Inschrijven 14 mei

voor het middagprogramma 100 Jaar Fotobond

14 mei 2022 Prodentfabriek Amersfoort

Uit de hier onderstaande lezingen mag je er 2 kiezen!
Je moet dan helaas de 2e keuze in een nieuw vers formulier plaatsen.
Let daarbij wel op de tijden

13.30 – 14.30 uur

Govert de Roos

Portret en Model

Govert de Roos-vk.jpg

In 1979 won Govert, samen met Rens Benerink voor de platenhoes Lucifers Friend, de eerste prijs voor de beste hoes in Duitsland van 1978.
Hij kreeg in november 2007 de penning van het 40-jarige Lucas-Ooms Fonds is uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor het tijdschriftenvak.
Voorts ontving hij in 2009 de 'Grote Paul', een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan, in de ogen van vakgenoten, de meest inspirerende fotograaf van dat jaar in Nederland en diverse andere prijzen w.o. in 1983 de zilveren camera voor het beste portret; in 1998 de 1e
prijs van the American Broadcasting Society voor het beste radioaffiche en in 2005 de eerste prijs voor de beste Natuurfoto volgens het tijdschrift Grasduinen.

Govert heeft reeds veel in binnen en buitenland geëxposeerd en waarvan driemaal op het Naarden foto festival, waarvan twee maal als een van de hoofd exposanten.

Govert de Roos
divider.jpg

13.30 – 14.30 uur

Arij van der Stelt

Landschap

Arij van der Stelt.jpg

Fotograaf/beeldcreatie.

In mijn werk lijkt de achterliggende drijfveer de passie voor het ontdekkend kijken. Ik speel in op de enorme woordenschat waarmee de natuur zich uitspreekt in ontelbare verschijningsvormen. Met andere ogen gelezen zelfs kunnen leiden tot totaal nieuwe beelden van landschappen. Een metamorfose binnen de oorspronkelijke waarneming.

Boeken voor Arij van der Stelt niet meer mogelijk.
Reden: De zaal / Het zaaltje is vol.
divider.jpg

13.30 – 14.30 uur

Willem Wermsen

Straat

Willem Wernsen.jpg

Autonoom fotograaf, sociaal documentair, portret, straat.

Auteur van 5 fotoboeken, geeft lezingen, workshops en webinars. Werkt in zwart-wit, zowel analoog (6x6) als digitaal.

Voor hem is de straat en het sociaal weefsel in de huizen rond die straat al meer dan veertig jaar zijn werkterrein en de mens zijn fotografisch studie-object. Of het nu met zijn twee-ogige Rolleiflex is of met zijn Fujifilm X-T2, hij vangt de condition humaine in vierkant zwart-wit zoals weinig anderen.

Willem Wernsen
divider.jpg

13.30 – 14.30 uur

Jan Paul Mioulet

Architectuur

Jan Paul Mioulet.jpg

Is al bijna 30 jaar zelfstandig fotograaf en gespecialiseerd in architectuurfotografie. Hij is een van de oprichters van de DAPh, de Dutch Architectural Photographers en auteur van het boek Architectuur Fotografie. Hij fotografeert architectuur met de aanpak van een portretfotograaf en hij is altijd op zoek naar heldere lijnen, strakke composities en prachtig licht. Daar horen ook vaak personen bij. Want wat is een gebouw zonder mensen?

Jan Paul Mioulet
divider.jpg

15.00 - 16.00 uur

Jan R. Smit

Print en Papier

Jan R. Smit.jpg

Fine Art Printing Specialist

'Brengt jouw kunstwerk tot leven in unieke Fine Art Prints': Dit is mijn visie op het printen van werk van fotografen en grafische kunstenaars. Het geprinte resultaat moet als het ware tot leven komen, je beroeren, je er in op doen gaan. Daarbij is de juiste papierkeuze bij een werk van groot belang.

Om die papierkeuze mogelijk te maken, is beheersing van het printen zelf een voorwaarde, het printen is nodig en moet tegelijkertijd niet de beleving hinderen.

Jan R. Smit
divider.jpg

15.00 - 16.00 uur

Olaf Kraak

Sport

Olaf Kraak.jpg

Fotojournalist met sport als specialisatie.

In 1989 begonnen bij United Photos de Boer waar hij voor het Haarlems Dagblad fotografeerde. Daarna een jaar of zes Freelance. Van 2001 tot 2009 in dienst bij ANP als staffotograaf en daarna tot nu weer Freelance. Sport, nieuws reportages en portretten voor oa ANP, Trouw en NRC. Inmiddels 7 keer op de Spelen geweest.

Olaf Kraak
divider.jpg

15.00 - 16.00 uur

Frans Artz

Smartphone

Frans Artz.jpg

Frans Artz studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en was werkzaam als docent Kunstvak in het voortgezet onderwijs

Met zijn passie voor fotografie won hij Canon Masters titel in 2012 en werd hij in 2015 toegelaten tot de Bondsmeesterklasse (BMK) met een smartphone serie.

Werkt voornamelijk in mixed media momenteel aan de serie My secret garden in een Art project Ella & Frans.

Frans Artz
divider.jpg

15.00 - 16.00 uur

Jan Boer

Macro

Jan Boer.jpg

Allround natuurfotograaf met een passie voor macrofotografie.

Hij maakt de meeste foto’s in Noord-Nederland met af en toe een uitstapje naar de Veluwe. Op mooie en bijzondere plekken gaat hij even door de knieën om aandacht te hebben voor kleine onderwerpen. Belangrijk is om in je onderwerp te groeien om tot mooie foto’s te komen. Daarbij vindt hij het leuk om met apparatuur en onderwerp te experimenteren.

Jan Boer
divider.jpg