1. Homepage
 2. Voor Leden
 3. Activiteitenagenda

De Stad Verbeeldt, ZWOLLE


[foto: Erwin Roost]

De Stad Verbeeldt: wedstrijden en exposities

Stichting De Stad Verbeeldt organiseert in 2019-2020 een scala aan programma’s voor professionals, amateurs, (wijk-)bewoners, leerlingen en studenten met als uitgangspunt storytelling in fotografie, beeld en geluid. De Stad Verbeeldt is dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan met De Zilveren Camera en met Stichting Noorderlicht Groningen.

Activiteiten die in 2020 nog op het programma staan:

 • Wedstrijden en Expositie
  Wedstrijd 1: voor professionals en gevorderde amateurs rond het thema De Stad Verbeeldt. > meer info
  Wedstrijd 2: voor amateurs, (wijk-) bewoners, leerlingen en studenten met beeldverhalen over de Binnenstad / het Centrum van Zwolle en de Aalanden. > meer info
  In samenwerking met de sponsoren zijn er mooie prijzen beschikbaar! Inzenden kan tot 15 september 2020.
  De vakjury zal op basis van het ingezonden werk een selectie maken voor de expositie De Stad Verbeeldt in het najaar van 2020.
  Wedstrijd 3: voor alle fotografen. Een wedstrijd met maandelijks een nieuw thema. In juni 2020 is dat 'De stilte voorbij'. > meer info

 • De expositie Terzijde van Ton Broekhuis, grondlegger van Noorderlicht Groningen, verschuift naar een nog te bepalen datum.

 • Werklabs & ateliers voor professionals en amateurs: multimediale producties, animaties en gaming met professionals.
 • Werklabs & ateliers voor (wijk-)bewoners, amateurs, leerlingen en studenten, waarbij twee Zwolse wijken centraal staan: de Binnenstad en de Aalanden.
> klik hier voor de website van De Stad Verbeeldt

De stad is in transitie en transformatie, zowel op het gebied van economie en ruimtelijke ordening als op het terrein van het dagelijkse leven in centra en stadswijken. De overheid, in samenwerking met betrokkenen, richt zich in toenemende mate op vernieuwing en innovatie. Dat geldt ook voor groeistad Zwolle. In deze transformatie  wordt visual storytelling als instrument van communicatie en interactie steeds belangrijker. Ze maakt trends zichtbaar en laat zien wat burgers beweegt en bezighoudt.