1. Homepage
  2. Afdelingen

Afdeling 11 - Zuid-Holland Noord

Fotobond | Afdeling 11 Zuid-Holland Noord


bestuur

AGENDA 2019-2020 van Afdeling 11

- Van 2 tot 29 november 2019 is er een jubileumexpositie met foto’s van leden van Foto Groep Zoetermeer die 50 jaar bestaat.

De opening van de expositie zal plaats vinden op zaterdag 2 november om 3 uur en zal worden verricht door de heer Robin Paalvast wethouder van de gemeente Zoetermeer.

Het adres van de expositie locatie is: Bibliotheek locatie “Forum”, Stadhuisplein 1

2711 EC Zoetermeer.


- Maandag 4 november 2019 Fotobondavond met Cees Mutsaerts over Documentaire

Fotografie. Bij fotoclub Daguerre in Leiderdorp, Van der Marckstraat 19.

Aanvang 20.00 uur.

De avond is vrij toegankelijk voor Fotobondleden van Afdeling 11.

De Fotobond wil mee bekendheid geven aan documentaire fotografie en organiseert een Afdelingsavond daarover, verzorgd door Cees Mutsaerts.

Cees begint met een inleiding over Documentaire fotografie. Daarna volgt een deel met de titel Zelf aan de slag. Na de pauze laat Cees eigen werk zien.

Meer informatie over Cees Mutsaerts op http://www.ceesmutsaerts.nl

en over de landelijke Groep Fotojournalistiek op https://fotobond.nl/landelijke-groepen/

- Dinsdag 19 november 2019 Afdelingsavond Ton Hendriks bij FC’59 over Beeldspraak


- Woensdag 20 november 2019 Afdelingswedstrijd 3 losse foto’s bij De Haagse in de Wapserveenstraat 507, hoek Hoogeveenstraat, 2545 KX in Den Haag.

Aanvang 20.00 uur. Tot 19.45 uur is er gelegenheid wedstrijdfoto’s af te geven.

Op het bijgevoegde inschrijfformulier staan alle gegevens.


- Zondag 24 november 2019

Sacha de Boer vertelt over haar werk bij Alphoto in Parkvilla in Alphen aan den Rijn.

De fotolezing van Sacha de Boer begint om 15.00 uur. Zij laat zien dat ze als fotografe niet in  één hokje is te duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding de gerechten van sterrenkok Jacob Jan Boerma.

In Parkvilla getuigt Sacha de Boer over haar passie voor fotografie. Zij vertelt over haar werkwijze bij de reportages voor o.a. National Geographic.

Na afloop is er gelegenheid om haar kookboeken te kopen en te laten signeren.

De toegangsprijs bedraagt € 12,50, inclusief consumptie.

Kaarten kunnen online worden gekocht op: https://www.parkvilla.nl/theater/269/Sacha_de_Boer/


- Donderdag 23 januari 2020 Jaarvergadering van Afdeling 11 bij FLV in Leidschendam met gelegenheid om foto’s in te leveren voor de Seriewedstrijd op 17 februari 2020.


- Op maandag 17 februari 2020 in Leiderdorp bij Daguerre de Afdelingswedstrijd Serie van 5 met samenhang om een nominatie voor Foto Nationaal.

Nieuwe fotoclub: Fotokring Groene Hart

Afdeling 11 heeft een nieuwe club: Fotokring Groene Hart, met vestigingsplaats Gouda. De contactpersoon is te bereiken onder familiehoudijk@hetnet.nl.

Voor alle fotoclubs per afdeling, klik hier.

Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar redactie.afd11@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.

Fotoclubs in de Afdeling

De fotoclubs waarvan het clubnummers beginnen met 11 vallen binnen de Afdeling 11 Zuid-Holland Noord. Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle clubs.