epe exposeert 'Milieu', Epe

Ja moeilijk, dat milieu, het was nog best een beetje nadenken welke kant je op wilde gaan. Een foto maken doe je niet ‘eventjes’, dat is ‘bloed, zweet en tranen’, want je gaat voor de uitdaging. Met dat begrip milieu kun je natuurlijk heel veel richtingen op. En je wilt ook graag een mooie reeks fotobeelden samenstellen.

We zijn er uit gekomen. De foto’s hangen vanaf donderdag 7 novbember in de expositiegangen van het Kulturhus en niemand minder dan Hans Brongers opent deze tentoonstelling.

Opening 7 november 2019, 19.30 uur door Hans Brongers, mede-auteur van het boek "Over foto's gesproken". Aansluitend houdt Hans Brongers een lezing waarin hij foto's bespreekt.
Gratis toegang.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 10.00 - 19.00 uur


Lees meer >
Expositie Fotogroep Abedia, LANDGRAAF
8 november 2019 -
12 december 2019
Gemeentehuis Landgraaf Sweelinckplein 1
6371 LB Landgraaf
Webredactie

Expositie Fotogroep Abedia, Landgraaf

Fotogroep Abedia Landgraaf organiseert van 8 november tot en met 12 december een foto-expositie in de Burgerzaal van het gemeentehuis van Landgraaf.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 8 november om 20.00 uur. De foto’s zijn te zien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Openingstijden:
maandag 08.30 uur - 17.00 uur
dinsdag 08.30 uur - 17.00 uur
woensdag 08.30 uur - 17.00 uur
donderdag 08.30 uur - 19.00 uur
vrijdag 08.30 uur - 17.00 uur
zaterdag 11.00 - 17.00 uur.Lees meer >
Expositie Fotoclub Helden-Panningen, HELDEN
9 november 2019 -
22 november 2019
MFC Kerkeböske Aan de Koeberg 3
5988 NE Helden
Webredactie

[Foto: Miep Knippenberg]

Expositie Fotoclub Helden-Panningen in Helden

Dit najaar organiseert Fotoclub Helden-Panningen in het MFC Kerkeböske een foto-expositie met werk van haar leden. In deze expositie is gekozen voor het beste werk van de afgelopen jaren, zonder centraal thema.
Onze vereniging komt nu al weer enige jaren elke drie weken bij elkaar in het Kerkeböske om elkaars werk te bespreken. Vanwege de band met het multifunctionele centrum is gekozen om dan ook hier onze foto's tentoon te stellen. Om de foto's met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen hangen de foto's bijna twee weken in de grote openbare ruimte.

De toegang is gratis.

Openingstijden:
maandag t/m donderdag    08.30   -    24.00   uur
vrijdag       08.30   -    21.00   uur
zaterdag    10.00   -    13.00   uur
zondag       10.00   -    17.00   uur.


Lees meer >
Fotomanifestatie Drenthe-Vechtdal #52, HOOGEVEEN
16 november 2019 -
13 december 2019
Bibliotheek Willemskade 27
7902 AV Hoogeveen
webredactie

[foto: Gerlof Homan]

Fotomanifestatie Drenthe-Vechtdal editie 52

De expositie van de 52e Fotomanifestatie Drenthe-Vechtdal (FMDV) gaat gehouden worden in de Bibliotheek in Hoogeveen. De opening vindt plaats op 16 november 2019 en aansluitend zal de expositie daar ongeveer 4 weken hangen. 
Elk jaar wordt beurtelings door één van de aangesloten fotoclubs van Afdeling 03 van de Fotobond een fotoexpositie annex wedstrijd georganiseerd. Fotogroep Hoogeveen is dit jaar aan de beurt.

Na maandenlange voorbereiding is het dan binnenkort zover. Fotoliefhebbers kunnen een maand lang de mooiste foto's van de deelnemende clubs bewonderen. 

Smartphone fotografie
Om fotografie ook bij jonge mensen onder de aandacht te brengen heeft de Fotogroep Hoogeveen aan een school voor voortgezet onderwijs gevraagd zich meer te verdiepen in smartphonefotografie met daaraan gekoppeld een fotowedstrijd.
Die winnende foto krijgt een speciale plaats op deze tentoonstelling.


Lees meer >
Thema-expositie Fotoclub 't Karregat, EINDHOVEN
16 november 2019 -
23 november 2019
Tuincentrum Soontiëns Urkhovenseweg 570
5641 KX Eindhoven
Webredactie

[Foto: Laurence an Oudheusden]

"Wat de Pot Schaft", expositie in Eindhoven

Je bent er elke dag mee bezig
Drie maal per dag liefst.
Met: “Wat De Pot Schaft”

De leden van Fotoclub ’t Karregat laten dit jaar op hun expositie het thema “Wat De Pot Schaft” zien. Naast het hoofdthema wordt uitgebreid het vrij werk tentoongesteld.
Het sub-thema “De Rode Draad” wordt dit jaar wel erg letterlijk genomen.

Laat u verrassen door de leden van Fotoclub ’t Karregat. De opening van de expositie is op zaterdag 16 november om 14 uur. U bent van harte welkom.

De openingstijden zijn:
Zaterdag 16 november van 14 tot 17 uur
Zondag 17 november van 12 tot 17 uur
Maandag 18 t/m  zaterdag 23 november van 9 tot 17 uur.

Op de weekenddagen zijn veel leden van de vereniging aanwezig voor een persoonlijke ontvangst.

Lees meer >
Expositie Fotogroep Kiekdoes, MAASTRICHT
16 november 2019 -
11 januari 2020
Voormalige Molenhof, azM Herstelzorg Sint Pieterstraat 23
6211 JM Maastricht
Webredactie

[Foto: Emelie Drummen]

Expositie Fotogroep Kiekdoes, Maastricht

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Fotogroep Kiekdoes uit Maastricht presenteren de 12 leden een selectie van hun beste foto's uit 2019. Er is bewust niet voor een vast thema gekozen waardoor de onderwerpen van de foto’s zeer divers zijn.

Fotogroep Kiekdoes is in september 2009 opgericht door een aantal leden die samen een jaar lang een fotocursus hebben gevolgd, waarna het idee is geboren om verder te gaan met de passie voor fotografie. Fotograferen wordt pas echt leuk als je de resultaten kunt laten zien en elkaar in positieve zin stimuleert, dat platform biedt FG Kiekdoes aan haar leden. Behalve clubbijeenkomsten worden regelmatig andere activiteiten georganiseerd zoals bezoek aan exposities, het bijwonen van workshops of fotograferen op locatie.

Openingstijden: 
dagelijks 14.00-20.00 uurLees meer >
Expositie Fotoclub Fodipres, ETTEN-LEUR
23 november 2019 -
24 november 2019
Van Gogh Kerk Raadhuisplein 2
4873 BH Etten-Leur
Webredactie

[Foto: Ria Mol]

Jaarlijkse expositie Fotoclub Fodipres

Fotoclub Fodipres uit Etten-Leur houdt haar jaarlijkse expositie in het weekend van 23-24 november in de Van Gogh Kerk, Raadhuisplein 2, 4873BH  Etten-Leur. 
Er worden ruim 100 foto's getoond, variërend van straatfotografie, portret, landschap tot natuur.

Openingstijden:
beide dagen van 10.00-17.00 uur.Lees meer >
Expositie Fotocollectief ISO 2016, VUGHT
23 november 2019 -
1 december 2019
Ontmoetingscentrum DePetrus Heuvel 2
5261 EE Vught
Webredactie

[Foto: Louis Janssen]

Expositie Fotocollectief ISO 2016

Kom en verwonder je over de expositie van ons fotocollectief in de prachtige ambiance van het vorig jaar geopende sociaal-cultureel ontmoetingscentrum DePetrus.
Of je nu met de auto over de A2 rijdt, of wandelt in de Bossche Broek, overal zie je de voormalige Petruskerk in Vught als iconisch landmark aan de horizon.

FotocollectiefISO2016 exposeert van zaterdag 23 november t/m zondag 1 december op het voormalige priesterkoor.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 uur
zaterdag 10.00 - 17.00 uur
zondag 12.00 -17.00 uur.


Lees meer >
Theatervoorstelling Sacha de Boer in ALPHEN AAN DEN RIJN
24 november 2019 -
24 november 2019
Theater Parkvilla Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den Rijn
Webredactie

Theatervoorstelling Sacha de Boer in Alphen aan den Rijn

Fotoclub Alphoto in Alphen aan den Rijn wil jaarlijks een bekende fotograaf voorstellen aan een breed publiek. Daartoe is een samenwerking aangegaan met het theater van Parkvilla. Vorig jaar presenteerden zij de kersverse fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg. Dit jaar maakt Sacha de Boer op zondag 24 november haar opwachting. De voorstelling begint om 15.00 uur

Veruit de meeste mensen zullen Sacha de Boer kennen als anchor van het NOS acht uur Journaal. Echter begin 2013 besloot ze die carrière af te sluiten en zich helemaal toe te leggen op haar oorspronkelijke beroep: fotografe.
Ook als fotografe laat ze zich niet in één hokje duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding de gerechten van sterrenkok Jacob Jan Boerma; wat de populaire kookboeken Down to Earth en Back to Basics opleverde (en waarop een vervolg op handen is).

Aanvang: 15:00  uur;
Toegangsprijs € 12,50, inclusief consumptie;
Kaarten kunnen online worden gekocht op: https://www.parkvilla.nl/theater/269/Sacha_de_Boer/


Lees meer >
Expositie op thema "Leegte", DEN HAAG
30 november 2019 -
31 december 2019
Bibliotheek Ypenburg Schrabber 8
2596 SR Den Haag
Webredactie

[Foto: flyer]

Expositie "Leegte" in Bibliotheek Ypenburg, Den Haag

Wat is leegte… het woord wordt vaak gebruikt, met meerdere bedoelingen. Je kunt je leeg voelen, een leeg gebouw, ruimtelijk gevoel of de lege portemonnee aan het eind van de maand. Iedereen kent het begrip, maar iedereen zal er een andere betekenis aan geven.

In 2018 hebben vier samenwerkende clubs (Fotoclub Rijswijk, Leidschenveense Fotoclub, Fotoclub Diafragma en Fotoclub Leidschendam-Voorburg) besloten rondom dit thema gezamenlijk een competitie te houden, met bespreking door Diana Bokje in februari 2019. Het was voor de fotografen van de vier clubs een uitdaging om het begrip ‘Leegte’ vast te leggen door middel van fotografie, maar het heeft mooie beelden opgeleverd. Van het karakteristieke ‘lege’ polderlandschap, een verlaten gebouw tot het gevoel van eenzaamheid, zorgvuldig vastgelegd op beeld.
De feestelijke opening is op 30 november vanaf 15.00 uur. Een selectie van de foto’s zal tot 31 december worden geëxposeerd in de Bibliotheek Ypenburg.

Openingstijden:
maandag 13.00 - 18.00 uur 
dinsdag/woensdag/donderdag  11.00 - 18.00 uur
vrijdag 11.00 - 19.00 uur
zaterdag  11.00 - 17.00 uur
zondag gesloten.


Lees meer >

december 2019

Open dag FC De Bloembollenstreek, SASSENHEIM
1 december 2019 -
1 december 2019
't Onderdak, Kaleszaal J.P. Gouverneurlaan 40/a
2171 ES Sassenheim
Webredactie

[ Foto : Albert Buschman]

Open dag Fotoclub De Bloembollenstreek, Sassenheim

De Fotoclub De Bloembollenstreek is opgericht op 2 september 1954. En is gevestigd in Sassenheim.
Het artikel over de oprichting stond op 10 september 1954 in een plaatselijk krant. In keurige volzinnen zoals dat toen gebruikelijk was.
Alhoewel het bestuur bestond uit een Ingenieur, twee Doctorandussen en andere hoogopgeleide mensen, stelde de voorzitter "dat de club er voor alle amateurfotografen zou zijn en niet alleen voor mensen met een dure Leica camera. Dus ook mensen met een boxje dat zij met de zeepbonnen hadden gekocht."
Dit jaar vieren wij ons jubileum van 65 jaar!

Als je jarig bent, wil je ook wat speciaals. Hierbij zijn wij op het idee gekomen om een fotoboek uit te geven, met als thema; de schoonheid van de Bollenstreek en de mensen die daar wonen met hun hobby's, werk, kunst etc. De clubleden werden verzocht iets te bedenken en zo nodig de mensen te benaderen die eraan mee wilden werken. Tijdens de open dag, met een tentoonstelling van fotowerk van de leden, wordt ook het boek uitgereikt aan alle mensen die hebben meegewerkt.

U bent van harte welkom!

Openingstijden:
van 14.00 tot 16.00 uurLees meer >
"Project 50 jaar" van Annemarie Vriends, EINDHOVEN
14 december 2019 -
15 december 2019
Cultureel Centrum de Kruisruimte Generaal Bothastraat 7E
5642 NJ Eindhoven
Webredactie

"Project 50 jaar" van Annemarie Vriends, Eindhoven

De foto-expositie ’Project 50 Jaar’ van fotografe Annemarie Vriends (1969) is dit najaar te zien op zaterdag 14 en zondag 15 december in de Kruisruimte in Eindhoven. Annemarie Vriends is vorig jaar op 3 juni 2018 met een groots project gestart om 50 mensen te vinden, die net als zij in 1969 geboren zijn. Met als doel om voor 31 december 2019 deze 50 mensen gefotografeerd te hebben met daaraan gekoppeld een expositie.

Persoonlijk vond zij het lastig om 50 te worden op 3 juni 2019. Om dat gevoel om te zetten naar iets positiefs, heeft zij 50 mooie portretfoto’s gemaakt van vijftigers, door heel het land. Haar idee was om de toekomstige vijftigers in het zonnetje te zetten tijdens het fotograferen en vanaf dat fotomoment was hij of zij Koning of Koningin. Naast de foto heeft iedere deelnemende vijftiger een stukje over zichzelf geschreven en over hoe het voelt om 50 te worden. Met dit originele project heeft Annemarie gemerkt dat zij niet de enige was die het erg vond om 50 te worden. Door het project hebben veel mensen iets afgesloten en starten nu met frisse moed aan de volgende 50 jaar.

De kandidaten hebben op de foto allemaal een kroon op of bij zich; de kroon staat symbool voor wijsheid, spiritualiteit, eer, roem, sieraad, middelpunt, herkenning en de inwijding als 50-jarige. Een halve eeuw mag dan ook, volgens Annemarie, ‘koninklijk’ gevierd worden.

Annemarie Vriends studeert dit jaar af, aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Tijdens de opleiding heeft zij kennis gemaakt met documentaire en portretfotografie. In haar werk staat altijd de mens centraal in al zijn facetten.

Website www.annemarievriends.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.Lees meer >
Expositie Fotoclub Kiekus, WANROIJ
26 december 2019 -
28 december 2019
't Wapen van Wanroij Kwikstraat 6
5446 AL Wanroij
Webredactie

[Foto: Harrie van der Keijlen]

Expositie fotoclub Kiekus, Wanroij

Fotoclub Kiekus exposeert het mooiste werk van de 25 leden van afgelopen jaar in  ’t Wapen van Wanroij  in Wanroij.  
Op 27 december geeft de Rotterdamse fotograaf Mark Engelen een presentatie van zijn werk; aanvang 19.30 uur.

Openingstijden:
dagelijks van 13.30 - 17.00 uur
gratis entree.

Lees meer >
Expositie Fotoclub Lucifer, VESSEM
26 december 2019 -
29 december 2019
Gemeenschapshuis D’n Boogerd Servatiusstraat 6
5512 AJ Vessem
Webredactie

[Foto: Klaas Vet]

Jaarlijkse expositie Fotoclub Lucifer, Vessem

Op de expositie laten de leden met trots hun werk van het afgelopen jaar zien, variërend van landschapsfoto’s tot portetten, van collodionfotografie tot experimentele technieken. De expositieborden staan opgesteld in de grote zaal van het gemeenschapshuis met professionele belichting.

Behalve het reguliere werk zijn er ook speciale series:

 • Het clubthema van dit jaar: ’Met het oog op de ander’, waarin ieder lid de meest speciale foto van een ander clublid kiest; de bijbehorende teksten verklaren waarom déze foto!

 • Een serie die het resultaat is van het mentoraat dat een aantal leden heeft gevolgd.

Bovendien is er op 27 december een lezing, aanvang 20.00 uur, voor belangstellenden en leden van fotoclubs. Thema en spreker worden nog bekend gemaakt.
Gratis entree! U bent van harte welkom.

Openingstijden:
dagelijks van 13.00 - 17.00 uur


Lees meer >
De Kempische fotoclub “F.C. Kemfodia” exposeert, DUIZEL
28 december 2019 -
29 december 2019
De Smis Smitseind 33a
5525 AN Duizel
Webredactie

[Foto: Wim Huijbregts]

De Kempische Fotoclub "F.C. Kemfodia" exposeert in Duizel

Op zaterdag 28 en zondag 29 december 2019 presenteert F.C. Kemfodia haar jaarlijkse tentoonstelling.
De officiële opening is op zaterdag 28 december om 13.30 uur.
De leden tonen naast hun vrije werk ook foto’s uit het mentoraat persoonlijke ontwikkeling.

Een audiovisuele presentatie is onderdeel van de tentoonstelling

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Lees meer >

januari 2020

Expositie Fotogroep Fomo, OISTERWIJK
10 januari 2020 -
12 januari 2020
Tilander Spoorlaan 82/c
5061 HD Oisterwijk
Webredactie

[Foto: Job de Lange]

Expositie Fotogroep Fomo, Oisterwijk

Fotogroep Fomo exposeert in Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk.
De expositie omvat ruim 100 foto’s van 30 leden en 6 AV-series. Naast vrij werk zijn ook de winnende foto’s van thema-opdrachten te zien. Opening op vrijdagavond 9 januari 2020 om 20.00 uur door John Lommen.
Bovenstaande foto van Job de Lange van een mistige ochtend in de Corrèze won de publieksprijs tijdens de expositie van 2019.

Nadere info: www.fomo.nl.

Openingstijden:
vrijdag van 20.00-22.00 uur
zaterdag van 12.00-17.00 uur
zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


Lees meer >
Expositie Fotokring Riethoven, RIETHOVEN
11 januari 2020 -
12 januari 2020
De Rietstek Hennepstraat 6A
5561 AC Riethoven
Webredactie

[Foto: Noud Duis]

Expositie Fotokring Riethoven in "De Rietstek"

De hoofdmoot van de expositie bestaat uit een selectie uit het werk dat afgelopen jaar door de leden is gemaakt. 

Daarnaast is het thema van dit jaar, “Beweging”, uitgewerkt in een verzameling van 30 foto’s.

Openingstijden:
zaterdag 13:00 - 17:00 uur
zondag 11:00 - 17:00 uur


Lees meer >