Landelijke groep Camera Natura: Van Landschap tot Macrofotografie

Coördinator: André van Stijn (natuur@fotobond.nl /
06 – 26 31 64 75). 

Galerie

> bekijk hier de fotoalbums van deze groep.


joep Luijckx_LG_CN

Foto: Joep Luijckx

Algemeen

Natuurfotografie, dichtbij en ver weg, is de passie van leden van de landelijke groep Camera Natura.

De groep (opgericht in 1982) bestaat uit ongeveer dertig natuurfotografen, die afkomstig zijn uit alle delen van het land. Het niveau van de fotografie ligt hoog.

Veel leden zijn aangesloten bij een natuurbeschermingsvereniging en willen graag met hun werk bewustwording voor de natuur bevorderen. Techniek is belangrijk, maar visie belangrijker. Een geslaagde foto is meer dan een plaatje; het wordt een verhaal. 

Viermaal per jaar komen we bij elkaar. Voor elke bijeenkomst worden de leden gevraagd vijf foto’s in te sturen die aan de kwaliteitseisen van de groep voldoen.  De beelden worden uitgebreid besproken en van iedere fotograaf worden er twee beelden geselecteerd voor de galerie die je hier kunt bekijken.

Lid worden?

Wil jij lid worden van Camera Natura? Dat kan! Ieder jaar (in maart of april) kun je een serie van acht beelden insturen. Er wordt dan gekeken of jouw werk aansluit bij de groep (ballotage). Als je werk instuurt kun je aanwezig zijn bij de bespreking ervan tijdens een bijeenkomst.

Let op: Door de corona crisis is de ballotage van Camera Natura in het voorjaar van 2021 vervallen. Wij willen dit jaar graag een ballotage doen in het najaar op de volgende data: inzend mogelijkheid tot 10 augustus en openbare bespreking van de resultaten op 18 september.
Voor verdere gegevens:
> klik hier.

Bijeenkomsten

Wanneer?
De bijeenkomsten van Camera Natura zijn (onder voorbehoud) vastgelegd op 15 mei, 17 juli, 18 september en 27 november 2021.

Daarnaast is er op elke eerste woensdag van de maand een digitale bijeenkomst via Zoom
Als er weer fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn dan worden deze waarschijnlijk gehouden op de locatie hieronder.

Waar?
Zalenverhuur ’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ  NIEUWEGEIN
030 – 60 64 448