Expositie van Lia Perquin en Fred van Turenhout, ZWIJNDRECHT


[Foto: Lia Perquin]

"NewCity"; expositie van Lia Perquin en Fred van Turenhout

Twee leden van Fotoclub Zwijndrecht, Lia Perquin en Fred van Turenhout, exposeren tot en met 27 november hun foto’s in Fotogalerie Zwijndrecht. Het duo werkte gezamenlijk aan een project wat resulteert in de expositie NewCity.

In de expositie NewCity stellen Lia Perquin en Fred van Turenhout zichzelf de vraag: “ontstaat er een andere stad wanneer je architectuur op een andere manier gaat fotograferen?”. De twee fotografen waren tijdens de Coronaperiode op zoek naar nieuwe inspiratie. Fotocoach Diana Bokje plaatste op Facebook een aantal tips die Fred en Lia op het spoor zetten van hun project.

De aanpak van het project is grondig voorbereid. Voorafgaand aan het maken van de foto’s deden ze onderzoek naar geschikte locaties via Google Streetview. Voor de selectie van gebouwen is bewust gezocht naar moderne architectuur. Om consistente beelden te maken gingen ze op pad bij bewolkt weer met een egale lucht en is er bewust gekozen om de foto’s om te zetten naar zwart-wit. En als laatste werd afgesproken dat de foto’s in een vierkant formaat gepresenteerd zouden worden. Deze drie randvoorwaarden maken overduidelijk dat het ze te doen is om de nieuwe vorm.

Lia en Fred willen met hun foto’s op een andere manier naar gebouwen kijken. Door een deel uit een gebouw te selecteren willen ze een nieuwe werkelijkheid tonen. Het fotografisch perspectief en de schaal doen de rest, een nieuwe stad ontstaat. Een stad die eigenlijk niet bestaat, NewCity.

Openingstijden:
De fotogalerie is geopend op zaterdagen van 23 oktober tot en met 27 november van 12.30 uur tot 16.00 uur.
Een van de fotografen is altijd aanwezig om u de weg te wijzen door NewCity.
De toegang is gratis.