1. Homepage
Lid worden

Lid worden van de Fotobond, dat doe je zo!

Als lid van de Fotobond kunt u deelnemen aan wedstrijden, mentoraten, lezingen, besprekingen, landelijke groepen, exposities en excursies. Bovendien ontvangt u de nieuwsbrief, krijgt u viermaal per jaar het tijdschrift ‘Fotobond In Beeld’ en kunt u profiteren van aantrekkelijke kortingen bij onze partners.

Wilt u lid worden van een club die is aangesloten bij de Fotobond? 

U wilt uw fotografie op een hoger plan brengen? Een goede manier is om lid te worden van een fotoclub, waarin u met anderen samen aan uw fotografieniveau werkt. Als lid van een bij de bond aangesloten fotoclub bent u automatisch ook lid van de Fotobond.

  • Neem dan eerst contact op met de club van uw keuze en informeer of er plek is en of u kunt worden toegelaten (klik hier voor een overzicht van alle bij de Fotobond aangesloten fotoclubs en de regionale Afdelingen). 
  • Als dat positief is, vult u het formulier hiernaast in, waarbij u de club van uw keuze kunt opzoeken via het invulvak (let op:  kies onder 'Lidmaatschap' voor 'Club lid'). Met het invullen van een paar letters van de clubnaam komt de juiste club vanzelf in beeld.
  • Het ingevulde formulier komt terecht bij de ledenadministratie van de Fotobond, die u als lid inschrijft bij de club. U heeft dan een Fotobondsnummer en kunt inloggen op het leden- gedeelte van de website, waar u uw gegevens kunt muteren en een pasje kunt downloaden. 

Wilt u géén lid van een fotoclub worden of is de club niet aangesloten bij de Fotobond?
Lid worden van de Fotobond kan ook als Persoonlijk lid. U bent dan geen lid van een club, maar u kunt net als clubleden deelnemen aan veel activiteiten op afdelings- en landelijk niveau. Persoonlijke leden hebben dezelfde rechten als leden van fotoclubs maar kunnen niet deelnemen aan specifieke clubactiviteiten zoals de Bondsfotowedstrijd en het clubmentoraat. Ze kunnen wel deelnemen aan individuele wedstrijden (bijvoorbeeld Foto Individueel, Foto Online of Audiovisueel Online). 
Het persoonlijk lidmaatschap bedraagt € 28,00 per jaar.

  • Vul het formulier hiernaast in om Persoonlijk lid te worden. Kies onder 'Lidmaatschap' voor 'Persoonlijk lid' en voor de groep 'De Fotobond: Persoonlijke leden'. 
  • De ledenadministratie van de Fotobond zorgt dat uw inschrijving als persoonlijk lid verder in orde komt. 

Heeft u nog vragen over het lidmaatschap, die deze website niet beantwoordt? 

Vul dan het formulier nog niet in, maar stuur een e-mail naar: ledenadministratie@fotobond.nl