1. Homepage
  2. Voor Leden
  • All

februari 2019

Oerkroegen, kneipen, kocsmák en andere lokaliteiten, AALTEN
3 februari 2019 -
31 maart 2019
FotoKabinet Oerkroeg Schiller Prinsenstraat 4
7121 AG Aalten
Webredactie

[foto: Peter van Tuyl]

FotoKabinet: Oerkroegen, kneipen, kocsmák en andere lokaliteiten

FotoKabinet is een nieuw initiatief van Oerkroeg Schiller, samen met het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC).
Het Oostgelders Fotografen Collectief heeft jarenlang haar thuisbasis gehad bij Foto21 in Bredevoort. Nu deze locatie per 1 januari 2019 sluit heeft het collectief onderdak gekregen bij café Schiller in Aalten. Daar is door eigenaar Jaap Delleman per direct een nieuwe expositie mogelijkheid aangeboden. Dit heeft de groep enthousiast aanvaard. Na jarenlang in een museale galerie te hebben geëxposeerd ziet de groep het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie foto exposities te realiseren. Het doel is om de fotografie die daar getoond wordt aan te passen aan de sfeervolle locatie. De spits wordt afgebeten door Peter van Tuijl.

Het FotoKabinet opent haar deuren voor het eerst op zondag 3 februari met een expositie van sociaal-documentair fotograaf Peter van Tuijl. Hij fotografeerde de afgelopen drie decennia kroegen in verschillende Europese landen. Situaties en sfeermomenten van weleer toen roken in het café nog heel gewoon was, tot recente stille observaties van stamgasten in het monumentale café Schiller waar de fotogalerie gevestigd is.

Peter van Tuijl is freelance fotograaf met predicaat BMK (bonds meester klasse) met speciale aandacht voor portret, daily-life en reportage. Hij is begeleider, spreker, docent, auteur, lid en coördinator van de landelijke Fotobond-groep BMK, lid van de landelijke Fotobond-Journalistiek, en maakt naast het OFC deel uit van het fotografencollectief F10.

De expositie is te bezoeken tot en met 31 maart tijdens de openingsuren van Oerkroeg Schiller.


Lees meer >
Expositie Joost Wensveen, LEIDEN
9 februari 2019 -
31 maart 2019
Stadsgehoorzaal Breestraat 60
2311 CS Leiden
Webredactie

[foto: Joost Wensveen]

Foto’s met een melancholische blik in Leidse Stadsgehoorzaal

Van beroep is hij econoom, maar in zijn hart is Joost Wensveen vooral fotograaf. Zijn fotografische werk hangt zelfs in een aantal vooraanstaande galeries in Amsterdam en Parijs. De komende twee maanden is het dichter bij huis te bewonderen: in de Leidse Stadsgehoorzaal.

Voor deze foto’s liet hij zich inspireren door de schilderijen van de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper. In zijn typisch Amerikaanse decors staan vaak figuren die eenzaamheid uitstralen en geen contact met anderen lijken te maken. Joost Wensveen is lid van de LAFV.

Naast het werk van Wensveen zijn er ook foto’s van John Brussel te zien.

Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 13:00 - 18:00 uur.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk.


Lees meer >
Voorjaarsexpositie Fotoclub ’t Gooi, HILVERSUM
28 februari 2019 -
10 april 2019
Woondienstencentrum Lopes Dias Lopes Diaslaan 213
1222 VE Hilversum
Webredactie

[Foto: Rob Knopperts]

Voorjaarsexpositie van Fotoclub 't Gooi

Dit keer is het thema van de expositie van Fotoclub 't Gooi: “GEEL”. Geel staat o.a. voor: licht, warmte, stimulatie, helderheid, vrolijkheid, opgewektheid, geluk en energie. Voor de lente ook.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 09.00 - 22.00 uur
zaterdags en zondags: bij aangekondigde evenementen, zie hiervoor de website http://www.lopes-dias.nl/nieuws.

 


Lees meer >

maart 2019

Expositie "Diffractie 2019" Camera Club Oosterbeek, OOSTERBEEK
1 maart 2019 -
3 mei 2019
Gemeentehuis van Renkum Generaal Urquhartlaan 4
6861 GG Oosterbeek
Webredactie

[Foto: Leon de Jongh]

Expositie "Diffractie 2019" Camera Club Oosterbeek

In de Raadsgalerij van het gemeentehuis in Oosterbeek exposeert de Camera Club Oosterbeek (CCO) fotowerken van haar leden.

De leden van CCO exposeren een grote variatie aan thema’s die vele kanten op ‘buigen’, samengevat onder de titel én term uit de lichttheorie: “DIFFRACTIE 2019.

De officiële opening zal donderdag 28 februari om 17.00 uur verricht worden door de Renkumse wethouder van cultuur Leonie Rolink.

De deelnemers aan de expositie zijn Lieve Abelsma, Aagje Adema, Bea Coolman, Paul Corton, Brigitta Damgrave, Ada van Heest, Leon de Jongh, Martin Kohrman, Jos Loeffen, Michiel Moerdijk, Henk Moll, Silvester Povel en Rinus Wandel.

Openingstijden:
maandag t/m donderdag 09:00 - 17:00 uur

Toegang: gratis na aanmelding bij de receptie van het gemeentehuisLees meer >
Jaarlijkse expositie Fotoclub Din '81, STEENWIJK
2 maart 2019 -
28 april 2019
Theater de Meenthe Stationsplein 1
8331 GM Steenwijk
Webredactie

[Foto: Tjibbe de Jong]

Jaarlijkse expositie Fotoclub Din '81

Fotoclub Din ’81 exposeert weer in de foyer van theater de Meenthe in Steenwijk. Deze jaarlijkse expositie biedt een kijkje in de beleving van de leden van de actieve fotoclub uit Vollenhove met leden uit heel Steenwijkerland en de omliggende gemeentes.
Foto’s die je raken en nieuwsgierig maken. Nieuwsgierig naar wat er zoal in de wereld om je heen te zien is, mits je er oog voor gaat krijgen. De foto’s zijn afgedrukt op groot formaat en daardoor word je meteen naar de foto getrokken.

Achttien van de mooiste foto’s van dit jaar zijn tentoongesteld en te bekijken op de openingsuren van de Meenthe. De leden van Fotoclub Din ’81 zien u graag verschijnen en hopen op uw reacties, b.v. via de site van de club: http://www.fcdin81.nl/ . Ook op Facebook en Twitter kun je werk van FC Din ’81 zien.

Voor geïnteresseerden is er behalve de expositie ook de mogelijkheid één of meerdere clubavonden mee te maken.

Openingstijden:
tijdens de openingsuren van De Meenthe www.demeenthe.nl.


Lees meer >
Project Familiealbum in Fotogalerie Zwijndrecht
2 maart 2019 -
30 maart 2019
Fotogalerie Zwijndrecht Rotterdamseweg 126
3332 AL Zwijndrecht
Webmaster afdeling ZHZ

[foto: Sandra Reijmers]

Fotoclub Zwijndrecht: Project Familiealbum 

Diverse leden van FotoclubZwijndrecht tonen in de maand maart hun fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

Regelmatig werken de leden van Fotoclub Zwijndrecht gezamenlijk aan projecten. Een  concept of onderwerp wordt dan over een langere periode uitgewerkt. Plannen, schetsen, werkmethoden worden in tussentijdse bijeenkomsten in de groep besproken. Met vallen en opstaan groeit langzaam het resultaat wat veelal uiteindelijk wordt beloond met een prachtige expositie.

Onderwerp van het twee jaar geleden gestarte project: Het familiealbum als inspiratie bron.

We kennen ze allemaal wel. De oude albums van je ouders waarin je onder andere zelf figureert of de nog oudere albums uit de generatie van je groot- of overgrootouders. De deelnemers hebben ieder op hun eigen wijze invulling gegeven aan het project waarin verschillende thema’s in fotografie zijn uitgewerkt; terug naar het geboortehuis, stamboomonderzoek, oud speelgoed, jeugdherinneringen, sentiment en vergankelijkheid.

 “De toekomst zal het leren of we voor onze familiegeschiedenis straks allemaal de Cloud zullen gaan bezoeken”

 De vraag die bovenkomt na dit project is of het traditionele familiealbum nog een lang leven is beschoren. Met de komst van de digitale fotografie is het medium erg vluchtig geworden en worden foto’s bijna niet meer afgedrukt. En geen afgedrukte foto’s is geen album. De toekomst zal het leren of we voor onze familiegeschiedenis straks allemaal de Cloud zullen gaan bezoeken. Tip: wachtwoord van opa goed onthouden.

 Op de expositie is het verrassende resultaat te zien van acht deelnemers. Een bezoek aan de tentoonstelling zal zeker nostalgische gevoelens oproepen, deze kunnen gedeeld worden met de fotografen van wie er op zaterdag altijd een of meer present zijn.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). 

Open: elke zaterdag in maart (2, 9, 16, 23 en 30) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Toegang is gratis.
Foto: Anja Groot Zwaaftink


Foto: Fred van Turenhout

Foto: Henk Ras


Lees meer >
Foto-expositie Huis Kinesis, DELFT
10 maart 2019 -
20 april 2019
HuisKinesis Voorstraat 86
2611 JL Delft
Webredactie
[Foto: Wil Vrancken]

Foto-Expositie Documentaire Fotografie HuisKinesis

Onder leiding van Jan Ros, Bondsmentor van de Fotobond Nederland, hebben acht documentaire  fotografen gedurende zes maanden gewerkt aan een mentoraat met ieder een eigen individuele opdracht die zij zelf geformuleerd hadden.
In dit mentoraat heeft men zich verdiept in de Sociaal Documentaire Fotografie en hebben zij een “persoonlijke fotografische zoektocht” achter de rug. Het eindresultaat is nu te zien in acht verschillende maatschappelijke thema’s en verhalen zoals integratie in de samenleving, (actieve) ouderen, mensen die een steuntje in de rug verdienen, eetgewoontes van expats, gemeenteverkiezingen, de aanleg van de Hoekse Lijn, en mensen met een passie. Kortom allerlei verschillende thema’s die de fotografen op hun eigen wijze hebben verbeeld.

Deelnemende fotografen zijn Johan Hallo, Marcel Schikhof, Marian van Heuveln, Paul Korving, Petri Coomans, Tineke Moor, Wil Vrancken en Wil Groen. Zeker de moeite waard voor u om een kijkje te nemen.

Openingstijden:
donderdag, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 -17.00 uur.
Toegang gratis.
Meer informatie: www.huiskinesis.nl.

Lees meer >
Expositie Jeannet Zwols en Elly Reuter, GRONINGEN
10 maart 2019 -
4 april 2019
Groninger Forum Bibliotheek Vinkhuizen Siersteenlaan 480/6
9743 EZ Groningen
Webredactie

[Foto: Jeannet Zwols] 

Onverwachte schoonheid

Schoonheid is betrekkelijk. Wij laten de schoonheid zien van het doorgaans 'lelijke' zoals scheuren in muren (actueel in onze provincie) en elektriciteitsmasten in het Groninger land. Ook het 'gewone' is soms onverwacht mooi zoals te zien is in de takjes op zandgrond en de bewogen bomen.

Jeannet Zwols en Elly Reuter zijn twee enthousiaste (amateur)fotografen, beiden lid van fotoclub Beeldspraak.
De foto's van de scheuren in de muren en de takjes op zandgrond zijn gemaakt door Jeannet en de foto's van de elektriciteitsmasten en de bewogen bomen zijn gemaakt door Elly.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:30  uur.


Lees meer >
Expositie Cees Mutsaerts 'Eagle Shelter', DONGEN
10 maart 2019 -
31 maart 2019
De Cammeleur Hoge Ham 126
5104 JK Dongen
Webredactie

Cees Mutsaerts exposeert foto's van 'Eagle Shelter'

Conny Ariëns en Mario Tapia startten enige tijd geleden met De Eagle Shelter, een veilige ontmoetings-haven voor een ieder die dat (even) nodig heeft. En ook een plek om in beweging te komen, talenten te ontplooien en te groeien.

Cees Mutsaerts: "Tijdens de parkdagen 2016 kwam ik in contact met Eagle Shelter. Ik wil nu onderzoeken in welke mate Eagle Shelter de droom heeft kunnen realiseren. In mijn beelden wil ik de ervaringen van de gasten tonen, niet tijdens de aangeboden workshops etc., maar als op zichzelf is, in gesprek met anderen, kortom waar men zichzelf is.

Deze reportage is een onderdeel van mijn fotowerk in en rond de gemeente Dongen, een project waarmee ik in 2006 ben gestart. Ik wil laten zien hoe de gasten van Eagle Shelter de veilige haven en ontmoetingsplaats ervaren. De beelden worden aangevuld met indringende portretten van gasten."

Cees Mutsaerts is o.a. lid van de landelijke Fotobond-groep Fotojournalistiek.

Openingstijden:
ma-vr 08.30 - 00.00 uur za 08.30 - 00.00 uur zo 10.00 - 18.00 uur


Lees meer >
Jaarlijkse expositie van Fotogroep Breda, BREDA
16 maart 2019 -
12 april 2019
Centrum voor de Kunsten De Nieuwe Veste Molenstraat 6
4811 GS Breda
Webredactie

[Foto: Jacolien Plugge]

Jaarlijkse expositie Fotogroep Breda

Op zaterdag 16 maart 2019 wordt om 16.00 uur de jaarlijkse expositie van Fotogroep Breda geopend door de voorzitter Peter Gorissen.

Er hangt vrij werk van de leden van deze fotogroep. De expositie is te zien van 16 maart 2019  tot en met 12 april 2019 op de muziekafdeling van Centrum voor de Kunsten De Nieuwe Veste in Breda.

Iedereen is van harte welkom tijdens openingsuren van Nieuwe Veste: maandag t/m vrijdag: 8.30 - 22.00 uur zaterdag: 9.00 - 17.00 uur.


Lees meer >
Fotokring De Liemers exposeert, ZEVENAAR
17 maart 2019 -
22 april 2019
Liemers Museum Kerkstraat 16
6901 AB Zevenaar
Webredactie

[Ton van Vroonhoven]

Fotokring De Liemers exposeert: "Anders kijken, meer zien"

Onder de titel "Anders kijken, meer zien" exposeren 20 leden van Fotokring De Liemers in het Liemers Museum in Zevenaar.
De titel verwijst naar het bewust waarnemen van de omgeving door fotografen, waardoor hen dingen opvallen waar anderen aan voorbij gaan. Dit heeft geleid tot een boeiende expositie waarin de veelzijdigheid van de fotografen tot uitdrukking komt in een veelzijdige presentatie.

Openingstijden
dinsdag t/m zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur
maandag gesloten.


Lees meer >
Jubileumexpositie FC Rapenland, EINDHOVEN
23 maart 2019 -
24 maart 2019
Gemeenschapshuis De Uitwijk Generaal Pattonlaan 124
5623 KC Eindhoven
Webredactie

[Foto: Inge Kolstee]

Jubileumexpositie Fotoclub Rapenland

Fotoclub Rapenland bestaat nu 40 jaar en exposeert op 23 en 24 maart in Gemeenschapshuis De Uitwijk. Getoond wordt vrij werk en foto's met het thema "verstilling".
Er is een doorlopende audiovisuele presentatie.

Openingstijden:
zaterdag en zondag 11:00 - 17:00 uur


Lees meer >
Expositie Fotogroep ’t Experiment, OOSTERHOUT
29 maart 2019 -
31 maart 2019
Ontmoetingscentrum De Beuk Rulstraat 4
4901 LN Oosterhout
Webredactie

[Foto: Dick de Bruijn]

Jaarlijkse expositie Fotogroep ’t Experiment

Er is veel vrij werk te zien van leden van fotogroep 't Experiment, veelal in serie getoond. Tevens zullen er tijdens de expositie, via een doorlopende projectie, unieke foto’s getoond worden van alle leden.

Naast deze expositie worden er foto’s getoond van de winnaars van de Fotowedstrijd Smartphone fotografie. Deze wedstrijd is door FG ’t Experiment uitgeschreven en is te vinden op de site van FG `t Experiment: http://fg-t-experiment.nl/fotowedstrijd-smartphonefotografie/

http://fg-t-experiment.nl/fotowedstrijd-smartphonefotografie/

Openingstijden:
vrijdag 29 maart  20.00 - 22:00 uur
zaterdag 30 en zondag 31 maart van 13.00 – 17.00 uur.


Lees meer >

april 2019

Expositie FC Alphoto, ALPHEN AAN DEN RIJN
1 april 2019 -
12 mei 2019
Foyer Parkvilla Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den Rijn
Webredactie

[Foto: Henk Langerak]

Expositie Fotoclub Alphoto: 'Het beste van Alphoto'

Onder de titel 'Het Beste van Alphoto' exposeert de Alphense fotoclub van 1 april tot en met 12 mei in de foyer van Parkvilla in Alphen aan den Rijn.
Op de expositie laten 25  leden van Alphoto één van de foto's zien die zij hadden ingestuurd voor de jaarlijkse onderlinge wedstrijd om de beste foto van het jaar. De drie als beste geëindigde foto's worden extra groot getoond.

De leden die exposeren beoefenen diverse stijlen binnen de fotografie. Zo zijn er portretten te zien, maar ook landschappen, abstracte foto's, reisfoto's en macro.

De deelnemende fotografen zijn: Thérèse Obers, Leo van Zanten, Rob IJsselstein, Nicole van As, José Bruijsten, Han Brinkman, Mariëtte van Heijningen, Hans Mol, Rieni Stolwijk,Bert Noorbeek, Jenneke Kruik, Henny Brouwer, Martine Grootendorst, Peter Sijm, Frederiek van der Linden, Anne Haan, Henk Langerak, Marian van Capel, Jaap van der Linden, Pim Bakker, Joke Dingelhoff, Hans ter Hoek, Erik Brouwer en Marianne de Ruijter.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 09.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.30 uur
zaterdag 19.00 - 22.30 uur
zondag gesloten.


Lees meer >
Draumlist RAW - lezing Maarten Corbijn, AMERSFOORT
4 april 2019 -
4 april 2019
FOORT Studio Amsterdamseweg 47
Amersfoort
Webredactie

Draumlist RAW: lezing Maarten Corbijn

Tijdens deze derde DraumList RAW avond gaat fotograaf Maarten Corbijn (aka Corb!no) een lezing houden over het werk dat hij doet. Corb!no is het pseudoniem van de Nederlandse fotograaf Maarten Corbijn. Hij is bekend om zijn portretfotografie, onder meer toegepast voor reclamecampagnes, magazine-covers en albumhoezen. Tevens is hij filmmaker en schrijver, hij maakte onder meer muziekvideo's voor bekende Nederlandse artiesten als Krezip, Rob de Nijs en VanVelzen.

Maarten is begonnen met fotograferen in de vroege jaren tachtig. Hij heeft in zijn carrière vele (inter)nationale beroemdheden, politici en mensen uit de zakenwereld voor zijn lens gehad. Behalve portretfotograaf is Maarten ook maker van muziekvideo's en commercials. In de loop der jaren heeft hij videoclips afgeleverd voor Bløf, Skik, Ilse de Lange, Frédérique Spigt, A Balladeer, Krezip, Rob de Nijs, VanVelzen en Frank Boeijen.

Voor Fotobond-leden: € 13,50 (ex btw)
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Aanmelden: klik hier (geef je lidnummer door bij aanmelding)!


Lees meer >
Jubileumtentoonstelling FC’59, DELFT
5 april 2019 -
30 mei 2019
Stadskantoor Delft Stationsplein 1
2611 BV Delft
Webredactie

[Foto: Rudy Rader]

Jubileumtentoonstelling fotoclub FC’59

Dit jaar viert fotoclub FC’59 uit Delft haar 60-jarig bestaan. Een mijlpaal in het bestaan van deze club. De club, ontstaan uit de K.A.B. (Katholieke Arbeiders Beweging), is op 9 december 1959 opgericht. De club is inmiddels uitgegroeid tot een zeer levendige club met 45 leden die elke veertien dagen bij elkaar komen en dan allerlei aspecten van de fotografie met elkaar bespreken.

In dit bijzondere jubileumjaar zullen er diverse feestelijkheden plaatsvinden. Om te beginnen zal er een fototentoonstelling georganiseerd worden met werk van de clubleden in het Stadskantoor van de gemeente Delft.
De tentoonstelling zal worden geopend door de wethouder van cultuur Bas Vollebregt. Tevens zal er een diashow plaatsvinden met Delftse beelden. Naast deze openingstentoonstelling zal er ook een foto-wandelrally gehouden worden in mei en als klap op de vuurpijl een grote buitententoonstelling met foto’s rond de Oude Kerk in Delft van half juni tot half september.

Wij nodigen u gaarne uit te gaan kijken, om te beginnen naar de fototentoonstelling in de publiekshal van het Stadskantoor van de Gemeente Delft.

Openingstijden Stadskantoor:
maandag t/m donderdag 08.30 – 17.00 uur
vrijdag 08.30 - 20.00 uur.
Toegang gratis. 


Lees meer >
Algemene Ledenvergadering Fotobond, AMERSFOORT
6 april 2019 -
6 april 2019
De Amershof Snouckaertlaan 11
3811 MA Amersfoort
webredactie

[foto: Piet Brandjes]

Algemene Ledenvergadering Fotobond 2019

Tevreden over de Fotobond? Of hebt u opmerkingen die de bond nog waardevoller maken? Vindt u de Fotobond-contributie van € 22 per jaar te hoog? Moet de papieren uitgave van In Beeld ondanks hoge kosten een jaar langer blijven? Praat mee over deze onderwerpen en kom met een of twee personen van uw fotoclub naar de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 6 april 2019 om 10.30u. Iedere club en ieder persoonlijk lid krijgt een uitnodiging en is van harte welkom. De leden bepalen samen het beleid van de Fotobond.

Klik hier voor meer informatie.


Lees meer >
Expositie Ton van Vroonhoven: Kunst op je bord, AALTEN
6 april 2019 -
2 juni 2019
Oerkroeg Schiller Prinsenstraat 4
7121 AG Aalten
Webredactie

[foto: Ton van Vroonhoven]

Fotokabinet: Kunst op je bord

Geïnspireerd door de expositielocatie in het Aaltense Oercafé Schiller maakte Ton van Vroonhoven foto's onder de noemer "Kunst op je bord". Die locatie is de eetkamer van het café die sinds 3 februari in gebruik is als de vaste expositieruimte – het FotoKabinet - van het Oostgelders Fotografen Collectief

 "Kunst op je bord" mag je letterlijk nemen. Ton fotografeerde namelijk borden met een referentie naar beroemde kunstenaars en bekende kunststromingen. De bijzondere belevingswereld van Salvador Dali komt erin terug, maar ook het kenmerkende van pointillisten, het fascinerende gepatenteerde blauw van Yves Klein en het agressief-contemplatieve werk van Lucio Fontana.

 Ton hanteert een speelse aanpak die de bezoeker ongetwijfeld aanzet tot eigen gedachten over hoe je kunst op je bord kunt krijgen. Hij is lid van Fotokring De Liemers

Openingsuren:
di-wo 19.00 - 01.00 uur
do 16.00 - 02.00 uur
vr-za-zo 14.00 – 02.00 uur


Lees meer >
Expositie Fotoclub Voerendaal, VOERENDAAL
12 april 2019 -
14 april 2019
De Borenburg Furenthela 16
6367 TL Voerendaal
Webredactie

[Foto: Wilfred Riksen]

Tweejaarlijkse expositie Fotoclub Voerendaal

Fotoclub Voerendaal houdt op 12, 13 en 14 april zijn tweejaarlijkse expositie. Hierbij geeft de club tijdens de expositie ook ruimte aan een vijftal Voerendaalse kunstenaars. Ook wordt geprobeerd de gemeenschap Voerendaal erbij te betrekken. Dit jaar heeft de club een oproep aan alle inwoners van Voerendaal gedaan om een foto te maken van hun leukste of dierbaarste plekje. Samen met een omschrijving wordt de winnende foto geplaatst op onze expositie.

Burgemeester Houben opent op vrijdag de expositie. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door het klarinet-ensemble Voerendaal.

Openingstijden:
Vrijdag: 20.00 uur – 22.00 uur.
Zaterdag en zondag:  11.00 uur – 17.00 uur


Lees meer >
Buitenexpositie Fotoclub Nuland, NULAND
13 april 2019 -
25 mei 2019
Boomgaard van Sint Jozefoord Duyn en Daelseweg 15
5391 EC Nuland
Webredactie

[Foto:  Loek van Grinsven]

Buitenexpositie FC Nuland in boomgaard Sint Jozefoord

Fotoclub Nuland viert haar tienjarig jubileum met een bijzondere buitenexpositie op het terrein van Sint Jozefoord in Nuland. In deze expositie laten de leden vrij werk zien.
De fotoclub bestaat uit twintig leden die elke twee weken bij elkaar komen en hun foto's, kennis en ervaring met elkaar delen. Bij de opening zijn de leden aanwezig, zodat u met de fotografen zelf kunt spreken over hun werk.

We openen deze uitdagende expositie op zaterdag 13 april om 14.00 uur, en de foto's blijven te bewonderen tot en met 25 mei. Het terrein van Sint Jozefoord is vrij toegankelijk.

Wij vinden het leuk om ons werk te laten zien. U bent van harte welkom!


Lees meer >
Expositie Fotoclub Oog&Optiek, LUNTEREN
13 april 2019 -
30 juni 2019
Uitkijktoren De Koepel Boslaan 90
6741KG Lunteren (in het Lunterse Buurtbosch)
Webredactie

[Foto: Peter Michielsen]

Expositie Fotoclub Oog&Optiek

Deze expositie laat gevarieerd en verrassend werk zien van 16 leden van Oog&Optiek.

De opening van de expositie is op zaterdag 13 april om 14.00 uur. De opening wordt verricht door de burgemeester van Ede.

Openingstijden:
dagelijks van 13.00 - 17.00 uur
maandags gesloten.

Meer informatie:
www.buurtbosch.nl; www.oogenoptiek.nlLees meer >
'Markante Koppen', expositie van Leo Drughorn, NIEUWKOOP
14 april 2019 -
19 mei 2019
Galerie Hoeve Rijlaarsdam Nieuwveenseweg 59
2421 LB Nieuwkoop
Webredactie

[Foto: Henk Bosma]

Expositie 'Markante Koppen' door Leo Drughorn

Fotograaf Leo Drughorn woont sinds vier jaar in Nieuwkoop. Hij raakte geïnspireerd door de prachtige natuur en de Nieuwkoopse Plassen, maar ook door een aantal markante inwoners die "kleur" geven aan dit prachtige dorp. 

De afgelopen maanden portretteerde hij zo'n 17 Markante Koppen en de resultaten hiervan zijn te bewonderen bij Galerie Hoeve Rijlaarsdam. De expositie draagt de naam MARKANTE KOPPEN. De opening  vindt plaats op zondag 14 april, om 15.00 uur door fotograaf Maarten Koch.

Openingstijden:
donderdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
zondag  13.00 - 17.00 uur
Eerste Paasdag gesloten
Toegang vrij.


Lees meer >
Expositie Fotokring Heemskerk: IJmond in pixels
15 april 2019 -
4 mei 2019
Gemeentehuis Maerten van Heemskerckstraat 1
1964 EZ Heemskerk
Webredactie

[foto: Francis Gazenbeek]

Jubileumexpositie Fotokring Heemskerk: IJmond in Pixels

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Fotokring Heemskerk exposeren de leden hun fotowerk vanaf 15 april tot en met 4 mei 2019 in de hal van het Gemeentehuis te Heemskerk.         

De fotokring is een laagdrempelige vereniging waarbij alle disciplines aanwezig zijn. Het zeer gevarieerde werk heeft als thema “IJmond in Pixels” en laat de IJmond zien door de ogen van de fotografen.

Architectuur, sport-, natuur-, straat-, industrie-, en macrofotografie worden belicht. Dit geeft een verrassend beeld van de omgeving.

Er is bewust gekozen voor het thema “IJmond in Pixels”, om de bezoekers van het Gemeentehuis en  de expositie te laten zien hoe bijzonder onze omgeving is.

Door de veelzijdigheid van de fotografen kan je zien, dat veel leden een eigen handschrift in de fotografie hebben ontwikkeld.

Deze sfeervolle en kwalitatief bijzondere tentoonstelling is zeker uw bezoek waard. Het fotowerk is niet eerder te zien geweest.Graag tot ziens op een van de dagen tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis.

De toegang is gratis.


Lees meer >
Gastspreker Marcel Witte bij Fotoclub Koedijk
15 april 2019 -
15 april 2019
Ontmoetingscentrum De Rietschoot Ontmoetingscentrum De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
1831 CR
Sjoerd Veltman, Secretaris Fotoclub Koedijk

Marcel Witte is een professioneel fotograaf uit Alkmaar met een passie voor landschappen, steden en portretten. 

  

Wat Marcel drijft, is foto's maken die iets speciaals hebben, die onderscheidend zijn. Dat kan zijn mooi licht, een originele compositie of een pakkend detail. En altijd voorzien van een perfecte nabewerking. Meer informatie: www.marcelwittefotografie.nl.


Op maandag 15 april 2019 komt Marcel Witte naar Fotoclub Koedijk om over zijn werk te spreken. Wij hebben hem gevraagd te komen spreken over avondfotografie/lange sluitertijden en de techniek erachter, maar ook zijn ervaringen die hij heeft opgedaan betreffende het opzetten van zijn eigen fotografie bedrijf. En uiteraard veel mooie foto’s. 


Kom jij ook naar de lezing van Marcel? Je bent van harte welkom.


Aanmelden kan door een mail te sturen aan activiteiten@fotoclub-koedijk.nl. (Aan de zaal worden géén kaartjes verkocht). De kosten zijn €2,50 per persoon. 


De presentatie vind plaatst:

Waar: Ontmoetingscentrum De Rietschoot, Saskerstraat 22, 1831 CR Koedijk

Wanneer:15 april 2019

Aanvang: 20:00 uur

Zaal open: 19:30 uur


Parkeren kan achter De Rietschoot, op het parkeerterrein aan 'De Hertog'.


Lees meer >
Jaarlijkse expositie Fotogroep Vlijmen, VLIJMEN
20 april 2019 -
22 april 2019
Buurthuis 'De Korf' Mgr. van Kesselstraat 29
5251 AW Vlijmen
Webredactie

[Foto: Theo Bond]

Jaarlijkse expositie Fotogroep Vlijmen

Fotogroep Vlijmen houdt ook in 2019 weer met Pasen haar jaarlijkse foto-expositie. De beste foto’s van de leden van de fotogroep van dit jaar zullen worden getoond.
Daarnaast hebben de leden de thema’s ‘Vormen’ en ‘À la Jheronimus Bosch’ Tuin der Lusten’ uitgewerkt en zijn de leden weer aan de slag gegaan met de inhoud van ons bekende ‘Koffertje’. De resultaten zullen tot de verbeelding spreken.

Openingstijden:
Zaterdag: van 13.00 uur - 17.00 uur
Zondag  van 11.00 uur - 17.00 uur
Maandag: van 11.00 uur - 17.00 uur
Toegang: gratis.


Lees meer >
Expositie Fotoclub Impact, HAARLEM
25 april 2019 -
1 november 2019
Spaar en Hout Kleine Houtweg 139
2012 CG Haarlem
Webredactie

[Foto: Betty Stokvis]

Fotoclub Impact exposeert in Spaar en Hout

Twaalf leden van Fotoclub Impact tonen ieder vijf foto's in een door hem/haar zelf gekozen thema.
De thema's zijn: architectuur, macro, dieren, beelden, liefde, modellen, glas, natuur.

Openingstijden:
Dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur.


Lees meer >

mei 2019

Fotogroep De Huiskamer exposeert, BREDA
10 mei 2019 -
12 mei 2019
Stadsgalerij Oude Vest 34
4811 GS Breda
Webredactie

[Foto: Ton Dirven]

Fotogroep De Huiskamer exposeert in Breda

Fotogroep De Huiskamer bestaat uit 10 fotografen wonende in de provincies Zuid-Holland en Noord Brabant. Zij vonden elkaar in hun drive om top-fotografie te maken. In maart 2019 behaalden zij daarmee de 1e plaats in de landelijke Bondsfotowedstrijd voor fotoclubs.
Maandelijks komen zij bij elkaar om eerlijk en kritisch elkaars werk te bespreken. Deze grondhouding resulteert in scherpe keuzes in gemaakte series en individuele foto’s.

De jaarlijkse expositie is het voortvloeisel uit 12 maanden intensief toewerken naar een hoogwaardig resultaat. Bezoekers zijn niet alleen lovend over het getoonde werk, maar ook over de Brabantse gezelligheid waarmee zij worden onthaald.

Openingstijden:
vrijdag 10 mei opening van de expositie om 19.00 uur
zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uur.


Lees meer >
Straatfotografie in Fotografencafé Amersfoort
16 mei 2019 -
16 mei 2019
KAdECafé Eemplein 75
3812 EA Amersfoort
Webredactie

[Foto: Willem Wernsen]

Fotografencafé Amersfoort geheel in het teken van straatfotografie

Straatfotografie populairder dan ooit
Op donderdag 16 mei staat straatfotografie centraal tijdens een nieuwe editie van het Amersfoortse Fotografencafé. Willem Wernsen presenteert zijn nieuwste boek -101 tips voor straatfotografie- dat hij samen met Piet van den Eynde heeft samengesteld. Peter van Tuijl bespreekt foto’s van aanwezige vrijetijdsfotografen.

Straatfotografie
Dankzij de opkomst van de smartphone heeft vrijwel iedereen altijd een fotocamera op zak. Nog nooit werden zoveel foto’s gemaakt. Ook straatfotografie is populairder dan ooit. Het lijkt een heel eenvoudige discipline, maar wie het ooit heeft geprobeerd, weet dat het best lastig is om in de openbare ruimte sterke beelden van mensen te maken.

Willem Wernsen
Zowel Wernsen als Van Tuijl zijn ervaren straatfotografen. Willem Wensen beoefent het genre al meer dan 40 jaar en kan eindeloos veel verhalen opdiepen uit zijn schatkamer vol praktijkervaringen. Wernsen heeft inmiddels een handvol fotoboeken op zijn naam staan. Het eerste exemplaar van zijn meest recente boek -101 tips voor straatfotografie- wordt op 16 mei aangeboden aan zijn vriendin, de Belgische fotografe Lieve de Bleeckere. Tijdens het fotografencafé zal Wernsen ook uitleggen hoe hij zijn karakteristieke zwart-wit-prints maakt.

Peter van Tuijl
Peter van Tuijl is herkenbaar aan zijn verhalende straatfoto’s. Hij laat zien dat het moment, het kader en de invalshoek van een fotograaf bepalend zijn voor een ‘andere’ waarheid. Zijn foto’s tonen ernst, kwetsbaarheid, humor en soms ook een vleugje ironie. Verder geeft hij lezingen en workshops en begeleidt fotoclubs en groepen fotografen onder andere in mentoraten. Regelmatig treedt hij op als jurylid van regionale en landelijke wedstrijden.

Fotografencafé
De avond duurt van acht tot tien (inloop vanaf 19:30 uur).
De toegang is vrij (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld).
Graag vooraf aanmelden: info@fotografencafe.nl.Lees meer >
Draumlist RAW - lezing Toonen-Wientjes, AMERSFOORT
16 mei 2019 -
16 mei 2019
FOORT Studio Amsterdamseweg 47
Amersfoort
Webredactie

Draumlist RAW: lezing Toonen-Wientjes

Tijdens deze vierde DraumList RAW avond gaat het fotografen-duo Hans Toonen en Hans Wientjens van "Toonen-Wientjes Photography" een twee uur durende lezing verzorgen over het werk dat zij doen. Ze gaan zorgen voor een zeer informatieve en leuke lezing met veel voorbeelden en werksituaties, waarbij voldoende mogelijkheid is tot vragenstellen.

Hans Toonen en Hans Wientjens. Twee namen, één foto. Want Toonen en Wientjens horen bij elkaar als dag en nacht. Als selfmade fotografen werken ze 25 jaar samen, tegenwoordig vanuit hun studio in Arnhem of op locatie in binnen- en buitenland. Hun foto´s zijn wereldwijd te zien in bekende mannenglossy´s als Playboy, FHM, Maxim, Panorama. Het werk van Toonen en Wientjens valt op door mooie belichting, stijl en klasse.

Voor Fotobond-leden: € 22,50 (ex btw)

Tijd : 19.30 - 22.30 uur

Aanmelden: klik hier (geef je lidnummer door bij aanmelding)!


Lees meer >

juni 2019

Draumlist RAW - lezing Auteursrecht Charlotte Meindersma
27 juni 2019 -
27 juni 2019
FOORT Studio Amsterdamseweg 47
Amersfoort
Webredactie

Draumlist RAW: lezing Portret/Auteursrecht en AVG door Charlotte Meindersma

Tijdens deze vijfde DraumList RAW avond gaat Charlotte Meindersma (jurist en fotograaf) een lezing houden over Portretrecht, Auteursrecht en AVG, waarbij Charlotte graag ruimte maakt voor interactie,en dus veel vragen!!!

Charlotte’s Law & Fine Prints is een juridisch advieskantoor voor de creatieve sector en ondernemers. Charlotte begrijpt precies waar jij als creatief persoon en/of ondernemer mee te maken krijgt, omdat ze zelf ook creatief is, zowel als ondernemer als fotograaf.

Leden Fotobond: € 31,50 (ex btw)
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
(beperkt plek)
Aanmelden: klik hier (geef je lidnummer door bij aanmelding)!


Lees meer >

juli 2019

Draumlist RAW - lezing Marsel Oosten, AMERSFOORT
13 juli 2019 -
13 juli 2019
exacte locatie wordt nog bekend gemaakt
Amersfoort
Webredactie

[Foto: Marsel van Oosten - "The golden couple"]

Lezing Marsel van Oosten: Wildlife Photographer of the Year 2018

In oktober 2018 won de Nederlandse natuurfotograaf Marsel van Oosten de belangrijkste internationale natuurfotografiewedstrijd van het jaar. Met "The golden couple" werd Marsel in Londen uitgeroepen tot "Wildlife Photographer of the Year 2018" en later in het jaar ook nog tot "Travel photopgrapher of the year".

The Wildlife Photographer is een competitie die word uitgeschreven door het Londense Natural History Museum. Van Oostens werk is gekozen uit 45.000 inzendingen uit 95 landen.

Marsel is samen met zijn vrouw heel veel in het buitenland, maar in de week van 13 - 21 juli is hij even in Nederland en dan geeft hij tijdens de zesde DraumList RAW avond een lezing, met mogelijkheid tot veel vragen stellen. Hier wil je bij zijn als (natuur)fotograaf.

De lezing vindt plaats in Amersfoort, de exacte locatie wordt later bekend gemaakt.
Tijd: 19:30 - 22.00 uur
Kosten € 25,00 incl. BTW
Draumlist is een partner van de Fotobond. Leden van de Fotobond krijgen korting op de toegangsprijs.
Meer weten over aanmelding? Klik hier.


Lees meer >

september 2019

Jubileumexpositie Fotoclub Teteringen, TETERINGEN
7 september 2019 -
8 september 2019
Dorpshuis 't Web Zuringveld 1
Teteringen
Webredactie

[foto: Robert Broos]

Jubileumexpositie Fotoclub Teteringen

Fotoclub Teteringen bestaat 40 jaar en exposeert voor deze gelegenheid het werk van haar leden in series met een grote variatie aan thema’s. 

Ook zijn de schoolkinderen van groep 7 en 8 uit Teteringen door de Fotoclub uitgedaagd in een wedstrijd. Deze foto’s zullen ook te zien zijn op deze feestelijke expositie.

Openingstijden: beide dagen van 11.00 tot 17.00.


Lees meer >

november 2019

DraumList RAW TALK 2019, AMERSFOORT
2 november 2019 -
2 november 2019
exacte locatie wordt nog bekend gemaakt
Amersfoort
Webredactie

DraumList RAW Talk 2019

Op zaterdag 2 november 2019 organiseert DraumList het eerste Fotografie Congres.

Tijdens deze dag zullen vijf topsprekers uit de fotografiebranche op het podium over hun werk als fotograaf vertellen, demo's geven en is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Speaker 1: Kevin Mullins Photography (UK - Wedding Photography & Marketing)
Speaker 2: Brendan de Clercq (NL - Portrait Photography)
Speaker 3: Jake Hicks Photography (UK - Gelled Lighting Photography + Demo)
Speaker 4: Roderique " Dracorubio" Arisiaman (NL - Editing & Photoshop)
Speaker 5: Nico Brons (NL - Smartphone Photography)

Alle lezingen worden in het Engels gegeven.

Tijd: 09.00 - 17.30 uur

Prijs zonder korting: € 89,-

  • excl. BTW
  • incl. lunchbuffet / koffie / thee / middagsnack & sapjes / bier / fris / wijn / snacks

www.draumlist.com/draumlist-photography-conference-2019

Draumlist is een partner van de Fotobond. Fotobond-leden krijgen daarom korting op de toegangsprijs.
Meer weten over aanmelding? Klik hier.


Lees meer >