September 2020: Theo Zelen

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens, Joost van Ingen en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Beoordeling Foto van de maand  September (2020):  Buitengewoon

We ontvingen slechts van twee fotografen inzendingen voor de Foto van de Maand september. Dat is toch echt veel te weinig. Zeker in deze corona tijd, waarin toch al zo weinig te doen is. Jammer ook dat juist een laagdrempelige en corona-proof activiteit als de Foto van de Maand niet loopt, terwijl veel andere activiteiten niet kunnen doorgaan en moeten worden afgeblazen.

De redactieleden zijn daarom samen met het bestuur van Fotobond Afdeling Limburg in overleg hoe we deze impasse kunnen doorbreken. We hopen weer op het oude, vertrouwde aantal inzendingen te kunnen rekenen door deze wedstrijd aantrekkelijker te maken en zo ook meer inzendingen van jullie kunnen verwachten.

Het thema van deze maand was ‘Buitengewoon’. De winnaar van dit item wist mij buiten gewoon te verrassen met zijn sublieme foto, een imposante vlieg die achtervolgt wordt  door een onbeduidende mier, op minder dan anderhalve meter, in een uiterst fraai decor van fragiele dauwdruppels, waarin zich fabelachtige landschappen weerspiegelen, tegen een neutrale achtergrond, haarscherp in beeld gezet.

Proficiat Theo Zelen met deze buitengewone foto.

Jean Pierre Cremers

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

September 2020 (pdf)
Augustus 2020 (pdf)
Juli 2020 (pdf)
Juni 2020 (pdf)
Mei 2020 (pdf)
April 2020 (pdf)
Maart 2020 (pdf)
Februari 2020 (pdf)
Januari 2020 (pdf)
September 2019 (pdf)

Klik hier voor alle foto's van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand september uiterlijk 24 oktober 2020 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Het thema is `Kleurenpracht`.   
Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.