April 2021: René Broens (Fotoclub De Sluiter)

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Foto van de maand  April (2021)

Bij de vorige foto van de maand was er helaas slechts een inzender, hetgeen mij uiterst verbaasde en besloot toen om het over een andere boeg te gooien, en vanaf nu te gaan werken zonder thema.

Themaloze opdrachten geven rust, je krijgt nu echt tijd om mee te spelen, om te observeren, om de talenten en de interesses van de fotografen te spotten en van daar uit je hoeken te verrijken en nieuwe impulsen aan te bieden.
Door die wezenlijke motivatie te prikkelen, zijn de inzenders meer betrokken en wakker je creativiteit aan.
We groeien op met de begrippen goed en fout, ook met betrekking tot de beeldende vakken. Hier ligt juist een kans om vanuit inspirerend materiaal zonder vooropgesteld eindresultaat te werken.
Als je regelmatig thema vrij werkt, komen er steeds meer eigen verhalen en ideeën naar boven.

Ik was dan ook volslagen verrast toen ik mijn mailbox opende en daar liefst twee en twintig foto’s aantrof van elf enthousiaste deelnemers. Er was een grote diversiteit aan foto's ingezonden. Dat heb je als er geen vast thema is.
Dat geeft ruimte aan experimenteren en daar werd ook goed gebruik van gemaakt. Alle genres van fotografie kwamen voorbij zoals landschap, straat, architectuur, stills en portret.

Aan mij nu de penibele taak om als redactielid hier de foto van de maand uit te kiezen. Na lang wikken en wegen, waren er toch enkele foto’s die mijn aandacht bleven trekken. Het is ook vaak een kwestie van smaak, maar uiteindelijk is het die sublieme foto van René Broens van Fotoclub de Sluiter, die met de eer gaat strijken……!

Een majestueus portret in zwart wit van een zojuist gefinishte loopster, waarbij juist die wezenloze blik in haar ogen boekdelen spreekt. De bewerking is niet alledaags, maar juist hierdoor enorm boeiend, waardoor haar blonde haardos een verrukkelijke aanvulling is van dat fraaie geheel in een mystieke sfeer die het geheel completeert tot een beeld dat werkelijk boeiend blijft om naar te blijven kijken…..!

Proficiat René Broens met deze mystieke foto van de maand.

Jean Pierre Cremers

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

April 2021 (pdf)
Februari 2021 (pdf)
Januari 2021 (pdf)
December 2020 (pdf)
November 2020 (pdf)
Oktober 2020 (pdf)
September 2020(pdf)
Augustus 2020 (pdf)
Juli 2020 (pdf)
Juni 2020 (pdf)
Mei 2020 (pdf)
April 2020 (pdf)
Maart 2020 (pdf)
Februari 2020 (pdf)
Januari 2020 (pdf)
September 2019 (pdf)

Klik hier voor alle foto´s van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand.

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand maart uiterlijk 24 mei 2021 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Deze maand kent geen thema.   
Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.