Terug naar agenda

 • Door: Andr√© Sprong

 • Titel: EXPOSITIE | INNER CHILD

 • Omschrijving:

  Jouw innerlijk kind is de jongere versie van jezelf die (ongeacht je leeftijd) altijd in je voortleeft met eigen behoeften, ideeën en verlangens.

  In deze expositie wordt het innerlijk kind dat in ieder van ons zit zichtbaar gemaakt door fotograaf André Sprong in een reeks zeer unieke en diverse portretten. Deze portretten worden ondersteund met een persoonlijke podcast welke Sabrina Soebhan met de modellen heeft opgenomen. De indringende portretten en open verhalen van de modellen inspireren je om te reflecteren op je eigen leven, overtuigingen en wereldbeeld. De podcasts die zijn opgenomen met experts op het gebied van het innerlijk kind geven je concrete handvatten om dieper in jezelf te duiken.

  (Ieder heeft een ander levensverhaal en leermomenten gehad, door deze podcast willen we een ieder inspireren samen met de podcast die gemaakt zijn met diverse experts.)

   

  Meer over het innerlijk kind

  Je eerste levensjaren hebben een grote invloed op gehad op de vorming van je mindset. Daarmee zijn ze een bepaalde factor in de manier waarop je de wereld (dingen) nu ervaart (ziet en aanpakt). We hebben allemaal bepaalde patronen, gewoonten en overtuigingen waar we niet 'bewust' voor hebben gekozen. Grote kans dat deze zich al in jeugd hebben gevormd.

  Kinderen zijn afhankelijk van hun opvoeders en de manier waarop zij reageren, heeft grote invloed op thema’s als hechting en eigenwaarde. Wanneer jij als kind bijvoorbeeld hebt ervaren dat je hard je best moet doen om gezien en gehoord te worden, dan is de kans groot dat je dit voortzet in je relaties als volwassene. Je bent onbewust altijd aan het ‘pleasen’ om je partner te laten zien dat je de moeite waard bent.

  (De eerste paar jaar van je leven ben je afhankelijk van je ouders. De manier waarop zij tegemoetkomen aan je behoeften, is bepalend voor de manier waarop jij je aan ze hecht. Daar al wordt een zaadje geplant voor de manier waarop je later zelf relaties aangaat. Wanneer jij als kind hebt geleerd dat je hard moet werken om gezien te worden, dan is de kans groot dat je dat vandaag de dag nog steeds doet. Je bent (bewust of onbewust) altijd aan het 'pleasen' om zo te laten zien dat je de moeite waard bent.)

  De invloed van het innerlijk kind gaat aan veel volwassenen voorbij. Jammer, want aan de hand van deze kennis kan door middel van reflectie, zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling worden gewerkt aan het doorbreken van belemmerende gedachten of patronen. Dat helpt je om stabieler, ontvankelijker en gelukkiger in het leven te staan.

  Wil je meer over dit project weten? Kijk dan op www.projectinnerchild.nl of luister op Spotify naar ‘Project Inner Child’.

  Kom ook naar de opening op 6 mei om 16:00 en praat samen met de makers van dit project André Sprong en Sabrina Soebhan, experts en modellen over het innerlijk kind.  


 • Begindatum: May 6, 2023
 • Einddatum: Sept. 15, 2023
 • Openingstijden:
  maandag t/m vrijdag van 8:00-22:00 en zaterdag t/m zondag van 10:00-20:00
 • Locatie:¬†Openbare Bibliotheek Oosterdok Amsterdam
 • Postcode: 1011 DL
06
MAY