Terug naar agenda

 • Door: Bianca Buijtenhuis-Duits

 • Titel: LEZING BIANCA PAULINE PHOTOGRAPHIC ARTIST

 • Omschrijving:

  UITNODIGING, MEET & GREET EN LEZING

  Een virusinfectie 16 jaar geleden zette mijn leven totaal op zijn kop. De daardoor ontstane gezichts-verlamming loopt als een rode draad door mijn werk. Hierdoor heb ik ervaren hoe het is om er “anders” uit te zien. Met mijn fotokunst zet ik mijn gevoelens en emoties om in beeldtaal en kan zo mijn statement maken: “Het doet er niet toe hoe je er uitziet, het gaat om de binnenkant van de mens”.

  In mijn lezing neem ik u mee in mijn creatieve en bizarre wereld, een niet bestaande droomwereld die ik tot leven laat komen met mijn eigen unieke handgemaakte maskers van afgedankte materialen.

  In de loop van jaren is een collectie ontstaan met meer dan 100 handgemaakte maskers, elk met zijn eigen gezichtsuitdrukking. Daarmee neem ik u mee naar een fantasiewereld, die is ontstaan uit mijn jeugdherinneringen en persoonlijke ervaringen.

  Symboliek, kleur en lichtval zijn essentiële elementen in mijn werk. Mijn camera gebruik is als schilderskwast waardoor mijn werk een gevoel geeft dat je associeert met “de oude meesters”. Het is voor mij essentieel dat ik alleen gebruik maak van afgedankte materialen en vintage kleding omdat dat de cirkel weer rond maakt in mijn werk. Ik fotografeer altijd op bijzondere locaties; daar ben ik mijn eigen kunstobject, fotograaf en videograaf, assistent en producer.

  Vóór mijn lezing en na afloop is er gelegenheid om een kijkje te nemen in mijn foto-biografisch boek “MY STORY”. Daarin breng ik mijn levensverhaal in beeld. Het boek is volgens kenners meeslepend, indrukwekkend, intrigerend en een must have voor liefhebbers van unieke fotokunst.

  Vanzelfsprekend is na afloop van de lezing gelegenheid om vragen te stellen, en de 17 kunstwerken en 12 mannequins te bekijken.

  Ik hoop u te verwelkomen op Zondag 27 November in het Fashion Hotel te Amsterdam.

  Met kunstzinnige groet,

  Bianca Pauline

  Gratis lezing zondag 27 November: 14.00 t/m 15.00 uur

  Fashion Hotel, Hendrikje Stoffelsstraat 1, 1058 GC Amsterdam

  Mocht u er niet bij kunnen zijn, wandel dan gerust het Fashion Hotel een keer binnen de expositie is nog te zien tot en met 31 januari 2023.

  Website https://www.biancapauline.nl/  

  VideoArt https://www.youtube.com/c/BiancaPauline/videos


 • Begindatum: Nov. 27, 2022
 • Einddatum: Nov. 27, 2022
 • Openingstijden:
  zondag 27 November: 14.00 t/m 15.00 uur
 • Locatie: Fashion Hotel, Hendrikje Stoffelsstraat 1, 1058 GC Amsterdam
 • Postcode: 1058 GC
 • Kosten voor niet-leden: gratis
27
NOV.