AFGELAST Expositie Fotokring Sint-Michielsgestel, SINT-MICHIELSGESTEL


[Foto: Herman van Eijck]

AFGELAST Foto-expositie Fotokring Sint-Michielsgestel

De Fotokring Sint-Michielsgestel had op 27 en 28 november een tentoonstelling gepland in de Meander. Vanwege het oplopende aantal corona besmettingen is besloten om de expositie niet door te laten gaan.

Het is jammer dat in het jubileumjaar van de vereniging (60-jarig bestaan) de expositie niet door kan gaan. Ondanks de ruime opzet van de expositie dit jaar en ondanks dat de regels de tentoonstelling wel toestaan zien de leden op tegen de drukte en de onvermijdelijke intensieve contacten met de bezoekers. Een clubexpositie is toch heel anders dan een tentoonstelling waar bezoekers rondlopen die elkaar en de makers niet kennen. Daarom heeft de Fotokring Sint-Michielsgestel in een laat stadium toch maar besloten om de tentoonstelling af te gelasten.

Fotokring Sint-Michielsgestel exposeert in het weekend van 27 en 28 november het beste fotowerk van het afgelopen jaar van dertien leden in de Raadszaal in de Meander. Naast de tentoongestelde foto’s is er in de bibliotheek ook weer een flitsende audiovisuele serie te zien van zes leden. De club viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum.

Elk lid heeft op de tentoonstelling een eigen bord met vier of vijf zelf gekozen foto’s. Daarnaast zijn er foto’s van thematische onderwerpen. Dit jaar zijn dat de thema’s “Minimalistisch fotograferen” en “Onscherp”. De rode draad is een reeks foto’s waarbij elke fotograaf reageert op de foto van zijn of haar voorganger. Het is een leuke uitdaging voor de toeschouwer om de verbanden op te sporen. Bezoekers kunnen met een stemformulier aangeven welke foto’s zij het beste vinden. Dat valt niet mee met ruim 120 foto’s.

In verband met corona hebben we vorig jaar een digitale expositie gehouden. Met de nodige voorzorgsmaatregelen kan het dit jaar weer in de Meander. Zo is er gekozen voor een ruime opstelling van de expositieborden in de raadszaal en een verplichte looproute. Ook voor het bekijken van de audiovisuele series in de bibliotheek staan de stoelen op 1,5 m. Bezoekers die op een rustig moment willen komen kunnen al terecht vanaf 11.00 uur.

De toegang is gratis. De ingang is aan de achterzijde.

Openingstijden:
zaterdag 27 november 2015 van 11-17 uur
zondag   28 november 2015 van 11-17 uur