Februari 2021: Theo Zelen (persoonlijk lid)

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Beoordeling Foto van de maand  Februari (2021):  Binnen

Ik durf het haast niet te zeggen, maar die klimaatopwarming bevalt me steeds beter. Ga even na: ik zit dit te schrijven met de laptop op schoot, in de tuin, in verregaande staat van ontkleding! En het is pas februari! Vroeger waren we gedoemd tot ergens in mei voort te modderen in herfstachtige omstandigheden. Inmiddels begint de zon achter de daken van de huizen te verdwijnen terwijl de middag nog niet eens voorbij is. En dan moeten we helaas weer naar binnen en dat is toevalligerwijs ook het thema van deze maand.

Binnen waren we al zoveel in deze bizarre lockdown. We hadden dus ruim de tijd om hierover een mooie fotoserie te maken, die deze merkwaardige periode kenmerkend in beeld brengt.

Elf ongewone foto’s kreeg ik binnen voor dit onalledaagse thema. Ieder gaf zijn eigen visie van bizar tot kneuterig, gezellige huiselijkheid en naargeestig verlaten beelden passeerden de revue, maar ik was eigenlijk op zoek naar beelden die deze typerende tijd, specifiek interpreteerden, en duidelijk een beeld waren van deze dwaze tijd.

En dat was ditmaal, volgens mij dan, die indringende foto van Theo Zelen, persoonlijk lid, die het thema binnen op uitzonderlijke wijze wist te verwezenlijken. Mooie strakke verticale lijnen benadrukken de ietwat mistroostige man die doelloos naar buiten zit te kijken, waar je nog net een minimaal streepje van kan zien, en het geheel wordt prachtig afgesloten met die potsierlijke sanseveria op de vensterbank.

Proficiat Theo met deze potsierlijke binnen foto…!

Het thema voor de foto van de maand maart is: Buiten.

Jean Pierre

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

Februari 2021 (pdf)
Januari 2021 (pdf)
December 2020 (pdf)
November 2020 (pdf)
Oktober 2020 (pdf)
September 2020(pdf)
Augustus 2020 (pdf)
Juli 2020 (pdf)
Juni 2020 (pdf)
Mei 2020 (pdf)
April 2020 (pdf)
Maart 2020 (pdf)
Februari 2020 (pdf)
Januari 2020 (pdf)
September 2019 (pdf)

Klik hier voor alle foto´s van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand.

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand maart uiterlijk 24 maart 2021 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Het thema is `Buiten`.   
Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.