Compositie

De cursus Compositie richt zich op de verschillende manieren om een passende compositie voor dat ene onderwerp te vinden. Hierbij draait het om alle elementen die zich binnen het kader bevinden. Hoe verhouden zij zich met elkaar en wat betekent dit voor de inhoud van de foto.

Met verdere vragen kun je terecht bij taakgroep.opleidingen@fotobond.nl.

Naam cursus Avondmodule Compositie
Leerdoel Beter inzicht krijgen in: - het vinden van een passende compositie voor je onderwerp.- hoe u uw foto beter en of inhoudelijker kunt maken.De module Composities richt zich op de verschillende manieren om een passende compositie voor dat ene onderwerp te vinden. Hierbij draait het om alle elementen die zich binnen het kader bevinden. Hoe verhouden zij zich met elkaar en wat betekent dit voor de inhoud van de foto.
Werkvorm - powerpointpresentatie - handout en cursusmap- oefeningen (eventueel met eigen werk)
Bedoeld voor Beginnende en gevorderde fotografen
Cursusomvang en -doel 1 avond van ongeveer 2,5 uur
Wanneer Er zijn twee mogelijkheden om deze cursusmodule te volgen: 1. individueel, de afdeling organiseert de avond en stelt een datum voor.2. via de club. In overleg met de club komt de mentor de avond verzorgen op de club.
Aantal deelnemers Minimaal 15
Voorwaarden Geen voorwaarde voor deelname
Waar 1. Ergens in de afdeling, de afdeling organiseert de avond 2. Bij de club, de club organiseert de avond (zaal en beamer)
Kosten en betaling 1. individueel : kosten per persoon, door de afdeling te bepalen 2. bij de club mentorvergoeding plus reiskosten
Inschrijving 1. via de afdeling 2. de club regelt de deelnemers
Meer informatie bij Het secretariaat van de afdeling of op de website van de afdeling
Organisator 1. De afdeling 2. de club