1. Homepage
  2. Voor Leden
  • All

mei 2019

LAFV toont Impressies van de Opaalkust, LEIDEN
13 mei 2019 -
13 september 2019
Pieter de la Court-gebouw (Faculteit Sociale Wetenschappen) Wassenaarseweg 52
2333 AL Leiden
Webredactie

[Foto:  Miranda Kaltner]

Impressies van de Opaalkust

Een dozijn natuurfotografen van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV)  ging in mei 2017 naar de Opaalkust. Deze spectaculaire kust net onder Calais is een paradijs voor natuurfotografen. Hoge kliffen, diverse rots- en zandstranden en een golvend achterland vormen de basiselementen, het wisselvallige weer en een enorm getijdenverschil de variabelen. Hierdoor verandert het landschap voortdurend van gedaante.
Een selectie van de gemaakte foto’s is van 13 mei tot 13 september op extra groot formaat te bezichtigen in het Pieter de la Courtgebouw van de Universiteit (Faculteit Sociale Wetenschappen).

Bij eb ontstaan mooie structuren op het strand en vormen zich stroompjes en poelen tussen de rotsen. Op een van de stranden doemt zelfs een oud scheepswrak op. Een lust voor de lens, maar er moest ook een oogje op het water worden gehouden, want de vloed heeft in dit gebied al menig fotograaf verrast.
Als iedereen weer veilig bij de strandopgang was, wierpen de fotografen zich op het glooiende achterland, dat er dankzij de gele koolzaadvelden extra feestelijk uit zag. Ook hier zorgen zon, wolken en wind voor immer veranderend licht. En licht is immers het basiselement van de fotografie.

Deelnemende fotografen:
Cynthia van der Brugge, Astrid van Dijk, Cor de Feber, Henk-Jan Hoogenberk, Marijke de Jong, Miranda Kaltner, Frans Moquette, Wim van Oordt, Helene Roelofs, Pauline Seijffert, Boudewijn Swanenburg en Jowan Zonneveld.

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag : 07:00 - 22:00 uur
Vrijdag: 07:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten


Lees meer >

juni 2019

Expositie Wim Peters in FotoKabinet, AALTEN
8 juni 2019 -
4 augustus 2019
Foto Kabinet Oerkroeg Schiller Prinsenstraat 4
7121 AG Aalten
Webredactie

[Foto: "Wat doen we met Frits?" - Wim Peters]

De wachters van het bestaan - Wim Peters

Zoals in al het werk van Wim Peters is zijn fotowerk samengesteld uit een aantal fotobeelden en zodanig verwerkt dat er een eigen werkelijkheid ontstaat. Via schetsen, verzamelingen en een zoektocht naar het onherkenbare een plaats te geven naast bestaande zekerheden wordt een wereld vormgegeven. Teksten spelen naast het fotowerk een eigen rol. Samen sterk genoeg om de vaak raadselachtige inhoud te ontmaskeren.

In vroegere tijden werd er nauwelijks in het openbaar gesproken over eten of voedsel, laat staan gefilosofeerd. De geest en het lijf moesten gescheiden blijven, met voorrang voor de geest.
Dat is heden ten dage wel anders. Zoals we met z’n allen in een tijd wonen waar nagenoeg alles bediscussieerd wordt, krijgt voedsel meer dan een grote beurt. Wat is goed, wat is gezond, wat is zuiver en wat is eerlijk eten?

Een filosofische blik is noodzakelijk. En de kritische verbeelding (het in beeld brengen) is een taak voor kunstenaars en fotografen. Het zijn de wachters van het bestaan. Eten moet. Ten koste of ten faveure van wat? De strijd laat het zien. Vragen blijven en dat is maar goed ook.

Openingstijden:
dinsdag en woensdag  19.00 – 01.00 uur
donderdag  16.00 – 02.00 uur
vrijdag, zaterdag en zondag   14.00 – 02.00 uurLees meer >
De Gouden Eeuw in beeld, HOORN
14 juni 2019 -
21 juli 2019
Roode Steen Roode Steen 15 Hoorn
1621 CV
Webmaster

Expoost #2 door de Hoornse fotoclubs

Expositie van het werk van vier Hoornse fotoclubs: Zoemmm, Fotowerkgroep Hoorn, Image Hoorn en Fotovrienden Westfriesland.

De opdracht was dat de foto’s die getoond worden geïnspireerd zijn door de Gouden Eeuw.

Wo-Zo 13:00 – 17:00 uur.
Lees meer >
Fotozomer Zutphen 2019
15 juni 2019 -
22 september 2019
Diverse zalen diverse adressen
Zutphen
Webredactie

[Foto: Pierre Pinkse]

Fotozomer Zutphen 2019: van verrassing tot ontroering

Maar liefst elf tentoonstellingen en diverse workshops

Deze zomer staat heel Zutphen in het teken van fotografie tijdens de tweede editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze fotogenieke Hanzestad uiteenlopende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo Zutphen en tentoonstellingen in de Musea Zutphen. Ook worden er foto’s geëxposeerd in ruim twintig winkels en zijn er workshops en andere foto-activiteiten. Bekijk alvast het programma op www.fotozomer.nl en plan je bezoek aan Zutphen.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, onder andere door de World Press Photo, een aantal zeer actieve fotografiecollectieven en natuurlijk door het fotogenieke karakter van deze Hanzestad. Daarom wilde InZutphen (Zutphen Promotie) al deze gepassioneerde initiatieven bundelen in Fotozomer Zutphen. De eerste editie in 2018 trok vele bezoekers. Met deze tweede editie een nog uitgebreider programma willen de organisatoren nog meer mensen van fotografie én van Zutphen laten genieten.

Van green screens tot koffierituelen
Verrassend veel organisaties besloten deel te nemen aan Fotozomer Zutphen 2019 waarmee het programma niet alleen meer divers, maar ook actiever is geworden. Zo is er de workshop Pinhole fotografie, is er een ‘fotoconcert’ en kan je je laten fotograferen voor een green screen of met jouw favoriete koffie. Tel daarbij op de fotogenieke binnenstad van Zutphen en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige Fotozomer.

Programma en praktische informatie
Fotozomer Zutphen
Juli en augustus 2019, Zutphen
www.fotozomer.nlLees meer >
Buitenexpositie FC'59, DELFT
21 juni 2019 -
21 september 2019
Rondom de Oude Kerk Heilige Geestkerkhof 25
2611 HP Delft
Webredactie

[Foto: Carolien de Gijdt]

Buitenexpositie FC'59, Delft

De 2e jubileumtentoonstelling, in het jaar dat Fotoclub FC’59 60 jaar bestaat, wordt op vrijdag 21 juni  feestelijk geopend door burgermeester Marja van Bijsterveldt. Te zien zijn 28 grote fotopanelen van maar liefst 2,45 m breed voor de eeuwenoude muren rond de Oude Kerk in Delft.
Dit jubileumjaar moest met iets bijzonders worden gevierd. Daarom heeft de club gekozen voor deze fraaie buitententoonstelling. Leden van de fotoclub hebben hun beste fotowerk geselecteerd en willen dit gaarne aan heel Delft presenteren. Als u in de gelegenheid bent om te gaan kijken raden wij u dit zeker aan.

De tentoonstelling zal gedurende drie maanden te bewonderen zijn.


[Fotopaneel: Petrie Coomans]


Lees meer >
Wim Falkenberg en Wim Fleuren, HEERLEN
25 juni 2019 -
31 juli 2019
Foto Gery Dautzenbergstraat 40
6411LB Heerlen
Wim Falkenberg

Wim Falkenberg  en Wim Fleuren exposeren gedurende bovengenoemde periode bij Foto Gery in Heerlen, Dautzenbergstraat 40 (045-4009050).

De tentoongestelde foto’s zijn gemaakt in Tamil Nadu, tijdens een rondreis in zuiden van India.  De viering van het Suikerfeest, het einde van de Ramadan, wordt op het strand van Covelong gevierd o.a. met een kermis. Het is er overvol, iedereen is blij en hele families staan tot aan hun knieën met de broek, sari of burka in het zeewater. Jonge meisjes dragen prachtig gekleurde feestjurkjes. De kinderen krijgen ballonnen cadeau van hun ouders. Familiebezoeken staan dan centraal.

Openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 18 uur, en donderdag tot 20 uur.
Zaterdag van 9 tot 17 uur.


Lees meer >

juli 2019

In het licht van Rembrandt, LEIDEN
1 juli 2019 -
1 september 2019
BplusC - Bibliotheek Nieuwstraat Nieuwstraat 4 Leiden
2312KB
Cynthia van der Brugge

[Foto: Rob Oudshoorn]

Foto-expositie In het licht van Rembrandt

Rembrandt inspireert! Niet alleen schilders, maar ook fotografen bestuderen zijn werk. Rembrandts gebruik van kleur, compositie en vooral licht blijft actueel. Fotografen van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging zijn afgelopen jaar actief met dit thema aan de slag gegaan en hebben een reeks portretten, landschappen en andere taferelen met het karakteristieke clair-obscur gemaakt. Een expositie hiervan is in de maanden juli en augustus te zien in de Bibliotheek Nieuwstraat.

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Een gebeurtenis die ook in Leiden wordt aangegrepen om het leven van de beroemde schilder uitgebreid te vieren met activiteiten. Want hij is weliswaar in Amsterdam gestorven, maar in Leiden geboren. Hier heeft hij de basis gelegd onder zijn schilderkunst.

Vanzelfsprekend wilde de Leidse Amateur Fotografen Vereniging ook haar steentje bijdragen aan dit Rembrandtjaar. 23 fotografen hebben, elk op hun eigen wijze, het werk van Rembrandt geprobeerd te benaderen in hun foto’s. De foto’s variëren van studio-opnamen waarbij geprobeerd is het typische Rembrandtlicht te creëren, tot opnamen in de stad en in de vrije natuur. Veelal zijn met beeldbewerkingssoftware nog laatste accenten en effecten toegevoegd om het beeld te vervolmaken.

Deelnemende fotografen:
Andor Kranenburg, Bojana Jokanovic, Bram van den Berg, Cor Slegtenhorst, Cynthia van der Brugge, Eelke de Boer, Femmy de Bart, Han de Bruin, Henk Aschman, Hannelore Maier, Jannie de Groot, Jowan Zonneveld, Kees de Jong, Kuno Jansen, Liesbeth Schmidt, Marijke de Jong, Miranda Kaltner, Paula van Ommen, Pauline Seijffert, Regina Dijkstra, Rob Oudshoorn, Theo van Elsen en Willem van der Graaf.

Foto-expositie In het licht van Rembrandt
BplusC – Bibliotheek Nieuwstraat
1 juli – 1 september 2019


Lees meer >
Expositie Fotoclub Impact, HAARLEM
15 juli 2019 -
1 november 2019
Spaar en Hout Kleine Houtweg 139
2012 CG Haarlem
Webredactie

[Foto: Betty Stokvis]

Fotoclub Impact exposeert in Spaar en Hout

Twaalf leden van Fotoclub Impact tonen ieder vijf foto's in een door hem/haar zelf gekozen thema.
De thema's zijn: architectuur, macro, dieren, beelden, liefde, modellen, glas, natuur.

Openingstijden:
Dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur.


Lees meer >
Permanente Expositie Fotogroep Kromme Rijn, COTHEN
15 juli 2019 -
31 december 2019
Dienstencentrum Van Beeck Calkoenstraat 27a
3945 CC Cothen
Webredactie

[Foto: Chr. de Gier]

Permanente tentoonstelling 'Visuele Bewondering'

In het Dienstencentrum te Cothen, bij het dorpshuis, heeft Fotoclub Kromme Rijn een permanente expositie ingericht onder het thema 'Visuele Verwondering'.
De fotogroep bestaat uit 23 enthousiaste fotografen, ieder met een eigen stijl die bij deze expo ook goed tot uiting komt. De foto’s zijn vaak geen toeval, het onderwerp wordt geregisseerd en in beeld gebracht,  naar aanleiding van visuele verwondering.

De tentoonstelling omvat ongeveer 30 foto’s; elke 4 maanden komt er een nieuwe serie in het Dienstencentrum te Cothen, telkens van volgende acht fotografen.
Per 1 augustus komt de nieuwe serie.

 De leden uit de regio Kromme Rijn en Utrechtse Heuvelrug, komen elke 14 dagen bijeen in het Kunstgilde gebouw te Leersum.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.
's Zaterdags en zon- en feestdagen gesloten.


Lees meer >
FC Vleuten exposeert 'Dieren Manieren', MAARSSEN
19 juli 2019 -
13 oktober 2019
Zorgcentrum Careyn Snavelenburg Snavelenburg 1
3603 GN Maarssen
Webredactie

[Foto: Leni Valk]

Fotoclub Vleuten exposeert Dieren Manieren in MAARSSEN

Met het thema 'Dieren Manieren' exposeert de Fotoclub Vleuten ongeveer 60 dierenfoto's.
De leden tonen bijzondere opnamen van hun liefste huisdier, inheemse vogels en/of een " big five catch", geschoten op wildsafari of gewoon in een Hollandse dierentuin.

Openingstijden:
dagelijks van 10.00 - 17.00 uur.Lees meer >

augustus 2019

Openluchtexpositie AFC De Oude IJssel, DOETINCHEM
3 augustus 2019 -
12 oktober 2019
Hotel Villa Ruimzicht (tuin) Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
Webredactie

[Foto:  Nella Steen-Muskee]

Fotoclub exposeert in tuin Hotel Villa Ruimzicht

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, zal Fotoclub AFC De Oude IJssel deze zomer wederom een openluchtexpositie organiseren.
Opmerkelijke foto's in XL formaat op een zeer bijzondere locatie, namelijk in het park/arboretum bij Hotel Villa Ruimzicht aan de  Ruimzichtlaan 150 in Doetinchem.

De officiële opening is op zaterdag 3 augustus om 13:30 uur.
De expositie is tot 12 oktober voor iedereen gratis te bezoeken.

Voor meer informatie over Fotoclub De Oude IJssel: https://www.amateurfotoclub.nl/Lees meer >
Dinie Wikkerink exposeert bij FotoKabinet, AALTEN
10 augustus 2019 -
6 oktober 2019
FotoKabinet, Oerkroeg Schiller Prinsenstraat 4
7121 AG Aalten
Webredactie

Hamburg, een foto-expositie van Dinie Wikkerink bij het FotoKabinet

De fotografie van Dinie Wikkerink kenmerkt zich door een bijzondere aandacht voor licht. Bekend van haar hand zijn de stillevens in huiselijk sfeer in bijzondere lichtomstandigheden.

Haar foto’s zijn niet geënsceneerd, maar altijd gezien op het goede moment. Zo ook de foto’s in deze expositie. Ze zijn gemaakt in Hamburg tijdens een wolkbreuk. De foto’s laten zien dat de werkelijkheid zich schilderachtig kan voordoen. Het licht speelt ook hierin een belangrijke rol.

Op 11 augustus is de fotograaf tussen 15.00 en 17.00 uur in het FotoKabinet aanwezig.

Openingstijden:
dinsdag en woensdag 19.00 - 01.00 uur
donderdag 16.00 - 02.00 uur
vrijdag, zaterdag en zondag 14.00 – 02.00 uur


Lees meer >

september 2019

Fototentoonstelling Marcel Batist, DEN HAAG
1 september 2019 -
1 november 2019
Bibliotheek Ypenburg Schrabber 8
2496 SR Den Haag
Webredactie

Marcel Batist exposeert 'Hollandse Landschappen'

Marcel Batist exposeert in Bibliotheek Ypenburg (Den Haag) thematisch fotowerk uit een reeks bezoeken aan natuurgebieden in Nederland. De expositie met de titel 'Hollandse Landschappen' weerspiegelt Marcels eigentijdse visie op dit veelzijdige onderwerp.

Al is het maar een speldenprik op de aardbol, Nederland herbergt een grote verscheidenheid aan landschappen. De invloed van de seizoenen en de variatie in het weer doen daar nog een schepje bovenop.

Zijn voorkeur voor de vroege ochtend en het laatste daglicht is duidelijk zichtbaar in deze expositie. Het tijdstip van de dag bepaalt in hoge mate de sfeer van het landschap.

Met deze expositie wil ik uitdrukking geven aan wat mij boeit en bezighoudt. Het reflecteert mijn kijk op de typerende landschappen in Nederland. Ook al is elke m2 aangelegd, het blijft een heerlijke ervaring om er doorheen te trekken”.

Openingstijden:
maandag 13.00 - 18.00 uur
dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 18.00 uur
zaterdag 11.00 - 16.00 uur.


Lees meer >
Jubileumexpositie Fotoclub Teteringen, TETERINGEN
7 september 2019 -
8 september 2019
Dorpshuis 't Web Zuringveld 1
Teteringen
Webredactie

[foto: Robert Broos]

Jubileumexpositie Fotoclub Teteringen

Fotoclub Teteringen bestaat 40 jaar en exposeert voor deze gelegenheid het werk van haar leden in series met een grote variatie aan thema’s. 

Ook zijn de schoolkinderen van groep 7 en 8 uit Teteringen door de Fotoclub uitgedaagd in een wedstrijd. Deze foto’s zullen ook te zien zijn op deze feestelijke expositie.

Openingstijden: beide dagen van 11.00 tot 17.00.


Lees meer >
Jubileumexpositie FC 'De Maasstad', ROTTERDAM
17 september 2019 -
27 september 2019
LCC Romeynshof Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam
Webredactie

[Foto: Theo Bense]

Jubileumexpositie 90 jaar FC 'De Maasstad' in Rotterdam Ommoord

Fotoclub 'De Maasstad' exposeert van 17-27 september in de Romeynshof ter gelegenheid van hun 90-jarig bestaan. De Romeynshof is gevestigd op de Stresemannplaats 8 in Rotterdam Ommoord. In oktober volgt nog een expositie in de wijk Feijenoord.

AFC De Maasstad is een Rotterdamse fotoclub die dit jaar alweer 90 jaar bestaat.  De club heeft ongeveer 25 leden die met passie hun hobby bedrijven en trouw de bijeenkomsten bezoeken.

Openingstijden:
maandag t/m donderdag 08.00 uur – 22.30 uur 
vrijdag 08.00 uur – 17.00 uur.
In het weekend gesloten.


Lees meer >

oktober 2019

Expositie Photo Shoot 4 Fun, VLIJMEN
5 oktober 2019 -
6 oktober 2019
MFA De Caleidoscoop Jan Steenstraat 2
5251 NG Vlijmen
Philip Sonke

Op zaterdag 5 oktober 2019 om 11:00 uur is het weer zo ver! Fotoclub Photo Shoot 4 Fun houdt haar jaarlijkse tentoonstelling in MFA de Caleidoscoop in Vlijmen (ook bekend als de Mand). U bent van harte uitgenodigd!

De leden van onze fotoclub tonen, behalve hun eigen vrije werken, werken die zij gemaakt hebben in het kader van het thema “Kunstwerken in de gemeenten Heusden”, de geheime opdracht “St. Jan in ‘s-Hertogenbosch” en de clubopdrachten "de Rode Draad" en “Spreekwoorden”.

Ook dit jaar kan er door de bezoekers weer worden gepuzzeld, om te raden welke spreekwoorden zijn uitgebeeld. Uit een lijst met vele spreekwoorden, zal de bezoeker de juiste oplossing moeten zoeken. Als dank voor al dat gepuzzel ligt er een mooie prijs klaar!

Meer informatie is straks terug te vinden op onze website http://www.ps4fun.nl en op onze openbare Facebook pagina www.facebook.com/groups/fotoclub.ps4fun/, waar u lid van kunt worden, zodat u altijd op de hoogte blijft over de ontwikkelingen van onze club en onze tentoonstelling. Wij zitten nu al op 260 leden. Dus join onze Fotoclub.

U bent van harte welkom op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 11:00 tot 17:00 uur. Wij stellen uw mening zeer op prijs, deze kunt u onder andere geven door te bepalen welke van de foto’s van onze fotografen de mooiste is. Wij staan u graag te woord en tonen vol trots onze werken in MFA de Caleidoscoop, Jan Steenstraat 2 in Vlijmen.

De entree is gratis!

 


Lees meer >
Fotofestijn Meierijstad 2019
12 oktober 2019 -
10 november 2019
Verschillende locaties Zie de bodytekst
5492CB
Wouter Willemse

In oktober en november presenteren 5 fotoclubs uit de gemeente Meierijstad zich tijdens het jaarlijkse Fotofestijn!
Elke expositie is gratis te bezichtigen. Aanvullende informatie is beschikaar op de websites van de fotoclubs.
Gedurende 5 weekenden zal er van een rijke verscheidenheid aan foto’s te genieten zijn op verschillende locaties:

12 en 13 okt. 2019: FC Rooi, Hof van Rode Deken van Erpstraat St Oedenrode.
Geopend van 10.30 uur tot 17.30 uur

19 en 20 okt, FC Zooomm, WijNu gebouw, Wilgenstraat 17 Veghel
Geopend van 10.30 uur tot 17.30 uur

26 en 27 okt. FC Zien en Doorzien, Phoenix Cultuur, Noordkade Veghel
Geopend van 10.30 uur tot 17.30 uur

2 en 3 nov., FC Veghel, Hertoghof, Burg. de Kuijperlaan 6, Veghel
Geopend van 10.30 uur tot 17.30 uur

9 en 10 nov. FC Schijndel, DeVink, Hoevenbraaksestr 28, Schijndel
Geopend: za. 13.00 uur tot 17.30 uur, zo. 10.30 uur tot 17.30 uur


Lees meer >
Jubileumexpositie FC 'De Maasstad', ROTTERDAM
16 oktober 2019 -
26 oktober 2019
Gemeentebibliotheek Sandelingplein 16b
3073 AL Rotterdam
Webredactie

[Foto: Theo Bense]

Jubileumexpositie 90 jaar FC 'De Maasstad' in Rotterdam Feijenoord

Fotoclub 'De Maasstad' exposeert, na de expositie in de wijk Ommoord in september, van 16 tot 26 oktober in de Gemeentebibliotheek in de wijk Feijenoord ter gelegenheid van hun 90-jarig bestaan. De bibliotheek is gevestigd aan het Sandelingplein 16b in Rotterdam Feijenoord.

AFC De Maasstad is een Rotterdamse fotoclub die dit jaar alweer 90 jaar bestaat. De club heeft ongeveer 25 leden die met passie hun hobby bedrijven en trouw de bijeenkomsten bezoeken.

Openingstijden:
maandag, woensdag, donderdag, vrijdag  10.00 uur - 17.00 uur
dinsdag 10.00 uur - 20.00 uur
zaterdag 10.00 - 16.00 uur
zondag gesloten.Lees meer >
FC Vleuten exposeert de 'Bijlmerbajes', VLEUTEN
17 oktober 2019 -
31 januari 2020
Buurtcentrum De Schakel Schoolstraat 11
3451 AA Vleuten.
Webredactie

[Foto: Koos Mast]

Fotoclub Vleuten exposeert de "Bijlmerbajes", VLEUTEN

De sloop van de "Bijlmerbajes" (officieel Penitentiaire Inrichting Amsterdam Overamstel) is inmiddels in volle gang. Nog tijdig vóór de totale afbraak fotografeerden twaalf leden van Fotoclub Vleuten het leegstaande pand, onder leiding van een oud-bewaker. Het resultaat van de bewaakte tocht door dit iconische gebouw wordt getoond in Buurtcentrum De Schakel.

Openingstijden:
dagelijks van 09.00 - 23.00 uur.


Lees meer >
Jubileumexpositie 50 jaar A.F.V.P., ETTEN-LEUR
18 oktober 2019 -
20 oktober 2019
Trouwkerkje Van Bergenplein 1
Etten-Leur
Webredactie

[Foto: Cor Feijen]

Jubileumexpositie 50 jaar A.F.V.P., Etten-Leur

Dit jaar viert de fotoclub A.F.V.P. ETTEN-LEUR haar 50-jarig bestaan. De club is op 4 november 1969 opgericht, op verzoek van de toenmalige burgemeester van de gemeente Prinsenbeek de heer. P. Baetens. De club is inmiddels uitgegroeid tot een zeer levendige club met circa 30 leden die elke veertien dagen bij elkaar komen en dan allerlei aspecten van de fotografie met elkaar bespreken. De A.F.V.P. Etten-Leur is een fotoclub die afwijkt van de gemiddelde fotoclub of het gemiddelde fotocollectief. Op de eerste plaats een vriendenclub, maar met een gemeenschappelijke passie: de fotografie. De leden streven hierin kwaliteit na en zoeken de grenzen op.

In dit bijzondere jubileumjaar zullen er diverse feestelijkheden plaatsvinden. Om te beginnen zal er een fototentoonstelling met AV-producties georganiseerd worden met werk van de clubleden in het Trouwkerkje aan het van Bergenplein 1 in Etten-Leur. De Burgemeester van de gemeente Etten-Leur mevrouw M.W.M. de Vries is verzocht de opening hiervan te verrichten.  

Bij ons 25 jarig jubileum in 1994, heeft de vereniging de 10de BENEVISIE georganiseerd. Dit is een fotowedstrijd tussen de Antwerpse Verbroedering van Fotokringen (AVF) en Rayon Brabant West van de Fotobond. Deze wedstrijd wordt bij toerbeurt georganiseerd in het district Antwerpen en West Brabant. Als afsluiting van ons jubileumjaar organiseert de fotoclub A.F.V.P. ETTEN-LEUR deze “fotoconfrontatie” medio oktober 2020 in Etten-Leur. Hierover worden in de loop van 2020 nadere gegevens bekend gemaakt.

De opening van onze jaarlijkse tentoonstelling met een klein feestelijk tintje, in het kader van het 50-jarig bestaan, zal plaats vinden op vrijdag 18 oktober 2019 om 19.30 uur.

Openingstijden:
vrijdag 18 oktober van 19.00 tot 22.00 uur
zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 17.00 uur
zondag 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

Parkeren: In de buurt is voldoende parkeerplaats aanwezig. Let op:  op vrijdag en zaterdag is er een blauwe zone.

Meer over de fotoclub en zijn historie is te vinden op de site: www.afvp-etten-leur.nl/.


Lees meer >

november 2019

Jaarlijkse expositie TAFV, TILBURG
1 november 2019 -
3 november 2019
Wijkcentrum 't Sant Beneluxlaan 74
5042 WS Tilburg
Webredactie

[Foto: Alex Trommelen]

Jaarlijkse expositie Tilburgse Amateur Fotografen Vereniging

De Tilburgse Amateur Fotografen Vereniging houdt haar jaarlijkse foto expositie op 1,2 en 3 november 2019 in Wijkcentrum 't Sant.
De opening van de expositie is op vrijdag 1 november om 20:00 uur.

De leden van onze fotoclub tonen, behalve hun eigen vrije werken, werken die zij gemaakt hebben in het kader van het thema “Regen”.
Tevens zullen er een aantal recente prijswinnende foto’s te zien zijn.

Openingstijden:
vrijdag 1 november: vanaf 20:00 uur
zaterdag en zondag 2 en 3 november: 12:00 - 17:00 uur.
Toegang gratis.Lees meer >
Expositie DigiFotoClub, BREDA
7 november 2019 -
10 november 2019
Stadsgalerij Breda Oude Vest 34
4811 GS Breda
Webredactie

Expositie DigiFotoClub, BREDA

De DigiFotoClub gaat voor het eerst exposeren. De DigiFotoClub bestaat uit negen leden waarvan er zeven zullen exposeren, samen met vijf beeldende kunstenaars.
De opening van  de expositie is op donderdag 7 november om 19.30 uur.

Openingstijden:
donderdag:  19.30 - 22.00 uur
vrijdag:  11.00 - 20.00 uur
zaterdag en zondag:   11.00 - 17.00 uur.


Lees meer >
Landelijke dag Audiovisueel, MAARTENSDIJK
16 november 2019 -
16 november 2019
De Vierstee Nachtegaallaan 30
3738 EB Maartensdijk
Webredactie

Landelijke dag Audiovisueel

Tijdens deze dag voor liefhebbers van Beeld en Geluid vindt de uitreiking plaats van de certificaten van de winnende series van de Fotobondwedstrijd AV-Online. Tevens zullen een aantal van de 55 aangeboden series besproken worden door jurylid AFIAP Chris Stenger.
Chris is een bevlogen landschaps-- en natuurfotograaf met veel ervaring op het gebied van fotografie maar bovenal een derde zintuig voor Beeld & Geluid.

Aanvang 11.00 uur, einde 16.00 uur.


Lees meer >
Theatervoorstelling Sacha de Boer in ALPHEN AAN DEN RIJN
24 november 2019 -
24 november 2019
Theater Parkvilla Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den Rijn
Webredactie

Theatervoorstelling Sacha de Boer in Alphen aan den Rijn

Fotoclub Alphoto in Alphen aan den Rijn wil jaarlijks een bekende fotograaf voorstellen aan een breed publiek. Daartoe is een samenwerking aangegaan met het theater van Parkvilla. Vorig jaar presenteerden zij de kersverse fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg. Dit jaar maakt Sacha de Boer op zondag 24 november haar opwachting. De voorstelling begint om 15.00 uur

Veruit de meeste mensen zullen Sacha de Boer kennen als anchor van het NOS acht uur Journaal. Echter begin 2013 besloot ze die carrière af te sluiten en zich helemaal toe te leggen op haar oorspronkelijke beroep: fotografe.
Ook als fotografe laat ze zich niet in één hokje duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding de gerechten van sterrenkok Jacob Jan Boerma; wat de populaire kookboeken Down to Earth en Back to Basics opleverde (en waarop een vervolg op handen is).

Aanvang: 15:00  uur;
Toegangsprijs € 12,50, inclusief consumptie;
Kaarten kunnen online worden gekocht op: https://www.parkvilla.nl/theater/269/Sacha_de_Boer/


Lees meer >