Juli 2022: Rob van der Smitte

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Foto van de maand  Juli (2022)

Deze keer heb ik weer gekozen om per maker mijn favoriet te kiezen. Zie het als een beloning voor de inzenders. Daarnaast natuurlijk mijn keuze voor de foto van de maand. En keuze was er veel meer dan een maand geleden: gelukkig!!!

Marjan van der Heijden: Spel met groot en klein en voor en achter. Boeiend.

1750062_Marjan van der Heijden-Maastricht.jpg

Emile Bosch: Dierbare  herinnering.


Emile Bosch, memory.jpg


Hanny Droog-Puts: Vlammen met vurige kleuren.


Hanny Droog-Puts - Flaming tulips.jpg


Kees van den Bosch: Rustig wachten tot…


Kees van den Bosch - toerist in rust.JPG


Theo Zeelen: Let je wel even op bij de volgende stap…

Theo Zelen -  Slakje.jpg


Twan van den Hombergh: Wat zullen ze elkaar vertellen?

Twan-vd-Hombergh-02-abstracte-conversatie..jpg


Rob van der Smitte: Als dat geen oprechte belangstelling is...


Rab van der Smitte (2).jpg


Zeven makers deze keer. Dat is fijn. Je hebt dan tenminste iets te kiezen. En kiezen is moeilijk. Je vergelijkt vaak appels met peren of nog erger.

Mijn keus viel na lang wikken en wegen op de foto van Rob van der Smitte. Prachtig wat er allemaal te zien is. De vrouw die zéér aandachtig kijkt naar de uitgestalde spullen. De andere vrouw in de kraam die hoopt op verkoop. En belangrijk de poster en de tekst op de achtergrond. Die plaatsen de foto in deze tijd. 

Kortom: een verhalende foto. Mijn verhaal staat hierboven. De foto geeft ruimte aan iedereen om zijn eigen verhaal er in te zien. Ga je gang!!!

Proficiat Rob.

Wim Jenniskens

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

Klik hier voor alle foto´s van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand.

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand augustus uiterlijk 24 augustus 2022 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Er is geen thema verbonden aan deze maand. Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.