1. Homepage
  2. Voor Leden
  3. Activiteitenagenda

Expositie "Flarden" van Oostgelders Fotografen Collectief, BOCHOLT Dld


[Foto: Ton van Vroonhoven]

"Flarden" van Oostgelders Fotografen Collectief in Bocholtse Arkaden

Waaraan denk je bij het woord flarden en hoe verbeeld je dat? Dat was de opdracht waarvoor de negen fotografen van het Oostgelders Foto Collectief (OFC) zich gesteld zagen toen ze toewerkten naar hun jaarlijkse foto-expositie. Het resultaat is vanaf vrijdag 2 oktober te zien in Shopping Arkaden in het Duitse Bocholt.

Bij flarden kun je denken aan snippers, fragmenten, rafels, een deel van een gesprek of vage herinneringen. De OFC-ers verwerkten dit individueel en op een geheel eigen wijze in hun fotowerk. En dat zowel binnen het individuele werk als in de collectieve presentatie.

De negen fotografen benaderden het thema vaak persoonlijk en betrokken. Het gaat van eigen ervaringen met netvliesloslating tot de belevingswereld van de demente mens. En van een verlangen naar het licht van de kinderjaren naar het oproepen van een herinnering of een associatie.

De tentoonstelling is te zien in de Galerie ARTKADEN op de bovenverdieping van Shopping Arkaden aan de Berliner Platz 2 in het Duitse Bocholt.

Openingstijden:
vrijdags 14.00 - 19.00 uur
zaterdags 11.00 - 15.00 uur