1. Homepage
Lid worden

Lid worden van de Fotobond, dat doe je zo!

U wilt uw fotografie graag op een hoger plan brengen? Een goede manier is om lid te worden van een fotoclub, waarin u met anderen samen aan uw fotografie-niveau kunt werken. Als lid van een bij de Fotobond aangesloten fotoclub bent u automatisch ook lid van de Fotobond.
Lid worden van de Fotobond kan ook als Persoonlijk lid. U bent dan geen lid van een club, maar u kunt net als clubleden ook deelnemen aan veel activiteiten op afdelings- of landelijk niveau.
Er worden onder meer wedstrijden, mentoraten, lezingen, besprekingen, exposities en excursies georganiseerd. Bovendien ontvangt u de nieuwsbrief, krijgt u viermaal per jaar het tijdschrift ‘Fotobond In Beeld’ en kunt u profiteren van aantrekkelijke kortingen van onze partners.

Wilt u lid worden van een club die aangesloten is bij de Fotobond? Neem dan eerst contact op met de club van uw keuze en informeer of er plek is en of u kunt worden toegelaten (klik hier voor een overzicht van alle bij de Fotobond aangesloten fotoclubs). Als dat positief is, vult u het formulier hiernaast in, waarbij u de club van uw keuze kunt opzoeken via het invulvak. Wel eerst het linkervak waar standaard "Persoonlijk Lid" staat aanklikken en "Club lid" selecteren. Met het invullen van een paar letters uit de clubnaam, komt de juiste club vanzelf in beeld. Het ingevulde formulier komt bij de centrale ledenadministratie terecht, die u als lid inschrijft bij de club. U heeft dan een Fotobondsnummer en kunt inloggen op het ledengedeelte van de website, waar u uw gegevens kunt muteren en een pasje kunt downloaden. U kunt nu meedoen met de activiteiten en profiteren van diverse kortingen. Het lidmaatschapsgeld van de Fotobond is inbegrepen bij uw clublidmaatschap.

Wilt u géén lid van een fotoclub worden, of is de club van uw keuze  niet aangesloten bij de Fotobond? Vul dan het formulier hiernaast in om Persoonlijk lid te worden. Kies voor “Persoonlijk lid” en voor de groep: “De Fotobond: Persoonlijke leden”. Het ingevulde formulier komt terecht bij de ledenadministratie van de Fotobond, die uw inschrijving als persoonlijk lid verder in orde maakt.
Persoonlijke leden hebben dezelfde rechten als leden van fotoclubs, maar kunnen niet deelnemen aan speciale clubactiviteiten (bijvoorbeeld de Bondsfotowedstrijd). Ze kunnen wel deelnemen aan individuele wedstrijden (bijvoorbeeld Foto Individueel, Foto Online of Audiovisueel Online).
Het persoonlijk lidmaatschap bedraagt € 28,00 per jaar.

Heeft u nog vragen over het lidmaatschap, die deze website niet beantwoordt?
Vul dan het formulier nog niet in, maar stuur een e-mail naar: ledenadministratie@fotobond.nl