Fotograaf: Jules Romans

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Foto van de maand Februari (2023)

Voor sommige foto’s ben je vaak uren, misschien zelfs dagen bezig. Juiste belichting, juiste instellingen en de juiste omstandigheden zijn een paar factoren waarmee je vaak rekening probeert te houden. Een perfect beeld is waar je naar streeft in jouw fotografie. Soms bewijst het tegendeel zich gelijk: Een perfecte foto, die eigenlijk zonder enige voorbereiding en weinig inspanning is gemaakt. Snel en eenvoudig, tegenover tijdrovend en technisch uitdagend.

Ik ben zelf van mening dat juist soms onvoorbereid op pad gaan, hoe lastig het soms kan zijn, hele mooie platen kan opleveren. Dit voornamelijk omdat je eigenlijk geen verwachting aan jezelf hebt opgelegd als fotograaf. Je bent vrijer in je doen en kijkt ook anders naar de omgeving om je heen. In deze foto verliet Jules Romans van fotoclub Abedia, de winnaar van deze maand, zijn comfortzone. Geen voorbereiding en geen verwachting. Met als resultaat deze indrukwekkende foto.

Een perfecte vlakverdeling, met de juiste invulling van personen en zeker de fraaie schaduwen accentueren dit alleen maar meer…

Deze foto is voor mij al met al een mooie herinnering van een leuke dag fotograferen in de stad en een reminder dat soms uit je comfortzone stappen alleen maar positief kan uitpakken. Probeer juist eens iets anders dan wat je normaal doet. Het werkt enorm verrijkend om eens op een andere manier te fotograferen dan normaal en een andere kijk te hebben op onderwerpen waar je normaal geen aandacht aan besteedt. Neem je camera overal mee naar toe en de parel, zoals deze foto van Jules Romans, komt vanzelf voorbij.

Jules, gefeliciteerd!

Jean Pierre Cremers

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

Klik hier voor alle foto´s van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand.

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand februari uiterlijk 24 maart 2023 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Er is geen thema verbonden aan deze maand. Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail je bondsnummer en de naam van je fotoclub.