1. Homepage
  2. Voor Leden
  3. Activiteitenagenda

Buitenexpositie Oostgelders Fotografen Collectief, BREDEVOORT


[Foto: Ton van Vroonhoven]

Buitenexpositie Oostgelders Fotografen Collectief, Bredevoort

Oostgelders Fotografen Collectief is een groep van negen gepassioneerde fotografen die elkaar inspireren en ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch gebied. De groep organiseerde sinds 2008 al acht keer eerder een buitenexpositie langs het Bernarduspad, dat door het Vestingpark tussen Huize Sint Bernardus en de Grote Gracht slingert.

In de nieuwe tentoonstelling, getiteld “De eerste zin”, zijn 29 foto’s te zien die geïnspireerd zijn op beginzinnen van boeken. De geselecteerde teksten zijn juweeltjes die de fantasie prikkelen, je aan het denken zetten of het startpunt zijn van een verhaal dat zich direct in je hoofd begint te ontrollen. Naast de beginzin uit 1984“Het was een heldere koude dag in april en de klokken sloegen dertien"  hebben fotografen gekozen voor “Het was de dag waarop mijn grootmoeder ontplofte” en  “De eerste stap is gezet, van de duisternis naar het licht”.  Om daar boeiende beelden bij te maken was een grote uitdaging.

Het leverde een rijke gevarieerde verzameling beelden op die samen met de teksten (soms grappig, soms tragisch, diepzinnig of confronterend) een boeiende tentoonstelling vormen.

De expositie is dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang tot augustus 2021.