Afdeling 17 Limburg

Deze afdeling wordt gevormd door fotoclubs in Limburg.
Klik hier voor de volledige lijst van fotoclubs in Nederland en ook in Limburg.

Met uw fotoclub lid worden van de Fotobond? U bent van harte welkom!
> klik hier voor meer informatie.

bestuur

Voorzitter: Mary van Rossenberg (voorzitter@fotobondlimburg.nl)

Secretaris: Frans Smets (secretaris@fotobondlimburg.nl)

Penningmeester: Marcel Ohlenforst (penningmeester@fotobondlimburg.nl)

Bestuurslid: Vacature

Bestuurslid: Marjan van der Heijden (marjan.vanderheijden@fotobondlimburg.nl

Limburg Foto 2022: Inleveren vanaf 1 januari!

Wie wil dat nu niet? Je foto zien hangen in Centre Céramique in Maastricht!
Fotobond Afdeling Limburg en Centre Céramique zijn bezig met de voorbereidingen voor de expositie van Limburg Foto 2022 met de titel "The best of...Fotobond Limburg 2022".  
Wll jij kans maken om je foto daar terug te zien? Stuur dan tussen 1 en 31 januari je foto's in. Want Limburg Foto 2022 bestaat traditiegetrouw weer uit een fotowedstrijd voor alle leden, gevolgd door een expositie.

Lees vooraf het reglement (pdf bestand). Vul het deelnameformulier (word bestand) in en stuur deze samen met je foto's naar limburgfoto2022@fotobondlimburg.nl. 
De belangrijkste spelregels zijn:

  • ieder lid kan meedoen met zijn / haar individuele foto's;
  • er is geen thema en alle genres van fotografie zijn toegestaan;
  • ieder lid mag maximaal 3 foto's inzenden;
  • de foto's worden digitaal ingezonden.

Helaas kunnen we geen foto's toelaten die niet aan het reglement voldoen, dus lees dat goed door.
Een driehoofdige jury beoordeelt de foto's waarna de beste foto's geëxposeerd worden in Centre Céramique vanaf 16 april 2022.

We zijn benieuwd naar jullie foto's! Dus zoek je beste foto's op of maak ze en stuur ze in januari in voor Limburg Foto 2022.

Bestuur Fotobond Afdeling Limburg

Foto: Wim Puts (Fotokring Echt)

Jurybespreking BFW 2021 op 16 december

Wil jij weten:

·      Wat de mening van de jury is over jouw inzending?

·      Waarom foto’s wel of geen sticker hebben?

·      Waar de jury op lette?

Neem dan deel aan de digitale jurytoelichting Bondsfotowedstrijd 2021: een interessante avond voor jouw fotografische ontwikkeling!

Klik hier voor meer informatie (pdf bestand).

© David Peskens

Red Circles: Joost Vrouenraets en David Peskens

Sinds de coronacrisis in maart vorig jaar begon zijn Joost Vrouenraets en David Peskens samen naar alle gemeenten van Nederland gereisd. 352 in totaal. Onaangekondigd deed Joost een geïmproviseerde voorstelling in de openbare ruimte temidden van twee rode touwen, die in cirkels de anderhalve meter afstand symboliseren. David legde alles typologisch vast met zijn camera. 

Ze hebben zo ons land op een nieuwe manier leren kennen, veel toffe reacties gekregen en gekke dingen meegemaakt. Dit willen ze graag vereeuwigen in een dik fotoboek waarin alle foto's en verhalen worden opgenomen. Hiervoor zijn ze momenteel geld op aan het halen middels een crowdfunding op Voordekunst. Zie voor meer informatie: https://www.voordekunst.nl/projecten/11139-the-red-circles

© Lianne Peters (Fotokring Echt)

Limburg Foto 2022 exposeert in Centre Céramique

De laatste Limburg Foto vond plaats in 2018. Door Corona hebben we in 2020 geen Limburg Foto kunnen organiseren. Als bestuur hebben we ervoor gekozen om Limburg Foto aan te laten sluiten bij het 100-jarig bestaan van de Fotobond in 2022. De beste foto's worden geëxposeerd in Centre Céramique! Een prachtige locatie. Klik hier voor de aankondiging van Limburg Foto 2022 (pdf-bestand).

December: Wim Jenniskens (AFV Blerick)

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Foto van de maand  December (2021)

“Wat staat ons te wachten?” Deze foto van Wim Jenniskens (AFV Blerick) past voor mij bij het gevoel in deze (donkere) dagen. Op naar een nieuw jaar, met uiteraard de beste wensen. Maar wat 2022 brengen zal, gaat in dit geval schuil achter een grote plaat roestig metaal. Het kind staat voor de 'onschuld', stiekem loerend naar de toekomst. Wat zal die ons brengen? De grauwe vloer is somber, het kind heeft door de roodachtige tinten en z'n onbevangen houding toch nog wat warms. Een lichtpuntje in dit kille decor. Naast dit symbolisch verhaal is de foto ijzersterk in haar beeldrijm. De witte zolen van de schoenen en de strepen op de betonnen vloer. Maar ook de strepen op de trui en z'n kleur haar passen opvallend goed bij het kunstobject. Tenslotte mijn waardering voor het lef om het stalen object zo pontificaal en groot in beeld te zetten. Dat maakt me des te meer nieuwgierig naar wat achter zit. Of te wel, wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Hopelijk weer veel prachtige, inspirerende en boeiende foto's.

Wim, gefeliciteerd.

Marcel Hakvoort

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

December 2021 (pdf)
November 2021 (pdf)
Oktober 2021 (pdf)
September 2021 (pdf)
Augustus 2021 (pdf)
Juli 2021 (pdf)
Juni 2021 (pdf)
Mei 2021 (pdf)
April 2021 (pdf)
Februari 2021 (pdf)
Januari 2021 (pdf)

Klik hier voor alle foto´s van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand.

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand maart uiterlijk 24 januari 2022 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Deze maand kent geen thema.   
Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.

© Rob Boehle

De reis naar AFIAP en EFIAP

Iedereen die lid is van de Fotobond is ook lid van de FIAP. Daar merk je zo niks van. Je hoeft er ook niet voor te betalen (dat doet de Fotobond voor je). De FIAP is voor fotografen wat de FIFA voor voetballers is. Hieronder vertellen Ruud Mooi, May Pommé en Rob Boehle meer over hun reis naar AFIAP en EFIAP. Op de website van de fotobond vind je meer informatie over de FIAP.

Ruud Mooi (Fotoclub Venlo)

Ik kwam ermee in aanraking toen ik twee foto’s instuurde naar het Holland Circuit. Na verloop van tijd kwam er een e-mail terug dat beide foto’s geaccepteerd waren in de verschillende salons van het circuit. Ik kwam er al snel achter dat je met die acceptaties kon werken aan  het behalen van distinctions, onderscheidingen. Yaay!...naar zoiets was ik op zoek! Naar ‘iets’ om me op fotografiegebied bij de les te houden. Ik stuurde nog een aantal foto’s naar een fotowedstrijd. Slovenië dit keer. En ja hoor, de foto’s werden niet alleen geaccepteerd, maar ik kreeg ook nog eens een bronzen medaille van de Sloveense fotobond voor één van de inzendingen (een zelfportret notabene). En een prachtige gedrukte catalogus erbij met mijn werken erin, groot afgedrukt. Toen was ik wel verkocht.

Nu is het halen van acceptaties niet zo eenvoudig als het hier klinkt. Het blijft toch een jury dingetje en die jury’s zijn het nou eenmaal lang niet altijd eens met jouw visie. Sommige fotosalons hebben acceptatieratio’s van minder dan 10%. Dan is elke acceptatie al een overwinning op zichzelf. De kwaliteit van je werk moet dus gewoon goed zijn. En blijven vooral, want met een portfolio van een paar goede foto’s kom je er niet. Voor de AFIAP (Artist) moet je maar liefst 90 acceptaties overleggen die je in niet minder dan 15 landen hebt gehaald. En zo zijn er nog wat eisen waaraan je moet voldoen.

Voor iedereen die een uitdaging zoekt op fotografiegebied… Dit is een ongelofelijk leuke manier om jezelf te meten in een internationaal gezelschap en om jezelf uit te blijven dagen. Een tip: Je komt wel in een brei van regels terecht. Zoek iemand in je fotoclub die het proces al eens doorlopen heeft. Dat kan je veel regel- en zoekwerk besparen. Je moet een administratie opzetten. Een foto onder verschillende titels insturen kan je zomaar op de red list doen belanden. Einde FIAP-carrière. Maar als je eenmaal op weg bent… Het is een prachtige reis waarmee je een schat aan ervaringen opdoet. Hoogtepunt voor mij was een gouden plak die ik op uitnodiging op een gala in Oostenrijk mocht komen afhalen. De volgende halte is EFIAP. 250 acceptaties, 30 landen. Niet teveel aan denken. Gewoon door blijven reizen. Dan komt die eindbestemming vanzelf.

virtual reality.jpg

 528_Ruud_Mooi_Relentless.jpg

May Pommé (Fotogroep Tegenlicht)

Ik fotografeer al langer dan 50 jaar. Fotograferen is voor mij een manier om de wereld te ontdekken en te onderzoeken. Het ‘bijzondere van het gewone’ is een rode draad in mijn fotowerk. Fotograferen is voor mij een soort meditatie. Ik geniet dan ook meer van het fotograferen zelf dan van het bewerken of het dokawerk.

Als je al zolang fotografeert, heb je natuurlijk een enorm archief dat nog ieder jaar gestaag groeit. Ik vond het jammer dat ik eigenlijk weinig meer met al dat materiaal deed. Toen ik hoorde van de FIAP en PSA salons zag ik een kans om nog iets met mijn betere foto’s te doen maar ook inspiratie te vinden voor nieuw werk. En ik moet zeggen, het geeft een goed gevoel als je foto’s geaccepteerd worden over de hele wereld en zeker als je af en toe in de prijzen valt.

 528_May_Pomme_busreis a rosa antwerpen-6420.jpg

528_May_Pomme_kubuswoningen rotterdam-7404.jpg

Rob Boehle (Fotokring Stein en Fotokring Echt)

De reden dat ik met internationale wedstrijden ben mee gaan doen, heeft voor een gedeelte te maken met het feit dat die jury's onafhankelijk zijn van mij. Ze kennen me niet, dus een acceptatie of prijs is veel meer waard voor mij omdat het echt alleen maar gaat over het fotowerk. Als je dan ook nog een eerste prijs wint in wedstrijden waar meer dan 12.000 fotografen vier werken ingezonden hebben, mag ik wel stellen dat ik trots ben. 

Eerst lag mijn focus op het winnen van acceptaties en prijzen, wat later ging het om prijzen in verschillende landen en continenten. Als laatste werd het mijn spelletje om de eerste te zijn in Nederland die op de kortst mogelijke manier doorgestroomd is van AFIAP maar EFIAP / Platina. En dat is gelukt; ik ben de eerste. Je kunt ook op mijn site kijken: www.boehle-fotografie.com

Rob_Boehle_shy by nature.jpg

waiting till you arrived.jpg

Wij zoeken een nieuw bestuurslid!

Kom jij ons team versterken? Nadat onze bestuursleden Martin Roos en Hugo van Ool ons bestuur hebben verlaten, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe bestuursleden. Een penningmeester hebben we inmiddels gevonden. Met instemming van de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering op 8 maart 2021  is Marcel Ohlenforst als penningmeester benoemd. Wel zijn we nog op zoek naar een algemeen bestuurslid. Dus, vind je het leuk om te helpen bij het organiseren van activiteiten en wedstrijden? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wij bieden je een enthousiast team, ruimte voor inbreng van eigen ideeën en natuurlijk interessante contacten in de fotografische wereld in Limburg en onze buurlanden. De onkosten die je maakt, worden vergoed.

De Fotobond Afdeling Limburg organiseert voor al onze (650) leden in Limburg leuke en leerzame activiteiten:  lezingen, cursussen, wedstrijden en exposities. We kunnen in Limburg met enige trots stellen dat we een actieve Afdeling zijn en dat onze activiteiten aan slaan bij onze leden.

Het zijn in verband met de coronamaatregelen geen gemakkelijke tijden voor het verenigingsleven en voor de fotoclubs. Op dit moment kunnen niet alle activiteiten doorgaan en kijken we wat we nog wel aan kunnen bieden. Als we ons volledige programma weer kunnen uitvoeren, hebben we jouw hulp in ieder geval heel hard nodig!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mary van Rossenberg, T 06 3482 0172 of e-mail  
voorzitter@fotobondlimburg.nl

Het bestuur van de Fotobond Afdeling Limburg:
Mary van Rossenberg - voorzitter
Frans Smets - secretaris
Marcel Ohlenforst - penningmeester
Marjan van der Heijden - bestuurslid, communicatie

Exposities en lezingen


Klik hier voor de activiteitenagenda van de landelijke Fotobond. Wil je zelf een expositie aanmelden voor de activiteitenagenda van de landelijke Fotobond? Klik dan hier voor meer informatie. We kunnen je expositie of lezing ook in bovenstaand overzicht opnemen. Stuur de gegevens met link naar de informatie op jullie eigen website en een leuke foto naar onze webredacteur Marjan van der Heijden

Restaurator in Windeck - © Doris Nsiff

Wedstrijden Afdeling Limburg en Landelijk

Elk jaar organiseert de landelijke en Limburgse Fotobond wedstrijden voor leden / fotoclubs.

Fotobond Afdeling Limburg organiseert de volgende wedstrijden:

Limburg Foto (tweejaarlijks)
De eerste volgende wedstrijd Limburg Foto is in 2020. Alle leden van de Fotobond Afdeling Limburg kunnen deelnemen. 100 foto's worden geselecteerd voor de tweejaarlijkse expositie 'Limburg Foto'. (Let op: in verband met coronavirus vindt er in 2020 geen Limburg Foto plaats. Meer informatie volgt in januari 2021).

Klik hier voor de foto´s van elk jaar.

Euregionale fotowedstrijd (tweejaarlijks)
In 2021 is er weer een Euregionale fotowedstrijd, door een expositie van de winnende en fundamentele foto's in Nederland, België en Duitsland. Deze wedstrijd is een samenwerkingsverband van de Fotobond Afdeling Limburg met het Deutscher Verband für Fotografie ev Rheinland en de VZW Verbond van Limburgse Fotokringen in Belgisch Limburg.

Klik hier voor het persbericht over de uitslag van de wedstrijd in 2019 (pdf).

Serie "5-met-samenhang"
Voor deze jaarlijkse afdelingswedstrijd kan één serie van 5 samenhangende foto's, cq. 5 foto's die een serie vormen en één thema hebben, worden ingestuurd. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt van de reeks waarvan de makers genomineerd worden voor deelname aan Foto Nationaal.

Klik hier voor de foto´s van elk jaar.

Landelijk worden door de Fotobond Nederland de volgende wedstrijden georganiseerd:

De Bondsfotowedstrijd 
Aan deze jaarlijkse fotowedstrijd kunnen alle bij de fotobond aansloten fotoclubs per club een serie van de 10 beste foto's opsturen. De Afdeling Limburg besteedt aandacht aan de resultaten van de Limburgse fotoclubs en vraagt een van de juryleden van de Bondsfotowedstrijd om de ingezonden Limburgse foto's te bespreken. Een uitgelezen mogelijkheid voor de clubs om feedback te krijgen op hun werk.

Foto Nationaal 
Het bestuur van de afdeling mag meerdere leden nomineren voor deelname aan 'Foto Nationaal'. Deze wedstrijd staat alleen open voor fotografen met een BMK-titel. Voor opname dient een serie van vijf samenhangende foto's ingestuurd te worden.
Voor de Limburgse nominaties organiseert het afdelingsbestuur een regionale wedstrijd (zie hierboven) voor alle leden van de fotoclubs en de persoonlijke leden bij de afdeling Limburg. De leden kunnen één serie van 5 foto's insturen die samenhang hebben en één thema hebben. De beste series worden door het afdelingsbestuur voorgedragen voor deelname aan "Foto Nationaal".

Foto Individueel
Deelname aan deze wedstrijd is open voor alle leden van fotoclubs op de fotobond. 

Voor de landelijke wedstrijden ga je naar de wedstrijdrubriek op www.fotobond.nl/wedstrijden

Fotodozen is één van de ondersteuningsmiddelen

Ondersteuning Fotoclubs Afdeling Limburg

Fotobond Afdeling Limburg biedt haar clubs ondersteuning op diverse manieren. Bekijk hieronder de mogelijkheden. Vragen? Neem dan contact op met het bestuur.

Lezing organiseren? Samen kunnen we meer! 
Organiseert jouw fotoclub samen met andere fotoclubs een lezing of presentatie door een professionele en inspirerende fotograaf? Dan kan de Fotobond Afdeling Limburg een financiële bijdrage geven van maximaal € 100. De enige voorwaarde is dat de lezing open staat voor de leden van Fotobond Afdeling Limburg. Dien je voorstel in bij penningmeester Marcel Ohlenforst door het formulier ‘Aanvraag financiële bijdrage lezingen in te vullen en per e-mail te sturen naar penningmeester@fotobondlimburg.nl. Hij kan je ook adviseren over de aanpak en hoe je de begroting rond kunt krijgen.

Sprekerslijst clubavonden 
Op zoek naar een fotograaf die een bijdrage kan leveren aan een informatieve en leerzame clubavond? Dat kan bijvoorbeeld voor een lezing, een presentatie of een mentoraat zijn. Op de website van Fotobond landelijk staan lijsten met personen  (onder lezingen/sprekers) die je hiervoor kunt benaderen. Klik hier voor een overzicht van mensen die in onze Afdeling en in de grensgebieden ervan wonen (pdf).

Verzekeringen 

Voor meer informatie over diverse verzekeringen ga je naar de website van de Fotobond

Fotowissellijsten huren 
Alle bij Fotobond Afdeling Limburg aangesloten fotoclubs, -kringen, -verenigingen en haar leden, kunnen fotowissellijsten huren. De huurprijs van de beschikbare fotowissellijsten (afmetingen 40x50 cm) bedraagt € 0,50 per fotolijst per week (met een minimale huurperiode van twee weken). Wil je weten hoe je dit kunt regelen en wat erbij komt kijken? Download hieronder het Huurformulier en de Algemene voorwaarden (2 x pdf).

Fotodozen bestellen 

Bij Fotobond Afdeling Limburg kunnen fotoclubs fotodozen (dekseldozen) bestellen die geschikt zijn voor verzending naar de jaarlijkse Bondsfotowedstrijd, Limburg Foto en de Euregionale Fotowedstrijd.

Fotodozen: type CTP met afmeting 40x50 cm, dikte 5 cm voor de prijs van € 6,50 per stuk.

Je kunt fotodozen bestellen door een e-mail te sturen naar penningmeester@fotobondlimburg.nl. Ook de betaling verloopt via de penningmeester. Bankrekening Fotobond Limburg is NL89 INGB 0000 4208 53 t.n.v. Fotobond Afdeling Limburg. Heb je dozen besteld en wil je die afhalen? Neem dan contact op met Mary van Rossenberg via 06-34820172. 

Expositie ezels te huur 
Ezels te huur voor expositiesDe expositie ezels zijn bedacht voor het snel en eenvoudig opzetten van een expositie. De Fotobond Afdeling Limburg heeft 25 ezels beschikbaar voor de verhuur inclusief alle benodigdheden.

In plaats van een schilderwerk wordt een verzinkte metalen plaat geplaatst op de ezel. Dit kan zowel liggend (80x60cm) als staand (60x80cm). De foto (foam, forex, dibond, aluminium, canvas, karton passe partout, etc.) dient stevig te zijn. Gewoon fotopapier is minder fraai omdat de foto dan vaak niet strak staat.

De meegeleverde losse antraciet tapijttegels kunnen voor een ‘eiland’ effect zorgen waardoor de ezel niet verloren gaat in de omgeving en vloer.

Enkele gegevens:

- Expositie ezel van blank, ongelakt vurenhout.
- Verzinkte metalen plaat voor aanbrengen foto: 60x80cm.
- De hoogte van de ezel is instelbaar. De totale hoogte zonder verzinkte metalen plaat is 154 cm.
- Meegeleverde benodigdheden per ezel: verzinkte metalen plaat (60x80cm), 4x antraciet tapijttegel (50x50cm), 4x metalen ringen, 4x ronde magneetjes, voldoende plakstrips.

De expositie ezels inclusief benodigdheden zijn pro deo te huur. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. Download hier de Algemene huurvoorwaarden, het Huurformulier en de Gebruiksinformatie expositie ezels (3 x pdf).

Bestuur Fotobond Afdeling Limburg

Op deze pagina is algemene informatie te vinden van het Bestuur van Fotobond Afdeling Limburg. Nieuws vanuit het bestuur, clubs of anderszins wordt apart vermeld.

De samenstelling en de e-mailadressen van de bestuursleden vind je bovenaan de pagina. 

Bestuursdocumenten
Hieronder vind je de belangrijkste bestuursdocumenten.

Relaties en Sponsoren
Fotobond Afdeling Limburg heeft relaties met clubs in de omgeving, namelijk met het Duitse 'Deutscher Verband für Fotografie Nordrhein' en het Belgische 'Verbond Limburgse Fotokringen'. 

Daarnaast werkt Fotobond Afdeling Limburg samen met het Huis voor de kunsten Limburg.

Huis voor de kunstenHet Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond is onder andere. het aanspreekpunt voor diverse audiovisuele organisaties, fotografen en filmmakers in Limburg. 

Samen met de Limburgse Fotobond worden projecten, workshop, cursussen en wedstrijden op provinciaal en Euregionaal niveau ondersteund.

Op deze manier bieden zij samen met ons onder andere de vele (amateur)fotografen die in Limburg actief zijn een podium en werken ze zodoende mee aan de verbetering van het fotografieklimaat in Limburg.

 

Clubnieuws of informatie op deze pagina?

Heb je vanuit jouw club nieuws of informatie dat je graag via de pagina van Fotobond Afdeling Limburg wilt verspreiden? Stuur de informatie dan naar onze webredacteur Marjan van der Heijden via marjan.vanderheijden@fotobondlimburg.nl. Denk ook aan links en foto’s indien van toepassing, bijvoorbeeld bij een expositie. Vragen over de inhoud van de afdelingspagina kun je ook aan haar stellen. Nieuws blijft op de pagina staan zolang het nieuws is, daarna verdwijnt het. Informatie die teruggevonden moet kunnen worden, krijgt een vaste plek. Zo hopen we jullie altijd actuele en interessante informatie te kunnen geven. Nieuwtjes worden ook verspreid via Facebook zodat we onze aangesloten clubs, individuele leden en andere geïnteresseerden bereiken op diverse manieren.

Fotoclub Tegelen 40 jaar: Proficiat!!!

Een expositie zonder Louis Verhaegh: dat is wennen. Hij was vanaf het begin lid. En niet zo maar een lid. Betrouwbaar, behulpzaam,  actief, degelijk ….Fijn dat in deze expo aandacht besteed werd aan zijn werk.

De club heeft een vast ritme van exposeren. Alleen corona kon dat verstoren. Maar nu de draad weer opgepakt met een degelijke expositie. Goed georganiseerd zoals we gewend zijn. Dat “betaalt” zich uit met zéér grote bezoekersaantallen. Er was een extraatje voor leden die dat wilden vanwege het 40 jarig jubileum: foto’s op zéér groot formaat. Daarvoor werd ik door Bert Jacobs (ook) naar boven begeleid. (Bert nog bedankt voor jouw rondleiding!) Daar stonden de grote foto’s speels opgesteld. Complimenten voor dat idee!!!

Nu wil ik van iedere exposant mijn voorkeursfoto noemen.

Ari Verbruggen
De gitarist helemaal geconcentreerd in zijn nummer.

Thorsten Vöhrs
Intrigerend door wat je niet (goed) ziet.

Twan van den Hombergh
Het fabrieksinterieur met zijn bijzondere kleuren.

Wiel Driessen
De als cadeautjes ingepakt weipalen.

Huub Schroeder
De boom met de takken die grillige vormen laten zien.

John Schwachöfer
De straatkappers: bizar wat een situatie.

Hen Peeters
De zwanen. Niet om dat die zo bijzonder zijn, maar wel om de uitgekiende compositie door op het zéér bijzondere moment van de opname.

Günther Seiler
Vanwege de bijna dierlijke vormen van sommige wolken.

Heinz Schmetz
Prachtig wat Heinz samen met de natuur gemaakt heeft.

Harry Veugelers
Schoonheid  van vroeger stevig vastgelegd.

Jeu Hovens
Prachtig “tekentafellandschap”.

Jan Thijssen
Koud hè…

Manfred Schmitter
Prachtig theatertafereel met lekkere kleuraccentjes in de brillen.

Peter Hilberts
Escherachtige situatie in prachtig zwart wit.

Antoon Stultiëns
Ronde vormen fraai doorbroken door niet ronde vormen.

Bert Jacobs
Een kikker met alles dr’op en dr’aan.

Nu ging de expo verder in de bovenverdieping.
Hier zag ik de zéér grote foto’s. Zo groot geprint ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan. Een prima idee!

De AV van diverse leden met de zelf gekozen muziek.
Goeie keuze die afwisseling in muziek. Creatief om het symbool voor groei (een plantje in de bodem) te kiezen.  

Tot slot
Een prima verzorgde expo. Van de uitnodiging tot en met het exposeren: Chapeau!!! Met één uitdaging wil ik de fotografen prikkelen. Ik mis vaak de (fotografische) verrassing. Durf eens “buiten de lijntjes te kleuren”.

Ben benieuwd wie mij bij de volgende expo het meest verrast!!!

Wim Jenniskens