November 2020: Theo Zelen

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens, Joost van Ingen en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Beoordeling Foto van de maand  November (2020):  Licht in het donker

Met het thema ´Licht in het donker´ lag de drempel om in te sturen blijkbaar toch wat hoger dan vorige maand gezien het aantal inzendingen (7 fotografen leverden samen 16 foto´s in). Dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard was om door de foto's heen te bladeren. Of moeten we het tegenwoordig scrollen noemen? Theo Zelen zond deze intense zwart/wit foto in. Enerzijds bijna abstract door de lijnen, de lichtwolk rechtsboven en het harde diepe zwart, anderzijds de fijnmazige kwetsbare vleugels van de libelle in het tedere licht. Dankzij het zachte licht behoudt het beeld toch zijn natuurlijke karakter en komen de stengels en het beestje prachtig naar de voorgrond.

De eervolle vermelding is voor Karin de Jonge met haar paddenstoel dat letterlijk wordt omcirkeld door het licht. Ga maar vlug kijken naar de resultaten.

Theo Zelen, gefeliciteerd!

Voor komende maand mag je eigen kerst-  en/of nieuwjaarskaart opsturen. Wat wens jij je fotocollega's toe?

Marcel Hakvoort

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

November 2020 (pdf)
Oktober 2020 (pdf)
September 2020(pdf)
Augustus 2020 (pdf)
Juli 2020 (pdf)
Juni 2020 (pdf)
Mei 2020 (pdf)
April 2020 (pdf)
Maart 2020 (pdf)
Februari 2020 (pdf)
Januari 2020 (pdf)
September 2019 (pdf)

Klik hier voor alle foto´s van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand.

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand december uiterlijk 24 december 2020 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Het thema is `Kerstkaart: wat wens jij je fotocollega´s toe?`.   
Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.