1. Homepage
  2. Voor leden
  • All

februari 2018

Ger Sterk exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht
3 februari 2018 -
24 februari 2018
Fotogalerie Zwijndrecht Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
332 AL
Webmaster afdeling-12

“Wat ik zeggen wou, Rotterdam ik hou van jou”
Ger Sterk exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

 Ger Sterk (1933), woonachtig in Barendrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand februari zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: “Wat ik zeggen wou, Rotterdam ik hou van jou”.

Ger Sterk heeft iets met Rotterdam. Hij werd er geboren, groeide er op en vond er zijn werk. Als kind zag hij zijn stad branden waarna het hart van de stad ‘de grote leegte’ werd genoemd. Die desolate, winderige vlakte bepaalde jarenlang het stadsbeeld. Als je er om wat voor reden dan ook moest zijn, wilde je zo gauw mogelijk weer thuis zijn. Decennia later is er een heel ander Rotterdam ontstaan. Een stad om trots op te zijn en waar weer wat te beleven valt. Maar ook een stad die nooit af is. Altijd verrijst er wel weer iets nieuws en wordt wat goed leek weer afgebroken. Het verveelt Ger nooit er rond te zwerven en er inspiratie op te doen om met zijn camera stadsbeelden vast te leggen. Daarbij horen ook de mensen op straat. Ze blijven hem boeien en maken dat de stad leeft.

De oorsprong voor deze Rotterdam expositie begint jaren geleden door de deelname aan de workshop INSPIRED BY …... En Ger heeft zich laten inspireren door de Rotterdamse fotograaf Joop Reijngoud. Fotografeert Reijngoud vooral mensen in Rotterdam. Ger heeft dat omgedraaid, hij fotografeert vooral Rotterdam met mensen. Dat heeft geleid tot typische Ger foto’s in zijn Rotterdam. Het veranderende Stationsplein, de oprukkende skyline op de Kop van Zuid, de Rotterdam Marathon en Rotterdammers in de stad. Pra

chtige foto’s anno nu, waar kleur en compositie ondersteunend zijn en daarnaast prachtige foto’s voor de toekomst. Want dan blijken dit tijdsdocumenten te zijn.

Als je net als Ger van Rotterdam houdt moet je deze tentoonstelling zeker bezoeken. Ger is alle zaterdagen aanwezig om zijn foto’s toe te lichten.

 Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). 

Open: elke zaterdag in februari (3, 10, 17 en 24) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

 


Lees meer >
Expositie NAFVA, AMSTERDAM
17 februari 2018 -
28 april 2018
OBA Javaplein Javaplein 2
1094 HW Amstrerdam
Webredactie

[Foto: Zen van Bommel]

De wereld door de ogen van de NAFVA

’s Lands oudste (130 jaar), maar net niet meer grootste club van het land exposeert gevarieerd fotowerk op ongebruikelijk kloeke formaten van een tiental leden.

De expositie wordt officieel geopend op 1 maart om 17.30 uur.

Openingstijden:
maandag 14.00 - 17.30 uur
dinsdag, woensdag, donderdag 9.30  -20.00 uur
vrijdag en zaterdag 9.30 - 17.30 uur
zondag 13.00 - 16.30 uur.


Lees meer >
Expositie Keistad Foto Collectief, AMERSFOORT
17 februari 2018 -
28 april 2018
Onze Lieve Vrouwe ter Eem Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
Webredactie

[Foto: Omar Brunt]

Negen fotografen van Keistad Foto Collectief exposeren

Negen fotografen van Keistad Foto Collectief exposeren in het Onze Lieve Vrouwe ter Eem. De fotografen die deelnemen aan deze expositie zijn Omar Brunt, Ben de Haard, Sieger Homan, Kok van der Meij, Annemarie Welp, Sabine Keijzer, Ruud Mulder, Hans Aalbers en Tanneke Beudeker. Zij exposeren met 45 zeer uiteenlopende foto's, er is ditmaal geen thema uitgewerkt. De foto's die op de expositie hangen zijn allemaal te koop. Bent u geïnteresseerd dan kunt u dit kenbaar maken middels een formulier,welke bij de expositie ligt. Wij hopen u te zien op een van de zaterdagen!

De officiële opening van deze expositie zal op zaterdag 17 februari om 16.00 uur plaatsxvinden. Met elkaar zullen we toasten op een mooie expositie. Voor een hapje wordt ook gezorgd.

Openingstijden:
Iedere zaterdag vanaf 17 februari tot en met 28 april van 13.00 tot 17.00 uur.


Lees meer >

maart 2018

De zondagochtendmaatjes exposeren in Fotogalerie Zwijndrecht
3 maart 2018 -
31 maart 2018
Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
3332 AL
Webmaster afdeling ZHZ

THE PASSIONATE FIVE

De zondagochtendmaatjes exposeren in Fotogalerie Zwijndrecht

 Zondagochtendmaatjes tonen in de maand maart hun foto’s in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: The passionate five.

 The passionate five, het zou zomaar de naam kunnen zijn van een muziekband uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Niets is echter minder waar, achter deze naam gaan vijf mannen schuil met een gezamenlijke passie, namelijk de fotografie.

Aren van den Doel, Theo de Jong, Franz Heuser, Peter Visser en Karel van de Werken zijn allen lid van Fotoclub Zwijndrecht, twee van hen zelfs meer dan dertig jaar. Bijna iedere zondagmorgen gaan zij op pad, om na eerst ergens koffie gedronken te hebben, te gaan fotograferen. Dit gebeurt vaak in en om Rotterdam, maar ook de Hollandse stranden en Antwerpen worden niet vergeten op hun fototochten.

Er zijn zestig foto’s te zien, eerlijk verdeeld over twaalf foto’s per fotograaf. In het afgelopen jaar hebben zij zichzelf de taak opgelegd om één foto per maand te selecteren voor de expositie. En natuurlijk moet die gemaakt zijn op zondagmorgen. Hoewel ze gezamenlijk op de zelfde locatie gaan fotograferen is de diversiteit van het fotowerk groot en zijn er geen doublures te zien. Vijf gepassioneerde fotografen, vijf visies.

 Deze vijf heren maken deel uit van een lange traditie bij Fotoclub Zwijndrecht. Sinds het jaar van de oprichting (1959) staat de zondagmorgen excursie onafgebroken op het programma. In het clubblad De Grove Korrel uit maart 1960 schrijft de toenmalige voorzitter (en oprichter) Karel Hartmeijer een artikel over deze clubtocht. Twee quotes uit het betreffende stuk. “Vrij wel elke zondagmorgen omstreeks half 10 zijn er een aantal amateurs die het warme bed vroegtijdig hebben verlaten om gezamenlijk op excursie te gaan”. En wat te denken van deze: “De onderlinge sfeer tijdens deze clubtochten is altijd bijzonder goed en na de tocht wordt er meestal nog even onder het genot van een kop koffie wat nagepraat over de gemaakt opnamen”.

De sfeer is nog altijd goed. Het vroegtijdig verlaten van de warme lappen wordt inmiddels wel gecompenseerd met eerst koffie en dan pas fotograferen -).

Tijdens de expositie is er altijd één van de vijf fotografen aanwezig om het fotowerk toe te lichten.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). 

Open: elke zaterdag in maart (3, 10, 17, 24 en 31) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

 

PR foto1: vlnr Aren van den Doel, Theo de Jong, Franz Heuser, Karel van de Werken en Peter Visser (foto Martin Geuze)


Foto: Aren van den Doel


Foto: Peter Visser


Lees meer >
Expositie Henk Oevering, VOORBURG
23 maart 2018 -
19 mei 2018
Museum Swaensteyn Herenstraat 101
2271 CC Voorburg
Webredactie

Foto: "Mijmering" 

Expositie "Verstilde Observatie"

Henk Oevering, lid van de Fotokring Leidschendam-Voorburg exposeert in Museum Swaensteyn.
De expositie "Verstilde Observatie" is te bezichtigen tot 19 mei 2018.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag  13.00 - 17.00 uur
maandag en dinsdag gesloten.

Toegangsprijs volwassenen € 6,00
Toegang met museumjaarkaart gratis.


Lees meer >
Expositie Rudy Rader, DELFT
24 maart 2018 -
19 mei 2018
Fotobister Voldersgracht 16
2611 ET Delft
Webredactie

Fotowerk van Rudy Rader bij Fotobister

Aan de Fotowand van Fotobister te Delft hangen vanaf zaterdag 24 maart tot zaterdag 19 mei 2018 foto’s van Rudy Rader, lid van Fotoclub FC’59 uit Delft.
Rudy is een documentaire-, straat- en landschapsfotograaf. De laatste jaren is hij ook op zoek naar verstilde beelden in het algemeen. Een gepassioneerd fotograaf met een eigen kijk op fotografie. Wilt u het bekijken, loop dan even binnen als u in de buurt bent.

Openingstijden:
maandag 13.00 - 17.00 uur
dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.30 uur.


Lees meer >
Expositie Fotowerkgroep De Verbeelding, UTRECHT
30 maart 2018 -
26 april 2018
Cultuurcentrum Parnassos Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
Webredactie

[Foto: Frans Buitendijk]

Foto-expositie van De Verbeelding in Parnassos

Fotowerkgroep De Verbeelding heeft zijn jaarlijkse expositie in Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht. Er zullen ca 75 foto’s te zien zijn die gemaakt zijn in India (Trevor Simpson), Engeland en Lissabon (Carol Olerud).
Daarnaast een bijzondere serie pinhole foto’s op groot formaat van Danny Kalkhoven, Utrechtse portretten (Toni Vega) en straatbeelden uit Marokko en Nederland van Frans Buitendijk.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 09:30 - 23:30 uur
zaterdag en zondag 10:00 - 17:30 uur.


Lees meer >

april 2018

Expositie Oog & Optiek, LUNTEREN
1 april 2018 -
30 juni 2018
Uitkijktoren De Koepel Boslaan 90 (in het Lunterse Buurtbosch}
6741KG Lunteren
Webredactie

[Foto:  Brigitte Evertsen]

Expositie Fotoclub Oog&Optiek te Lunteren

Vanaf 1 april t/m 30 juni exposeert Oog&Optiek in de uitkijktoren De Koepel, Boslaan 90; 6741KG Lunteren (in het Lunterse Buurtbosch).

De expositie laat gevarieerd en verrassend werk zien van 15 leden van Oog&Optiek.

Openingstijden: dagelijks van 13.00 - 17.00 uur. Maandags gesloten.
Website: www.oogenoptiek.nl


Lees meer >
Expositie Willem Wernsen, BREDEVOORT
7 april 2018 -
21 mei 2018
Foto21Bredevoort 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

[Foto: Willem Wernsen]

China Revisited

Willem Wernsen (1954) is autonoom fotograaf. Al meer dan 40 jaar staat de mens centraal in zijn fotografie. In de expositie “China Revisited” toont hij een selectie van zwart-wit foto’s die gemaakt werden tijdens zijn reizen door China in 1999, 2014 en 2017.

Als sociaal-documentair fotograaf ligt zijn focus vooral op de mens en zijn omgeving. De foto’s van Willem Wernsen zijn niet bedoeld als reportage over China. Zijn fotografisch verslag blijkt eerder een dagboek te zijn waarin hij zijn talrijke spontane ontmoetingen met mensen gul in beeld brengt.
De onmogelijkheid om in woorden te communiceren blijkt nooit een obstakel te zijn.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 11.00 uur – 17.00 uur
Lees meer >
Jan Koorneef exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht 'Bezieling'
7 april 2018 -
28 april 2018
Fotogalerie Zwijndrecht: : Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
3332 AL
Webmaster afdeling ZHZ

Jan Koorneef (1958) uit Dordrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht toont in april zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Bezieling.

 Jan Koorneef hoeft geen onbekende te zijn bij de bezoekers van Fotogalerie Zwijndrecht. Wel moeten zij een heel goed fotografisch geheugen hebben willen zij dat nog voor zich zien. Jan is namelijk van 1986 tot 1996 een zeer enthousiast en actief lid van Fotoclub Zwijndrecht geweest. De toen nog wilde haren van Jan deden het stof op de fotoclub regelmatig opwaaien. Zijn afscheid destijds was dan ook jammer.

In 2015 werd Jan vrijwilliger bij het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Daar raakte hij al snel betrokken bij het fotograferen van de collectie. Door deze hernieuwde kennismaking met fotografie werd zijn behoefte geprikkeld weer lid te worden van Fotoclub Zwijndrecht. Toen Jan in 2016 weer lid werd van de fotoclub had hij zich zelf beloofd het rustig aan te doen. Zijn woorden: “Dat fotograferen moet vooral niet te groot worden. Gewoon af en toe wat fotograferen en genieten van het fotowerk van anderen”. Dat Jan nog voldoende wilde haren over heeft blijkt inmiddels. Hij startte voor zich zelf meerdere projecten en de tussentijdse resultaten waren voor de fotoclub aanleiding een expositie in te plannen. Kortom niks rustig aan, vol aan de bak.

De titel van de expositie sluit dan ook wel heel goed aan bij de vastberadenheid waarmee Jan zijn fotografie weer heeft opgepakt: Bezieling.

Hij portretteert graag bezielde personen. Jan zegt: “In bezieling komt onze persoonlijkheid tot uiting en dat is naar mijn mening belangrijker dan talent”. Hij stelt dat zonder bezieling je geen goede muzikant, sporter, danser of empathische arts wordt. Zij moeten dagelijks bezield zijn. Op de expositie is een serie foto’s te zien van voormalig wereldkampioen wielrennen (1969) Harm Ottenbros en foto’s van muzikanten uit het Drechtsteden Jeugdorkest.

Een ander deel van de expositie gaat over kwetsbaarheid. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij koestert wat hij heeft en voelt daarnaast meer en meer de kwetsbaarheid van het bestaan. De foto’s binnen dit thema zijn misschien niet de beste foto’s  maar wel foto’s met bezieling. Waarvan acte.

Jan is elke zaterdag op zijn expositie aanwezig. Wilt u een fotograaf met bezieling ontmoeten, kom dan kijken.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in april (7, 14, 21 en 28) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.
Lees meer >
Expositie Peter van Haastrecht, AMSTERDAM
9 april 2018 -
8 mei 2018
Vondel CS MediaCafé Vondelpartk 3
1071 AA Amsterdam
Webredactie

DronEscapes van Peter van Haastrecht

De fotograaf Peter van Haastrecht, lid van Fotoclub Iris te Woerden, is bijna altijd buiten te vinden; weer of geen weer. Met oog voor detail legt hij de natuur in al haar schoonheid vast.

Vanuit zijn fascinatie voor de vormen en lijnen in landschappen besloot hij om deze vanuit een bijzonder perspectief vast te gaan leggen. Hij tilt fotografie letterlijk naar een hoger niveau. Hoe? Vanaf grote hoogte in de lucht met een drone!
Met deze unieke vorm van fotografie ziet de wereld er ineens heel anders uit. Geometrische vormen, vloeiende lijnen en donkere dieptes; ze zijn in de natuur allemaal te vinden. Van ijzig landschap tot levendige rivierbedding, elke foto grijpt je en neemt je mee naar een prachtig stukje wereld zoals je het nog nooit hebt gezien.

Openingstijden:
Dagelijks vanaf 09:30 met uitzondering van de dagen dat het MediaCafé bezet is voor een besloten evenement.
Kijk voor meer informatie over de exacte data  op de Facebookpagina van de expositie of bel naar 035-671 7916.
Toegang is gratis.


Lees meer >
Exposititie Helga Glasbergen en John v.d. Meer, LEIDSCHENDAM
9 april 2018 -
29 juni 2018
Ziekenhuis Sint Antoniushove Burgemeester Banninglaan 1
2262 BA Leidschendam
Webredactie

[Foto:  Helga Glasbergen]

Expositie van Helga Glasbergen en John v.d. Meer

In het de locatie Sint Antoniushove van het Medisch Centrum Haaglanden exposeren Helga Glasbergen en John v.d. Meer, leden van de FK Leidschendam-Voorburg, hun fotowerk.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08:00 uur - 17:00 uur.
zaterdag en zondag gesloten.


Lees meer >
Tentoonstelling Fotobond 2018
12 april 2018 -
29 april 2018
Galerie Sille Goudsestraatweg 8 Oudewater
3421 GJ
webmaster

[Foto’s van links naar rechts: Astrid van Domselaar, Marlie Meuleners, Mariëtte Aernoudts]


Tentoonstelling FOTOBOND 2018 bij Galerie Sille te Oudewater.


Bezoek de tentoonstelling van de Fotobond bij Galerie Sille. Deze tentoonstelling is een nieuw initiatief van Galerie Sille in samenwerking met de landelijke Fotobond. Vanaf 12 t/m 29 april 2018 te bezoeken in Galerie Sille te Oudewater en bestaat voor deze gelegenheid geheel uit fotografie.

Zestig fotografen, aangesloten bij de landelijke Fotobond, laten hun werken zien in verschillende categorieën, waaronder portret, architectuur, natuur, documentair en stilleven.


Uit ruim 1600 beelden ingezonden door zo’n 400 deelnemers in 5 categorieën heeft eerst de jury, bestaande uit professionele fotografen die elk in zijn genre tot de top behoort, iedere ingezonden foto beoordeeld. Dat waren Govert de Roos (mode, model, portret), Wilco Dragt (natuur, landschap), John Verbruggen (architectuur, stedelijk landschap), Corrie de Kruif (documentair, journalistiek) en Thijs Gerbrandy (vrije categorie). Zij selecteerden de 450 foto’s voor het Jaarboek van de Fotobond. 


Vervolgens werd een tweede selectie van 60 beelden gemaakt door galeriehoudster Tamara Sille uit de serie foto's die voor het boek werden geselecteerd. Op ruim formaat en professionele C-print op dibond, gesponsord door het Beeldgebouw, worden deze werken tentoongesteld bij Galerie Sille. 

Daar zijn ze te koop voor geïnteresseerden in de hedendaagse fotografie. Deze verkooptentoonstelling betekent voor de Fotobond een bijzondere ontwikkeling. Daarmee voegt de Fotobond iets nieuws toe aan de mogelijkheden die de leden ten dienste staan.


Tijdens de feestelijke opening door Govert de Roos op donderdagavond 12 april om 19.30 uur zijn de deelnemende fotografen aanwezig om over hun werk te vertellen. Op deze avond wordt ook het jaarboek 2018 van de fotobond gepresenteerd. Deelnemende fotografen vindt u hier.


Openingstijden: donderdag & vrijdag: 10:00 – 17:30 uur. Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur. 

Op zondag 29 april, tevens de laatste dag van de expositie, open van 12:00 – 17:00 uur. Mis het niet! (Koningsdag 27 april gesloten)

 

Sille Galerie & Kunstuitleen www.sillekunst.nl

Goudsestraatweg 8

3421 GJ Oudewater

tel. 0348 - 748 115


Lees meer >
Expositie Henk Hilferink, BREDEVOORT
21 april 2018 -
27 mei 2018
Foto21Bredevoort 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

De schoonheid van het verval - Henk Hilferink

De expositie bevat een 8-tal werken, waarbij het gaat om het zien van de schoonheid in de alledaagse dingen, maar vooral in de verwering door de atmosfeer. Hierdoor ontstaat een prachtig kleurenpalet, vooral als het juiste licht er op valt. De schoonheid van een blok beton, het klinkt bijna als een filosofisch statement of een titel van een roman.

Er is niets aan de foto's geshopt, ze zijn slechts opgenomen in het schijnsel van de ondergaande zon, waardoor je twee natuurlijke gekleurde 'lampen' hebt in een complementaire kleurstelling: het oranje licht van de zon van voren en de paarsblauwe reflectie van de avondlucht van boven. De fotografie versterkt de kleurstelling. Dat is het voordeel van een objectief technisch medium tegenover de waarneming van onze ogen die in feite ook kleuren nivelleert.

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 11:00 uur - 17:00 uur.


Lees meer >
Presentatie Jan Banning, autonoom fotograaf/kunstenaar
24 april 2018 -
24 april 2018
Ontmoetingscentrum De Havezate Dorpsstraat 78, De Wijk.
7957 AW
Webredactie

[Bijgaande Foto: Jan Banning ‘Troostmeisjes’]

Presentatie Jan Banning, autonoom fotograaf/kunstenaar


Internationaal gelauwerd fotograaf Jan Banning exposeerde onlangs in Museum De Fundatie in Zwolle met ruim 60 interieurfoto’s van communistische partijkantoren 100 jaar na de Russische Revolutie: Red Utopia. Eerdere exposities waren oa. Bureaucratics, Troostmeisjes en Law and Order. Deze exposities zijn ook in boekvorm uitgegeven.

Zijn fotoseries gaan vrijwel altijd over sociale of politieke onderwerpen uit het recente verleden en zijn betrokkenheid bij de mensen die hij fotografeert is voelbaar.

Aan de hand van zijn foto’s zal Jan Banning laten zien hoe zijn stijl van fotograferen zich heeft ontwikkeld, welke keuzes hij maakt voor vorm en inhoud en welke consequenties dat heeft voor compositie en belichting.


24 april 2018, Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur.
Ontmoetingscentrum De Havezate, Dorpsstraat 78, 7957 AW De Wijk.

De toegang kost € 7,50, incl. 1 consumptie (thee/koffie).

Aanmelden per email voor 20 april bij Yke de Vos, ykepiekje@hotmail.com

Meer info: www.fotogroepmeppel.nl www.janbanning.comLees meer >
70 jaar Tilburgse Amateur Fotografen Vereniging
24 april 2018 -
24 april 2018
Natuurmuseum Spoorlaan 4354
5038 CH Tilburg
Webredactie

Lezing van Mirjam Appelhof

De jubilerende Tilburgse Amateur Fotografen Vereniging en Fotobond afdeling Brabant West nodigen u uit voor de gratis lezing van Mirjam Appelhof.

Mirjam Appelhof begon als beeldend kunstenaar in 2010 fotografie te gebruiken. Ze voelde de behoefte om haar gevoelens te verbeelden. Ze haalt haar inspiratie uit het leven, inclusief de moeilijke stadia, haar dromen, haar verlangens, en vertaalt dit in soms confronterende, maar bijna altijd poëtische kunstwerken.

Ze creëert werelden die niet bestaan, door middel van het fotograferen van de kleinste details, en probeert zo die delen betekenis en diepte te geven, vol fantasie en gevoelens. Maar je kunt er ook je eigen verhaal in zien.

Aanvang 19.30 uur
Gratis toegang


Lees meer >
Expositie Maarten Rots, BREDEVOORT
28 april 2018 -
3 juni 2018
Foto21Bredevoort 't Zand 21
7126 BG Bredevoort
Webredactie

Alledaags Abstract

Sinds enkele jaren werkt Maarten Rots als beeldend kunstenaar voornamelijk met fotografie als medium. Hij heeft een voorliefde voor grafische elementen, hetgeen duidelijk zichtbaar is in zijn composities. Lijnen en vormen die hij in architectuur vindt spelen een belangrijke rol in de abstracte afspiegeling van de werkelijkheid die hij met zijn camera vangt. De camera biedt hem de mogelijkheid om de werkelijkheid te isoleren, in te kaderen en een nieuwe context te geven. Hij vindt het ongelooflijk fascinerend om de abstracte eigenschappen die in het dagelijks leven te vinden zijn te ontdekken en vast te leggen.

Maarten reist veel om nieuw werk te maken waarbij hij zich laat inspireren door de nieuwe omgevingen waar hij zich doelbewust in plaatst. Tijdens zijn expositie in Foto21 zal hij verschillende werken laten zien die een indruk geven van de ontwikkeling die hij als fotograaf gedurende de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Openingstijden:
woensdag t/m zondag 11:00 uur - 17:00 uur.Lees meer >

mei 2018

Expositie Fotoclub Venray, VENRAY
11 mei 2018 -
20 mei 2018
Restaurant bij Roel Linssen (BRL) Hoenderstraat 10
5801 CK Venray
Webredactie

[Foto: Jan Linskens]

Expositie Fotoclub Venray

Het is weer eens tijd voor een expositie van Fotoclub Venray. De leden zullen verschillende soorten vrij werk laten zien op deze expositie.
Wij hebben door van elkaar te leren en te inspireren deze expositie tot stand gebracht. Wat dat zoal oplevert laten we dit voorjaar graag zien in een expositie met als thema ''vrij werk".

We nodigen ieder van harte uit om te komen kijken naar onze fotografische beelden.

Openingstijden:
De opening vindt plaats op donderdag 10 mei 2018 om 15:00 uur
vrijdag t/m zondag 11, 12 en 13 mei van 14:00 uur tot 18:00 uur
vrijdag t/m zondag 18, 19 en 20 mei van 14:00 uur tot 18:00 uur.
De toegang is gratis.

 


Lees meer >
Expositie Martin Wedel, DELFT
19 mei 2018 -
14 juli 2018
Fotobister Voldersgracht 16
2611 ET Delft
Webredactie

Fotowerk van Martin Weder bij Fotobister

Aan de fotowand van Fotobister te Delft hangen vanaf zaterdag 19 mei tot zaterdag 14 juli foto’s van Martin Wedel, lid van Fotoclub FC’59 in Delft.
Martin fotografeert op zijn eigen manier en stijl en vooral dingen die hem interesseren. Hij doet dat in verschillende genres zoals documentaire, maritieme, natuur- en straatfotografie. Martin werkt veel seriematig en wil dan ook een aantal van deze series laten zien bij Fotobister. Loopt u even binnen als u in de buurt bent.

Openingstijden:
maandag: 13:00 - 17:00 uur
dinsdag t/m zaterdag: 10.00 tot 17.30 uur.
Lees meer >
Jubileumexpositie Fotoclub Veendam, VEENDAM
21 mei 2018 -
30 juni 2018
Theater vanBeresteyn Veendam Museumplein 5a
9641 AD Veendam
Webredactie

[Foto: Alie Veen]

Jubileumexpositie Fotoclub Veendam '60 keer Veendam'

In het kader van het 60 jarig jubileum van de fotoclub een expositie met als thema "60 keer Veendam" 60 foto's gemaakt door clubleden in Veendam.
Leden van de club tonen een gevarieerd beeld van hun werk: van landschapsfotografie tot abstract, als losse foto’s of in kleine series. Op de expositie ook de winnende foto's van de jeugdwedstrijd.

Openingstijden:
dagelijks van 10:00 - 21:00 uur.

Lees meer >
Expositie Fotogroep Veldhoven, VELDHOVEN
26 mei 2018 -
27 mei 2018
Het Patronaat Blaarthemseweg 18
5502 JV Veldhoven
Webredactie

[Foto: Anne-Marie van Alem]

Expositie Fotogroep Veldhoven

De ruim 30 leden van Fotogroep Veldhoven exposeren hun foto's in Het Patronaat.
Behalve vrij werk en foto’s van het jaarthema “Humor”, laten de leden ook zien waar ze aan gewerkt hebben tijdens de werkgroepavonden. De AV-werkgroep heeft weer fotoseries op muziek gemaakt.

Openingstijden:
Zaterdag 26 mei van 14.00-17.00 uur 
zondag 27 mei 11.00-17.00 uur.
Lees meer >

juni 2018

Expositie 'Monnikenleven', EGMOND-BINNEN
8 juni 2018 -
7 juli 2018
Tentoonstellingsruimte Sint-Adelbertabdij Vennewatersweg 27
1935 AR Egmond-Binnen
Webredactie

Foto-expositie 'Monnikenleven' door Armando Jongejan

De foto-expositie ‘Monnikenleven’ toont het dagelijks leven van de abdijbroeders uit Egmond-Binnen, vastgelegd door de uit Egmond aan Zee afkomstige fotograaf Armando Jongejan.
Gelijktijdig met deze expositie wordt het fotoboek 'Monnikenleven' gepresenteerd (oplage 2000, formaat 30x30cm, 140 foto’s gedrukt in duotoon, hardcover). Tijdens de tentoonstelling is dit boek verkrijgbaar.

Openingstijden:
vrijdags en 's zaterdags van 12:00 tot 16:30 uur.

Toegang is gratis.


Lees meer >
Foto-expositie "Monnikenleven"
8 juni 2018 -
7 juli 2018
Expositieruimte Sint-Adelbertabdij Vennewatersweg 27a Egmond-Binnen
1935 AR
webredacteur
Foto-expositie ‘Monnikenleven’. 

Dagelijks leven in de Sint-Adelbertabdij


Geopend 8 juni t/m 7 juli 2018           

vrijdag en zaterdag 

van 12.00 tot 16.30 uur  


Expositieruimte Sint-Adelbertabdij, Vennewatersweg 27a, 1935 AR Egmond-Binnen

www.abdijvanegmond.nl / www.contrastfotografie.nl 


Lees meer >
Expositie Fotoclub Zundert, ZUNDERT
9 juni 2018 -
10 juni 2018
Café Zaal Het Wapen van Zundert Katerstraat 12
4881 AR ZUNDERT
Webredactie

[foto:  Liesbeth van Boxtel]

Jaarlijkse Expositie van Fotoclub Zundert.

Fotoclub Zundert telt 25 leden. We werken individueel maar ook regelmatig gezamenlijk aan projecten. De expositie geeft een goed beeld van het beste werk van de leden individueel. Tevens is er een aparte expositie op dezelfde locatie met als thema: Luchtig.

Wanneer?
zaterdag 9 juni 2018 van 14:00 tot 18:00 uur
zondag  10 juni 2018 van 10:00 tot 17:00 uur


Lees meer >
Expositie FotoAmateurs Rijen, RIJEN
9 juni 2018 -
10 juni 2018
De Boodschap Nassaulaan 62
5121 BC Rijen
Webredactie

[Foto: Henk de Lange]

Expositie en speciale AV-vertoning.

De expositie
Op de expositie tonen de leden recent fotowerk. Enkele leden presenteren ook hun nieuwste audiovisuele (AV) producties. Bovendien wordt een selectie uit de foto’s van de sociale projecten gepresenteerd, die de verschillende clubleden de laatste twee jaar, vaak belangeloos, in beeld hebben gebracht. Daarbij onder andere foto’s van bijzondere muziekleerlingen, de actie Torenlicht voor de Maria Magdalenakerk en sport evenementen.

Speciale AV-presentatie
Challenge 321 is een internationale AV-wedstrijd, waarbij de ingezonden serie maximaal 3 minuten en 21 seconden lang mag zijn. FA-Rijen heeft de wedstrijd voor Nederland opnieuw ‘gehost’. Omdat wij host zijn, kunnen wij op zaterdag tijdens de expositie een aantal van de ingezonden series te laten zien van makers uit verschillende landen. Omdat het aantal zitplaatsen beperkt is, is toegang hierbij alleen mogelijk na voorregistratie via de website www.farijen.nl.

Openingstijden:

zaterdag 9 juni van 13.00 tot 18.00 uur
zondag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
Iedereen is welkom en de toegang is gratis.


Lees meer >
Expositie Chaamse Fotoclub, CHAAM
16 juni 2018 -
17 juni 2018
Restaurant Bellevue Dorpsstraat 27
4861 AA Chaam
Webredactie

[Foto:  Els van Gils-Chantrel]

Jaarlijkse Expositie Chaamse Fotoclub

De Chaamse Fotoclub houdt haar jaarlijkse expositie in café Restaurant Bellevue, van 10.00 tot 17.00 uur.

Getoond wordt competitie- en vrij werk van onze actieve leden.
De expositie is onderverdeeld in een uniforme presentatie,  een vrije presentatie en het thema “regen”. Er zal tevens een doorlopende audiovisuele presentatie zijn van het werk van afgelopen jaar.

Het is een competitie waarbij een uitgenodigde vakjury alsmede de bezoekers hun winnaars kiezen.

Openingstijden:
zaterdag 16 juni en zondag 17 juni 2018 van 10:00 tot 17:00 uur.

Lees meer >