1. Homepage
  2. Over Fotobond

Voor Fotoclub leden

Als u lid wordt van een fotoclub die bij de Fotobond is aangesloten, dan wordt u automatisch ook lid van de Fotobond. U kunt zichzelf eerst als lid van de Fotobond aanmelden via deze link of de button op de Homepage van deze website. De secretaris van de fotoclub, die u bij het invulveld "Groep" hebt aangegeven krijgt daarvan bericht en de centrale ledenadministratie schrijft u vervolgens in als lid van de club. Met de "mitsen en maren" dat er plek is. U krijgt dan een Fotobondsnummer en u kunt inloggen op het ledengedeelte van de website, waar u een pasfoto kunt uploaden en een ledenpasje kunt downloaden. U kunt dan meedoen met de activiteiten en profiteren van diverse kortingen. Het lidmaatschapsgeld van de Fotobond is inbegrepen bij uw clublidmaatschap.

Voor Persoonlijke leden

Als u géén lid van een fotoclub wilt worden of de club van uw keuze is niet aangesloten bij de Fotobond, dan kunt u ‘Persoonlijk lid’ worden. U kunt zich hiervoor ook online aanmelden. Persoonlijke leden hebben dezelfde rechten als leden van aangesloten fotoclubs, maar kunnen niet deelnemen aan speciale clubactiviteiten (bijvoorbeeld de Bondsfotowedstrijd); ze kunnen wel deelnemen aan individuele wedstrijden (bijvoorbeeld Foto Individueel, Foto Online of Audiovisueel Online).

Kosten lidmaatschap

Per jaar draagt uw club € 22,00 per lid af aan de Fotobond. Er is geen maximum afdracht per club. Een persoonlijk lidmaatschap kost € 28,00 per jaar.
Het lidmaatschap geeft toegang tot alle wedstrijden, cursussen en andere voordelen van de Fotobond, waaronder het kwartaalbulletin 'Fotobond in Beeld'. Indien leden geen 'Fotobond in Beeld' willen ontvangen is geen restitutie of korting op de contributie mogelijk.
Het Contributiereglement kunt u hier downloaden.

foto: Jan de Haan