1. Homepage
  2. Voor Leden
  3. Activiteitenagenda

De Stad Verbeeldt, ZWOLLE


[foto: Erwin Roost]

De Stad Verbeeldt: wedstrijden en exposities

Naar aanleiding van de coronacrisis heeft De Stad Verbeeldt alle activiteiten verschoven naar september t/m december 2020. Wij hebben een interessant programma samengesteld met veel verschillende activiteiten, waarbij de covid19-maatregelen leidend zijn.

  • De volgende activiteiten staan gepland rond de expositie Zilveren Camera:

  1. Expositie Zilveren Camera van 11 september t/m 11 oktober 2020 in de Statenzaalcomplex, Diezerstraat 80, 8017 XN Zwolle (dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur), digitaal inschrijven verplicht via www.destadverbeeldt.nl

  2. Een gratis masterclass Jongeren en Democratie door de provincie Overijssel aangeboden vooraf aan een bezoek aan de expositie Zilveren Camera voor leerlingen vo en mbo (zie flyer voor het onderwijs met mogelijkheid voor ateliers te organiseren in het onderwijs;

  3. Foto- en Stadsrondleiding In de voetsporen van Dolf Henneke in samenwerking met Stadsrondleidingen Zwolle met fotowedstrijd, stadsrondleiding, expositie bezoek.

  4. Ateliers voor het onderwijs (po, vo, vmbo) Storytelling in fotografie, beeld en geluid door Margreet Vloon, Corine Aalvanger, Gerlinde Schrijver.

  • De expositie Terzijde van Ton Broekhuis, grondlegger van Noorderlicht Groningen, verschuift naar een nog te bepalen datum.

> klik hier voor de website van De Stad Verbeeldt

De stad is in transitie en transformatie, zowel op het gebied van economie en ruimtelijke ordening als op het terrein van het dagelijkse leven in centra en stadswijken. De overheid, in samenwerking met betrokkenen, richt zich in toenemende mate op vernieuwing en innovatie. Dat geldt ook voor groeistad Zwolle. In deze transformatie  wordt visual storytelling als instrument van communicatie en interactie steeds belangrijker. Ze maakt trends zichtbaar en laat zien wat burgers beweegt en bezighoudt.

Wij hopen jullie allemaal te kunnen begroeten tijdens de expositie en activiteiten, zie voor alle informatie en inschrijving: https://www.destadverbeeldt.nl/expositie-zilveren-camera-2019

Zie voor meer informatie en interview: https://www.youtube.com/watch?v=Ko8jvHyh1m4