Terug naar agenda

 • Door: Huub Bink

 • Titel: Jaarexpositie FA Rijen en speciale AV-vertoning

 • Omschrijving:

  Op 10 en 11 juni 2023 houdt FA-Rijen haar jaarexpositie in De Boodschap, Nassaulaan 62, 5121BC Rijen. Behalve veel foto’s en AV-werk van leden zijn op de expositie dit jaar ook weer top-series te zien van buitenlandse AV-makers.
   

  De expositie

  Op de expositie tonen 24 leden hun foto’s. Iedereen presenteert zijn werk op een zelf gekozen, soms zeer verrassende wijze. Er worden foto’s vertoond in het duister en verder een serie beelden en teksten, die het idyllische cliché van schapenkuddes ontkrachten, bevestigd op schapenvachten. Ook de onderwerpen zijn heel divers. Enkele voorbeelden zijn ‘Aspergestekers uit Twente’, ‘Rijense Gevels’, een serie van zeven foto’s over een zangeres en een sfeerimpressie van de wijk ‘RAW’ in Berlijn.

  Elf leden presenteren op de expositie het resultaat van het mentoraat dat het afgelopen seizoen gevolgd is bij Tom Meerman of Louis Visseren. Mede door dit mentoraat zijn er nogal wat series documentair en/of maatschappijkritisch. Naast de eerder genoemde duistere foto’s en de serie over schapen, nog enkele resultaten:  ‘De natuur in Rijen’ in circa 100 foto’s in een kleurschakering verlopend van wit naar blauw, een vijftal landschappen waarbij nieuwe techniek naast het ‘oude’ wordt geplaatst en een portret van beeldend kunstenaar Simon Woudwijk.

  In de expositieruimte hangt bovendien een selectie van aansprekende foto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn in het kader van enkele clubopdrachten: ‘Foto’s met Emotie’ en ‘Foto’s in de trant van Cindy Sherman’.

  Speciale AV-presentatie

  Challenge 321 (www.challenge321.org) is een internationale AV-wedstrijd, waarbij de ingezonden serie maximaal 3 minuten en 21 seconden lang mag zijn. Dit jaar zijn er 85 series uit echt de gehele wereld ingezonden. FA-Rijen heeft de wedstrijd voor Nederland opnieuw ‘gehost’ en doet, samen met 20 andere fotoclubs/organisaties, uit 11 landen, mee aan de jurering. Dat maakt het mogelijk om op zaterdag voor de expositie een aantal van de ingezonden series te laten zien.

  De series, een selectie uit de hoogst scorende inzendingen, zullen worden vertoond op zaterdag 10 juni om 10.30 uur in De Boodschap.

  Voor nadere informatie over FA-Rijen, de expositie of Challenge 321: www.farijen.nl

  Hier kunt u op dit moment ook nog alle foto’s zien van de expositie van 2022.


 • Begindatum: June 10, 2023
 • Einddatum: June 11, 2023
 • Openingstijden:
  De openingstijden zijn: zaterdag 10 juni van 13.00 tot 18.00 uur zondag 11 juni van 11.00 tot 17.00 uur.
 • Locatie: De Boodschap
 • Postcode: 5121 BC
10
JUNE
- Gemaakt door -
Huub Bink