Afdeling 17 Limburg

Deze afdeling wordt gevormd door fotoclubs in Limburg.
Klik hier voor de volledige lijst van fotoclubs in Nederland en ook in Limburg.

Met uw fotoclub lid worden van de Fotobond? U bent van harte welkom!
> klik hier voor meer informatie.

bestuur

Voorzitter: Mary van Rossenberg (voorzitter@fotobondlimburg.nl)

Secretaris: Frans Smets (secretaris@fotobondlimburg.nl)

Penningmeester: Marcel Ohlenforst (penningmeester@fotobondlimburg.nl)

Bestuurslid: Marjan van der Heijden (marjan.vanderheijden@fotobondlimburg.nl

Bestuurslid: Harrie Houben (harrie.houben@fotobondlimburg.nl)

Henk Houben, prijswinnaar categorie Architectuur

Uitslag Jubileum Foto Wedstrijd (genrewedstrijden)

Voor de Jubileum Foto Wedstrijd zijn in Limburg 285 foto’s ingestuurd. Juryleden Marlie Meuleners, Jan Nabuurs en Jack Versprille hebben deze foto’s beoordeeld. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs in elke categorie kunnen hun foto’s ook inleveren voor de landelijke Jubileum Fotowedstrijd. Ze dingen dan mee voor de landelijke prijzen

Architectuur
1e prijs: Henk Houben (Sky high)
2e prijs: Geert Noij (New York)
3e prijs: Maurice Smeets (Architectural Eyes)

Natuur
1e prijs: Maurice Smeets (Bulls Eye)
2e prijs: Rob Boehle (Horse hoof in the pound)
3e prijs: Karin de Jonge (Combinatuur)

Portret/Model
1e prijs: Peter Tillmann (Dubbel)
2e prijs: Marij van den Munckhof (Alleen verder)
3e prijs: Rob Boehle (Stom stom stom)

Vrije expressie
1e prijs: Nico Beckers (Date)
2e prijs: Marcel Hakvoort (Singin' in the rain)
3e prijs: Nico Beckers (Afscheid)

Smartphonefotografie
1e prijs: Johan Horst (Koud)
2e prijs: Monique Frederickx (In de trein)
3e prijs: Lianne Peters (Old but nog forgotten)

Gefeliciteerd allemaal! 

Het juryverslag kun je hier (pdf-bestand) downloaden. De foto's van de nummers 1 t/m 3 vind je hier.

Fotografie: Karin de Jonge (Fotoclub Océ)

Uitslag seriewedstrijd 5-met-Samenhang bekend

Karin de Jonge (Fotoclub Océ) behaalde met haar serie 'Wad bewogen' de eerste prijs bij de wedstrijd '5-met-Samenhang'. Dat werd woensdag 11 mei 2022 bekend in Roermond. De tweede prijs is voor Nico Beckers (Fotogroep Maastricht) voor zijn serie ‘Op pad’. De derde prijs was voor Bert Wolfs (Fotokring Stein) voor zijn serie ‘Gebogen onder de tand des tijds’. Daarnaast werden nog 10 series genomineerd voor Foto Nationaal. De winnende en de genomineerde series kun je hier bekijken.

Leen Buijs (Fotokring Echt) bij zijn winnende foto

Winnaars Limburg Foto 2022 bekend

Zaterdag 16 april 2022 was het zover. De bekendmaking van de winnaars van Limburg Foto 2022. In het prachtige Centre Céramique (Maastricht) hangen 44 foto's die door de onafhankelijke jury uit 387 inzendingen zijn geselecteerd. De winnaars zijn:

  • 1e prijs: Leen Buijs - Sad (Fotokring Echt)
  • 2e prijs: Maurice Smeets - Bulls Eye (Fotoclub De Sluiter)
  • 3e prijs: Jules Romans - Pluu (Fotoclub Abedia)

Daarnaast waren er nog vier eervolle vermeldingen:

  • Jos Joosten - Claudia (Fotoclub De Sluiter)
  • Wim Falkenberg -  Memories (Fotoclub Abedia)
  • Geert Noy - Rohingykindvluchteling (persoonlijk lid)
  • Monique Fredrickx - Runners (Fotokring Echt)

Alle winnaars van harte gefeliciteerd. We kijken terug op een geslaagde opening, een gezellige middag en een prachtige tentoonstelling waar we trots op zijn!

De foto's van de winnaars kun je hier zien (pdf-bestand). De foto's met een eervolle vermelding zie je hier (pdf-bestand).

Wil je even terugkijken naar de gezellige middag? Bekijk dan de foto's (gemaakt door Harrie Houben) hier

Uitslag wedstrijd ‘Serie 5-met-Samenhang'

Ook dit jaar vindt er in de Afdeling Limburg weer de wedstrijd ‘Serie 5-met-Samenhang’ plaats. Er zijn 43 series ingezonden, die op dit moment door de jury worden beoordeeld. 

De jury bestaat dit jaar uit Marije Zuidweg en Pieter-Jan de Sy.

Wil jij de uitslag van de wedstrijd en de bespreking van de series bijwonen? Deze vindt op woensdag 11 mei plaats in Roermond. Kijk in de bijlage voor meer informatie (pdf-document).

Juli 2022: Rob van der Smitte

Foto van de maand

Elke maand kiest de fotoredactie de foto van de maand. De fotoredactie bestaat uit Jean Pierre Cremers, Wim Jenniskens en Marcel Hakvoort. Afwisselend kiest één van hen de foto van de maand en voorziet deze van een beoordeling. 

Foto van de maand  Juli (2022)

Deze keer heb ik weer gekozen om per maker mijn favoriet te kiezen. Zie het als een beloning voor de inzenders. Daarnaast natuurlijk mijn keuze voor de foto van de maand. En keuze was er veel meer dan een maand geleden: gelukkig!!!

Marjan van der Heijden: Spel met groot en klein en voor en achter. Boeiend.

1750062_Marjan van der Heijden-Maastricht.jpg

Emile Bosch: Dierbare  herinnering.


Emile Bosch, memory.jpg


Hanny Droog-Puts: Vlammen met vurige kleuren.


Hanny Droog-Puts - Flaming tulips.jpg


Kees van den Bosch: Rustig wachten tot…


Kees van den Bosch - toerist in rust.JPG


Theo Zeelen: Let je wel even op bij de volgende stap…

Theo Zelen -  Slakje.jpg


Twan van den Hombergh: Wat zullen ze elkaar vertellen?

Twan-vd-Hombergh-02-abstracte-conversatie..jpg


Rob van der Smitte: Als dat geen oprechte belangstelling is...


Rab van der Smitte (2).jpg


Zeven makers deze keer. Dat is fijn. Je hebt dan tenminste iets te kiezen. En kiezen is moeilijk. Je vergelijkt vaak appels met peren of nog erger.

Mijn keus viel na lang wikken en wegen op de foto van Rob van der Smitte. Prachtig wat er allemaal te zien is. De vrouw die zéér aandachtig kijkt naar de uitgestalde spullen. De andere vrouw in de kraam die hoopt op verkoop. En belangrijk de poster en de tekst op de achtergrond. Die plaatsen de foto in deze tijd. 

Kortom: een verhalende foto. Mijn verhaal staat hierboven. De foto geeft ruimte aan iedereen om zijn eigen verhaal er in te zien. Ga je gang!!!

Proficiat Rob.

Wim Jenniskens

Je kunt het commentaar van de fotoredacteur ook hieronder downloaden.

Klik hier voor alle foto´s van de maand. Je kunt kiezen op jaartal en maand.

Maak kans op publicatie van jouw foto en stuur jouw foto voor de maand augustus uiterlijk 24 augustus 2022 naar de fotoredactie:  redactie@fotobondlimburg.nl. Er is geen thema verbonden aan deze maand. Stuur je foto's (maximaal 3, in één e-mail) in het juiste jpeg formaat in (1120 pixels langste zijde) en geef je foto's een herkenbare bestandsnaam, dus je eigen naam en titel. Vermeld in je e-mail het thema van de foto van de maand, je bondsnummer en de naam van je fotoclub.

© David Peskens

Red Circles: Joost Vrouenraets en David Peskens

Sinds de coronacrisis in maart vorig jaar begon zijn Joost Vrouenraets en David Peskens samen naar alle gemeenten van Nederland gereisd. 352 in totaal. Onaangekondigd deed Joost een geïmproviseerde voorstelling in de openbare ruimte temidden van twee rode touwen, die in cirkels de anderhalve meter afstand symboliseren. David legde alles typologisch vast met zijn camera. 

Ze hebben zo ons land op een nieuwe manier leren kennen, veel toffe reacties gekregen en gekke dingen meegemaakt. Dit willen ze graag vereeuwigen in een dik fotoboek waarin alle foto's en verhalen worden opgenomen. Hiervoor zijn ze momenteel geld op aan het halen middels een crowdfunding op Voordekunst. Zie voor meer informatie: https://www.voordekunst.nl/projecten/11139-the-red-circles

© Rob Boehle

De reis naar AFIAP en EFIAP

Iedereen die lid is van de Fotobond is ook lid van de FIAP. Daar merk je zo niks van. Je hoeft er ook niet voor te betalen (dat doet de Fotobond voor je). De FIAP is voor fotografen wat de FIFA voor voetballers is. Hieronder vertellen Ruud Mooi, May Pommé en Rob Boehle meer over hun reis naar AFIAP en EFIAP. Op de website van de fotobond vind je meer informatie over de FIAP.

Ruud Mooi (Fotoclub Venlo)

Ik kwam ermee in aanraking toen ik twee foto’s instuurde naar het Holland Circuit. Na verloop van tijd kwam er een e-mail terug dat beide foto’s geaccepteerd waren in de verschillende salons van het circuit. Ik kwam er al snel achter dat je met die acceptaties kon werken aan  het behalen van distinctions, onderscheidingen. Yaay!...naar zoiets was ik op zoek! Naar ‘iets’ om me op fotografiegebied bij de les te houden. Ik stuurde nog een aantal foto’s naar een fotowedstrijd. Slovenië dit keer. En ja hoor, de foto’s werden niet alleen geaccepteerd, maar ik kreeg ook nog eens een bronzen medaille van de Sloveense fotobond voor één van de inzendingen (een zelfportret notabene). En een prachtige gedrukte catalogus erbij met mijn werken erin, groot afgedrukt. Toen was ik wel verkocht.

Nu is het halen van acceptaties niet zo eenvoudig als het hier klinkt. Het blijft toch een jury dingetje en die jury’s zijn het nou eenmaal lang niet altijd eens met jouw visie. Sommige fotosalons hebben acceptatieratio’s van minder dan 10%. Dan is elke acceptatie al een overwinning op zichzelf. De kwaliteit van je werk moet dus gewoon goed zijn. En blijven vooral, want met een portfolio van een paar goede foto’s kom je er niet. Voor de AFIAP (Artist) moet je maar liefst 90 acceptaties overleggen die je in niet minder dan 15 landen hebt gehaald. En zo zijn er nog wat eisen waaraan je moet voldoen.

Voor iedereen die een uitdaging zoekt op fotografiegebied… Dit is een ongelofelijk leuke manier om jezelf te meten in een internationaal gezelschap en om jezelf uit te blijven dagen. Een tip: Je komt wel in een brei van regels terecht. Zoek iemand in je fotoclub die het proces al eens doorlopen heeft. Dat kan je veel regel- en zoekwerk besparen. Je moet een administratie opzetten. Een foto onder verschillende titels insturen kan je zomaar op de red list doen belanden. Einde FIAP-carrière. Maar als je eenmaal op weg bent… Het is een prachtige reis waarmee je een schat aan ervaringen opdoet. Hoogtepunt voor mij was een gouden plak die ik op uitnodiging op een gala in Oostenrijk mocht komen afhalen. De volgende halte is EFIAP. 250 acceptaties, 30 landen. Niet teveel aan denken. Gewoon door blijven reizen. Dan komt die eindbestemming vanzelf.

virtual reality.jpg

 528_Ruud_Mooi_Relentless.jpg

May Pommé (Fotogroep Tegenlicht)

Ik fotografeer al langer dan 50 jaar. Fotograferen is voor mij een manier om de wereld te ontdekken en te onderzoeken. Het ‘bijzondere van het gewone’ is een rode draad in mijn fotowerk. Fotograferen is voor mij een soort meditatie. Ik geniet dan ook meer van het fotograferen zelf dan van het bewerken of het dokawerk.

Als je al zolang fotografeert, heb je natuurlijk een enorm archief dat nog ieder jaar gestaag groeit. Ik vond het jammer dat ik eigenlijk weinig meer met al dat materiaal deed. Toen ik hoorde van de FIAP en PSA salons zag ik een kans om nog iets met mijn betere foto’s te doen maar ook inspiratie te vinden voor nieuw werk. En ik moet zeggen, het geeft een goed gevoel als je foto’s geaccepteerd worden over de hele wereld en zeker als je af en toe in de prijzen valt.

 528_May_Pomme_busreis a rosa antwerpen-6420.jpg

528_May_Pomme_kubuswoningen rotterdam-7404.jpg

Rob Boehle (Fotokring Stein en Fotokring Echt)

De reden dat ik met internationale wedstrijden ben mee gaan doen, heeft voor een gedeelte te maken met het feit dat die jury's onafhankelijk zijn van mij. Ze kennen me niet, dus een acceptatie of prijs is veel meer waard voor mij omdat het echt alleen maar gaat over het fotowerk. Als je dan ook nog een eerste prijs wint in wedstrijden waar meer dan 12.000 fotografen vier werken ingezonden hebben, mag ik wel stellen dat ik trots ben. 

Eerst lag mijn focus op het winnen van acceptaties en prijzen, wat later ging het om prijzen in verschillende landen en continenten. Als laatste werd het mijn spelletje om de eerste te zijn in Nederland die op de kortst mogelijke manier doorgestroomd is van AFIAP maar EFIAP / Platina. En dat is gelukt; ik ben de eerste. Je kunt ook op mijn site kijken: www.boehle-fotografie.com

Rob_Boehle_shy by nature.jpg

waiting till you arrived.jpg

Exposities en lezingen

April t/m september 2022: The best of Fotobond Limburg 2022

'The best of Fotobond Limburg 2022' is van 19 april tot 1 oktober te zien in Centre Céramique (Maastricht). De expositie toont 44 beelden die zijn geselecteerd uit 387 inzendingen voor de tweejaarlijkse wedstrijd Limburg Foto. De expositie is gratis te bezoeken gedurende de openingstijden van Centre Céramique

11 juni t/m 6 augustus 2022: Expositie FK Geleen (90 jaar)

Zaterdag 11 juni 2022 vond in de lokalen van de Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35a, Geleen de officiële opening plaats van de expositie 'Fotokring Geleen 1932-2022, negentig jaar'. Er wordt o.a. aandacht geschonken aan het ontstaan en de geschiedenis van Fotokring Geleen. Verder zijn er originele werken te zien van Theo Vromans, waaronder foto’s van bewoners van een woonwagenkamp in Stein in de vijftiger jaren. Van andere clubleden is fotowerk van Geleen te zien, waaronder die van een aantal gemeentelijke monumenten.

Tenslotte is er aandacht voor een ander prominent lid uit de beginjaren; de Geleense fotograaf Pieter Rademakers, van wie een veertigtal fotoafdrukken te zien zijn. De tentoonstelling is tot en met zaterdag 6 augustus te bekijken.
In september exposeren we nog met eigen werk in de hal van het Stadskantoor Geleen.

Openingstijden
De expositie is te bezichtigen op maandag, woensdag en donderdag van 14.00-16.30 uur, dinsdag van 19.00-20.00 uur en zaterdag 10.00-12.00 uur. Als entree wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

2, 3, 9 en 10 juli: Expositie Fotoclub Venray
Fotoclub Venray bestaat 60 jaar en daarom is er een expositie van zo'n 60 foto's foto's. Voor meer informatie (locatie, openingstijden e.d.) kijk even op de website van Fotoclub Venray

9 juli t/m 16 oktober: Zilveren camera in Limburgs Museum
Lockdowns, overstromingen in Limburg, Max Verstappen en de toeslagenaffaire. Wie een totaalbeeld wil krijgen van het jaar 2021, kan vanaf 9 juli 2022 terecht in het Limburgs Museum in Venlo. Tot en met 16 oktober 2022 zijn daar, in samenwerking met Stichting De Zilveren Camera, de 200 prijswinnende inzendingen te zien van de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland, de Zilveren Camera. Grote winnaar werd de beroemde foto van verkenner Ollongren, ‘Positie Omtzigt, functie elders’.
Voor meer informatie zie het persbericht dat je hier kunt downloaden (pdf bestand)

Klik hier voor het multimediaplatform van de landelijke Fotobond. Hier kun je ook zelf je expositie of lezing plaatsen, als lid of als club. Als je dat fijner vindt, kunnen wij dat ook voor je doen. We kunnen je expositie of lezing ook in bovenstaand overzicht opnemen. Stuur de gegevens met link naar de informatie op jullie eigen website en een leuke foto naar onze webredacteur Marjan van der Heijden

Restaurator in Windeck - © Doris Nsiff

Wedstrijden Afdeling Limburg en Landelijk

Elk jaar organiseert de landelijke en Limburgse Fotobond wedstrijden voor leden / fotoclubs.

Fotobond Afdeling Limburg organiseert de volgende wedstrijden:

Limburg Foto (tweejaarlijks)
De eerste volgende wedstrijd Limburg Foto is in 2020. Alle leden van de Fotobond Afdeling Limburg kunnen deelnemen. 100 foto's worden geselecteerd voor de tweejaarlijkse expositie 'Limburg Foto'. (Let op: in verband met coronavirus vindt er in 2020 geen Limburg Foto plaats. Meer informatie volgt in januari 2021).

Klik hier voor de foto´s van elk jaar.

Euregionale fotowedstrijd (tweejaarlijks)
In 2021 is er weer een Euregionale fotowedstrijd, door een expositie van de winnende en fundamentele foto's in Nederland, België en Duitsland. Deze wedstrijd is een samenwerkingsverband van de Fotobond Afdeling Limburg met het Deutscher Verband für Fotografie ev Rheinland en de VZW Verbond van Limburgse Fotokringen in Belgisch Limburg.

Klik hier voor het persbericht over de uitslag van de wedstrijd in 2019 (pdf).

Serie "5-met-samenhang"
Voor deze jaarlijkse afdelingswedstrijd kan één serie van 5 samenhangende foto's, cq. 5 foto's die een serie vormen en één thema hebben, worden ingestuurd. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt van de reeks waarvan de makers genomineerd worden voor deelname aan Foto Nationaal.

Klik hier voor de foto´s van elk jaar.

Landelijk worden door de Fotobond Nederland de volgende wedstrijden georganiseerd:

De Bondsfotowedstrijd 
Aan deze jaarlijkse fotowedstrijd kunnen alle bij de fotobond aansloten fotoclubs per club een serie van de 10 beste foto's opsturen. De Afdeling Limburg besteedt aandacht aan de resultaten van de Limburgse fotoclubs en vraagt een van de juryleden van de Bondsfotowedstrijd om de ingezonden Limburgse foto's te bespreken. Een uitgelezen mogelijkheid voor de clubs om feedback te krijgen op hun werk.

Foto Nationaal 
Het bestuur van de afdeling mag meerdere leden nomineren voor deelname aan 'Foto Nationaal'. Deze wedstrijd staat alleen open voor fotografen met een BMK-titel. Voor opname dient een serie van vijf samenhangende foto's ingestuurd te worden.
Voor de Limburgse nominaties organiseert het afdelingsbestuur een regionale wedstrijd (zie hierboven) voor alle leden van de fotoclubs en de persoonlijke leden bij de afdeling Limburg. De leden kunnen één serie van 5 foto's insturen die samenhang hebben en één thema hebben. De beste series worden door het afdelingsbestuur voorgedragen voor deelname aan "Foto Nationaal".

Foto Individueel
Deelname aan deze wedstrijd is open voor alle leden van fotoclubs op de fotobond. 

Voor de landelijke wedstrijden ga je naar de wedstrijdrubriek op www.fotobond.nl/wedstrijden

Fotodozen is één van de ondersteuningsmiddelen

Ondersteuning Fotoclubs Afdeling Limburg

Fotobond Afdeling Limburg biedt haar clubs ondersteuning op diverse manieren. Bekijk hieronder de mogelijkheden. Vragen? Neem dan contact op met het bestuur.

Lezing organiseren? Samen kunnen we meer! 
Organiseert jouw fotoclub samen met andere fotoclubs een lezing of presentatie door een professionele en inspirerende fotograaf? Dan kan de Fotobond Afdeling Limburg een financiële bijdrage geven van maximaal € 100. De enige voorwaarde is dat de lezing open staat voor de leden van Fotobond Afdeling Limburg. Dien je voorstel in bij penningmeester Marcel Ohlenforst door het formulier ‘Aanvraag financiële bijdrage lezingen in te vullen en per e-mail te sturen naar penningmeester@fotobondlimburg.nl. Hij kan je ook adviseren over de aanpak en hoe je de begroting rond kunt krijgen.

Sprekerslijst clubavonden 
Op zoek naar een fotograaf die een bijdrage kan leveren aan een informatieve en leerzame clubavond? Dat kan bijvoorbeeld voor een lezing, een presentatie of een mentoraat zijn. Op de website van Fotobond landelijk staan lijsten met personen  (onder lezingen/sprekers) die je hiervoor kunt benaderen. Klik hier voor een overzicht van mensen die in onze Afdeling en in de grensgebieden ervan wonen (pdf).

Verzekeringen 

Voor meer informatie over diverse verzekeringen ga je naar de website van de Fotobond

Fotowissellijsten huren 
Alle bij Fotobond Afdeling Limburg aangesloten fotoclubs, -kringen, -verenigingen en haar leden, kunnen fotowissellijsten huren. De huurprijs van de beschikbare fotowissellijsten (afmetingen 40x50 cm) bedraagt € 0,50 per fotolijst per week (met een minimale huurperiode van twee weken). Wil je weten hoe je dit kunt regelen en wat erbij komt kijken? Download hieronder het Huurformulier en de Algemene voorwaarden (2 x pdf).

Fotodozen bestellen 

Bij Fotobond Afdeling Limburg kunnen fotoclubs fotodozen (dekseldozen) bestellen die geschikt zijn voor verzending naar de jaarlijkse Bondsfotowedstrijd, Limburg Foto en de Euregionale Fotowedstrijd.

Fotodozen: type CTP met afmeting 40x50 cm, dikte 5 cm voor de prijs van € 6,50 per stuk.

Je kunt fotodozen bestellen door een e-mail te sturen naar penningmeester@fotobondlimburg.nl. Ook de betaling verloopt via de penningmeester. Bankrekening Fotobond Limburg is NL89 INGB 0000 4208 53 t.n.v. Fotobond Afdeling Limburg. Heb je dozen besteld en wil je die afhalen? Neem dan contact op met Mary van Rossenberg via 06-34820172. 

Expositie ezels te huur 
Ezels te huur voor expositiesDe expositie ezels zijn bedacht voor het snel en eenvoudig opzetten van een expositie. De Fotobond Afdeling Limburg heeft 25 ezels beschikbaar voor de verhuur inclusief alle benodigdheden.

In plaats van een schilderwerk wordt een verzinkte metalen plaat geplaatst op de ezel. Dit kan zowel liggend (80x60cm) als staand (60x80cm). De foto (foam, forex, dibond, aluminium, canvas, karton passe partout, etc.) dient stevig te zijn. Gewoon fotopapier is minder fraai omdat de foto dan vaak niet strak staat.

De meegeleverde losse antraciet tapijttegels kunnen voor een ‘eiland’ effect zorgen waardoor de ezel niet verloren gaat in de omgeving en vloer.

Enkele gegevens:

- Expositie ezel van blank, ongelakt vurenhout.
- Verzinkte metalen plaat voor aanbrengen foto: 60x80cm.
- De hoogte van de ezel is instelbaar. De totale hoogte zonder verzinkte metalen plaat is 154 cm.
- Meegeleverde benodigdheden per ezel: verzinkte metalen plaat (60x80cm), 4x antraciet tapijttegel (50x50cm), 4x metalen ringen, 4x ronde magneetjes, voldoende plakstrips.

De expositie ezels inclusief benodigdheden zijn pro deo te huur. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. Download hier de Algemene huurvoorwaarden, het Huurformulier en de Gebruiksinformatie expositie ezels (3 x pdf).

Bestuur Fotobond Afdeling Limburg

Op deze pagina is algemene informatie te vinden van het Bestuur van Fotobond Afdeling Limburg. Nieuws vanuit het bestuur, clubs of anderszins wordt apart vermeld.

De samenstelling en de e-mailadressen van de bestuursleden vind je bovenaan de pagina. 

Bestuursdocumenten
Hieronder vind je de belangrijkste bestuursdocumenten.

Relaties en Sponsoren
Fotobond Afdeling Limburg heeft relaties met clubs in de omgeving, namelijk met het Duitse 'Deutscher Verband für Fotografie Nordrhein' en het Belgische 'Verbond Limburgse Fotokringen'. 

Daarnaast werkt Fotobond Afdeling Limburg samen met het Huis voor de kunsten Limburg.

Huis voor de kunstenHet Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond is onder andere. het aanspreekpunt voor diverse audiovisuele organisaties, fotografen en filmmakers in Limburg. 

Samen met de Limburgse Fotobond worden projecten, workshop, cursussen en wedstrijden op provinciaal en Euregionaal niveau ondersteund.

Op deze manier bieden zij samen met ons onder andere de vele (amateur)fotografen die in Limburg actief zijn een podium en werken ze zodoende mee aan de verbetering van het fotografieklimaat in Limburg.

 

Clubnieuws of informatie op deze pagina?

Heb je vanuit jouw club nieuws of informatie dat je graag via de pagina van Fotobond Afdeling Limburg wilt verspreiden? Stuur de informatie dan naar onze webredacteur Marjan van der Heijden via marjan.vanderheijden@fotobondlimburg.nl. Denk ook aan links en foto’s indien van toepassing, bijvoorbeeld bij een expositie. Vragen over de inhoud van de afdelingspagina kun je ook aan haar stellen. Nieuws blijft op de pagina staan zolang het nieuws is, daarna verdwijnt het. Informatie die teruggevonden moet kunnen worden, krijgt een vaste plek. Zo hopen we jullie altijd actuele en interessante informatie te kunnen geven. Nieuwtjes worden ook verspreid via Facebook zodat we onze aangesloten clubs, individuele leden en andere geïnteresseerden bereiken op diverse manieren.