Terug naar agenda

 • Door: Lidy Nieuwendijk

 • Titel: Symposium Photography meets science and the city, Leiden

 • Omschrijving:

  Op 11 juni 2022 organiseren de Fotobond, de Leidse Amateur Fotografen Vereniging en de Universiteit Leiden een uniek symposium over fotografie en wetenschap.

  Wat is er wetenschappelijks aan fotografie? Daarover vertellen Jos Jansen (documentair fotograaf van mens, wetenschap, technologie en natuur), Mattie Boom (conservator fotografie van het Rijksmuseum met bijzondere aandacht voor de historie van de amateurfotografie in Nederland), en kunsthistorica Helen Westgeest en conservator Fotocollecties Maartje van den Heuvel van de Universiteit Leiden.

  En wat doen wetenschappers met fotografie? Beluister en zie de presentaties van Wim van Egmond en Tiemen Cocquyt (Rijksmuseum Boerhaave) over microfotografie en van Lex Scheers en Johan van Kuilenburg (Werkgroep Leidse Sterrewacht) over astrofotografie. Maar er is meer: Tom Meerman vertelt over straatfotografie, Dick Jeukens over dronefotografie, Dennis Boersma over stereofotografie, en Jesper Boot en Roosje Verschoor over geënsceneerde fotografie. Bovendien kunt u een workshop smart phone fotografie volgen, u laten rondleiden langs de unieke fotocollectie van de Universiteit Leiden of uw portfolio bespreken met Leidse fotoprofs.

  Als komisch intermezzo stelt Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg actuele ontwikkelingen in een bijzonder daglicht. Dit alles onder voorzitterschap van Sacha de Boer, die ook haar eigen werk laat zien.

  Deze dag in het Lipsiusgebouw van de universiteit kost slechts € 15,00.
  Aanmelden en uitgebreide informatie over het programma, de sprekers en de presentaties vindt u op www.lafv.nl/symposium.

 • Begindatum: June 11, 2022
 • Einddatum: June 11, 2022
 • Aanvangstijd: 10.00 - 18.00 uur, inloop vanaf 09.00 uur
 • Locatie: Lipsiusgebouw Universiteit Leiden, Cleveringplaats 1, Leiden
 • Kosten voor niet-leden: leden en niet-leden €15,00
11
JUNE
- Gemaakt door -

Marcel van Balken neemt deel
May 18, 2022, 3:48 p.m.