Fotografencollectief Lumen exposeert in Naarden


[Foto: Fotografencollectief Lumen]

Fotografencollectief Lumen exposeert in Naarden

In de tuin van het Comeniusmuseum in Naarden toont fotografencollectief Lumen haar nieuwste werk. Verspreid over het grote grasveld staan negen driehoeken met foto’s opgesteld, zodat het gemakkelijk dwalen is tussen de verschillende stijlen en invalshoeken, waar de negen fotografen van Fotocollectief Lumen zich van bedienen.

Het collectief bestaat uit negen fotografen: Jenne Bleijenburg, Theo Bijker, Wim Bannink, Erna Lammers, Frans Rentink, Simon Ophof, Annemarie Prost, Hanneke de Vries en Yvon Voeten.

Zo’n jaar of twintig geleden besloten deze fotografen uit Deventer en omgeving om zich los van de gebruikelijke fotoclubs te organiseren. Sindsdien komen zij maandelijks bij elkaar. Met respect voor ieders eigenheid bespreken zij elkaars werk en stimuleren de ander maar ook zichzelf tot verbetering en vernieuwing. Op deze manier inspireren zij elkaar, hoe verschillend hun werk ook is.

De tentoonstelling van Fotocollectief Lumen maakt deel uit van het OFF festival, dat gelieerd is aan Fotofestival Naarden en duurt tot en met 29 augustus.

Het Comeniusmuseum is gevestigd aan de Kloosterstraat 35 in Naarden-vesting.
De tuin is dagelijks open tot 17 uur.