1. Homepage
  2. Voor Leden
  3. Activiteitenagenda

Expositie Wim Peters in FotoKabinet, AALTEN


[Foto: "Wat doen we met Frits?" - Wim Peters]

De wachters van het bestaan - Wim Peters

Zoals in al het werk van Wim Peters is zijn fotowerk samengesteld uit een aantal fotobeelden en zodanig verwerkt dat er een eigen werkelijkheid ontstaat. Via schetsen, verzamelingen en een zoektocht naar het onherkenbare een plaats te geven naast bestaande zekerheden wordt een wereld vormgegeven. Teksten spelen naast het fotowerk een eigen rol. Samen sterk genoeg om de vaak raadselachtige inhoud te ontmaskeren.

In vroegere tijden werd er nauwelijks in het openbaar gesproken over eten of voedsel, laat staan gefilosofeerd. De geest en het lijf moesten gescheiden blijven, met voorrang voor de geest.
Dat is heden ten dage wel anders. Zoals we met z’n allen in een tijd wonen waar nagenoeg alles bediscussieerd wordt, krijgt voedsel meer dan een grote beurt. Wat is goed, wat is gezond, wat is zuiver en wat is eerlijk eten?

Een filosofische blik is noodzakelijk. En de kritische verbeelding (het in beeld brengen) is een taak voor kunstenaars en fotografen. Het zijn de wachters van het bestaan. Eten moet. Ten koste of ten faveure van wat? De strijd laat het zien. Vragen blijven en dat is maar goed ook.

Openingstijden:
dinsdag en woensdag  19.00 – 01.00 uur
donderdag  16.00 – 02.00 uur
vrijdag, zaterdag en zondag   14.00 – 02.00 uur