Veertig jarig bestaan FC Din '81, VOLLENHOVE


[Foto: Tjibbe de Jong]

Fotoclub DIN 81 veertig jaar - digitaal feestje

Fotoclub Din ’81 werd in 1981 op 17 januari opgericht door twee enthousiaste amateurfotografen die tot op dat moment nog lid waren van de Urker fotoclub FC Fish Eye. Door verhuizing werd de vestigingsplaats Vollenhove en de club richtte zich op de wijde omgeving: de Kop van Overijssel en de Noordoostpolder.

In de eerste vijf jaren van het bestaan van de club groeide de club tot ruim tien leden en bleef groeien tot rond de twintig leden in de afgelopen jaren.
Het was de bedoeling dat het jubileum groots gevierd zou worden met een aftrap op 17 januari met een feestelijke dag voor de leden en een pop-up expositie op een druk bezochte locatie in het weekend. Een hapje en een drankje en een programma om u tegen te zeggen. Helaas is dit plan op de lange baan geschoven en wordt er nu op de 17e een uurtje gefeest via Zoom met een van tevoren uitgereikt feestpakket. De opening met de fotograaf des Vaderlands in De Burght, een grote buitenexpositie in Vollenhove en evenementen op enkele andere locaties in de omgeving zijn voorlopig doorgeschoven. Een datum is vooralsnog niet bekend, men hoopt in ieder geval dit jaar nog uit te pakken.

Om een beeld te krijgen van de club en de leden en het fotowerk in de afgelopen jaren is de site van de club: www.fcdin81.nl vanaf nu in jubileumstemming.
Getoond wordt hedendaags werk en ook de historie van de club die de transformatie heeft meegemaakt van een club van doka-werkers naar mensen die de digitale fotografie hebben omarmd en ondertussen van vele markten thuis zijn.
U kunt het fotowerk op de site bewonderen, ook middels een filmpje waarin een aantal leden hun werk tonen.

Voor mensen die ooit lid zijn geweest is er de mogelijkheid dit hele jaar mee te doen met een digitale reünie. Er kunnen foto’s en verhalen worden gedeeld via de site. Dit in plaats van de gezelligheid van een bijeenkomst waar men elkaar in de ogen zou kunnen kijken.
De club hoopt dat velen aan deze digitale reünie willen meewerken.