1. Homepage
  2. Voor Leden
  3. Activiteitenagenda

Landelijke expositie Fotobond, DELFT


[foto: Nico Beckers]

1e Landelijke expositie Fotobond

Voor het eerst in het bijna 100-jarig bestaan van de Fotobond organiseren wij een grote landelijke expositie, waarin de foto's van de drie grote nationale wedstrijden worden tentoongesteld: Foto Nationaal 2019 *, Foto Individueel 2018 en 2019 en de Bondsfotowedstrijd 2019. Totaal zullen er ongeveer 120 foto's worden getoond. De tentoonstelling is te bezoeken van 26 oktober t/m 29 november 2019.

Opening expositie
Op zaterdag 26 oktober om 11.00 uur wordt in het Huis der Gemeente te Delft deze bijzondere expositie geopend door de wethouder van o.a. Culturele zaken Bas Vollebregt van de gemeente Delft en Oege Lam, voorzitter van de Fotobond. De inloop is vanaf 10.30 uur. Die middag zijn de foto's tot 16.00 uur te bekijken. 

Loop de Fotoroute en fotografeer de mooiste plekjes van Delft
Om u tevens een extra mooi beeld te geven van de stad Delft, hebben wij een fotoroute voor de geïnteresseerde bezoeker uitgezet, in samenwerking met de plaatselijke club FC59. U krijgt bij uw bezoek de route uitgereikt die u, tijdens een wandeling van ongeveer 1 uur, langs de meest mooie en fotogenieke plekjes voert.
De wandelroute is HIER al te downloaden, met BIJBEHORENDE KAART.

Fotowedstrijd voor iedereen: 'De parel en het meisje ...'

Delft is de stad van Vermeer. Aanleiding voor de Fotobond om een fotowedstrijd uit te schrijven met het thema: ’De parel en het meisje…’. Van 26 oktober tot en met 15 december kunnen foto’s gratis worden ingestuurd (uitsluitend per e-mail of Wetransfer) naar delftseparel@ziggo.nl. Maximaal 2 foto’s per persoon. Bestand JPEG, hoogste kwaliteit, max 16 Mb. Indien meerdere personen gebruik maken van hetzelfde e-mailadres, dient het voor het wedstrijdsecretariaat duidelijk te zijn wie maker/maakster van betreffende foto’s is (bv door de naam van de fotograaf in de bestandsnaam op te nemen of een bijlage met persoonsgegevens mee te sturen).

De winnaars worden in week 14 van 2020 op het bij het inzenden gebruikte e-mail adres benaderd en uitgenodigd de prijs in ontvangst te komen nemen op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering van de Fotobond in april 2020.

De prijzen zijn een hotelovernachting in Delft met ontbijt voor 2 personen, een jaarabonnement op Shutr en een jaarabonnement op Zoom als respectievelijk 1ste, 2de en 3de prijs.

Disclaimer:

“De inzender verklaart door deelname aan de wedstrijd over alle rechten van de ingezonden foto’s te beschikken en de organisatie te vrijwaren van alle aanspraken, ook verleent hij/zij de fotobond het recht de foto’s te gebruiken voor eigen gebruik en promotionele doeleinden”. 

Bereikbaarheid
Wij adviseren u vooral met de trein te komen, aangezien het Huis der Gemeente zich bevindt in station Delft Centraal! 
Met de auto: Bij het stadskantoor zijn geen parkeerplaatsen. Als u met de auto komt, kunt u parkeren in de: Phoenixgarage, Zuidpoortgarage of de Prinsenhofgarage.

De publiekshal van de gemeente, waar de expositie staat opgesteld, bereikt u via de ingang aan de Coenderstraat of via de stationshal.

Openingstijden
Deze expositie is op werkdagen te bekijken:
ma - do van 08.30 - 17.00 uur
vr van 08.30 - 20.00 uur
Op zaterdag 2 november is er een extra openstelling van 11.00 - 17.00 uur.

* De foto's van Foto Nationaal 2019 zijn vanaf 28 september eerst ca. 2 weken te zien in Amersfoort. > klik hier.