De wedstrijden van de Fotobond zijn belangrijk voor veel vrijetijdsfotografen. Er is een ruim aanbod. Van meedoen kun je leren. En je leert meer van het meedoen dan van het winnen!


[Foto: Elles Vennix]

Foto Individueel

Deze wedstrijd heeft als doel onze leden de mogelijkheid te bieden hun werk landelijk te tonen en te toetsen aan het fotografisch werk van andere leden. Er wordt digitaal ingezonden. De uitslag wordt bekend gemaakt in een openbare bespreking. Daarna is er een expositie van ongeveer vijftig, uit de inzending geselecteerde, foto’s.
coördinator Fotobond
André van Stijn

Lees meer …


[Foto: Roy Steins]

Foto Online

Via de website is het mogelijk een foto digitaal aan te bieden voor deelname aan de wedstrijd Foto Online. Iedereen die lid is van de Fotobond kan hieraan deelnemen. Over het algemeen is een thema of onderwerp aan de wedstrijd verbonden.
coördinator Fotobond
Rob ‘s-Gravendijk

Lees meer …


AV: André Hartensveld

Audiovisueel Online

De Landelijke Gespreksgroep Audiovisueel organiseert een tweejaarlijks terugkomende wedstrijd voor leden van de Fotobond die hun AV-producties willen laten beoordelen door een deskundige jury. De volgende editie is in 2018.
De wedstrijd speelt zich uitsluitend online af, er is dus geen vertoning of bespreking.

Lees meer …


Foto: Guy Ackermans

Internationale wedstrijden

De FIAP organiseert internationale wedstrijden, de Fotobond is aangesloten bij de FIAP. Wil je meedoen met internationale wedstrijden bekijk dan de pagina’s van de FIAP.
coördinator fotobond
Theo van der Heijdt

Lees meer …


Foto: David Peskens

Bondsfotowedstrijd

Jaarlijks in februari organiseert één van de aangesloten fotoclubs deze wedstrijd, die zich op een groot aantal ingezonden foto’s kan beroepen. Er wordt per club ingezonden, elke inzending bestaat uit 10 foto’s van verschillende clubleden. De inzendingen worden niet als een serie beoordeeld. Aan de inzending is geen thema of onderwerp verbonden.

Lees meer …


Foto: Janny Wierenga

Foto Nationaal (expositie)

Foto Nationaal is géén wedstrijd, maar wordt door veel leden wel zo ervaren. Het is namelijk een hele eer om geselecteerd te worden.
Coördinator Fotobond
Frans Albers
fotonationaal@fotobond.nl
(0345 – 71 20 22)

Lees meer …


Foto: Natasha Groot-Braaksma

Fotoweek 2015

Van 11 t/m 20 september 2015 was het Fotoweek. Tijdens deze manifestatie werd door de Fotobond een wedstrijd georganiseerd met als thema “Kijk! Mijn straat”. De wedstrijd was alleen opengesteld voor leden van de Fotobond (via fbfotoonline.nl). Deze wedstrijd is de laatste die de Fotobond voor de Fotoweek georganiseerd heeft.
uitslag
De uitslagen van de wedstrijd zijn hier te bekijken.
cöordinator fotobond
Rob ‘s-Gravendijk


Het beste clubidee van 2015

Wat was het afgelopen jaar de meest succesvolle activiteit in jullie programma? Welk ludiek idee hebben jullie dit jaar uitgevoerd? Deel deze ervaring met ons en wordt de winnaar van het beste clubidee van 2015. Wij zijn op zoek naar topavonden, verrassende invullingen voor het jaarprogramma, goede manieren om kennis te delen, verfrissende exposities, geslaagde samenwerkingen, geslaagde plannen om de clubspirit hoog te houden en verrassende ideeën voor een boeiende fotobespreking.
coördinator Fotobond
Diana Bokje

Lees meer …

Wedstrijden 2017Start inzendingSluiting inzendingBekendmaking jurering
Foto Online - 1e editie1 januari 201715 februari 2017begin maart 2017
Bondsfotowedstrijd
1 februari 201728 februari 20172 april 2017
Foto Online - 2e editie1 mei 201715 juni 2017begin juli 2017
Salon Foto Nationaal15 mei 201731 augustus 201728 oktober 2017
Foto Individueel4 september 201720 oktober 201726 november 2017
Foto Online - 3e editie1 oktober 201715 november 2017begin december 2017