Terug naar agenda

 • Door: Marloes van Slobbe

 • Titel: ‘Van Analoog tot Smart-o-loog', fotografie is en blijft dynamisch

 • Omschrijving:

  Van harte nodigt de Landelijke groep Smartphotografie iedereen uit om hun, alweer tweede, expo te bezoeken in ZIMIHC theater Zuilen van 7 november 2023 tot en met 7 januari 2024. De feestelijke opening hiervan zal op zaterdag 25 november plaatsvinden door de bekende smartphone fotograaf Nico Brons.
   

  De Landelijke groep Smartphone is een actieve groep mensen die met zo'n 'plat ding' rondlopen: hun smartphone. Die mobiel als wonder van vernuft, die fotobeelden vastlegt en die fotografie nieuwe impulsen geeft.

  'De beste camera is de camera die je bij je hebt' voor veel mensen is dat de smartphone.

  De groep is opgericht op 23 maart 2021 en onderdeel van de Koninklijke Fotobond. Die eerste, enthousiaste leden kwamen via Zoom-avonden bij elkaar. Boeiende resultaten en achterliggende technieken stimuleerden. We kregen 'body'. Drongen door tot wat de smartphone fotografie kan. Binnen een jaar al exposeerde de LG Smartphone in de 'Grand Salon de la Photo' van Fotoclub AFV Epe. Cora Sens, voorzitter van de Koninklijke Fotobond, verrichtte de officiële opening. Een geweldige start, met de mooiste foto's aan de muur!

  Ongeveer eens in de twee maanden hebben we onze Zoom-avond. Het fotobeeld staat centraal. Ook komen de mogelijkheden die de smartphone biedt aan bod. Echt 'speciaal' is dat we direct op de smartphone onze fotobeelden kunnen bewerken. Van simpel tot bijzonder.

  Smartphone fotografie is inmiddels het 'nieuwe fotograferen'. Van 'Analoog tot Smart-o-loog', fotografie is en blijft dynamisch.

  De Landelijke groep Smartphone zoekt vernieuwing, naar die andere fotografie uitdagingen! Onze Zoom-avonden kennen een wisselende voorzitter en notulist met wisselende creatieve opdrachten. We tonen en bespreken de resultaten van wat we 'op en met' de smartphone hebben gedaan. Dat 'platte ding' biedt zoveel meer en geweldige mogelijkheden om vele foto-ideeën vorm en inhoud te geven!

  Bijzonder is: altijd direct je smartphone kunnen pakken om jouw intensieve betrokkenheid met het moment vast te leggen.

  De Landelijke groep Smartphone: een gedreven, eigenzinnige en creatieve groep. Misschien zeg je: 'Bij die groep wil ik mij wel als smartphone fotograaf aansluiten.' Je bent van harte welkom. Laat het ons weten. We nemen dan contact met je op. 

  Een waarschuwing: 'Verslaafd raken aan je smartphone behoort tot de mogelijkheden...'

   


 • Begindatum: Nov. 7, 2023
 • Einddatum: Jan. 7, 2024
 • Openingstijden:
  Op werkdagen van 10 uur tot 17 uur en één uur vóór tot één uur na een voorstelling (zie ZIMIHC-agenda)
 • Locatie: ZIMIHC theater Zuilen (gratis parkeren in de buurt)
07
NOV.
- Gemaakt door -
Wim Geerts BMK