Terug naar agenda

 • Door: Mirjam De Jong

 • Titel: Onbereikbare Liefde in het Rietveldpaviljoen

 • Omschrijving:

  Onbereikbare liefde is een prikkelende, persoonlijke en ontroerende expositie met bijzondere fotografie, beeldende kunst, dans, poëzie, literatuur en film.

  Met werk van zeven fotografen:

  Anton Shebetko - een  jonge Oekraïense fotograaf die momenteel aan de Gerrit Rietveld Academie studeert. In zijn fotoserie ‘We Were Here’ vestigt Shebetko de aandacht op LGBTI+-soldaten in het Oekraïense leger. 
  Claire Bontje - een jonge Amsterdamse fotograaf en videomaker. Haar fotoreeks ‘Plastic Women’ geeft een intiem beeld van de connectie die mannen voelen met sekspoppen, hun stille vriendinnen. 
  Esther van Waalwijk (Eindhoven) - exposeert in de expositie met één heel bijzondere zwart-wit foto, gemaakt met een oude technische veldcamera uit 1890. De sluitertijd voor de foto's is ongeveer 17 seconden. 
  Hanna Jansen - in haar fotoserie ‘Wavelengths’ beeldt zij stellen af die uit elkaar zijn gegaan,  tegenover elkaar in een tweeluik. In hun blikken zijn verschillende emoties te lezen, van verdwaasdheid en verdriet tot frustratie.
  Ben Rijnink (Amersfoort) - brengt op een zeer persoonlijke manier zijn dochter Katelijne in beeld. Katelijne heeft een verstandelijke beperking, waardoor de communicatie met haar anders verloopt dan bij anderen. Ben neemt de kijker mee in hun contact. De beelden worden vergezeld van Bens eigen poëzie die verdieping biedt op wat we zien.
  Hanneke Wetzer (Eindhoven) - verbeeldt in haar fotoreeks welk effect de Coronapandemie op haar had. Tijdens een extra eenzame periode bestelde zij Nadiah. Sindsdien wonen ze samen en is hun intieme beelddagboek te zien op Instagram @me_and_my_dollfriend.” 
  Willem Wernsen  - Amersfoortse straatfotograaf laat met zijn collage van snapshots zien dat liefde in alle vormen overal te zien is en in ieders leven een rol speelt. 

  Ook bij dexze expositie is een uitgebreid randprogramma.

  Alle informatie op: 033fotostad | centrum voor fotografie en beeldcultuur

   


 • Begindatum: Dec. 15, 2022
 • Einddatum: Feb. 5, 2023
 • Openingstijden:
  Donderdag tot/met zondag van 12.00 - 17.00
 • Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 Amersfoort
 • Kosten voor niet-leden: € 5 - gratis t/m 18 jaar en vrienden van het Rietveldpaviljoen
15
DEC.
- Gemaakt door -
Esther van Waalwijk