Logo afdeling Zuid-Holland Noord

Bestuur

Afdeling Zuid-Holland Noord

Deze afdeling wordt gevormd door fotoclubs in de regio Zuid-Holland Noord.
Klik hier voor een overzicht van de aangesloten fotoclubs.

Met uw fotoclub lid worden van de Fotobond? U bent van harte welkom!
> klik hier voor meer informatie.

divider.jpg
foto series.jpg
De winnende series

Uitslag Afdelingswedstrijd

Op 15 november 2023 was de Afdelingswedstrijd Drie losse foto’s bij De Haagse. Terwijl jurylid Diana Bokje zich in een andere ruimte beraadde over de inzendingen, verzorgde de Natuur- en landschapswerkgroep van onze Afdeling in het voorprogramma een presentatie van haar kunnen. Deze groep bestaat uit 15 personen, fotoclubleden en persoonlijke leden, en is nu anderhalf jaar actief. Wij zijn tot nu toe de enige afdeling van de Koninklijke Fotobond met zo’n genregroep.

In vlot tempo gaf Diana haar visie op de inzendingen en ze merkte op dat er een grote verscheidenheid was in onderwerpen.

Een eervolle vermelding was er voor persoonlijk lid Kees Ham (van de Natuurgroep) met een meeuw in beweging en voor Wil Groen van FC59 met een straatfoto waarop een vrouw in de gele jas. De derde prijs was voor Mary Thoms van Diafragma met een portret dat genderidentiteit uitstraalt. De tweede prijs ging naar persoonlijk lid Marcel Batist met een landschapsillusie.
Als winnares kwam uit de bus Annelize van der Helm van Lamar met een zwemmende man onder water. Zij kreeg een cadeaubon.

divider.jpg

Groep Natuurfotografie, afdeling 11

Onze groep bestaat uit enthousiaste fotografen, afkomstig van de fotoclubs en persoonlijke leden van de Fotobond - afdeling 11, die zich willen verbeteren in hun Natuurfotografie. Het overdragen van kennis is belangrijk in deze groep en vindt plaats door met elkaar op pad te gaan, door eigen werk te presenteren en via lezingen door anderen.

Mee doen?

Iedere fotograaf, beginnend of ervaren, is welkom bij onze groep om zich te verbeteren en/of kennis over te dragen op het gebied van Natuurfotografie. Meld je bij één van de coördinatoren en je krijgt alle info.

Bijeenkomsten

Om de twee maanden komen we bij elkaar om de resultaten, van een bepaald thema en/of techniek, te laten zien en te bespreken. De locatie zal wisselend een clubhuis van één van de fotoclubs Afdeling 11 zijn.

Van Landschap tot Macrofotografie

Coördinatoren:
Kees Ham - 06-13545690
Kees Ritter - 06-81917585
Rob IJsselstein - 06-18521619

Foto Inge Duijsens
Foto: Inge Duijsens
divider.jpg

Exposities en lezingen

Heb je een expositie of lezing die je op de website wilt plaatsen? Stuur dan een e-mail met de informatie naar redactie.afd11@fotobond.nl. Die zorgt ervoor dat de informatie in de agenda terecht komt. Vergeet niet een leuke foto mee te sturen. Affiches plaatsen we in principe niet. Die zijn vaak slecht leesbaar en de informatie is dan vaak moeilijk terug te vinden.