Verzekeringen voor clubs

Cameraverzekering

Leden van de Fotobond en de aangesloten fotoclubs kunnen een cameraverzekering afsluiten tegen goede voorwaarden en een aantrekkelijke premie.

Tentoonstellingsverzekering

Het is momenteel NIET mogelijk om een tentoonstellingsverzekering te sluiten. Er wordt gezocht naar een nieuwe verzekeraar.

Aansprakelijkheidsverzekering voor clubs

Er bestaan voor verenigingen (en dus voor fotoclubs) meerdere soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Welke verzekering is nuttig, welke is nodig?
Lees hieronder meer in 'Aansprakelijkheidsverzekeringen voor fotoclubs: wegwijs'.

Tot voor kort liep er via de Fotobond een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, waaronder zowel de bond, de afdelingen als de clubs gedekt waren.  Het bleek niet mogelijk deze in 2020 te continueren. Wel is een polis afgesloten voor de bond, de afdelingen en de commissies die namens de bond handelen.
Om wettelijke redenen kan de dekking voor clubs niet meer via de bond lopen. Wel is het mogelijk dat een club zich individueel verzekert tegen een door ons met de verzekeraar afgesproken aantrekkelijke premie.
Lees hieronder meer in: 'Collectieve aansprakelijkheidsverzekering gaat vervallen'.

We krijgen van onze leden vragen over bestuurdersaansprakelijkheid. Wat is dat, en is het nodig dat een club zich daarvoor verzekert?
Lees hieronder meer in 'Vereniging en aansprakelijkheid bestuurders'.

Meer informatie vind je hieronder (klik op de titels en de informatie wordt zichtbaar).
Toch nog een vraag? Neem dan contact op via secretaris@fotobond.nl..